2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sen oğlusuna ek gıdaya basladınmı?

canım ben bugüne kadar birbiri arasında birkaç gün olmak koşuluyla önce havuç sonra şeftali suyu verdim..... birkaç gündür kaka yapmıyordu şeftali kabız yapasr dediler aslında ben tam tersini düşünürdüm hep bağırsakları çalıştırır diye ama bilmiyorum ondanmıydı kabızlığı....bugünde birkaç gündür çişininde azlığını düşünerek birkaç çay kaşığı karpuz suyu verdim.....biraz önce altına bir baktımki aman Allahım böyle dolduğunu ilk doğduğu zamanlar görüyordum rahatladı paşam şimdi de mışıl mışıl uyuyor

Gözünaydın mı desem ne desem bilemedim canım.Zor bir karar.Hele bu konumda ve bu aylarda seçim yapmak.Offf eşlere kızıyorum.Korunmamaları minik bir cana ve eşlerinin hem manevi hem bedenine zarar veriyorlar.Off bende regl olmdım.Hep diken üstündeyim.Eşime güveniyorum gerçi ama kesin garantiye almak varken neden riske atıyosak.Hamile oldugunu nasıl anladın bu arada?

Kızlar ek gıda gaz ve kabız yapıyor illa,benim kızım zaten gazlı,sahada arttı,zamanla alışacaklar,çok karıştırmayın tatları,değişik tat için 3-4 gün bekleyin,kabızlık için kayısı erik ve armut verebilirsiniz, ertelesenizde yeniden verdiğinizde gene sorunla karsilasabilirsiniz,en dogrusu yavaş yavaş gecmek ve az az vermek,mesela önce 2-3 gün 2-3 çay kasığı,sonra2-3 tatlı kasığı gibi.

sanırım ben kızıma birden fazla yüklendim. bir gün içinde yoğurt meyve suyu muhallebi verdim azda olsa onu kötü yaptı...

iyi geceler kızlar nasılsınız bakalım bebişler nasıl,rosenssee yanlış yazdım galiba canım kızının bu ayki kg alımı nasıldı merak ettim,sıvı ile beslenmeye ağırlık verdim demiştinya o bakımdan işlh iyidir.

iyi geceler canım, bu ay 700-800 gram arası almış amma velakin ben dediğim şeyi pek yapamadım çünkü annemde kaldım temmuz ayı boyunca eşim 1 aylığına ist.a gittiği için malum anne evi hep yiyecek birşeyler vardı (normalde evimde tek başıma olunca üşenip güzel mamalar yapmıyorum kendime akşam yemeği hariç) git gel git gel yedim bol bol, çok sıvı da tükettim ama yediğim şeylerin içeriğine dikkat etmedim proteinmiş, kalsiyummuş. önceden sabah mutlaka yumurta ve deli gibi peynir yerdim artık kasmıyorum acıkınca ve canım ne isterse onu yiyorum. benim şekerim 2 gecedir zor uyuyor normalde vaktinde uyurdu bugün de dellendirdi baya bi salladım ayağımda ppazartesi ateşlenmişti hastalanınca huyları değişirmiş umarım öyle olmamıştır. senin tatlın ne cnm inş. iyidir

kemerburgazdayım. bendemi acaba kızma karpuz suyu versem:) bende seftali verdim. dr ver demişti ama herkes kabız yapar dedi.kızım zaten hep kabız oldugu için bir sey değişmedi

bende istanbulluyum da ondan sordum canım
valla canım sen bilirsin ben kakadan ziyade çiş için vermiştim karpuz mu yaptırdı bilemiyorum :26:

