2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu tamamen tracy yötemi, tracy sallamaz, omzuna alıp "şşşşşşşşt" der şşt pat yöntemi
bu arada 5 aylık bebek mümkün değil kundakta durmaz.(bence)

kızlar yazdıklarınızı okudum ama cevap veremiyorum kusura bakmayın, midem bulanıyor, böbrek ağrım başladı yatmam gerek. bu kadar kalabalığı bırakıp gitmek istemezdim ama acı çekiyorum kum döküyorum gene. bir saat söylense hepimiz uygun olduğumuzda toplansak böylece online oluruz siz karar verin ben de uyarım ama bugün değil benden bu kadar, Ayşe kaçar ahhhh

geçmiş olsun canım sultancım ahhh ahhh eski fitliğimize ne zama dönücezki acep buarada selene güzeel bir paylaşım sağol bende çıkıyım kızlar çıkamadım gitti

kızlar yazdıklarınızı okudum ama cevap veremiyorum kusura bakmayın, midem bulanıyor, böbrek ağrım başladı yatmam gerek. bu kadar kalabalığı bırakıp gitmek istemezdim ama acı çekiyorum kum döküyorum gene. bir saat söylense hepimiz uygun olduğumuzda toplansak böylece online oluruz siz karar verin ben de uyarım ama bugün değil benden bu kadar, Ayşe kaçar ahhhh

çok geçmiş olsun canım. bol bol su iç lütfen canım. keşke başka ilacı olsaydı. hemen geçer İnşallah

bu tamamen tracy yötemi, tracy sallamaz, omzuna alıp "şşşşşşşşt" der şşt pat yöntemi
bu arada 5 aylık bebek mümkün değil kundakta durmaz.(bence)

valla ben bunları uyguladım cokta memnun kaldım su anda sadece ters cevirme yöntemini uyguluyorum.1 ay önceye kadar kundak hariç hepsini uyguluyordum. belki bir faydası olur niyetiyle yazdım. uygulamak veya uygulamamak sizlerin tercihi...:KK34:

:KK9::KK9::KK9:süpersin

arkadaşlar doğumdan sonra dizleri ağrıyan yok mu
benim çok ağrıyor ortopediye gittim geçmezse gene gel dedi ikinci sefere randevu aldım
kilo alıp verdim diye mi acaba 20 kilodan fazla almıştım:KK51:

canım ben de 20 kilo aldım ama dizlerim ağrımıyo, bi çaresini bulursun inşallah geçmiş olsun

selam kızlar nasılsınız ben geldim gerci hoş gelemedim beta hcg düşüyor hamile degilim demiştim ya aslında hamileymişim düşük yapıyormuşum kürtaj yaptılar ben ayakta kalmayım kanamam çok var dua edin öptüm kocaman sizi burada görmek ne güzel

çook geçmiş olsun tatlım

benimki de öyle yapıyor:))
bir de büyük adam gibi gazları çok komik oluyor:KK9:

peki bebekleriniz yüsüstünden geri sırtüstüne dönebiliyorlar mı
benimki daha dönemiyor

benimki de 1 kez dönmüş teyzesinin yanında ben görmedim ama bi de benimki daha çok solundan
dönüyo ssırtüstünden yüzüstüne diğer tarafı tercih etmiyo

hoşgeldin canımmm. kızlar bayramda nasıl olacak yaa. eskiden kafama göre takılıyordum. şimdi bebekte var. of yaa. birde bayramlık işi varki onu hiç demiyorum hiç bişey olmuyor yaaa. göbek pörtlüyor. göğüsler pörtlüyor of yaaa

aynen canım:KK43:

canım çook geçmiş olsun hadi dinlen sen,söylediğin şey de mantıklı bu arada

valla ben bunları uyguladım cokta memnun kaldım su anda sadece ters cevirme yöntemini uyguluyorum.1 ay önceye kadar kundak hariç hepsini uyguluyordum. belki bir faydası olur niyetiyle yazdım. uygulamak veya uygulamamak sizlerin tercihi...:KK34:

uygulayıp uygulamamak tabiki bizim tercihimiz. sen bildiğin ve memnun kaldığın bir konuyu bizimle paylaşmışsın,teşekkür ederiz. ben de bi yorum yaptım kendimce ve sonuna da ekledim. neden böyle düşündün anlayamadım. illa aynı fikirdemi olmak lazım....

