2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

denemedimmi sanıyorsun kollarımda uyutmayı,hatta neleri neleri,ama beşik dışında asla uyumuyor,sürekli mız mızlanıyor,bizde emzirme sadece ilk 2 ay oldu ne yazıkki o yüzden yediklerimle alakası yok yani,bide reflüsü var,sürekli kusma ve gazı bitmiyor o yüzden,evlat bu nasıl kızılır sadece kıyamıyosun ve çok üzülüyosun,seninde sinirlerin yıpranıyor bu arada tabi,fiziksel yorgunluğu geçiyorum ama onu öyle gördükçe çok üzülüyorum ve geçsin artık die hep dua ediyrm,doğduğundan beri sürekli mücadele halindeyim çünkü,sakin uysal huzurlu uyuyan bi bebeğim olsun diye dua ediyorum:KK43:(

slm kızlar...
bizde bugün sağlık ocağına gittik aşımızı olduk.
bende kızımdan fırsat bulamıyom ne kk.ya nede faceye girmeye...

denemedimmi sanıyorsun kollarımda uyutmayı,hatta neleri neleri,ama beşik dışında asla uyumuyor,sürekli mız mızlanıyor,bizde emzirme sadece ilk 2 ay oldu ne yazıkki o yüzden yediklerimle alakası yok yani,bide reflüsü var,sürekli kusma ve gazı bitmiyor o yüzden,evlat bu nasıl kızılır sadece kıyamıyosun ve çok üzülüyosun,seninde sinirlerin yıpranıyor bu arada tabi,fiziksel yorgunluğu geçiyorum ama onu öyle gördükçe çok üzülüyorum ve geçsin artık die hep dua ediyrm,doğduğundan beri sürekli mücadele halindeyim çünkü,sakin uysal huzurlu uyuyan bi bebeğim olsun diye dua ediyorum:KK43:(

ahh canmm sende bendensin:KK43: mız mızlar huysuzluk gaz bitmek bilmiyo bizdede...
ilk 3ay sonra geçer dediler yook nerdeeee...5.ay bitti gaz daha bitmedi:KK43: nasıl ağlıyo nasıl katılıyo offfffff

ahh canmm sende bendensin:KK43: mız mızlar huysuzluk gaz bitmek bilmiyo bizdede...
ilk 3ay sonra geçer dediler yook nerdeeee...5.ay bitti gaz daha bitmedi:KK43: nasıl ağlıyo nasıl katılıyo offfffff

ya yokmu bunun bi yolu,bak gene uykudan uyandı gaz yüzünden deli gibi ağlıo içerde,eşim azcık nefes alayım dıe yolladı beni,sürekli mutsuz ve ağlayan bi bebeğim var:KK43:(napıcagımı şaşırdım ya,gene bu gece uyku yok bana:KK43:(

ya yokmu bunun bi yolu,bak gene uykudan uyandı gaz yüzünden deli gibi ağlıo içerde,eşim azcık nefes alayım dıe yolladı beni,sürekli mutsuz ve ağlayan bi bebeğim var:KK43:(napıcagımı şaşırdım ya,gene bu gece uyku yok bana:KK43:(

canmm aynen bende yokmu çaresi bu ağlamaların diyom ama yok işte beklicez kendiliğinden geçermiş.
b,izde dün gece dışarı çıkardık bebek arabasıyla uyudu eve geldik başladı:KK43: hemde nasıl katıldı ağlarken:KK43:
Allaım beterinden korusun bunada şükür...ben humananın iyi geceler çaYINI ALCAM Vercem.karışık bitki çayıyımış.

canmm aynen bende yokmu çaresi bu ağlamaların diyom ama yok işte beklicez kendiliğinden geçermiş.
b,izde dün gece dışarı çıkardık bebek arabasıyla uyudu eve geldik başladı:KK43: hemde nasıl katıldı ağlarken:KK43:
Allaım beterinden korusun bunada şükür...ben humananın iyi geceler çaYINI ALCAM Vercem.karışık bitki çayıyımış.

