2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

canım bende jeli bıraktıktan sonra böyle olmuştu.içeride birikenler bıraktıktan sonra dışarı atıyor kendini.hatta bende kocaman top gibi çıktı o an yaşadığım şaşkınlığı anlatamam sana :))
yinede doktorunu aramanda fayda olabilir.malum kıymetli bebişler

tesekurler cevap icin, haklisin canim onlada alakali olabilir, bende korktum ondan aradim doktoru ama donen olmadi maesef, kanama olmadakitan sonra bisey olmaz demisti,,, ondan biraz icim rahat ama yinede malesef kafa bulandirici, hayirlisi ins.

Slm Kizlar, benim dun aksamdan beri kahverengi akintim aliyor, bu zaman adet zamanim normalde ondanmi acaba tehlikeli olurmu, yarinda gitmem gereken bir toren var, bisey olurmu diye korkmaya basladim, sizdede oldumu, adet zamaniniz boyle acik kahve rengi akinti, bazzende sivi olarak geliyor.... iki gundur geneli yaiyorum hareketlide degilimki diyim ondan oldum, fitilleri biraktim kullanmayi, ve acaba diyorum iltihap vardi ya bende boylemi akiyo acaba.... kafam karisti...

ah canım ya bu lekeler bırakmıyor dimi peşini,bu hafta benimde adet dönemim ve ben bugün iğneyi bıraktım bırakmasam mı acaba bak sen böyle diyince pirelendim:KK43:
off kuzulara bişey olmaısn yeter ki

Selam kizlar nasilsiniz gorusmeyeli, ben yine kac gundur gelemedim guzel sohbetler olmus ama hep ayni kisileriz, normalde listemizde cok kisi goruluyor ama ortada pek kisi yok
saglik olsun ,herkesin hersey yolunda gitsinde gerci paylasim okadarda onemli degil ,yada hzer yaptigimiz paylasim kendimiz ,bebegimiz icin

bana gelirsek ,yine evdeyim her zamanki gibi, bu hafta cok rahatsizim ,karnim iyice buyuyor ,az bisey yesem davul gibi sisiyor nefes alamiyorum ,e tabi haliyle evde kaynana kayinpeder olunca rahat edemiyosun ,giyme oturma konusunda
ozellikle bu hafta hep karnimin alti cok agriyor ,sanciyor hele bazen okdar agriyorki adim atamiyorum,herkesin yaninda karnini gerip oturamiyosun iki buklum olcaksin buda sebeb sanirim
gidiyorum odama yatiyorum ama yata yata belim agriyor yani her yerim agriyor, zaten mide problemim basli basina bir dert

moralim pek yok bu yuzden gelip biseyler yazmak istmedim canim istemiyor,insallah duzelirim dicem ama bundan sonra karin iyice buyucek ,sicaklar baslicak,ben evde bunalcam,gitcek gelcek kimse yok arkadasin yok oturup konuscak,sadece kendi kendimle konsuyorum ,heralde cok zamandir ancak buraya yazarsam guluyorum ,iki gun once saclarimin onunden beyaz sac cikmis kac tane daha dur yeni 26 yasindayim ne zaman basladi beyazlar,tabi bunlari gordum daha bozuldum :KK43:
yinede sukur halimize diyelim iyiki su internet varda takiliyorum degilse kafayi yer otururum sanirim

benim icin yarin buyuk gun ,randovum var insallah bebegimi gorcek, bu karnimin altindaki sancilar beni cok endiselendiriyor, bazen sol tarafta cok ,bazen sag tarafta cok oluyor ,1 aydirda doktora gitleyice haliyle tereddut ediyosun ,ve 20. haftaya yaklasti hala bebegimin bi hareketini hissetmedim ,okadar oturdum cikolata yedim ama yok ,buna bozukum

yani kisacasi toptan bozuk moral, insallah yarin duzelir, gorebilirsek cinsiyetinde insallah ogrenicez
onceki randovumde test vermistim ,zeka geriligi yada ozurlu olup olmadigi icin ,onlarin sonucu belli olcak insallah hic bisey yokturda morali duzelir

gelelim simdi yazdiklariniza kac sayfa gozden gecirmem gerek :)

simpatcım hoşgeldin bozma moraliniz ağrılar göbeğin büyüdüğü içindir bence
ınş yarın bebişleirni görür ve mutlu olursun
bu ara pek giren yok siteye bakıyorum arka sayfalarda kalmş sayfamız
bende perşembe görücem kuzumu ınş
çok özleidm bende yavrumu
ve benimde 2 li testim var bende çok endişeliyim ınş sağlıklıdr yavrularımız

