2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

çok nadiren bakıyorum ,ee ama buradaki sohbet ilerlemiyor bazen günlerce napiim

ay unuttum ya sabah akşam gelmişti nişanlar ya bir gün arayla ,sonra bir hafta daha doğurmadım zaten
genel olarak da doğuramadım ya neyse
:)çanta konusunda da rahatmışsın canım ,ya hazırlıksız gitseydin

bu arada konuşuluyorken atlayamam doğuramadığım o dönemde en çok sultan ilgilendi benimle
hiç unutmam

eee geliyorumda ayşecim kimse olmuyorki sende yoktun eee bakıp bakıp çıkıyorum yazıyorum kaç saat sonra yazı geliyorneyseee sultancımda burda ikimiz seni yalnız bırakmayız
evet damlacığımmm.
süpersin

arkadaşlar doğumdan sonra dizleri ağrıyan yok mu
benim çok ağrıyor ortopediye gittim geçmezse gene gel dedi ikinci sefere randevu aldım
kilo alıp verdim diye mi acaba 20 kilodan fazla almıştım
benim bacaklarım sızlıyor oda fıtıktanmış işte.
evet canım uzun boylu doğmuştu ama sanırım şuanda standartlarda 4 aylıkken 67.5cm.di
maşallah mertime uzun boylu olacak fidan boylum altınım o benimmm.

gemiş olsun canım hayırlısı böyleymiş

Hayırlı Cumalar canım çoook sağol.
Yengenin yaptığına bak bu davranışa "alma mazlumun ahını mı ..."diyoruz, ne acı gerçekten başkasına söylemesi kolay değil mi,

süpersin

arkadaşlar doğumdan sonra dizleri ağrıyan yok mu
benim çok ağrıyor ortopediye gittim geçmezse gene gel dedi ikinci sefere randevu aldım
kilo alıp verdim diye mi acaba 20 kilodan fazla almıştım

dizim değil de belim ağrıyor benim, 20 kilodan fazlayı emzirme döneminde mi aldın şekercim???

evet canım uzun boylu doğmuştu ama sanırım şuanda standartlarda 4 aylıkken 67.5cm.di

Maşşallah ona bizim kız daha 63 yaaa bu gidişle ileriki boyunu söyledim doktor hanım öyle şey olur mu yaaa gıcık kadın n'olacak.

Çook çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun git yat dinlen ne arıyorsun burda bak kızıcam haaa illa getirtecen beni oraya. Bebek hisset mi acaba istenilmediğini öyle derler ya vardır Rabbimin hikmeti üzüldüm ben ama, geçmiş olsun canım, herşeyin hayırlısı.

sağlıklı olmak için kilolar verilir tabiii haklısın:)
biz ankara buluşması yaptık canım gökçende ordaydı çok güzeldi şimdi tatilde gökçen kızı ve eşiyle mert uyandı ben çıkıyım kızlar konuşuyor tepiniyor bu ağlamaya çevircek sonunu

ohh ne güzel yaaa gözümüz yok gezin, buluşun bakalım:) o da tatilde ne güzel ayy bi biz yapamadık tatil bu sene pöfff.
git tabi oğluşun ağlamasın kıyamam:)

bu arada konuşuluyorken atlayamam doğuramadığım o dönemde en çok sultan ilgilendi benimle
hiç unutmam

canım benim çok mutlu ettin beni yaa. iyiki varsın kuzunla uzuuun yıllar mutlu yaşayın İnşallah.
ayşeciğim yukarıdaki yazımı okudunmu canım. saçla ilgili

yok benim bebeğim hiç emmedi
mama ile beslendi hep
hamileyken aldım ama zaten 43 kiloydum :)almam lazımdı şimdi bişey kalmadı

canım benim çok mutlu ettin beni yaa. iyiki varsın kuzunla uzuuun yıllar mutlu yaşayın İnşallah.
ayşeciğim yukarıdaki yazımı okudunmu canım. saçla ilgili

okudum canım rahatlattın beni çook teşekkürler ama bir yandan da tırstım şimdi ana saçın bitene kadar mı yani kel mi kalacak kuzum aneeeey diyorum sadece:18:, sağlıklı olsunlar da kökü var ne de olsa di mi:)

dönsün diye ytağa koyduğum oğlum gaz çıkardı sanki gaz çıkarması için koydum mübarek

benimki de öyle yapıyor:))
bir de büyük adam gibi gazları çok komik oluyor

peki bebekleriniz yüsüstünden geri sırtüstüne dönebiliyorlar mı
benimki daha dönemiyor

kızlar ben de geldim. sık sık bakıyorum. ama ne zamndır böyle kalabalık olmuyordu. benimde bağlantı kötü, zor açıyor sayfaları

dönsün diye ytağa koyduğum oğlum gaz çıkardı sanki gaz çıkarması için koydum mübarek
Allahım yaa çok komik olmuştur. bide öyle rahatlamış bi şekilde yüzüne bakıyorlar ya bayılıyorum yaa.
yok benim bebeğim hiç emmedi
mama ile beslendi hep
hamileyken aldım ama zaten 43 kiloydum :)almam lazımdı şimdi bişey kalmadı

canım yeme durumun nasıl dikkat ediyormusun. birde bol bol su iyi kilo verdiren şey su. birde vakit oldukça internetten bak hareketler var onlardan yapsan.
canım bi yandan dökülüyor bi yandan çıkıyor kel kalmayacak merak etme. kız saç şimdi önemli değil ilerde önemli. bir yıl sonra uzun uzun saları olacak İnşallah.