canım ben eczacıyım ve neredeyse eczaneyi eve taşıdım:)denemediğim şey kalmadı ama hiç bişey fayda etmedi:KK43:

canım ben eczacıyım ve neredeyse eczaneyi eve taşıdım:)denemediğim şey kalmadı ama hiç bişey fayda etmedi:KK43:

benimde bi bu kalmıştı vermediğim vercem...eczacısın bilirsin ZİNCO veriyom ben sen veriyomusun?ama hiç bi değişiklik olmuyo:KK43:
hele SAP beter etti kızımı:KK43:

dr.bize 6.ayı dolunca bu sıkıntılar biter diyo inşallahhhhhhhh...

benimde bi bu kalmıştı vermediğim vercem...eczacısın bilirsin ZİNCO veriyom ben sen veriyomusun?ama hiç bi değişiklik olmuyo:KK43:
hele SAP beter etti kızımı:KK43:

dr.bize 6.ayı dolunca bu sıkıntılar biter diyo inşallahhhhhhhh...

işin aslını sorarsan gaz ilacı diye bişey yoktur,geçeceği vardır gazın,zinco bitkisel rahatlıkla ver ama etkisi olduunu sanmıyrm,bide kimine o ii gelir kimine bi başkası,denemek gerekiyo yani,şu en süper gaz ilacı die bişey yok yani.bence hiç bi ilaç verme,anason kimyon ve rezene al demle çay olarak içir.

ben geldim tatlım nasılsın bakalım valla bu gün beta hcg düşüşe gecmiş ne oldugunu anlamadım ama allaha şükür rabbim acıdı bana çok şükür rabbime sakın bırakma beni aman ben hep burada olacam gerci denk gelmiyoruz seninle
onlıne göremiyorum umarım denk gelirirz kocaman öptüm arkadaşımı sen bırakma bizi olurmu

günaydın ben de seni merak ediyordum şükür iyi gördüm sanki hımmm:) Mşşalla canım bak hep böyle mutlu ol yazına yansısın,düşüşe geçmiş derken hamile değilmiymişsin yoksa ayyy nasıl olur?
Ben günün her vakti geliyorum bakıyorum, vınn aldık sürekli online değil net, arada açıp bakıyorum, açılması her seferinde bir 50 sn bulduğundan sıkıntı basıyor bana:) genellikle sabah uyandığımda geliyorum ilk olarak bu saat olarak 7.30-08.00-8.30 oluyor. Sonra bir öğlen gelmem oluyor o da 11.30-12.00 gibi haaa daha sonra da öğleden sonra 15-17 arası.gelip herkese laf yetiştiryorum:)))
eşim öğretmen evde yanıbaşımda komutan gibi durduğundan sürekli giremiyorum, çocuğa kötü örnek oluyormuşum, ilerde internete girmek falan istermiş nasiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diyorum ben de 4 aylık bebeye örnek vışşşş.
ben bırakmam sizi sözde değil özdeyim tanışımışsınızdır az çok, yaw taşındık sizden ayrı kalmayayım diye vınn aldırdım eşime o kadar bağlanmışım:)

canımsın hiç bıkmam sen ne zaman istersen ne anlatırsan her zaman dinlerim. sen yeterki iyi ol mutlu ol.
sen de canım mutlu ol, temennim herkes için öyle inan.

İnşallah herşey yoluna girer canım dualarım seninle İnşallah dediğin gibi huzurla uyuyan, uyanan bebeğin olsun, anne baba olarak çok yıpratmış sizi ufaklık. Yaa bir şey diyecem genetik olabilir mi, mesela bana annem bebekken gece hiç ağlamadığımı söyler, kızımda emmek dışında kalkmaz, ama eşim çok ağlarmış ( gerçi onun da sünnet sorunu geçince rahatlamış) zamana bırakmaktan başka bir şeyin kalmamış, dur bir kaç ay sonra dedikleri gibi kendiliğinden geçer haa:)

abrell;canım bhcg düşüşe geçmişse mol gebelik veya dış gebelik olabilir.ufak bir operasyonla halledilir.senin adına sevindim
dora17dora ve azize:Allah kolaylık versin zor valla.geçen gün 2 kaşıklık mama deneyimimiz oldu da yavrum aralıksız iki saat ağladı.ek gıdaya başladığımda gaz ilacı vereceğim galiba bağırsaklar alışana kadar...şimdi başlamadım ama sadece tattırıyorum..bir de su veriyor musunuz?su gazın çıkmasını kolaylaştırıyor sanırım.o gece su içince biraz rahatladı ve zinco vermiştim.bu arada iyi geceler çayı bence uykuyu daha çok kaçırıo.ya da biz de öyle yaptı bilmiyorum.6 ayda geçer diyolar ama bilmem.bir de bana dr.çok gazı olur diye biogaia diye bişey vermişti.30tl ye almıştım ama çok işe yaramıştı gaz konusunda.sonra kestim ama...çörekotu yağı verdik bir ara o tamamen rahatlattı hem bitkisel olunca rahattım..