Merhabalar

Yazdıklarınızı okudum hem güzel haberlerinizi aldım hemde endişelerinizi okudum...Kızlar az sakin olun...Doktorlarınız sizi motive etmıyormu diye düşünmeye başladım...Tüp bebekle anne olanların hepsinde bu panik oluyor ama iyi bir doktorun elinde herşey normale dönebiliyor...Ben bu konuda sanırım çok şanslıyım...Benim doktorum ilk günden bu yana bana diğer hastalarından farklı davrandı...Beni hep motive etti...Lekelenmenin veya akıntıların herkeste olabiliceğini stresten uzak durmam gerektiğini çok iyi anlattı bana...Geçenlerde 3'lü tarama testimi yaptırmıştım...Bu hafta belli olucaktı...Gününden önce arayıp Dilekciğim meraklanma test sonucumuz çok iyi çıktı...Stres yapmaman için sonucunu alır almaz aradım dedi...Şükürler olsunki bu güne kadar böyle bir doktorla geldim...Gerçi hamileliğimin ikinci yarısı böyle rahat geçmiycek...Önce doktorumdan sonrada eşimden ayrı kalıcam :KK59: Bunca sene bu bebeği bekledik şuan en mutlu günlerimizi buruk yaşıyoruz...Eşimin tayini Şırnağa çıktı...Eşimi şırnağa yollayıp bende memlekete ailemin yanına gidicem...Doğuma bile nasıl gelicek bilmiyorum :KK59: 2 sene O şırnakta ben ve bebeğim ailemın yanında gün sayıcaz...Bunu size anlatma nedenim beterin beteri var kızlar...Halinize şükredın ve az soğukkanlı olmaya çalışın...Ben bunca sıkıntıya rağmen oturup ağlamıyorum yada aklıma kötü şeyler getirmıyorum...Sım Sıkı çocuğuma sarılıyorum...Onun varlığıyla mutlu olmaya çalışıyorum...Negatif düşünceler negatif şeyleri çeker...Bunu hiç unutmayın...

Seympatikciğim sende hareketlerini duyamıyorum diye üzülme canım...İlk gebelikte hareketlerini geç duymak gayet normalmış...Ultrasyonda hareketleri çoksa için rahat olsun...Allah esirgesin sağlıksız bir bebek olmasaydı onca kanamaya karşılık sana tutunamazdı...Bebeğin gayet sağlıklıdır canım...Birde kayın validenler yanındaymış..Rahat rahat oturamazken bile bebeği nasıl hissediceksın...Ben çok uzun zamandır bebeğimi hissediyorum ama azcık üzülüyum yada geriliyım...Karnım kas katı oluyor ve hiçbir hareketi hissetmıyorum...İçin rahat olsun canım...

mai senin dr un baya baya iyimiş canım baksana sonucuna telle erkenden aramış haber vermiş
bende yeni bi dr buldum baya iyi gibi ınş böyle iyi gider
endişelerde yavaş yavaş azalıyor ama daha sıfırlanmadı
mesela perşembe kont var çok heycanlıyım çok endişeliyim
ınş kuzum sağlıklı ve benimledir

Canım benim niye seninle olmasın...Bak şunu unutma bu olumsuz düşünceler bebeğinide huzursuz eder...Doktorun seni motive etmıyormu ? Sen kendi kendini motive ediceksın...Bunu kendin için yapamıyorsan bebeğin için yap tatlım...Ne kadar huzurlu bir hamilelik geçirirsen o kadar huzurlu bir bebek dünyaya getirirsin:KK34:

arkadaslar nasılsınız?
cok sükür biz iyiyiz fakat karında agrı bende de oluyo bazen sag bazen sola vuruyo ama uzun sürmüyor cok sükür sanırım bebislerimiz büyüyo ondan kendimi cok fazla dinlemek istemiyorum rabbim insallah güzel günler göstericek hepimize, ilk 12 haftaya kadar doktorum beni, pek motive etmedi sonradan birazcık olumlu konusmaya basladı benim de önümüzde ki pazartesi kontrol var cok heyecanlıyım:KK66: mai doktorun kim merak ettim

