- 19 Ekim 2007
- 4.312
- 16
- 45
canım bana bir gün sonra yaptır demişlerdi ama aynı gün yaptıranlarda vardı sorun olmadı çok şükür.arkadaşlar 4. ay aşısından sonra bebeğimi banyo yaptırabilir miyim
hemşire söylemedi,ben de sormayı unuttum
canım sanada hayırlı ramazanlar bende tutmuyorum. ama zaten ben böbreklerim yüzünden tutamam.Selammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM..bOL BOL DUA EDELİM İNŞ. BİRBİRİMİZE =)))
yaklaşık 2 haftadır net yoktu gelemedim çoooooooooooooooook özledim valla burayı =)))
Oruç tutabiliyor musunuz..Benim eşim müsade etmiyor açıkcası dayanabileceğimi de pek sanmıyorum..Dinen bir sakıncası olmadığını öğrendiğim için rtahatım geçen sene gebe idim tutmadım bu sene emzirme inş. seneye zamanında tutabiliirm 60 tane borç olacak bu kış tutarım inş.
Bebişler nasıl boy kilolar iyi inş. iştah sorunu yaşamıyorsunuzdur umarım..
canım çok geçmiş olsun. ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. ben kaç kere taş düşürdüm. hatta 5 aylık hamileykende taş çıktı ve halada duruyor. üşütsem hemen sancı başlar. bol bol su içeceksin canım. başka çare yok.incielam sorumu yanıtlamışsın çok çok teşekkür ederim canım:) günde 6 biberona yakın mama yiyor yazmışsın Maşşallah bizimki ancak 3-4 kaşık aldı,ama bal konusunu anlayamadım 1 yaştan önce bal yasak diye biliyorum.
esra_1211 kakasındaki köpükler sadece 1 kere oldu takipteyip dediğin gibi yazını okuyunca hemen su verdik eşimle çok teşekkürler canım:)
viyole özlemiştik seni nerelerdeydin yaa, bu arada fotodaki Eymen'in son hali mi Maşşallah çok büyümüş vee o destek yastığımı oturması için yoksa yürüteç mi anlayamadım da, haaa gerçekten idrar almak zor oluyor ama hemşire takmıştı bizim kıza da böylece öğretmiş oldu, yazın hepimiz gibi bebeklerimiz de huzursuz oluyor:)
impaladeniz çoktandır sen de yoktun özlettin, oğlun benden çok besleniyor Maşşallah seninki ek gıdaya geçmiş anlaşılan, kilosu kaç oldu benim kızın kilosu da az aydaşlarına göre 5. ayda ek gıdaya geçecem hiçbir bilgim yok bu konularda.
Gelelim benden haberlere dün sol böbreğimde ağrıyla uyandım önce kızımı yanımda yatırdığımdan yatış pozisyonumdan kaynaklandı zannettim, tutulmuştur falan diye sonra ağrı belirtilerimden kum döküyorum galiba dedim eşime haklı da çıktım , sabahtan öğle 15.00 e kadar afedersiniz kustum da kustum 10 defa wc ye gitmişimdir, üstelik midem de boş, neyse ilerleyen dakikalarda idrarımda kırmızı gelmeye başladı, resmen kan geliyor ki öyle. Saat 15. te kendime gelince biraz eşimde netten bakınca (idrardan kan gelmesinin önemli olduğunu böbreklerle ilgili olduğunu okumuştu) hastaneye gittik ultrasona girdim, idrar tahlili derken kum döküyormuşum, geçtiği yeri tahriş ettiğinden kan geliyormuş,ilaç verdi, emzirdiğim için antibiyotik vermedi, iltihaplanmaması için dikkat etmemiz gerekiyormuş. Daha önce de bundan 2-3 sene önce de kum dökmüştüm hastanelik olmuştum onda böyle resmen kan şeklinde idrarım olmamıştı o zaman resmen kum rengiydi şimdi ise böyle oldu çok korktum. Hamileyken de ağrılarım olmuştu hatta buraya da yazmıştım.
Bu arada kızımı emziremedim, sürekli ağlayarak bana baktı emzireyim diye kıpırdayamıyordum ki sürekli mide bulantısından. Eşim mama hazırladı verdi kızıma. Allahım hasta olmamalıyız bize muhtaç bebeklerimiz var o kadar zor bir durum ki.
Bugün gene geldi o şekilde 2 güne kadar geçmezse gene gidecekmişim.
Not: normal doğum yapan biri olarak doğum sancısı mı böbrek sancısı mı diye sorarsanız gerçekten harkeseni yanıtladığı gibi böbrek sancısı daha zor derim arkadaşlar. Sancıyı çekerken Allahım böbrek hastalarına acil şifa ver, yardım et dedim. Gerçekten zor.
Sağlıklı günler...
canım maşallah kuzunun kilosuna çok şükür. canım sütün yetiyorsa 6. aya kadar ek gıda yok demişti bana doktor. sen bilirsin ama.Kızlar miniklerden bakıyorumda kimsecikler ugrayamaz olmuş.Bugün rota 2. doz aşımız vardı.8400 olmuş tosunumDr.kilosu iyi oldugu için ek gıda veremem ama tatları alması lazım.Bakalım yogurda meyveye alerjisi olcak mı diye denemelik 1 çay kaşıgı yogur ,2-3çay kaşıgı meyve suyu tattır dedi.Kilosu iyi giderse önümüzdeki ayda geçemeyiz dedi.Köyden süt aldık.Yogurt yaptım.Bkalm yarın vericem 1-2 kaşık.Dönüyor yerlerde yuvarlanıyor.Kafasıyla yerden destek alıp ilerliyor ulaşıyor alacagı nesneye.Herkes şaşaıp kalıyor.Kilolu olmasına ragmen sırt üstü durmuyor çok hareketli.Hep bişeylere ulaşmaya çalışıyor.Uyurkende yatırdıgım yerde bulamıyorum hiç.Yatagın diger ucunda buluyorum.Bizden haberler böyle teyzeleri.
ben bittim gtatlımmmm bittim gebeyim mahvoldummmm ne yapacam iki gözüm iki çeşme ben aldıramam katil olamam eşimmm kıyametler kopardı aldıracaksın ben istemiyorum cocuk en agırıma gidende senin cocukların olmasa isterdim cümlesi agladım agladımm..düşündüm 5 cocuga bakmayla hükümlü olan kocama hak verdim ama kullandıgı cümle hiç etik olmadı bana göre..mahvoldum cümlelere dökemiyorum kısaca bittim ben yaaallahım bana merhamet et diyorum yavrumu sütten kesmem lazım zehirlernir dediler kafam karışık lütfenn fikir konusunda yardımcı olun bana bu 3 cü sezeryanım ve daha 5 ay gecti allahım ne yapacam ben yaa.............
canım hayırlısı olsun ama bencede aldırma Allah korusun. evlat bu başka bişeye benzemezki. ama senin bu hamileliğin çok zor geçmişti istersen hemen bi doktora git.eşinde kabullenir İnşallah. sütü kesmen lazım canım benim bildiğimde .ama yinede sor bence. Allah yardımcın olsun
Son düzenleme: