2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ya ben akşam giremedim,damlacım sana da söz vermiştim ama kızım dün gece bir türlü dalamadı..nedendir anlayamadım.sanırım kabızlık çekiyo..saat 11 e doğru gaaaarrk sesini duyduk nihayet ardından da azıcık kusunca serildi.ama ben de bitmiştim.kucakta taşı taşı...uyuyakalmışım öylece.
ama okuduğum kadarıyla pek giren olmamış.aslında herkes farklı saatlerde girmiş gibi..buarada herkese günaydııınnnnnnnnn
esracım bende gelemedim gece facede hemen bakıp çıktım mert çok huysuz 2gündür zor uyutuyorum şimdi uyuyorda giriyim dedim
baktım grupta kimsecikler yok dedim herhalde buraya kaçtılar ama burası da boş bi sultan varmışş :63:

ben varım

facede yazdım kopyalıyım hemen
kızlar annemlere dün hırsız girdi hemde gündüz vakti evde yoktu annem kapıyı kırmış tekmelemiş çelik kapı değildi tabii kolayca açmış 2altın yüzük ve kolye almış heryeri dağıtmış diğer altınları bulamamış neyseki yan komşularınada girmiş kimse duymamış allahım nasıl korkusuzluktur buuu polis gelmiş ama herzamanki gibi bir sonuç çıkıncağını düşünmemekteyim:KK43:(buarada salak hırszlar imitasyonlarıda almış altın sanarak:KK70:DDacemi oldukları belli laptopu felan götümemişler

bizdede aynı durum var canım gündüz emmiyor geceleri emiyor

iyyi akşamlar yakışıklı eymenin annesi
ancak girip görüyorum canım eymen damla teyzesinee teşekkür ediyor Uykusunda :)
ayyy nasıl kalabalık olmuşuz yaşasıııııııın :KK9::81::KK66: heeeyyyyyyy

benim kızçe uyuyo en sevdiğim saatler ohhhh nette keyif saati :KK66: hemde kk da.:KK64:
gündüz hiç giremiyom artık eskisi gibi ne face ne kk.
kızçeden fırsatmı var...habire kucakta onu gezdir dur:KK37:
bi bebek bukadarmı uykuyu sevmez yaaa:KK53: nasıl dayanır uykusuzluğa anlamadım şu kızçemi...
sabah 7de uyanır en az 3saat uyanık durur uyutmaya çalışırım yarım saatten fazla uyumaz...yine kalkar bi 3saat yine oyalarım offff beni çok yoruyo bu kız:KK37: uykusuz cadı:KK1: Allahtan çok şükür gece uyuyo:KK61:
benim oğluşta aynı azizecim uykuyla hiç aramız yok uyumamak için nasıl direniyor valla
eşim işe gitti kaldık oğluşumla yalnız buarada mert 2-3gündür ninni söylerek uyuyor ayy videoya çekiyim diyorum sıpa susuyor
maşallah merte :))
şu 6 ay dolsaydıda öyle bıraksaydı yaa 1 ayımız kaldı 6 ay dolmasına...neyse bunada şükür diyelimm..bu durmun geçici olduğunu söylüyorlar bakalımmm...ya benim paşa biz yemek yerken ıh ıh ıh ıh diye titriyor yemek kaşığıma bakınıp yemek kaşığını ağzıma götürene kadar bakıyor velet banada ver der gibi banıyor yaaa :KK56:
bizimki de öyleydi canım doktora sordum artık yeni tadlar istiyor demişti....
facede yazdım kopyalıyım hemen
kızlar annemlere dün hırsız girdi hemde gündüz vakti evde yoktu annem kapıyı kırmış tekmelemiş çelik kapı değildi tabii kolayca açmış 2altın yüzük ve kolye almış heryeri dağıtmış diğer altınları bulamamış neyseki yan komşularınada girmiş kimse duymamış allahım nasıl korkusuzluktur buuu polis gelmiş ama herzamanki gibi bir sonuç çıkıncağını düşünmemekteyim:KK43:(buarada salak hırszlar imitasyonlarıda almış altın sanarak:KK70:DDacemi oldukları belli laptopu felan götümemişler

çok geçmiş olsun damlacım Allah bir daha yaşatmasın inş...

canım tesadüf simdi gördüm yazını,10 gün önce dr önerisiyle ek gıdaya gectim .o günden beri kızımın huyu değişti.özellikle bende milupa kasık mama verdikten sonra kızım cıldırıyor. bir kac gün ara vermiştim sadece elma suyu, havuc suyu falan veriyordum.bu gün yine muhallebi verdim. saat 4 te verdim o saatten beri kızım cıldırmıs gibiydi. daha yeni uyudu. sesinden kulaklarım sagır olmus durumda. bu güne kadar böyle aglamamıstı.salyaları akıyordu bagırırken ve ben ne yaptıysam durduramadım. acaba milupa kasık mamadanmı oldu.. aynı sorunu yasayan baskaları varmı? bu arada kızım kasıkla ne versem cok güzel yedi hiç reddetmedi ama sonuc kötü oldu..