Canım benim niye seninle olmasın...Bak şunu unutma bu olumsuz düşünceler bebeğinide huzursuz eder...Doktorun seni motive etmıyormu ? Sen kendi kendini motive ediceksın...Bunu kendin için yapamıyorsan bebeğin için yap tatlım...Ne kadar huzurlu bir hamilelik geçirirsen o kadar huzurlu bir bebek dünyaya getirirsin:KK34:

canım ben hep daha önceki yıllarda gördüğüm hamilelere aynen kurardım bu cümleleri,huzurlu olun stres yapmayın bebeğiniz huzurlu uslu bi çocuk olsun diye,ama gel gör ki ben hamile kaldım ama stres hiç gitmiyor,benim böyle olmamın sebebi zaten benim dr um,ilk kan değerim düşük çıktı benim,dur bakalım değerin düşeblir dedi,değerim yükseldi kese görüldü,dur bakalım kese dolu mu dedi,kese görüldü bebeişi gördük dur bakalım heycanlanma dedi,...yani hep böyle yaptı,bu haleti ruhiyemin müsebbibi benim dr
ben bıraktım bu dr u ama etkisi devam ediyor sürekli bişey olcak diye bekliyorum korkuyorum
şimdiki dr um beni böyle görünce yatşrtrdı ama işte her hafta bebeğimi görmek isityorum,bu da böyle olsun ne yapalım..her hafta görmeye giderim bende,zaten 16.haftayı geçince hareketleri hissedince rahatlarım böyle idare etcez artık

heee birde bende pıhtılaşma var önlemini aldık iğne kullanıyorum ama yinede korkuyorum çünkü bi ara nette bi aratrma yapmtım keşke yapmamş olsaydım şimdi aklıma geliyor,ilk 3 ayda kayıplar çok oluyor diye şükürler olsun şimdiye kadar sorunm olmadı ınş da olmaz dua edin

arkadaslar nasılsınız?
cok sükür biz iyiyiz fakat karında agrı bende de oluyo bazen sag bazen sola vuruyo ama uzun sürmüyor cok sükür sanırım bebislerimiz büyüyo ondan kendimi cok fazla dinlemek istemiyorum rabbim insallah güzel günler göstericek hepimize, ilk 12 haftaya kadar doktorum beni, pek motive etmedi sonradan birazcık olumlu konusmaya basladı benim de önümüzde ki pazartesi kontrol var cok heyecanlıyım:KK66: mai doktorun kim merak ettim
Canım ben Tekirdağ'dayım burda özel bir hastanenin bayan kadın doğum uzmanına gidiyorum...
canım ben hep daha önceki yıllarda gördüğüm hamilelere aynen kurardım bu cümleleri,huzurlu olun stres yapmayın bebeğiniz huzurlu uslu bi çocuk olsun diye,ama gel gör ki ben hamile kaldım ama stres hiç gitmiyor,benim böyle olmamın sebebi zaten benim dr um,ilk kan değerim düşük çıktı benim,dur bakalım değerin düşeblir dedi,değerim yükseldi kese görüldü,dur bakalım kese dolu mu dedi,kese görüldü bebeişi gördük dur bakalım heycanlanma dedi,...yani hep böyle yaptı,bu haleti ruhiyemin müsebbibi benim dr
ben bıraktım bu dr u ama etkisi devam ediyor sürekli bişey olcak diye bekliyorum korkuyorum
şimdiki dr um beni böyle görünce yatşrtrdı ama işte her hafta bebeğimi görmek isityorum,bu da böyle olsun ne yapalım..her hafta görmeye giderim bende,zaten 16.haftayı geçince hareketleri hissedince rahatlarım böyle idare etcez artık

heee birde bende pıhtılaşma var önlemini aldık iğne kullanıyorum ama yinede korkuyorum çünkü bi ara nette bi aratrma yapmtım keşke yapmamş olsaydım şimdi aklıma geliyor,ilk 3 ayda kayıplar çok oluyor diye şükürler olsun şimdiye kadar sorunm olmadı ınş da olmaz dua edin