canım allah kolaylık versin. biz sab simplex ve bifiform kullanmıştık. çok işe yaradı. yalnız çok düzenli kullanmak gerekiyor, saatlerine uyarak, yoksa bir işe yaramıyor, ilk başta düzensiz kullanmıştım ben de sonra düzenli vermeye başlayınca faydasını gördük. ikisini de bitene kadar kullandık ve bıraktık. şimdi de gazı oluyor ama eskisi gibi ciyak ciyak ağlatmıyor çok şükür.
bir de belki denememişsindir diye söylüyorum; bebeği sırt üstü yatırıp bacaklarını bitişik tutarak dizlerini karnına doğru bastır sonra düzelt, böle 10-20 kez yapınca daha kolay çıkarıyor. hatta artık öğrendi, dizlerini karnına bastırınca ıkınıyor, düzeltince bırakıyor, elbirliğiyle pırtlatıyoruz kızı :)) ha bir de kaburgalarının bittiği yere karnına parmak uçlarınla az az bastırarak masaj yap, böyle küçük parmağınla başlayıp işaret parmağına varana kadar, hani masada parmak tıkırdatılır ya onun gibi, anlatabildim mi bilmiyorum. kendinde bile deneyebilirsin bunu, büyüklerde de işe yarıyor :)) bunda bizim kız biraz huylanıyor ama zorla da olsa yapıyorum çok gazlanınca. yalnız bu dediğim masajları yeni beslenmişse yapma, kusabilir.

tüm ilaçları denedim,şimdi sadece bifiform veriyrm her akşam aynı saatte,olmazsa metsili tekrar deniyim diyrm,pek umudum yok ama,masaja gelince yapıyrm ama çok gazı olduunda yaptırmıyor,kıyameti koparıyor,öyle bi kasıyorki kendini bacaklarını itmen mümkün diil,kusmasına gelince ben alışkınım,zaten sürekli kusan bi bebeğim var,bugün conformil verdim bakalım işe yararmı,gerçi onu yiyince çok kusuyor bu seferde,normalde ar mama veriyrm,çok yoğun olduu için o mamada kusamıyor çok ama tabi bu seferde kabız oluyor,ay ne biliim her yolu deniyrm işte:KK43:hem reflü hem gaz olunca zor bi durum baya yani.ek gıdalarda gaz yapıyor tabi o da var,şimdi bakıcısı var 5 e kadar da öyle nete girebildim:)

benim kızım da 3 buçuk ayına kadar sürekli sallanarak uyudu
beşiğe ip bağladık ve öyle yaşadık
ama havaların çok sıcak olduğu bi gecede bir anda beşikte yatmadı koltukta yattık beraber öylece kaldı
sonra da beşiğe koymadım ,sabrettim ve kaldırdım
şimdi ayaklarımda sallıyorum,sonra bir yere koyuyorum ya devam ediyor ya uyanıyor ama en azından uykuda da sallamaktan kurtuldum
madem her türlü bebeğin ağlıyor ve sen mahvoluyorsun,uyurken sallamayı bırak,biraz daha uykusuz kalırsın ama en fazla 3 güne bırakır ,henüz çok küçük çünkü ilerde daha zor
sonra da uyuyana kadar sallarsın,bir saat bile uyusa o arada dinlenirsin

kendi evimizde,anneanne ve babaannesinde sallanan beşiklerimiz vardı ve sadece onlarda kalabiliyorduk eskiden
benim bebeğim bile sallanmayı bıraktıysa seninki de bırakır

ah keşke keşke:KK43:gecede sallanırken uyanmıyor,uykudan gözleri açılmıyor hatta yavrumun ama gazı geldimi anca sallanınca uyumaya devam edebiliyor,resmen uyumak istiyrm ama gazım var salla beni mızıldanmaları yani:)bizde aynı beşikten ananeye koyduk bi tane daha,sadece rahat rahat oraya gidebiliyrz:)

kızlar gazdan dolayı bebişlerinizin cok agladıgını yazmıssınız. ben 2. ay sonuna kadar bu gazdan neler cektim sonra ablam bana bu yazıyı mail attı.eşimle uyguladık.
özellikle gazlıyken bu ters cevirip gezdirme hareketi sayesinde bir tek sakinlestiriyorduk hala uyguluyorum. eskisi kadar gaz sancısı olmuyor cok sükür ama arada bir costugu oluyor kızımın... umarım sizin içinde faydalı olur bu yöntemler...

Ağlayan bebeği sakinleştirmenin 5 yolu;

Ağlayan bebeği sakinleştirmek için çok fazla uğraşmaya gerek yok. ABD'li ünlü Çocuk Doktoru Harvey Karp'ın uygulaması çok kolay yöntemiyle 5 dakika dolmadan bebeğiniz sakinleşiyor.

