2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar 4. ay aşısından sonra bebeğimi banyo yaptırabilir miyim
hemşire söylemedi,ben de sormayı unuttum
canım bana bir gün sonra yaptır demişlerdi ama aynı gün yaptıranlarda vardı sorun olmadı çok şükür.

Selammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM..bOL BOL DUA EDELİM İNŞ. BİRBİRİMİZE =)))

yaklaşık 2 haftadır net yoktu gelemedim çoooooooooooooooook özledim valla burayı =)))

Oruç tutabiliyor musunuz..Benim eşim müsade etmiyor açıkcası dayanabileceğimi de pek sanmıyorum..Dinen bir sakıncası olmadığını öğrendiğim için rtahatım geçen sene gebe idim tutmadım bu sene emzirme inş. seneye zamanında tutabiliirm 60 tane borç olacak bu kış tutarım inş.

Bebişler nasıl boy kilolar iyi inş. iştah sorunu yaşamıyorsunuzdur umarım..
canım sanada hayırlı ramazanlar bende tutmuyorum. ama zaten ben böbreklerim yüzünden tutamam.

incielam sorumu yanıtlamışsın çok çok teşekkür ederim canım:) günde 6 biberona yakın mama yiyor yazmışsın Maşşallah bizimki ancak 3-4 kaşık aldı,ama bal konusunu anlayamadım 1 yaştan önce bal yasak diye biliyorum.
esra_1211 kakasındaki köpükler sadece 1 kere oldu takipteyip dediğin gibi yazını okuyunca hemen su verdik eşimle çok teşekkürler canım:)
viyole özlemiştik seni nerelerdeydin yaa, bu arada fotodaki Eymen'in son hali mi Maşşallah çok büyümüş vee o destek yastığımı oturması için yoksa yürüteç mi anlayamadım da, haaa gerçekten idrar almak zor oluyor ama hemşire takmıştı bizim kıza da böylece öğretmiş oldu, yazın hepimiz gibi bebeklerimiz de huzursuz oluyor:)
impaladeniz çoktandır sen de yoktun özlettin, oğlun benden çok besleniyor Maşşallah seninki ek gıdaya geçmiş anlaşılan, kilosu kaç oldu benim kızın kilosu da az aydaşlarına göre 5. ayda ek gıdaya geçecem hiçbir bilgim yok bu konularda.