Bak şimdiden söyliyim sen hareketlerini hissedincede rahatlamıycaksın :) Bu seferde bugün niye hareket etmedi bişeymı oldu diye panikliyceksın :) Canım benim içini rahat tut...Bebeklerimiz güzel Allahıma emanet...Bunları düşünmeden birazda hamileliğin tadını çıkartmaya çalış :KK49::nazar: Doğumdan sonra bu günlerimizide özliycez unutma :KK34: Çok fazla nette de araştırma yapma...Ben bunu doktorumdan öğrendım...Nette yazılan bilgilerin bir çoğu yanıltıcı olabiliyor...Gereksiz yere insanın psikolojisini bozuyolar...

Günaydın Arkadaşlar;
Hepimizde bir telaş almış başını gidiyor iyi düşünelim iyi olsun herşey aksi halde olacağın önüne geçemeyeceğimize göre hamileliğimizi doyasıya yaşayalım.
Bir daha bu günleri görür müyüz meçhul.
:KK70:

Günaydın Arkadaşlar;
Hepimizde bir telaş almış başını gidiyor iyi düşünelim iyi olsun herşey aksi halde olacağın önüne geçemeyeceğimize göre hamileliğimizi doyasıya yaşayalım.
Bir daha bu günleri görür müyüz meçhul.
:KK70:

şu rahat arkadaşları tebrik ediyorum:KK9:alkışlıyorum hatta
kıskanıyorum keşke bende sizin gibi normal olabilsem
ama olmuyor işte
evet bidaha hamile kalırmıyız Allah bilir..
ınş sağlıcakla kuzuları kucağımza alırız
yarın 2 li var bizim dua eidn bize

Arkadaşlar merhaba.

Nasılsınız? Giremediğim bir hafta boyuncaki yazışmaları okudum. Heyecanla doktora gitmeyi beklemeler, endişeler devam ediyor herkeste demekki.

Hadi kızlar artık büyüyoruz bebişlerimizle, Olumlu düşünelim, Allahım hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.

Bizde büyüdük teyzoşlar. 16+5 deyiz bugün ve benim göbiş aldı başını gidiyo :)) Ama oldsun ne yapayım, çok bekledim bu günleri...

Kızlar birde sizden birşey isteyeceğim, Anne olmak isteyen herkes için dua edilm olur mu? Benim bir akrabamda şu anda Ankara'da. tedaviye başladı dün.

İnşallah o da kısa zamanda aramıza katılır. Birbirimize edeceğimiz duaları Allahım inşallah tez zamanda kabul eder.

Kendinize bebişlerinize iyibakın, çok öpüyorum sizleri...

Kızlar bu arada bebişlere isim düşündünüz mü?

Sempatikcim, istersen bunun içinde bir tablo hazırlayalım...

Ben "Sare" ismini düşünüyorum kızım için. Aslında ikinci bir isim olarak "eda" ya da "ece" yi de seviyorum ama eşim iki isme karşı. tek isim olsun istiyor. Bu durumda inşallah bebeğimizin adı SARE olacak. Nasıl beğendiniz mi?

Sizler ne düşünüyorsunuz, ara ara burada konuşalım...

Son düzenleme:
Selam kizlar nasilsiniz gorusmeyeli, ben yine kac gundur gelemedim guzel sohbetler olmus ama hep ayni kisileriz, normalde listemizde cok kisi goruluyor ama ortada pek kisi yok
saglik olsun ,herkesin hersey yolunda gitsinde gerci paylasim okadarda onemli degil ,yada hzer yaptigimiz paylasim kendimiz ,bebegimiz icin

bana gelirsek ,yine evdeyim her zamanki gibi, bu hafta cok rahatsizim ,karnim iyice buyuyor ,az bisey yesem davul gibi sisiyor nefes alamiyorum ,e tabi haliyle evde kaynana kayinpeder olunca rahat edemiyosun ,giyme oturma konusunda
ozellikle bu hafta hep karnimin alti cok agriyor ,sanciyor hele bazen okdar agriyorki adim atamiyorum,herkesin yaninda karnini gerip oturamiyosun iki buklum olcaksin buda sebeb sanirim
gidiyorum odama yatiyorum ama yata yata belim agriyor yani her yerim agriyor, zaten mide problemim basli basina bir dert