benimki daha dönemiyor

evet yaa bi yerde hele kızım gaz çıkarınca herkes bana bakıyor :))). canım benimki yüz üstü dönüyor sonrada öyle sürüneek devam ediyor cadı.

benimki daha dönemiyor
dönüyor canım ama dönme çabasını çok sk tekrarlamıyor
kızlar ben de geldim. sık sık bakıyorum. ama ne zamndır böyle kalabalık olmuyordu. benimde bağlantı kötü, zor açıyor sayfaları

hoşgeldin tatlım

benimki daha dönemiyor
geri dönemiyor, hatta sadece sol tarafını kullanarak yüzüstüne dönüyor. ben arada sağ tarfı zorluyorum

hoşgeldin canımmm. kızlar bayramda nasıl olacak yaa. eskiden kafama göre takılıyordum. şimdi bebekte var. of yaa. birde bayramlık işi varki onu hiç demiyorum hiç bişey olmuyor yaaa. göbek pörtlüyor. göğüsler pörtlüyor of yaaa

kızlar gazdan dolayı bebişlerinizin cok agladıgını yazmıssınız. ben 2. ay sonuna kadar bu gazdan neler cektim sonra ablam bana bu yazıyı mail attı.eşimle uyguladık.
özellikle gazlıyken bu ters cevirip gezdirme hareketi sayesinde bir tek sakinlestiriyorduk hala uyguluyorum. eskisi kadar gaz sancısı olmuyor cok sükür ama arada bir costugu oluyor kızımın... umarım sizin içinde faydalı olur bu yöntemler...

Ağlayan bebeği sakinleştirmenin 5 yolu;

Ağlayan bebeği sakinleştirmek için çok fazla uğraşmaya gerek yok. ABD'li ünlü Çocuk Doktoru Harvey Karp'ın uygulaması çok kolay yöntemiyle 5 dakika dolmadan bebeğiniz sakinleşiyor.

Birçok anne için en dayanılmaz olanı bebeklerinin ağlamasıdır. Bebeği susturmak sakinleştirmek için ev halkı seferber olur. Sırayla kucaktan kucağa taşınır, ayakta sallanır, iki ucundan tutulan bir çarşafın ortasına yatırarak saatlerce sallanır. Sizin enerjinizin tükendiği an, eğer şanslıysanız bebeğin de sakinleştiği andır.

Oysa bütün bunlara hiç gerek yok. Amerikalı ünlü Çocuk Doktoru Harvey Karp, "Son derece basit yöntemlerle ağlayan bebeğinizin sakinleşmesini sağlayabilirsiniz" diyor.

Harvey Karp "Mahallenin en mutlu bebeği" ve "Mahallenin en mutlu çocuğu" adlı kitaplarıyla tanınıyor ve mutlu bebek ve çocuk yetiştirme konusunda Amerikalı anne ve babalara çözümler sunuyor. Acıbadem Maslak Hastanesi'nde konferans vermek için İstanbul'a gelen Madonna ve Michelle Pfeiffer gibi ünlülerin çocuklarının doktoru, hurriyet.com.tr'ye ilginç açıklamalarda bulundu:
Çiğdem İŞLER yazıyor
hurriyet.com.tr

- Sunduğunuz yöntem için ilham kaynağınız neydi, kendi anne babanızın size davranışı mı?

Eğitimimi tamamladıktan sonra 2 yıl çocuk gelişimi ile ilgili çeşitli araştırmalar, çalışmalar yaptım. Bu çalışma sırasında şunu öğrendim: Afrika’daki anneler bebeklerini sakinleştirmek konusunda Amerika’daki annelerden çok daha başarılılar. Amerika'da bebekler 2-3 saat ağlıyor ve çoğunlukla anneler bebeklerinin gazı olduğunu veya karın ağrısı olduğunu düşünüyor.

Afrika'da ise annelere baktığınızda bebeklerini bazen saniyeler içinde sakinleştiriyor. Ben de Afrikalıların bebeklerini büyütürken neyi bizden farklı olarak uyguladıklarını anlamaya çalıştım. Kendi hastalarımda denediğimde başarılı sonuçlar aldım ve bu yöntemi herkese öğretmeye karar verdim.

- Yönteminiz her bebekte işe yarıyor mu?

Kesinlikle, yeter ki doğru yapın, her zaman alacağınız sonuç aynı olacaktır. Eğer işe yaramıyorsa doğru yapmıyorsunuz demektir. Doğru yapıyorsunuz ve hala değişen birşey olmuyorsa mutlaka doktora gitmelisiniz. Bebeğinizin mutlaka tıbbi müdahale gerektiren bir sorunu vardır.

- O zaman bebeklerini susturamayan anneler çoğu şeyi yanlış yapıyor.