Gelelim benden haberlere dün sol böbreğimde ağrıyla uyandım önce kızımı yanımda yatırdığımdan yatış pozisyonumdan kaynaklandı zannettim, tutulmuştur falan diye sonra ağrı belirtilerimden kum döküyorum galiba dedim eşime haklı da çıktım , sabahtan öğle 15.00 e kadar afedersiniz kustum da kustum 10 defa wc ye gitmişimdir, üstelik midem de boş, neyse ilerleyen dakikalarda idrarımda kırmızı gelmeye başladı, resmen kan geliyor ki öyle. Saat 15. te kendime gelince biraz eşimde netten bakınca (idrardan kan gelmesinin önemli olduğunu böbreklerle ilgili olduğunu okumuştu) hastaneye gittik ultrasona girdim, idrar tahlili derken kum döküyormuşum, geçtiği yeri tahriş ettiğinden kan geliyormuş,ilaç verdi, emzirdiğim için antibiyotik vermedi, iltihaplanmaması için dikkat etmemiz gerekiyormuş. Daha önce de bundan 2-3 sene önce de kum dökmüştüm hastanelik olmuştum onda böyle resmen kan şeklinde idrarım olmamıştı o zaman resmen kum rengiydi şimdi ise böyle oldu çok korktum. Hamileyken de ağrılarım olmuştu hatta buraya da yazmıştım.
Bu arada kızımı emziremedim, sürekli ağlayarak bana baktı emzireyim diye kıpırdayamıyordum ki sürekli mide bulantısından. Eşim mama hazırladı verdi kızıma. Allahım hasta olmamalıyız bize muhtaç bebeklerimiz var o kadar zor bir durum ki.
Bugün gene geldi o şekilde 2 güne kadar geçmezse gene gidecekmişim.
Not: normal doğum yapan biri olarak doğum sancısı mı böbrek sancısı mı diye sorarsanız gerçekten harkeseni yanıtladığı gibi böbrek sancısı daha zor derim arkadaşlar. Sancıyı çekerken Allahım böbrek hastalarına acil şifa ver, yardım et dedim. Gerçekten zor.
Sağlıklı günler...
canım çok geçmiş olsun. ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. ben kaç kere taş düşürdüm. hatta 5 aylık hamileykende taş çıktı ve halada duruyor. üşütsem hemen sancı başlar. bol bol su içeceksin canım. başka çare yok.
Kızlar miniklerden bakıyorumda kimsecikler ugrayamaz olmuş.Bugün rota 2. doz aşımız vardı.8400 olmuş tosunum:nazar:Dr.kilosu iyi oldugu için ek gıda veremem ama tatları alması lazım.Bakalım yogurda meyveye alerjisi olcak mı diye denemelik 1 çay kaşıgı yogur ,2-3çay kaşıgı meyve suyu tattır dedi.Kilosu iyi giderse önümüzdeki ayda geçemeyiz dedi.Köyden süt aldık.Yogurt yaptım.Bkalm yarın vericem 1-2 kaşık.Dönüyor yerlerde yuvarlanıyor.Kafasıyla yerden destek alıp ilerliyor ulaşıyor alacagı nesneye.Herkes şaşaıp kalıyor.Kilolu olmasına ragmen sırt üstü durmuyor:nazar: çok hareketli.Hep bişeylere ulaşmaya çalışıyor.Uyurkende yatırdıgım yerde bulamıyorum hiç.Yatagın diger ucunda buluyorum.Bizden haberler böyle teyzeleri.
canım maşallah kuzunun kilosuna çok şükür. canım sütün yetiyorsa 6. aya kadar ek gıda yok demişti bana doktor. sen bilirsin ama.
ben bittim gtatlımmmm bittim gebeyim mahvoldummmm ne yapacam iki gözüm iki çeşme ben aldıramam katil olamam eşimmm kıyametler kopardı aldıracaksın ben istemiyorum cocuk en agırıma gidende senin cocukların olmasa isterdim cümlesi agladım agladımm..düşündüm 5 cocuga bakmayla hükümlü olan kocama hak verdim ama kullandıgı cümle hiç etik olmadı bana göre..mahvoldum cümlelere dökemiyorum kısaca bittim ben yaaallahım bana merhamet et diyorum yavrumu sütten kesmem lazım zehirlernir dediler kafam karışık lütfenn fikir konusunda yardımcı olun bana bu 3 cü sezeryanım ve daha 5 ay gecti allahım ne yapacam ben yaa.............

canım hayırlısı olsun ama bencede aldırma Allah korusun. evlat bu başka bişeye benzemezki. ama senin bu hamileliğin çok zor geçmişti istersen hemen bi doktora git.eşinde kabullenir İnşallah. sütü kesmen lazım canım benim bildiğimde .ama yinede sor bence. Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
ayşecim çook geçmiş olsun ben de duymuştum böbrek sancısının çok zor birşey olduğunu, babam da bi ara kum dökmüştü ilerde belki bende de olur. bildiğim kadarıyla bol su içmen lazım. su herşeye şifa zaten bol bol iç kendine iyi bak sen iyi ol ki kızın da iyi olsun. ben de pazartesi kızımın 4.ay aşılarını yaptırdım ateş çıkmaz demişlerdi ama çıktı hatta uyuyakaldığımdan dolayı kontrol edemediğimden 39lara çıkmış maalesef neyse ki ılık duş ve calpolle düşürdük 2 saate kendine geldi kızım bi daha da yükselmedi.siz oldunuz mu bakalım aşılarınızı?