moralim pek yok bu yuzden gelip biseyler yazmak istmedim canim istemiyor,insallah duzelirim dicem ama bundan sonra karin iyice buyucek ,sicaklar baslicak,ben evde bunalcam,gitcek gelcek kimse yok arkadasin yok oturup konuscak,sadece kendi kendimle konsuyorum ,heralde cok zamandir ancak buraya yazarsam guluyorum ,iki gun once saclarimin onunden beyaz sac cikmis kac tane daha dur yeni 26 yasindayim ne zaman basladi beyazlar,tabi bunlari gordum daha bozuldum :KK43:
yinede sukur halimize diyelim iyiki su internet varda takiliyorum degilse kafayi yer otururum sanirim

benim icin yarin buyuk gun ,randovum var insallah bebegimi gorcek, bu karnimin altindaki sancilar beni cok endiselendiriyor, bazen sol tarafta cok ,bazen sag tarafta cok oluyor ,1 aydirda doktora gitleyice haliyle tereddut ediyosun ,ve 20. haftaya yaklasti hala bebegimin bi hareketini hissetmedim ,okadar oturdum cikolata yedim ama yok ,buna bozukum

yani kisacasi toptan bozuk moral, insallah yarin duzelir, gorebilirsek cinsiyetinde insallah ogrenicez
onceki randovumde test vermistim ,zeka geriligi yada ozurlu olup olmadigi icin ,onlarin sonucu belli olcak insallah hic bisey yokturda morali duzelir

gelelim simdi yazdiklariniza kac sayfa gozden gecirmem gerek :)

Sympathique, canım lütfen moralini bozma. Senin moral bozukluğuna alışık değiliz belkide. İnşallah bebeğini görünce bugün çok daha rahatlayacaksın. Hem kayınvalidenlerin yanında da uzan canım. Onlarda biliyordur bu özel bir durum sonuçta. Sevinçli haberlerini bekliyorum tatlım...

şu rahat arkadaşları tebrik ediyorum:KK9:alkışlıyorum hatta
kıskanıyorum keşke bende sizin gibi normal olabilsem
ama olmuyor işte
evet bidaha hamile kalırmıyız Allah bilir..
ınş sağlıcakla kuzuları kucağımza alırız
yarın 2 li var bizim dua eidn bize

Canım yavaş yavaş endişelerin azalıyor inşallah. Bak yarında randevun güzel geçecek inşallah. Güzel haberlerini bekliyor olacağım. Allah yardımcınız olsun bebişinle. Allaha emanet olun..

Canım yavaş yavaş endişelerin azalıyor inşallah. Bak yarında randevun güzel geçecek inşallah. Güzel haberlerini bekliyor olacağım. Allah yardımcınız olsun bebişinle. Allaha emanet olun..

evet yavaş yavaş azalıyor ama tamda bitmedi canım yarın için nasıl sabırsızlanıyorum bilemezsin
ınş kuzumu sağlıcakla görürüm
sende Allaha emanet ol canım
ınş yarın güzel haberlerle dönmek ümdiyle..

Kızlar bu arada bebişlere isim düşündünüz mü?

Sempatikcim, istersen bunun içinde bir tablo hazırlayalım...

Ben "Sare" ismini düşünüyorum kızım için. Aslında ikinci bir isim olarak "eda" ya da "ece" yi de seviyorum ama eşim iki isme karşı. tek isim olsun istiyor. Bu durumda inşallah bebeğimizin adı SARE olacak. Nasıl beğendiniz mi?