Hayırlı Ramazanlar canım, demek herkesler facede ben de herkes tatilde zannediyordum, çok iyimser düşünmüşüm üzüldüm bak,ama olmaz ki bizler burda tanıştık bak ben hiiç kopmadım sizden,arada gelip buraya da yazabilirler öyle değil mi bak senden böylece haber alabildik. Nurturiaya da uğramıyorsunuz konu başlığı öyle sahipsiz duruyor, Galiba artık ben de yazmıyacam küsüyorum gitgide.
Özlemden de haber yok faceye uğramıyorsa tatildedir belkide. Damla, Handan da mı face de yoksa bak baaaak:)neyse herkese selam olsun küstüüüüüm:)
Ev için söylediğin iyi dileklerin için çoook teşekküler canım İnşallah hayırlı olur, hatta huzurlu olur buna çoook ihtiyacım var çünkü. Zamanla da şu kiracılıktan kurtulursak o zaman yeme de yanında yat olur heralde:)
Sıkıntılar konusunda da herkesin bir derdi var durur içerisinde değil mi , herkesin evinde tencere kaynıyor ama kiminin içinde ne kaynıyor ne dertler var onu Allah bilir, bizi seven eşimize , çok tatlı miniklerimize yönelmemiz, Rabbimizin bize bahşettiği güzel lütuflarına odaklanmamız gereken zamanı iyi değerlendirmeliyiz.
Sevgiyle kal kızını da öpüyorum...Artık bu mesajı ne zaman okursun kimbilir, belkide yazılar arasında kaybolup gider...

Halk arasında çok süt, yoğurt tüketilirse taş yapar gibi bir inanış varmış,tv'de duymuştum yoksa bizim vücudumuz da sürekli kalsiyum alacağız diye süt tüketmekten bunu üretiyor olmasın sakın. Ben de evlendiğimin 2.yılı eşim sayesinde taşım olduğunu öğrendim. Bilirsin şu meyan şerbetlerini. Adana'da da vardır. G.Antepte her yerde de:) gene bir Ramazan ayı eşimher akşam demliyordu, soğuk içiyor zaten orucumuzu açtıktan sonra içiyorduk her akşam içtik böyle böyle 15 gün içtim sanırım sonra bir akşam nasıl kıvrandım o zaman hani bu geldiğimiz Mardin'in Kızıltepe ilçesindeydik. 2 saat kıvrandım eşim doktora götürecekti dayandım geçince gitmedim ne var ki aynı ayda arefe zamanı eşimin memleketi Hatayda sahurda rahatsızlanıp Dörtyol Hastanesine gidince öğrendik kum döktüğümü offf çok zor. Allah sana da yardımcı olsun, şifa versin canım. Meyanın böbrek taşlarını düşürmede etkili olduğunu yanii böyle bir şeyin olduğunu da sonra öğrenmiş olduk.
Böbrek sancısı evet doğum sancısından daha kötü, her ikisini de yaşayan biri olarak söylüyorum. Allah hastalara durumları daha da zor olanlar var biliyorum çok çok yardım olsun. Amiiin.
Sultan bu arada kızın fıstık gibi Maşşallah yerim o gamzesini yaaa ilerde çoook başınız ağrıyacak, oğlum olsaydı bak ilk sıradaydım haaaa.....Kaynana olurdum ayyy benden de iyi kaynana olur haa duygusal kaynana gelinler beni ezer ayool:)

hımmm karpuz suyunu ben de çok sevrim ben de düşündüm üzüm ya da karpuz-kavun suyu vermeyi ama ebe yazın biraz daha dur ishal olabilir başlama hemen dedi, ben ona ek gıdayı sormuştum gerçi ,anlayamadım ek gıdaya girmez değil mi bunlar sonuçta su yerine de olur.

Allah korusun canım yaa öyle şeyler düşünüp kafanı kurcalama, dur bir Bismillah de derin nefes al, sakinleş, başka başka doktorlara da git ama en başta sen karar ver istiyor musun bu çocuğu hayata getirmeyi. Ama herşeyden önemlisi anne sağlığı bu hep böyledir çocukl gene olur önemli olan annenin sağlıklı olması ve hayatı. Tamam mı sen bilinçli bir insansın senin hayatını tehlikeye atacaksa zaten bunu edbirini doktorlar alacaktır bunun için dinimiz de uygun olanı söyler. Ama herşey yolunda olursa cana kıymak günah olur. Önce senin hayatın bunu unutma...Sevgiler canım üzülmek yoook bak sıkıntı etme, Allah yardım eder, kimseyi darda koymaz.
valla canım kendimden biliyorum ne zaman yoğurt yesem karnım ağrır, yoğurt kabızlık yapmaz mı bebeğe dediğin gibi biraz aşırı mı yüklenmişsin ne:)bizim kız da 4 aylık ben yoğurt vermiyorum bu hafta herobaby'nin pirinç unundan veriyoruz günde 1 defa hergün aynı şekilde verme bir gün başka bir gün başka ver bakalım n'olcak,sevgiyle kal.