canım çoook teşekkür ederim bugün daha iyiyim bak alışkanlık hemen buraya koşuyorum. Babana da geçmiş olsun canım, erkeklerde daha da ağrılı olurmuş kaynım da aynı zamanda rahatsızlanmıştık, çevremizdekler öyle demişti ordan biliyorum. Su içmeye korkuyorum desem yeridir, kıpırdayacak diye ayyy ama başka çözümü de yok.
Biz de geçen hafta Cuma günü 4.a y aşısını yaptırdık ilk gün daha çok olmak üzere 2 gün ateşlendi, şurup verdik baktık olmuyor yarım fitil verdik. Ertesi günde yarım fitil verdik çok şükür şimdi iyi. Haa ben bir de biraz soğuk suya bezi batırıp( ağız mendilini) alnına koydum, kollarına değdirdim ara ara. 2. ay aşısı böyle olmamıştı yaa. Haa bu bcg aşısı kolunda sürekli şişiyor ilhitaplanıyor içi bilemiyorum akıyor iyileşiyor tekrar oluyor, doktorda bcg aşısı böyle olur ara ara akar demişti.

hemşire bana bu karma aşıların üç doz yapıldığını ve bir kez muhakkak ateşleneceğini söylemişti.2.ay da bizde ateşlenmedik ama 4.ay aşısında ateş yaptı.6.ayda bir daha ateşlenmezmiş.bağışıklık yaptığı için.
abrel22;gelelim sana...4.sezeryan zor olsa da takdir edeni düşün derim o heralde daha iyi biliyordur...ameliyata giren arkadaşım sağ mı sol mu hatırlamıyorum apandisit ameliyatı gibi yaptıklarını söylemişti..ve onun bebeği aralık08de doğdu ve beşinci gün diyafram hernisi teşhisiyle öldü.aradan altı ay geçince hamile kaldı ve tekrar sezeryan oldu.anlamadığım eşin neden senin çocukların olmasa dedi ki?senin olan onunda değil mi?bu arada yine mart ayı annesi mi olacaksın?
ha bide çocuğu kesmene gerek yok öğretmen arkadaşım kızı on aylıkken hamile kalmıştı ve bilmeden dört ay emzirmiş.sonra bebek kendi kendine emmeyi bırakmış ve arkadaşım doktora doğum sonrası hiç gitmedim bir kontrol olayım diye gittiğinde oğlu olacağını öğrenmiş.kaynanamda iki görümcemdede hamile kalmış emzirmiş.bazıları aynı cinsiyetse yarar bazıları zarar verir diyor.çeşitli rivayetler var.ama annemden de tecrübeliyim ve çevremde çok örnek var i bhcg yükseldikçe sütün tadında değişim oluyormuş.ve çocuk zaten bırakıyormuş

Son düzenleme:
ben bittim gtatlımmmm bittim gebeyim mahvoldummmm ne yapacam iki gözüm iki çeşme ben aldıramam katil olamam eşimmm kıyametler kopardı aldıracaksın ben istemiyorum cocuk en agırıma gidende senin cocukların olmasa isterdim cümlesi agladım agladımm..düşündüm 5 cocuga bakmayla hükümlü olan kocama hak verdim ama kullandıgı cümle hiç etik olmadı bana göre..mahvoldum cümlelere dökemiyorum kısaca bittim ben yaaallahım bana merhamet et diyorum yavrumu sütten kesmem lazım zehirlernir dediler kafam karışık lütfenn fikir konusunda yardımcı olun bana bu 3 cü sezeryanım ve daha 5 ay gecti allahım ne yapacam ben yaa.............