Birtakım mitler var. Bunları aileler kadar doktorlar da kabul ediyor. Mesela birincisi "Bebek ağlarsa gazı vardır" miti. Oysa bebekler sadece gazı olduğu için ağlamaz, ilgi istedikleri için de ağlar. Uykuda oldukları sürenin dışında sürekli kucaklanmak, sevilmek ister. Bazen istediklerini yapsanız da, gazları olmasa da ağlarlar.

Bir diğer mit "Bebeğin ağlaması ciğerlerine iyi gelir" Ağlaması bebeği ancak yorar. Bebek açsa, zayıfsa, güçsüz düşmüşse ve yorgunsa ciğerleri de güçlü olamaz.

Bir de hemen her toplumda olan bir mit, "Bebek sessizliği sever" miti. Tam aksine gürültüyü sever. Çünkü bebek anne rahmindeyken 24 saat boyunca adeta bir elektrik süpürgesinin çalışmasına benzeyen gürültülerle yaşar. Durum böyleyken bebek doğunca siz onu sessiz bir odaya koyarsanız, bebek yalnızlık duygusu hisseder. Bunun sonucunda da ağlamaya başlar. Bazı bebeklerin saç kurutma makinesinin sesini duyup susması, bebeklerin aslında gürültüyü sevdiklerinin bir örneği.

- Peki ne yapacağız?

Aslında 5 S kuralına dayanıyor. Ben buna 5S diyorum.

Swaddling: Kundak yapmak: Ancak siz Türklerin eskiden yaptığı şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde değil. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.

Side/Stomach position: Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.

Shushing: ‘Şşşşşşşşşşt’ demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

Swinging (and jiggling): Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.

Sucking: Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.

- Bebek susmadığında bütün bu saydıklarınız sırayla mı yapılacak?

Evet. Bebeğiniz ağlıyor, panik yok, hemen kundağa sarın. Dediğim gibi tutup kulağına 'şşşşşşşşştt' deyin yüksek sesle ve hafif hafif sallayın. Çok kısa sürede yüz ifadesinin değiştiğini, sakinleştiğini göreceksiniz.

- Bu yöntemle anne mi daha başarılı bebeği sakinleştirmekte, baba mı?

Babalar daha başarılı.

- 5 S yöntemi uygulanan bebekler, nasıl erişkin oluyorlar, gözlemleyebildiniz mi?

En önemlisi size güvenmeyi öğrenmesi ve kendilerini güvende hissetmeleri. Büyüdüklerinde de kendilerine çok güvenen, mantıklı, dışa dönük bireylere dönüşüyorlar.

"Mağara adamıyla az kelime kullanarak konuşun"

Türkçeye de çevrilen kitaplarında 8 ay-5 yaş arasındaki çocukların eğitiminde anne ve babalara yol göstermek için geliştirdiği “mağara adamı” tekniklerini de anlatan Dr. Harvey Carp, Amerika’nın kitapları en çok okunan çocuk hastalıkları uzmanı olmasıyla tanınıyor.

Halen UCLA Tıp Fakültesi’nde çalışan Dr. Harvey Karp‘ın “Mahallenin En Mutlu Bebeği” ve “Mahallenin En Mutlu Çocuğu” başlıklı 2 kitabı 20’den fazla dile çevrildi. Bu dönemdeki çocukların tıpkı mağara adamlarına benzeyen, ilkel ve medeniyetten uzak davranışlar sergilediğini, ancak anne babaların bu terimi kullandığı için alınmamaları gerektiğine dikkati çeken Dr. Carp, mağara adamı tekniklerini anne ve babalara şöyle anlattı:

"Sekiz ay-5 yaş arası çocuklar basit düşünerek olaylara çözüm bulurlar. Ben onları bu nedenle “evcilleşmemiş mağara adamına” benzetiyorum. Bu yaş grubu çocuklarına “TRAFİK IŞIKLARI” yöntemi ile yaklaşmak en doğrusudur. İyi davrandıklarında YEŞİL ışık, sinir bozucu davrandıklarında SARI ışık, kesinlikle yapmamaları gereken davranışlar sergilediklerinde ise KIRMIZI ışık yakmalıyız. Onları eğitmek için bağırmak çağırmak iyi bir yol değildir, her yaptıklarını onaylamak da doğru değildir"

kızlar yazdıklarınızı okudum ama cevap veremiyorum kusura bakmayın, midem bulanıyor, böbrek ağrım başladı yatmam gerek. bu kadar kalabalığı bırakıp gitmek istemezdim ama acı çekiyorum kum döküyorum gene. bir saat söylense hepimiz uygun olduğumuzda toplansak böylece online oluruz siz karar verin ben de uyarım ama bugün değil benden bu kadar, Ayşe kaçar ahhhh

puffffffff çok geçmiş olsun canım

yok canım
kilom kalmadı ki nerdeyse hepsi gitti hatta ben kalsın istiyordum birazı
zaten inanılmaz su içen biriyim,yemek yemeyi de sevmem

ooo demek devam da ediyor maşallah canım
demek ki bir tek mert bey dönüyor şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…