günaydın canım çoook teşekkür ederim kızıma söylediklerin için. elifler güzel olur canım seninkide çoook güzeldir eminim :)). bizim dünürümüz öznur canım çoook yakışlıklı bi damadım var maşallaaah. süt yoğurtla ilgisi yok canım. bu arada yoğurt suyu taş düşürmede çok etkili. ne yaparsan yap vücut üretiyorsa üretiyordur doktor bana öyle demişti. ve birde ne kadar su içersen o kadar kolay atlatırsın demişti. ve şöyle anlatmıştı. bak dedi bi yere sürekli kum döküldüğünü düşün sürekli su dök dağılır ama dökme orda birikir taş olur demişti yani en önemli şey su. birde maydonoz sapını kaynat iç hem kuma iyi geliyor hemde dökülürken iltihap oluyor ya onu temizliyor aynı zamanda rahmide temizliyor. o meyan şerbeti adanada çoook var ama ben hiç sevmem canım tiksinmiştim çocukken ve faydası çokmuş onu biliyorum. ıspanak yememeye çalış çok sancı yapıyor elif gülceyi öp yerime canım.

herkese selam,buraya gelmeyeli ne kadar oldu hatırlamıyorum.özlemişim itiraf edeyim.gelmeye çalışıcam artık kısmet olursa

eylül canım Allah yardımcın olsun.farklı dr.lardan fikir al ve Allaha tevekkül et derim ben canım.O ne yazdıysa o olur ama tabii sen de tedbiri elden bırakmamalısın.dediğim gibi farklı dr.lara git tek dr.la kalma bence

arkadaşım aynı gün içinde farklı tatlar çok yorucu olur bebek için.ilk gün iki çay kaşığı armut ver ertesi gün elma suyu sonra şeftali vs.yogurt ise altıncı aya kdar beklemeli dedi dr.çünkü gaz yapar büyük insana bile..bence sen şimdi üç gün bir şey verme eğer çok çok gazlı ise bir gaz damlası veya rezene ver rahatlasın üç gün buna da devam et ardından 4.gün armutu cam rendede rendele ince bir tülbentten geçir ve suyundan bir mama kaşığı ver.ilk armut veya elma öneriliyor armutta elmada alerjik değildir ve özellikle kabız bebeklere iyi gelir.şeftali daha sonra çünkü yapısı daha alerjik.

slm kızlar ben geldim nasılsınz bende facedeyim geliyorum gidyorum kimse olmuyor eee ozamanda girmek istemiyorum:26::26:

bu yüzden giresim gelmiyor halbuki çooook seviyorum ama sayfa ilerlemiyor aşağadaki kızlarr huuu nasılsınız

maşallah canım kuzuna, iyi bakalım annenciğin sana iyi bakmıştır canım, içeriğine dikkat etmedim derken sonuçta yemeklerini ihmal etmeden ve sıvı alımını ön plana çıkarmadan beslendin.canım sıcaklardan yaa biz bile uyuyamıyoruz onlar ne yapsın,bizde iyiyiz çok şükür canım..

aaahhha ahhhhh geçensene bugün hastanede canımla cebelleşiyordum..

açlık sınırının altına düşmüşüm dr. hemen yatış yapmıştı. hamilelikten dolayı sürekli çıkarmalar

ruh gibi ortalarda dolaşıyordum,pardon yatıyordum serumlar iğneler ooff offf

rabbime şükürler olsun nisam benimle ve kollarımda bir gülüşü unutturyor ama beynime kzınmış sanki yaşadıklarım.

o kadar zor geçtiki anlatama hamileliğim mide bulantıları yüzünden yataklara yapışmıştım.

6 ay tamı tamına 6 ay çektim bu durumu,allah bin kere razı olsun annemden bana gül gibi baktı ve tabii oğlumada,

ramazandı oruçluyken önüme sofralar hazırladı nasıl unuturum nasıl.....

babamın beni o halde görüp gözlerinin dolmasını ve gizlenerek ağlamasını asla unutamam...

eşimin anlayışını ve hoşgörüsünüde onu yalnız burda bırakıp ist. kaldım 2 ay telefonlarda bana desteğini ve sevgisinide unutamam...

gözlerim doluyor hatırladıkça ne çok şey var unutamadığım unutmayacağım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…