Canım ne diyeceğimi bilemiyorum sen benim için dua et derken hatırlarsan hakkında hayırlısı ne olacaksa o olsun demiştim hayırlısı buymuş tatlım Allahım korur unutma sen inançlı bir insansın, ama süt koruması diye bir şeyin olmadığını bunun bir tuzak olduğunu da anlamışızdır heralde değil mi:) Bu arada 4. ye hamilesin ama 5 çocuğa bakmakla yükümlü kocam diyince anlamadım, "senin çocukların olmasa isterdim " cümlesini de anlamadım. Bu 2. evliliğin sanırım ilkinden mi 2 çocuk ya da eşinin önceki evliliğiğnden 1 çocuğu mu var yaa özel oldu bu sorularım ama canım kusura bakmadın değil mi sadece rakamlar kafamı karıştırınca anlayabilmek adına soruyorum.
Eşinin cevabı evet kırıcı olmuş ama onun da yaşadığı şoka ver tatlım tıpkı senin içinde yaşadığın durum gibi, Allahım korusun, isyankar olmayalım, bu durumu yaşamak isteyen onca kişi var, onun lütfu belki de bu mübarek aylarda sağlıklı bir şekilde ilerlerse doğurmandan yanayım ben. Ama buna doktorlar en doğru kararı verir. Son hamileliğinde zorluklarını sen çektin, riskli durumların vardı, sen önemlisin seni tehlikeye atmayacaksa ilerlemesine tıp yardımcı olacaktır tabii başta Allahım izniyle. Hayırlı olsun canım. Oğlun da seni sütünü aslında epeyde aldı, Rabbimin hikmeti bol bol da içirdin ve kilosu anne sütü alması gereken zamanı da yeterince kullandı, vardır bunda da hikmet bak şimdi düşündüm de.

benimde sol böbregimde 10 gün önce kum döktüm öldürdü beni resmen anne sütü veriyorum die agrı kesici iğnede yapmadılar işkence ceke ceke düşürdüm
geçmiş olsun, 10 gün önce bu kum olayında yoksa gebe miydin, bilemezsin ama iyi ki iğne yapmamışlar o zaman.

evet tatlım inşallah 6.aya kadar hasta olmazsa kurtulduk.ateşlendiği gecenin sabahı yine calpol vereyim demiştim tekrar çıkma ihtimaline karşı calpolü ağzından geri çıkardı bi de içtiği sütü de kustu. yarım saat arayla 2 kez denedim ikisinde de kustu sanırım tadını sevmedi bi dahaki ateşte mecburen fitile müracaat
tekrar geçmiş olsun canım. bizim kız da şurubun tadını sevmedi:) diğer yazımda da yazdım yarım fitil ver ,etkili oluyor.

canım çok geçmiş olsun. ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. ben kaç kere taş düşürdüm. hatta 5 aylık hamileykende taş çıktı ve halada duruyor. üşütsem hemen sancı başlar. bol bol su içeceksin canım. başka çare yok.

Sağol Sultancığım sana da çok çok geçmiş olsun. Ama dikkat et sen de. Senin böbrek rahatsızlığın boyutu nedir canım? Bol bol su evet başka çare yok:)

neeeeeeeeeeeeeeeee bi ugrayayım bakayım buralara dedim eylülüm hamile misin amanın gözün aydın diyeyım ama aymamıs galiba pek ama mübarek ay gönderen RAbbmın hikmetinden sual olunmaz sen günahına girme nolur tatlım bak yenı annesin kucagındakı kuzuna bak kıyabılır msın ona asla..ıcındeki de senı yavrun ne farkı var ondan..zamanlama yanlıs olablır ama bunda onun hatası yok ki..bi tedbirsizlik desek de suclu olan sen de degılsn ki kader bu Allah yazmıs size bı evlat daha ol demiş ötesi var mı..durumun biraz karmasık gibi ben de hiperaktif gibi anladm eger ikinci eliliginse önden baska cocuklarn varsa dıye esin bunu yapıyorsa cok haksızlık eder..netıcede kıymak ıstedgı ıkınzıın kanından canından..bunu hatırlat ona..amelıyat ısıne gelırsek olmaz dıye bısey yok sen tevekkul et Allah buyuk saglıkla gelır elbet o da nasıbının oldgu hayata
Allah yar ve yardmcn olsn canımmm

bu arada herkese hayrlı ramazanlar kızlar cogunluk facede takıldgımzdan ugrayamadm epeydir siz neden gelmıonuz ya herkesler orada
bir de aklıma takıldı bizim biz özlem vardı poseidon özlem nerelrde o bilen var mı epeydir yazmıyor facede de yok sanırım
katılımlı bir arkadsımzdı bırden bıcak gibi kesildi sesi solugu umarım ıyıdır merak ettm aklma dusunce

aysecim yeni yuvanız hayrlı olsun canım alısmısındır bıraz dıger mevzuları da dusunup sıkma canını herkeste var böyle bıtakım sıkıntılar yalnz deglsn canm

