2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

herkese merhaba arkadaşlar . Bu forma uzun zamandır üyeyım ama cok gıremedım. Neyse sımdıden sonra sıkı sıkı takıp ederım herhalde :) ben 21+1 haftalık hamıleyım kısmetse bı kızım olcak . Heycanla beklıyoruz. Dogumum 10 kasımda olacak kısmetse. Ben genel anestezıyı tercıh edıyrum tüp bebek oldugu için drum sezxeryan yaparız bebegı rıske atamayız dedı. Bakalım hayırlısı.

hoşgeldin canım genelde doktorlar tüp bebekte sezeryanı tercih ediyo zaten ama bakalım ben şansımı zorlamyı düşünüyorum :)))))

topiğimiz nerelerden nereye geldi arkadaşlar
bundan birkaç ay öncesine kadar kanamalar, düşük korkuları, 2li testler felan derken
allahıma şükürler olsun doğumu konuşur hale geldik. :KK9:
allahım herkese nasip et bu duyguları

bende normal doğum istiyorum ama bakalım doktorlarımız ne diyecek.
normal doğum istememin sebebi hem bebeğim, hem benim için sağlıklı olması tabii ama en önemlisi de
sezeryandan sonra 2 yıl ara vermek gerekiyormuş ben zaten şu anda 34 yaşın içindeyim ve allahım nasip ederse 3 evlat istiyorum
bu kadar bebeği sezeryanla yaparsam 40 ı geçerim. :KK52:

hosgeldin canim sorma ya nerden nereye geldik ,simdi dogum hazirliklari nasil olcak telasindayiz, cok sukur bu gunumuzede
hatta su 2 ayida atlatinda artik ondan sonrasinda bile bebekleri yasatabiliyolar, bizim icin buyuk guurur buraya kadar gelmek insallah dogumuda naip gorur Rabbim

evet bencede sen normal dogumla son gaz durmadan devam et:KK1:

hoşgeldin canım genelde doktorlar tüp bebekte sezeryanı tercih ediyo zaten ama bakalım ben şansımı zorlamyı düşünüyorum :)))))

kizlar siz boyle konusdunuzmu inanki benim kafa akrisiiyo, benim doktor ilk randevude dedi bebeklerin pozisyon elverirse normal dogum yapcaksin dedi, ve nedenlerini anlatti sezeryan riskli bir durum olursa tercih edicez dedi... tup bebek normal bebek sekerler farki neki? ben bilmiyrum siz biliyosaniz yazin bacilar,,,, benimkiler ikiz oldu icin bende kesin sezeryan dedmistim ama doktor hic lafini bile ettirmedi inanki... bakalim

sanada hayirli cumalar canim
valla benim dert sezeryan degildi baskaydi:KK1: bende sezeryan dusunmuyorum zaten burda pek sezeryanla olan yok
hani sancisiz dogum icin belden igne vuruluyorya onu yaptircam ,burda butun herkes igneyle gulerek dogum yapiyor tabi insallah hersey normal giderse bende normal istiyorum
sezeryanada herzaman karsiyim tabi hersey normalken neden sezeryan bilemiyorum

hayirdir canim nereye gidiyosun gezmeye, bol bol gez hatta benim yerimede gez baya patladim evde :KK43:suan tek konustugum arkadasim dostum bilgisayar oldu valla

Yavri zaten o beleden olan igne Epidorol olmasi lazim o olmadan normal dogum bende asla yapamam diye dusunuyorum, o kesinlikle olcakk seekerim... burdada tercih etmiyolar fazla... Ben NIagara Falls var Canada'da dunyanin yedi harikalarindan biri canim, arkadas goturcek 4 saat filan... Bugun burda Canada day yani Canada'nin dogum gunu... HIHIII... Hava fisek gosterisi filan oluyo harika biyer, hem alisveris yerleri oluyo cok guzel bebesilerin cinsiyet bellid egil ama biseyler alcamm... Ins. VAllahi canim sagolsun esim git dedii, oda arkadaslariyla gitcek hahha, ama kayinvaldemde geliyor benle... tabiki... olsun bebis alisverislerinde yardimci olur maddi ve manevi sakaka sakka onada degisiklik olur diye... zaten matrak kafadar kaynanam... daha 46'sinda..... kiz gurbette olanin ahli bu bende oyleyimm...