Birçok anne için en dayanılmaz olanı bebeklerinin ağlamasıdır. Bebeği susturmak sakinleştirmek için ev halkı seferber olur. Sırayla kucaktan kucağa taşınır, ayakta sallanır, iki ucundan tutulan bir çarşafın ortasına yatırarak saatlerce sallanır. Sizin enerjinizin tükendiği an, eğer şanslıysanız bebeğin de sakinleştiği andır.

Oysa bütün bunlara hiç gerek yok. Amerikalı ünlü Çocuk Doktoru Harvey Karp, "Son derece basit yöntemlerle ağlayan bebeğinizin sakinleşmesini sağlayabilirsiniz" diyor.

Harvey Karp "Mahallenin en mutlu bebeği" ve "Mahallenin en mutlu çocuğu" adlı kitaplarıyla tanınıyor ve mutlu bebek ve çocuk yetiştirme konusunda Amerikalı anne ve babalara çözümler sunuyor. Acıbadem Maslak Hastanesi'nde konferans vermek için İstanbul'a gelen Madonna ve Michelle Pfeiffer gibi ünlülerin çocuklarının doktoru, hurriyet.com.tr'ye ilginç açıklamalarda bulundu:
Çiğdem İŞLER yazıyor
hurriyet.com.tr

- Sunduğunuz yöntem için ilham kaynağınız neydi, kendi anne babanızın size davranışı mı?

Eğitimimi tamamladıktan sonra 2 yıl çocuk gelişimi ile ilgili çeşitli araştırmalar, çalışmalar yaptım. Bu çalışma sırasında şunu öğrendim: Afrika’daki anneler bebeklerini sakinleştirmek konusunda Amerika’daki annelerden çok daha başarılılar. Amerika'da bebekler 2-3 saat ağlıyor ve çoğunlukla anneler bebeklerinin gazı olduğunu veya karın ağrısı olduğunu düşünüyor.

Afrika'da ise annelere baktığınızda bebeklerini bazen saniyeler içinde sakinleştiriyor. Ben de Afrikalıların bebeklerini büyütürken neyi bizden farklı olarak uyguladıklarını anlamaya çalıştım. Kendi hastalarımda denediğimde başarılı sonuçlar aldım ve bu yöntemi herkese öğretmeye karar verdim.

- Yönteminiz her bebekte işe yarıyor mu?

Kesinlikle, yeter ki doğru yapın, her zaman alacağınız sonuç aynı olacaktır. Eğer işe yaramıyorsa doğru yapmıyorsunuz demektir. Doğru yapıyorsunuz ve hala değişen birşey olmuyorsa mutlaka doktora gitmelisiniz. Bebeğinizin mutlaka tıbbi müdahale gerektiren bir sorunu vardır.

- O zaman bebeklerini susturamayan anneler çoğu şeyi yanlış yapıyor.

Birtakım mitler var. Bunları aileler kadar doktorlar da kabul ediyor. Mesela birincisi "Bebek ağlarsa gazı vardır" miti. Oysa bebekler sadece gazı olduğu için ağlamaz, ilgi istedikleri için de ağlar. Uykuda oldukları sürenin dışında sürekli kucaklanmak, sevilmek ister. Bazen istediklerini yapsanız da, gazları olmasa da ağlarlar.

Bir diğer mit "Bebeğin ağlaması ciğerlerine iyi gelir" Ağlaması bebeği ancak yorar. Bebek açsa, zayıfsa, güçsüz düşmüşse ve yorgunsa ciğerleri de güçlü olamaz.

Bir de hemen her toplumda olan bir mit, "Bebek sessizliği sever" miti. Tam aksine gürültüyü sever. Çünkü bebek anne rahmindeyken 24 saat boyunca adeta bir elektrik süpürgesinin çalışmasına benzeyen gürültülerle yaşar. Durum böyleyken bebek doğunca siz onu sessiz bir odaya koyarsanız, bebek yalnızlık duygusu hisseder. Bunun sonucunda da ağlamaya başlar. Bazı bebeklerin saç kurutma makinesinin sesini duyup susması, bebeklerin aslında gürültüyü sevdiklerinin bir örneği.

- Peki ne yapacağız?

Aslında 5 S kuralına dayanıyor. Ben buna 5S diyorum.

Swaddling: Kundak yapmak: Ancak siz Türklerin eskiden yaptığı şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde değil. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.

Side/Stomach position: Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.

Shushing: ‘Şşşşşşşşşşt’ demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

Swinging (and jiggling): Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.