evet canım ya.benim pamuğumda öyle ağlamıştı,doğduğundan bu yana ilk kez böyle olduu.numune hediye göndermişler normalde herşeyde organik takıntısı olan ben nasılolduysa verdim işte.çocukta sevdi gibi geldi..verdim sonuç hüsran.bir daha mı asla,,,eylülde işe başlayacağım ama ne olursa olsun kendim hazırlayacağım.meyve püresine pirinç ununu kavurup ya da irmik ekleyip mama yapacağım.belki her yediğimiz meyve sebze organik değil ama bu deneyim sonucu mama vermemeye söz verdim..armut ta gaz yaptı mesela şeftali kabız yaptı.ama alışacak sonuçta bağırsakları.1 çay kaşığı z.yağı verince sorun ortadan kalkıyor.o mama yediği geceyi hatırlamak bile istemiyorum.ardından yaptığı kaka çok afedersin soda gibi köpük köpük,yani gazlıydı.sanırım hipperaktif arkadaşımız;ayse de aynı sorunu yaşamıştı

herkese günaydınnnnn....bizim mesai 7 de başladı..
damlacım çok geçmiş olsun ya..neyseki bir şey alamamış.eğer bir şeyler tatmaya başladıysa uyku düzeni bozuluyormuş,dr söyledi..bu döenm herkeste var sanırım bu..sonrada diş huzursuzluğu uykumuzu kaçıracakkk.aman ne yapalım bir daha bebek olamayacaklar.sağlıklı olsunlar hasta filan olmasınlarda

mert bugün evrim geçiriyor bir yüz üstü bir sırt üstü dönüp duruyor eskidende dönüyordu ama öyle değil döndüğü yerde kalıyordu şimdi kolunu bile çekiyor maşallah kuzuma büyüyor:nazar:

evet canım ya.benim pamuğumda öyle ağlamıştı,doğduğundan bu yana ilk kez böyle olduu.numune hediye göndermişler normalde herşeyde organik takıntısı olan ben nasılolduysa verdim işte.çocukta sevdi gibi geldi..verdim sonuç hüsran.bir daha mı asla,,,eylülde işe başlayacağım ama ne olursa olsun kendim hazırlayacağım.meyve püresine pirinç ununu kavurup ya da irmik ekleyip mama yapacağım.belki her yediğimiz meyve sebze organik değil ama bu deneyim sonucu mama vermemeye söz verdim..armut ta gaz yaptı mesela şeftali kabız yaptı.ama alışacak sonuçta bağırsakları.1 çay kaşığı z.yağı verince sorun ortadan kalkıyor.o mama yediği geceyi hatırlamak bile istemiyorum.ardından yaptığı kaka çok afedersin soda gibi köpük köpük,yani gazlıydı.sanırım hipperaktif arkadaşımız;ayse de aynı sorunu yaşamıştı

bende bu muhalebiden bir daha vermeme kararı aldım aksam cok üzüldüm yavrum ne hale geldi... bende pirinç unu alıp kendim yapayım diyorum.
şeftalide kızımı rahatsız etmişti...bir tek kabak ve havuc haslayıp suyunu verdim o rahatsız etmedi..hepimize gecmiş olsun insallah en kısa zamanda ek gıdalara alışır
yavrularımız...

benim kız da oradan oraya dönüp duruyor,birde agzını yere koyup güç alarak dizlerinin üzerinde poposuyla emeklemeye çalışması....tam bir komando:)bugünde pusette otururken kucağındaki bebek düşünce yana doğru eğilip almaya çalıştı çok şaşırdım..düşecekti ki zor tuttum valla gözlerimiz üzerinden ayrılmamalı

haticecim bizimki kendi söylüyor ıhh ıhhh diyor konuşma gibi değilde mırıldanma şeklinde uykkuya dalarken
geçmişe bakarken gördüm canım
benim kızım da bu günlerde aynı durumda
uyumadan önce mırıl mırıl ,konuşarak uyuyor
tabi uyursa
artık gündüz de gece de düzensiz oldu uykumuz
hem sallanmak ,hem dönerek uyumak istiyor
sallanan beşiğine de sığmıyor

düz yatağa koyunca da dönmekten uyumuyor :84::84::84:

tabi uyursa

benim kızımda aynı ıııı ıııı deyip mızmızlanıyor ve sonra ya memede ya sallanarak uyuyor.canım sen ne yaptın?ağlatma yöntemi,tracyy i denedin mi?