abrell;canım bhcg düşüşe geçmişse mol gebelik veya dış gebelik olabilir.ufak bir operasyonla halledilir.senin adına sevindim
dora17dora ve azize:Allah kolaylık versin zor valla.geçen gün 2 kaşıklık mama deneyimimiz oldu da yavrum aralıksız iki saat ağladı.ek gıdaya başladığımda gaz ilacı vereceğim galiba bağırsaklar alışana kadar...şimdi başlamadım ama sadece tattırıyorum..bir de su veriyor musunuz?su gazın çıkmasını kolaylaştırıyor sanırım.o gece su içince biraz rahatladı ve zinco vermiştim.bu arada iyi geceler çayı bence uykuyu daha çok kaçırıo.ya da biz de öyle yaptı bilmiyorum.6 ayda geçer diyolar ama bilmem.bir de bana dr.çok gazı olur diye biogaia diye bişey vermişti.30tl ye almıştım ama çok işe yaramıştı gaz konusunda.sonra kestim ama...çörekotu yağı verdik bir ara o tamamen rahatlattı hem bitkisel olunca rahattım..

Günaydın Esra, mestili kullandınız mı? o da ilaç ama biz kullanmadık, kızı kendi haline bıraktık:)bu arada gaz ilacı daha çok alışkanlık yapıp tersi gaz yapıyor KK de okumuştum bizde de öyle oldu

Arkadaşlar doğduğu zamandan beri kızımın saçları dökülmeye devam ediyor, tamam ilk başlarda dökülürmüş ama bu ne zaman son bulacak?Yatağı, çarşafı ,giysisi, şapkası hep küçük saçlarıyla dolu. Acaba çinko yetersizliği mi var? 4 ay 10 günlük daha. Mamaların üstünde bile demir-çinko yazınca gerekliliğini anlıyorum. Ben mi yetersiz besleniyorum da sütümle bu etkiyi azaltamıyorum anlamıyorum. Saçlı doğan bebeğim gitgide saçsızlaşıyor yaaa.tüy gibi saçlar var

Arkadaşlar doğduğu zamandan beri kızımın saçları dökülmeye devam ediyor, tamam ilk başlarda dökülürmüş ama bu ne zaman son bulacak?Yatağı, çarşafı ,giysisi, şapkası hep küçük saçlarıyla dolu. Acaba çinko yetersizliği mi var? 4 ay 10 günlük daha. Mamaların üstünde bile demir-çinko yazınca gerekliliğini anlıyorum. Ben mi yetersiz besleniyorum da sütümle bu etkiyi azaltamıyorum anlamıyorum. Saçlı doğan bebeğim gitgide saçsızlaşıyor yaaa.tüy gibi saçlar var

metsil yasaklanmıştı bir ara.bize dr zinco omx biogaia verdi.ama çok kullanmadım hepsinide.fakat şimdi zinco ya başlayacağım galiba.arasıra meyve suları verdiğimde gaz yapıyor.ama bir şekilde alışmalı bağırsakları.o yuzden azar azar tattırıyorum.çok zorlanırsam zinco veriyorum gerçi iki kez verdim şimdiye kadar..
saçlara gelince 6 aya kadar yolu var.bizim önler döküldü tekrar çıktı çıkanlar sapsarı.doğduğunda simsiyahtı ben sarışınım şok olmuştummm.ama şimdi sanırım açılıyor saçları.dipler altn sarısı.siz de de var mı böyle bir şey?doğduğunda koyu şimdi açık?

metsil yasaklanmıştı bir ara.bize dr zinco omx biogaia verdi.ama çok kullanmadım hepsinide.fakat şimdi zinco ya başlayacağım galiba.arasıra meyve suları verdiğimde gaz yapıyor.ama bir şekilde alışmalı bağırsakları.o yuzden azar azar tattırıyorum.çok zorlanırsam zinco veriyorum gerçi iki kez verdim şimdiye kadar..
saçlara gelince 6 aya kadar yolu var.bizim önler döküldü tekrar çıktı çıkanlar sapsarı.doğduğunda simsiyahtı ben sarışınım şok olmuştummm.ama şimdi sanırım açılıyor saçları.dipler altn sarısı.siz de de var mı böyle bir şey?doğduğunda koyu şimdi açık?