Canım ne diyeceğimi bilemiyorum sen benim için dua et derken hatırlarsan hakkında hayırlısı ne olacaksa o olsun demiştim hayırlısı buymuş tatlım Allahım korur unutma sen inançlı bir insansın, ama süt koruması diye bir şeyin olmadığını bunun bir tuzak olduğunu da anlamışızdır heralde değil mi:) Bu arada 4. ye hamilesin ama 5 çocuğa bakmakla yükümlü kocam diyince anlamadım, "senin çocukların olmasa isterdim " cümlesini de anlamadım. Bu 2. evliliğin sanırım ilkinden mi 2 çocuk ya da eşinin önceki evliliğiğnden 1 çocuğu mu var yaa özel oldu bu sorularım ama canım kusura bakmadın değil mi sadece rakamlar kafamı karıştırınca anlayabilmek adına soruyorum.
Eşinin cevabı evet kırıcı olmuş ama onun da yaşadığı şoka ver tatlım tıpkı senin içinde yaşadığın durum gibi, Allahım korusun, isyankar olmayalım, bu durumu yaşamak isteyen onca kişi var, onun lütfu belki de bu mübarek aylarda sağlıklı bir şekilde ilerlerse doğurmandan yanayım ben. Ama buna doktorlar en doğru kararı verir. Son hamileliğinde zorluklarını sen çektin, riskli durumların vardı, sen önemlisin seni tehlikeye atmayacaksa ilerlemesine tıp yardımcı olacaktır tabii başta Allahım izniyle. Hayırlı olsun canım. Oğlun da seni sütünü aslında epeyde aldı, Rabbimin hikmeti bol bol da içirdin ve kilosu anne sütü alması gereken zamanı da yeterince kullandı, vardır bunda da hikmet bak şimdi düşündüm de.

geçmiş olsun, 10 gün önce bu kum olayında yoksa gebe miydin, bilemezsin ama iyi ki iğne yapmamışlar o zaman.

tekrar geçmiş olsun canım. bizim kız da şurubun tadını sevmedi:) diğer yazımda da yazdım yarım fitil ver ,etkili oluyor.

Sağol Sultancığım sana da çok çok geçmiş olsun. Ama dikkat et sen de. Senin böbrek rahatsızlığın boyutu nedir canım? Bol bol su evet başka çare yok:)

canım çok sağol. benim böbreklerim sürekli taş üretiyor. bu yüzden sürekli su içmem gerek. hamileliğimin 5. ayında rahatsızlanmıştım doktora gidince taşımı gördük işte. ben artık bununla yaşamayı öğrendim canım. az değilki 8 yıldır çekiyorum bunu. ilk taş düşürdüğümü asla unutmuyorum. idrar yaparken o kadar çok ağrı ve yanma oluyorduki su içmek istemiyordum o yüzden seni anlıyorum ama ne yazıkki sudan başka ilaçta yok. taş düşeceği zaman hele kıpırdayamıorsun bile. bana hep böbrek daha kötü dediler o yüzden normal doğum istedim ama kısmet olmadı işte. sende hemen kurtulursun inşallah.