Sucking: Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.

- Bebek susmadığında bütün bu saydıklarınız sırayla mı yapılacak?

Evet. Bebeğiniz ağlıyor, panik yok, hemen kundağa sarın. Dediğim gibi tutup kulağına 'şşşşşşşşştt' deyin yüksek sesle ve hafif hafif sallayın. Çok kısa sürede yüz ifadesinin değiştiğini, sakinleştiğini göreceksiniz.

- Bu yöntemle anne mi daha başarılı bebeği sakinleştirmekte, baba mı?

Babalar daha başarılı.

- 5 S yöntemi uygulanan bebekler, nasıl erişkin oluyorlar, gözlemleyebildiniz mi?

En önemlisi size güvenmeyi öğrenmesi ve kendilerini güvende hissetmeleri. Büyüdüklerinde de kendilerine çok güvenen, mantıklı, dışa dönük bireylere dönüşüyorlar.

"Mağara adamıyla az kelime kullanarak konuşun"

Türkçeye de çevrilen kitaplarında 8 ay-5 yaş arasındaki çocukların eğitiminde anne ve babalara yol göstermek için geliştirdiği “mağara adamı” tekniklerini de anlatan Dr. Harvey Carp, Amerika’nın kitapları en çok okunan çocuk hastalıkları uzmanı olmasıyla tanınıyor.

Halen UCLA Tıp Fakültesi’nde çalışan Dr. Harvey Karp‘ın “Mahallenin En Mutlu Bebeği” ve “Mahallenin En Mutlu Çocuğu” başlıklı 2 kitabı 20’den fazla dile çevrildi. Bu dönemdeki çocukların tıpkı mağara adamlarına benzeyen, ilkel ve medeniyetten uzak davranışlar sergilediğini, ancak anne babaların bu terimi kullandığı için alınmamaları gerektiğine dikkati çeken Dr. Carp, mağara adamı tekniklerini anne ve babalara şöyle anlattı:

"Sekiz ay-5 yaş arası çocuklar basit düşünerek olaylara çözüm bulurlar. Ben onları bu nedenle “evcilleşmemiş mağara adamına” benzetiyorum. Bu yaş grubu çocuklarına “TRAFİK IŞIKLARI” yöntemi ile yaklaşmak en doğrusudur. İyi davrandıklarında YEŞİL ışık, sinir bozucu davrandıklarında SARI ışık, kesinlikle yapmamaları gereken davranışlar sergilediklerinde ise KIRMIZI ışık yakmalıyız. Onları eğitmek için bağırmak çağırmak iyi bir yol değildir, her yaptıklarını onaylamak da doğru değildir"

ah canım benim ben tüm bu yöntemlerin ustası oldum ama tüm yöntemlerde,tıpta benim kızımın karşısında çaresiz kaldı:KK43:(

bu arada yinede ilgilendiğin için çok sağol ama ben sanırım çaresiz bi anneyim:)

aynı sıkıntıları bende cektim bilmezmiyim cok zor..ev gaz ilaçlarıyla dolu... galiba zaman gerekiyor...benimki 3 ayda bitti belki seninde 6 ayda bitecek allah sabır versin...
bu arada eczacıymıssın sanırım bende uzun yıllar mümessillik yaptım.. bak simdi ayrı bir sempati duydum:KK1::KK1:

benim canavar saçımı yoluyor babasının gözlüğünü alıyor eline kulağımızı bile çekiyor sıpaaa =)))

selam kızlar nasılsınız ben geldim gerci hoş gelemedim beta hcg düşüyor hamile degilim demiştim ya aslında hamileymişim düşük yapıyormuşum kürtaj yaptılar ben ayakta kalmayım kanamam çok var dua edin öptüm kocaman sizi burada görmek ne güzel

Canım Rabbim yardımcın olsun.Siz aldırmadan Rabbim aldı demek içim bi tuhaf oldu:KK14:

Abrel tatlım çok geçmiş olsun..Umarım en kısa zamanda toparlanırsın..Rabbime her daim sığınıp dua etmeliyiz..Günaha girmene müsade etmedi çok şükür..İnsan böyle de üzülüyor ama diğer türlü canından can gidiyor..Vicadanınla kalırdın başbaşa..

eylülcüm çok geçmiş olsun Allah yardım etmiş her şey kendiliğinden gelişmiş,en azından ben sebep oldum demezsin canım

merhaba kızlar nasılsınız acak geldim oğluşu uyut annanesine kameradan göster ev işi ee vakit ancakk oldu özlüyorum bazen boş vakitlerimi

X