hosgeldin canim sorma ya nerden nereye geldik ,simdi dogum hazirliklari nasil olcak telasindayiz, cok sukur bu gunumuzede
hatta su 2 ayida atlatinda artik ondan sonrasinda bile bebekleri yasatabiliyolar, bizim icin buyuk guurur buraya kadar gelmek insallah dogumuda naip gorur Rabbim

rabbim hepimize hayirli dogumlar versin ins. 28. haftadan sonra bile dogan ebbekelri yasatiyolar ama benimkiler ikiz vallahi biseyden akcinmiyorum bol bol yiyiyorum erken dogum olursa kilolari iyi olsun diye... hayirlisi bakalim

hayırlı cumalar arkadaşlar
uzuuuuuuuun zamandır giremedim geriye dönük çok fazla okuyamadım ama
ama görüyorum kiiii cinsiyetler öğrenilmeye başlanmış bir de üstüne doğumlar konuşulmaya başlanmışşş
maşaAllah:nazar::nazar::nazar:
benmim kilom 76 olduuu büyümeye devam ediyorum ama enine :))
ikiz oldukları için ikili test istemediler ense kalınlıklarımızın değerleri güzel sorunumuz yok bakalım
hayırlısıyla sağlıkla doğduklarını görelim inşaAllah

bu arada tatil planları yapıyorum aranızda tatile giden varmı??
bi dr gidebilirsin diyo diğeri gitmesen daha iyi olur diyo
bakalım niyetimize koyduk hayırlısıyla gider geliriz inşaAllah

kizlar siz boyle konusdunuzmu inanki benim kafa akrisiiyo, benim doktor ilk randevude dedi bebeklerin pozisyon elverirse normal dogum yapcaksin dedi, ve nedenlerini anlatti sezeryan riskli bir durum olursa tercih edicez dedi... tup bebek normal bebek sekerler farki neki? ben bilmiyrum siz biliyosaniz yazin bacilar,,,, benimkiler ikiz oldu icin bende kesin sezeryan dedmistim ama doktor hic lafini bile ettirmedi inanki... bakalim

ilk doğumumu normal yapmıştım şimdi bende ikiz bekliuorum ama o zamanı bi sağlıkla sorunsuz görebilirsek ne olacağını düşünmüyorum bile
silanaz bana dr son 3 ay yatacaksın dedi sanada böyle bişey dendimi ??psikolojim bozuldu birden yaaaaa
aslında o yat demese bile ben zaten ağırlaşacağım için yatmak isteyecekmişim ama ikiz oldukları için erken doğum olmasın diye yatmam lazımmış acaba benim dr mu fazlaca panikletip korkutuyor yoksa nedir yani kafam karışık

bundan birkaç ay öncesine kadar kanamalar, düşük korkuları, 2li testler felan derken

normal doğum istememin sebebi hem bebeğim, hem benim için sağlıklı olması tabii ama en önemlisi de
sezeryandan sonra 2 yıl ara vermek gerekiyormuş ben zaten şu anda 34 yaşın içindeyim ve allahım nasip ederse 3 evlat istiyorum

aaaa ben ara vermek gerektiğini bilimiyordum
neden iyileşme süreci bu kadar geç mi oluyo ya :KK50:
bende 1 sene sonra bi çocuk daha istiyorum arayı çok açmadan bunu öğrenmem iyi oldu :)

canımcım burda doktorlar her fırsatta sezeryan yapmaya bayılıyorlar zaten
bide tüp bebek deyince kıymetli bebek zorlamayalım diyolar
orda farklı bi yaklaşım olabilir karışmasın kafan yani
doktorların yönlendirmesi işte burda sezeryan modası var

hayırlı cumalar arkadaşlar
uzuuuuuuuun zamandır giremedim geriye dönük çok fazla okuyamadım ama
ama görüyorum kiiii cinsiyetler öğrenilmeye başlanmış bir de üstüne doğumlar konuşulmaya başlanmışşş
maşaAllah:nazar::nazar::nazar:
benmim kilom 76 olduuu büyümeye devam ediyorum ama enine :))
ikiz oldukları için ikili test istemediler ense kalınlıklarımızın değerleri güzel sorunumuz yok bakalım
hayırlısıyla sağlıkla doğduklarını görelim inşaAllah

bu arada tatil planları yapıyorum aranızda tatile giden varmı??
bi dr gidebilirsin diyo diğeri gitmesen daha iyi olur diyo
bakalım niyetimize koyduk hayırlısıyla gider geliriz inşaAllah

doktorum bana çok uzun bir yol olamdığı sürece gitmende bi sakınca yok
gidip kafanı dağıtırsın yüzmekte çok faydalı senin için fırsat buldukça kaç dedi
bu son tatilimiz yalnız başına yapacağımız bundan sonra bebişlerin peşinde koşmaktan pek bişi anlamıycaz zaten :KK62:
kaçırma fırsat varken bence:KK66:

ilk doğumumu normal yapmıştım şimdi bende ikiz bekliuorum ama o zamanı bi sağlıkla sorunsuz görebilirsek ne olacağını düşünmüyorum bile
silanaz bana dr son 3 ay yatacaksın dedi sanada böyle bişey dendimi ??psikolojim bozuldu birden yaaaaa
aslında o yat demese bile ben zaten ağırlaşacağım için yatmak isteyecekmişim ama ikiz oldukları için erken doğum olmasın diye yatmam lazımmış acaba benim dr mu fazlaca panikletip korkutuyor yoksa nedir yani kafam karışık