incielam sorumu yanıtlamışsın çok çok teşekkür ederim canım:) günde 6 biberona yakın mama yiyor yazmışsın Maşşallah bizimki ancak 3-4 kaşık aldı,ama bal konusunu anlayamadım 1 yaştan önce bal yasak diye biliyorum.
esra_1211 kakasındaki köpükler sadece 1 kere oldu takipteyip dediğin gibi yazını okuyunca hemen su verdik eşimle çok teşekkürler canım:)
viyole özlemiştik seni nerelerdeydin yaa, bu arada fotodaki Eymen'in son hali mi Maşşallah çok büyümüş vee o destek yastığımı oturması için yoksa yürüteç mi anlayamadım da, haaa gerçekten idrar almak zor oluyor ama hemşire takmıştı bizim kıza da böylece öğretmiş oldu, yazın hepimiz gibi bebeklerimiz de huzursuz oluyor:)
impaladeniz çoktandır sen de yoktun özlettin, oğlun benden çok besleniyor Maşşallah seninki ek gıdaya geçmiş anlaşılan, kilosu kaç oldu benim kızın kilosu da az aydaşlarına göre 5. ayda ek gıdaya geçecem hiçbir bilgim yok bu konularda.

Gelelim benden haberlere dün sol böbreğimde ağrıyla uyandım önce kızımı yanımda yatırdığımdan yatış pozisyonumdan kaynaklandı zannettim, tutulmuştur falan diye sonra ağrı belirtilerimden kum döküyorum galiba dedim eşime haklı da çıktım , sabahtan öğle 15.00 e kadar afedersiniz kustum da kustum 10 defa wc ye gitmişimdir, üstelik midem de boş, neyse ilerleyen dakikalarda idrarımda kırmızı gelmeye başladı, resmen kan geliyor ki öyle. Saat 15. te kendime gelince biraz eşimde netten bakınca (idrardan kan gelmesinin önemli olduğunu böbreklerle ilgili olduğunu okumuştu) hastaneye gittik ultrasona girdim, idrar tahlili derken kum döküyormuşum, geçtiği yeri tahriş ettiğinden kan geliyormuş,ilaç verdi, emzirdiğim için antibiyotik vermedi, iltihaplanmaması için dikkat etmemiz gerekiyormuş. Daha önce de bundan 2-3 sene önce de kum dökmüştüm hastanelik olmuştum onda böyle resmen kan şeklinde idrarım olmamıştı o zaman resmen kum rengiydi şimdi ise böyle oldu çok korktum. Hamileyken de ağrılarım olmuştu hatta buraya da yazmıştım.
Bu arada kızımı emziremedim, sürekli ağlayarak bana baktı emzireyim diye kıpırdayamıyordum ki sürekli mide bulantısından. Eşim mama hazırladı verdi kızıma. Allahım hasta olmamalıyız bize muhtaç bebeklerimiz var o kadar zor bir durum ki.
Bugün gene geldi o şekilde 2 güne kadar geçmezse gene gidecekmişim.
Not: normal doğum yapan biri olarak doğum sancısı mı böbrek sancısı mı diye sorarsanız gerçekten harkeseni yanıtladığı gibi böbrek sancısı daha zor derim arkadaşlar. Sancıyı çekerken Allahım böbrek hastalarına acil şifa ver, yardım et dedim. Gerçekten zor.
Sağlıklı günler...
ayşecim çok geçmiş olsun canım....evet tatlım Eymenimin son hali.....emzirme yastığı canım o altındaki artık onunla emzirmiyorum öyle destek olsun diye altına koydum.....
hayırlısı olsun Eylülcüm....AAllah yardımcın olsun inş.....
canım çok sağol. benim böbreklerim sürekli taş üretiyor. bu yüzden sürekli su içmem gerek. hamileliğimin 5. ayında rahatsızlanmıştım doktora gidince taşımı gördük işte. ben artık bununla yaşamayı öğrendim canım. az değilki 8 yıldır çekiyorum bunu. ilk taş düşürdüğümü asla unutmuyorum. idrar yaparken o kadar çok ağrı ve yanma oluyorduki su içmek istemiyordum o yüzden seni anlıyorum ama ne yazıkki sudan başka ilaçta yok. taş düşeceği zaman hele kıpırdayamıorsun bile. bana hep böbrek daha kötü dediler o yüzden normal doğum istedim ama kısmet olmadı işte. sende hemen kurtulursun inşallah.
sanada geçmiş olsun sultancım....tez zamanda kurtulursunuz inş.bu kum ve taşlardan kızlar...