benim kızımda aynı ıııı ıııı deyip mızmızlanıyor ve sonra ya memede ya sallanarak uyuyor.canım sen ne yaptın?ağlatma yöntemi,tracyy i denedin mi?

hiç bir şey denemedim canım çünkü sallanarak ya da başka şekillerde uyuyordu
kendimizce bir düzenimiz vardı

10günü geçti bozuldu
akşam 7de uyuyor,gece bazen sahura kalkıp uyumuyor
sahurdan önce de defalarca uyanıyor
hem sallanan hem de her yöne dönebileceği,kocaman bir beşik lazım heralde
artık 4 ayını geçen bir yenidoğanım var:KK52::KK52:

hiç bir şey denemedim canım çünkü sallanarak ya da başka şekillerde uyuyordu
kendimizce bir düzenimiz vardı

10günü geçti bozuldu
akşam 7de uyuyor,gece bazen sahura kalkıp uyumuyor
sahurdan önce de defalarca uyanıyor
hem sallanan hem de her yöne dönebileceği,kocaman bir beşik lazım heralde
artık 4 ayını geçen bir yenidoğanım var:KK52::KK52:

en önemli şey düzen bence de..o bir emanet diye düşünüyorum.emanete kendinden daha çok önem verirsin ,istedği gibi olsun ama işte düzen kaçtımı bir daha tutması zorlanıyor.bizde de gündüz uykusu sadece yarım saat belki akşamüstü yine yarım saat şekerleme.okadar...gece de eh işte...yorucu bir şey annelik ama bence bir sanattt.
ne kadar çok önemsersen eserini okadar güzel ürün çıkar ortaya...bende bugünlerin geçici olduğunu düşünüp avunuyorum..ama gitgide o bana değil ben ona daha bir bağlanıyorum..her gün daha bir tatlı oluyor ya

kızlar burada hep bebekleri konuşuyoruz da şimdi ben kendimle ilgili bir şey soracağım.bayram için ne alacaksınız?alışveriş yapmak istiyorum ama afrikayı görünce de boşverrr diyorumm.aslında şöyle kabarık kollu balmain tarzı ceket almak istiyorum ama...sahi böyle bir ceketi herhangi bir vitrinde gören var mı

s.a.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar yemekten sonra uyku bastırdı biraz sonra pc de uyuya kalacağım =))

Benim paşacım zorla emiyor kızlar 3. saatin sonunda ağlaya ağlaya zorla emziriyorum..Sizde aynı şeyi yaşıyor musunuz..? Çok üzülüyorum mama da vermek istemiyorum ya maaşallahı var toplu zaten mama da versem hepten tosun olabilir die korkuyorum..

kızlar size bişey sorucam bnm kızım çok heycanlı ama aşırı derecede resmen heycandan titriyo uçucak sanki ve aynı zamandada çok korkuyo en ufak bi ses ani öksürme ani gülme ani bi sesten hemen irkiliyo gözleri büyüyor resmen sessiz bi ortamda da büyümedi hep tv açıktı ama niye böle anlamadım sizin bebişlerdede var mı:26:

Son düzenleme:
tabi uyursa

bnm kızımda öyle ağzında emzik varken bile homurdanıyor sanki kavga ediyo... gündüzleri toplasan 2 saat ancak uyuyor..uyanıkken uslu uslu kendi kendine oyalanan çocuk şimdi bas bağırıyor hele o dönmesi yüzüstü dönüo geri dönemeyince basıo çığlığı ama allahtan bizim gece uykumuz iyi ama gündüzleri tam bi felaket artık ayakta durmaktan 20 yaşında bacakları varisli biri oldum saçımı başımı üstümü hesabada katmıyorum..kaşlarımı bile ayda bi kere ancak aldırıyorum..ama bi gülüşü herşeye değiyo açıkcası :KK69:

kızlar size bişey sorucam bnm kızım çok heycanlı ama aşırı derecede resmen heycandan titriyo uçucak sanki ve aynı zamandada çok korkuyo en ufak bi ses ani öksürme ani gülme ani bi sesten hemen irkiliyo gözleri büyüyor resmen sessiz bi ortamda da büyümedi hep tv açıktı ama niye böle anlamadım sizin bebişlerdede var mı:26:

aynı seyler benim kızımdada var..hemen heyecanlanıyor.bazen cıglık atıyor.ani seslerden öyle irkiliyorki anlatamam...birde asansöre veya kapalı yerlere girince gözleri kocaman oluyor...benim evimdede sürekli tv acık ama bunlar bence normal tatlışlar dünyaya uyum saglamaya calısıyorlar...

Benim paşamda öyle..Hapşursam bile ağlıyordu şimdi ona alıştı öksürmeye sesine alışma aşamasında artık ağlamıyor ama irkiliyor..

X