Evet cnaim banada dedi son uc ay cok istirat etceksin, yatcaksin, belkide hastaneye bile yatabilirsin dedi, agirlascaz haklisin simdiden 4, aylik oldular nerdeyse benim karidn 5 yada6 aylik gibi... ama sadece karin varr hehhe... kilom 60 sabit... kac haftadir ama bogazdan kismiyorum....evet fazla hareket erekn dogumu tetikliyor son ayalarda ins, 24 haftandan once olmazsa iyi olur hayirlisi kardesim bakalim.. panik yok onun icin biran once ogrensem cinsiyetlerini temel ihtiyaclari almak istiyorum.. simdiden az gezindinmi yoruluyom ama bol bol dinleniyorumda....

aynen öyle canım bencede burda sezeryan modası var önlerine geleni kesmek istiyor doktorlar
oysa normal doğum en ghüzeli ama bakalım inşaallah bir aksilik olmazsa :97:

hoşbulduk canım
niyetimiz öyle ama zaman ne gösterecek bakalım
ben çok cocuk istiyorum ama yaşım gidiyor deyince babası sen üzülme 2 tane sen yap 2 tane ben yaparım espirisi yapıyor. :KK1:
keşke öyle bir şansımız olsaydı negüzel olurdu dimi :KK53:

aynen öyle canım bencede burda sezeryan modası var önlerine geleni kesmek istiyor doktorlar
oysa normal doğum en ghüzeli ama bakalım inşaallah bir aksilik olmazsa :97:

benim ilk doğumumda dr hep normal yapabilirisn bekle demişti bende normalden yana taraftarım ama çook riskli bi normal doğum yaptım şimdi de ikiz olmasalardı yine normal düşünüyodum amaaaaaaaa
insan plan yaparmış kader bakar gülermişşşş
hesabııı vakti zamanını beklesinlerde acele etmesinler sağlıklı sorunsuz doğsunlar da sezeryana razıyım ben
görelim bakalı mevla neyler neylerse güzel eylerrr:KK34::KK34:

tüp bebek geçmişini bilmiyorum ama 35 yaşından sonra 2 embriyo transferi yapıyolar yaaa 2. gebeliğin de ikiz olursa aradaki farkı kapatmış ve istediğin olmuş olur bakarsınnn :KK34::KK34::KK34:
hayırlısı olsun diyelim Allah gönlüne göre versinnn

Tesekkur ederiz teyzesi :emir_bebek: ben en basından berı koldan oluyorum.Ayda bır de Marmara Arastırmaya gıdıp kan verıyoruz.

aaa bende her ay marmaraya gidiyorum:) tanışsak ya bi ay:))

aksayoğlu ben eennnn başından beri göbekten yapıyorum valla en rahat orası ama artık iyice gerildi acıyor
koldan yapmaya korkuyorum

bugün dr da sordum bebeğe bi zararı olmaz dimi dedim yok olmaz dedi
yani göbeğe devam.

aaa bende her ay marmaraya gidiyorum:) tanışsak ya bi ay:))

aksayoğlu ben eennnn başından beri göbekten yapıyorum valla en rahat orası ama artık iyice gerildi acıyor
koldan yapmaya korkuyorum

bugün dr da sordum bebeğe bi zararı olmaz dimi dedim yok olmaz dedi
yani göbeğe devam.

bebeğe bir zararı olmadığını biliyorum ama içim bir türlü rahat etmiyor:)bacağımdan yapabilirmiyim diye sorucam bakalım bu gittiğimde

valla kızlar doğum konusunda ne kadar cesaretli gördüm sizi öyle..yılların hasreti ile bebeğimize kavuştuk anam birde normal doğurcam diyorsunuz tebrik ederim sizi valla,yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama ben normal doğum istemiyorum.zaten bende pıhtılaşma var doğum esnasında kanama olursa durudulması imkansız olurmuş benim ayrı bir durumum var.ama sizler için endişe ettim...

özellikle sılanazcım yaa sen ikiz gebesin birde tabi sen yurt dışındasın orda dr lar hastaya sormuyor ama ne bileyim ikiz hiç normal olur mu,zaten miyadını beklemiyorlar ikizlerde zira artık birbirleirni etkilemeye başlıyorlar yada başka sorunlar neyse.
tabi duam temennim ınş sorunsuz hepimiz 40.haftayı görürüz.

kızlar ya sitede açılan başlıklar canımı çok sıkıyor off
keşke okumasak keşke bilmesek
Rabbim sen koru ne olur.
suyu gelenler olmş.offf acayip moralim bozuldu.........

X