Sizler ne düşünüyorsunuz, ara ara burada konuşalım...

canım bencede çok güzel bir fikir isim konusu bana doktorum erkek olabilir dedi ama kesin bişey değil henüz. 15+5 teyim bende 21 nde randevum var artık kesin olarak öğrenirim inşallah.erkek olursa ALAZ yada DEMİR ismini düşünüyorum ben.Sare çok güzel bir isimmiş.anlamı nedir?

günaydın bayanlar ;
şu cinsiyet işine takmış durumdayım nerdeyse 17. haftaya geldik hala öğrenemedim.2li testte yapılan serbest betahcg de çıkan değerlerde 50 nin altı erkek üstü kız olur diyorlar.cinsiyeti belli olanlar 2 li testte ki değerlerini paylaşabilirler mi? benim 31 çıktı. doktor randevum 21 inde arada 2 doktora daha gittim biri kız biri erkek dedi.bakalım ne olacak.sağlıklı olması en önemlisi ama benim kide merak işte :):KK69:

Gunaydin teyzoslarrr nasilsiniz bugun, ben geldim nesemide getirdim gelirken:21::KK66:
kizimiz olcak hemde kesin ay benimde cimcimem olcak insallah Allahin izniyle :KK69:

evet dun randovu gunumde detayli ultrason degildi,normal makinadan gorduk ,dedi cinsiyetini soylemismiydim size ,tabi esimde hemen erkek dedin dedi:KK9:(erkek istiyoya) oda yok degil kiz dedi,artik dedim kesin soyle valla bn pembis pembis ciciler alcam sonra degismesin dedim ,oda yok kesin bunda dedi:KK16:

bebegimin hic hareketlerini hissetmiyorum diye endiseliydim ama masallah gordum pek bi hareketliydi, doktor 10-15 gun icinde hissedersin dedi
tabi bebegim sukur iyi 3lu test sonucumuzda aldik oda cok guzeldi risk yok 1000 de 1 risk dedi,tabi her bebekte risk vardir ozur yada zeka riski ama suan testte yok gozukuyor dedi, bizde zaten Rabbimize emanet ettik cimcimemi :)

evet problem vardi ama problem bende yine, hep diyodumya kac haftadir karnimin altinda sanci oluyor bazen solda bazen sagda diye, ozellikle bazen agrisi dayanilmaz oluyo, bunun sebebi ise bakti rahim yumusamis dedi(nasil oluyosa bilmiyorum :)) bunun icin ilac verdi gunde 6 tane alcam ,ilaci almazsam yumusak oldugundan rahimde genisleme olabilirmis, genisleme olmasin seni hastaneye yatirmayim 1 ay kadar al bu ilaci dedi ama suan bi risk yok,yine fazla is yapma dikkat et, ozellikle karnin agriyinca hemen yat dinlen dedi

yuruyuse cikabilirmiyim ve yolculuk yapabilirmiyim dedim (Almanya icin)
oda yavas yavas yuruyebilirsin daha iyi olur devamlida oturma dedi, zaten bende arada cikip yarim saat kadar yavas yavas yuruyodum
yolculuk icinse kesinlikle su durumda hayir yolculuk yapamazsin ,belki bi daha geldiginde bakarim dedi, onemli degil sagligim yerinde olsunda varsin gitmeyim bi yere

tam ben sorcaktim o dedi bu ayin 29 da tekrar randovu verdi detaylu ultrason icin ,hemde 4D ile bakilcak :)
dedi yeni makina aldim bu ayin 24 te gelcek ,gel ilk sana bakalim 4D ile dedi, tabi sevincim bi daha artti:KK24:

simdi bi onceki yaziya bak bide buna bakin ,hatta ona degil bu yazima bakin:KK52:

dun bu sevinci yasarken 4 aydir bilipte kimseye soylemedigim kaynimin ,daha onceki italyan sevgilisinden bi tane oglu cikti ,tabi bana supriz olmadi ama anne babasi kiz kardesine aciklamis oldu
o daha minik 4 aylik erkek ,bizimkide kiz valla ev biranda iki toruna daha sahip oldu ama
kayniminki 800 km uzaklikta ve bi yabanci kadindan icleri bu yuzden buruk biraz

MASALLAH BAYA YAZDIM GUZEL HABERLER VERDIM SUKURLER OLSUN DAHA NE OLSUN IYIM MORAL DUZELDI
BOMBA GIBI GELDIM :KK62:

haaa bu arada tickerimi kaldirmak zorunda kaldim ,sanirim tickeri yaptigim site viruslu ,her yazimi gordugumde virus uyarisi geliyordu, dunde burdan arkadas yazmis onada virus uyarisi gidiyomus ,artik yei bi cizelge yapim soyle cimcimeme yakisan bisey olsun dimi :)

Son düzenleme:
X