güneşten açılıyor sanıyorum ben de:) bizimkinin de saçları doğduğunda siyahtı şimdi kumrallaştı.

işin aslını sorarsan gaz ilacı diye bişey yoktur,geçeceği vardır gazın,zinco bitkisel rahatlıkla ver ama etkisi olduunu sanmıyrm,bide kimine o ii gelir kimine bi başkası,denemek gerekiyo yani,şu en süper gaz ilacı die bişey yok yani.bence hiç bi ilaç verme,anason kimyon ve rezene al demle çay olarak içir.

canım allah kolaylık versin. biz sab simplex ve bifiform kullanmıştık. çok işe yaradı. yalnız çok düzenli kullanmak gerekiyor, saatlerine uyarak, yoksa bir işe yaramıyor, ilk başta düzensiz kullanmıştım ben de sonra düzenli vermeye başlayınca faydasını gördük. ikisini de bitene kadar kullandık ve bıraktık. şimdi de gazı oluyor ama eskisi gibi ciyak ciyak ağlatmıyor çok şükür.
bir de belki denememişsindir diye söylüyorum; bebeği sırt üstü yatırıp bacaklarını bitişik tutarak dizlerini karnına doğru bastır sonra düzelt, böle 10-20 kez yapınca daha kolay çıkarıyor. hatta artık öğrendi, dizlerini karnına bastırınca ıkınıyor, düzeltince bırakıyor, elbirliğiyle pırtlatıyoruz kızı :)) ha bir de kaburgalarının bittiği yere karnına parmak uçlarınla az az bastırarak masaj yap, böyle küçük parmağınla başlayıp işaret parmağına varana kadar, hani masada parmak tıkırdatılır ya onun gibi, anlatabildim mi bilmiyorum. kendinde bile deneyebilirsin bunu, büyüklerde de işe yarıyor :)) bunda bizim kız biraz huylanıyor ama zorla da olsa yapıyorum çok gazlanınca. yalnız bu dediğim masajları yeni beslenmişse yapma, kusabilir.

kızlar benim bebeğim ne zaman düzene girecek ya,ruh gibi dolaşıyorum artık valla,dün gecede 2 buçuktan sabah 6 buçuğa kadar beşik salladım,durduğum an ağlıyor,sallayınca uyuyor,bitemedi gazı bi türlü,5 aydır işe bile gidemiyorum,sinirlerim çok bozuldu artık,sabahın köründe oturdum ağladım artık gene

benim kızım da 3 buçuk ayına kadar sürekli sallanarak uyudu
beşiğe ip bağladık ve öyle yaşadık
ama havaların çok sıcak olduğu bi gecede bir anda beşikte yatmadı koltukta yattık beraber öylece kaldı
sonra da beşiğe koymadım ,sabrettim ve kaldırdım
şimdi ayaklarımda sallıyorum,sonra bir yere koyuyorum ya devam ediyor ya uyanıyor ama en azından uykuda da sallamaktan kurtuldum
madem her türlü bebeğin ağlıyor ve sen mahvoluyorsun,uyurken sallamayı bırak,biraz daha uykusuz kalırsın ama en fazla 3 güne bırakır ,henüz çok küçük çünkü ilerde daha zor
sonra da uyuyana kadar sallarsın,bir saat bile uyusa o arada dinlenirsin

kendi evimizde,anneanne ve babaannesinde sallanan beşiklerimiz vardı ve sadece onlarda kalabiliyorduk eskiden
benim bebeğim bile sallanmayı bıraktıysa seninki de bırakır

ayşeeeee bende geldim nasılsın arim sende aşağıdasın sen nasılsın ayyy sizleri gördüm mutlu oldum

:KK3::KK3::KK3:iyim canım sen nasılsın
buraları bıraktınız
ben de arada gelip ya bir şey sorup çıkıyorum ya da bildiğim bir şey varsa cevap yazıyorum ancak
mert nasıl,kocaman oldular dimi?:nazar:

X