eymen birkaç gündür hadi kakayı geçtim çişinide az yapar oldu....geceleri uyanmasın diye bezini değiştirmezdim o bez sabaha külçe gibi olurdu ama şimdi geceden koyduğum bez diğer geceye kadar kalabilcek kadar az doluyor...bugün doktoru aradı eşim yazın sıcaklardan olur terlemeyle atıyordur demiş...bende sık sık ermzirmeye çalışıyorum su veriyorum biraz önce karpuz sıkıp suyunu verdim umarım işe yarar

ayşecim çok geçmiş olsun canım....evet tatlım Eymenimin son hali.....emzirme yastığı canım o altındaki artık onunla emzirmiyorum öyle destek olsun diye altına koydum.....

hayırlısı olsun Eylülcüm....AAllah yardımcın olsun inş.....

sanada geçmiş olsun sultancım....tez zamanda kurtulursunuz inş.bu kum ve taşlardan kızlar...

çok sağol canım. İnşallah kurtuluruz. oğluşunda çok tatlı maşallah. Allahım korusun

eymen birkaç gündür hadi kakayı geçtim çişinide az yapar oldu....geceleri uyanmasın diye bezini değiştirmezdim o bez sabaha külçe gibi olurdu ama şimdi geceden koyduğum bez diğer geceye kadar kalabilcek kadar az doluyor...bugün doktoru aradı eşim yazın sıcaklardan olur terlemeyle atıyordur demiş...bende sık sık ermzirmeye çalışıyorum su veriyorum biraz önce karpuz sıkıp suyunu verdim umarım işe yarar

evet benim paşamın bezide kupkuru oluyor ben su ve rezene veriyorum sade sudan bir kaç yudumdan sonra midesi bulanıyor hem gaz için de iyi rezene =)))

Suyu geçen bir defa da 30 cc içti şok oldum =D sıcaklarda dikkat etmek lazım su verelim ben her meyvenin suyundan veriyorum =))

ben kızıma hiç su içiremiyorum ya,sevmiyo hiç,e bide kustuğu için yoğun mama kullanıyo,tabi sonuç kabızlık,napıcamı şaşırdım,bana bi akıl verin nolur..

sorun zaten ölme riskim dr dedi git 5 kattan at kendini ne kadar yaşama şansın varsa o kadar bu gebeligimin avamında yaşama şansım var eşimimn ilk evliliginden 2 kızı benim ilk evliligimden 2 cocugum müşterek 1 cocugumuz toplamda 5 karnımdakiyle 6 olcak:KK53::26::KK53::KK53::KK52::KK52:off off

kızlar ne olur bir akıl verin kızıma pazar gününden beri ek gıda veriyorum. birde 4 günde bir kaka yaptıgı için dr zeytinyagı ver dedi. her gün zeytinyağı bir kac kasık yogurt, muhallebi verdim. 2 gündür kızım cok mutsuz hep aglıyor. sürekli gaz cıkarıyor. ne yapayım bu ay hiç bir sey vermesemmi. dr kalsa hergün bir bardak yoğurt ve muhallebi ver dedi. siz neler yapıyorsunuz lütfen yardımcı olun. yavrum cok mutsuz, üzülüyorum...

kızlar ne olur bir akıl verin kızıma pazar gününden beri ek gıda veriyorum. birde 4 günde bir kaka yaptıgı için dr zeytinyagı ver dedi. her gün zeytinyağı bir kac kasık yogurt, muhallebi verdim. 2 gündür kızım cok mutsuz hep aglıyor. sürekli gaz cıkarıyor. ne yapayım bu ay hiç bir sey vermesemmi. dr kalsa hergün bir bardak yoğurt ve muhallebi ver dedi. siz neler yapıyorsunuz lütfen yardımcı olun. yavrum cok mutsuz, üzülüyorum...

canım bence birkaç gün verme bakalım keyfi yerine gelicekmi? daha sonra tekrar denersin

X