- 13 Mart 2011
- 502
- 28
-
- Konu Sahibi Sympathique
- #4.621
Kolay gelsin canım ,maşallah iyi olmaları güzel. doğumdan sonra bende hemen sütüm gelmezse diye makinamı alsamdiyorum karar veremedim. senin fikrin nedir bu konuda ?
Banyo durumu ile ilgili birşey diyemeyeceğim tecrübem yok henüz ama sanırım 2-3 günde bir yıkanması yeterli olur gibi tahminen..
Bir de tek mi bakıyorsun ?
pompa almayayım o zaman ilk gün artık mama veririz süt gelmez hemen.canım çocuk doktorumuz pomba olayına karşı onun için almadım en iyi pomba çocugun çocugun kendi çektigi pompa dedi almadım ben
ablam yanımda inan ikinci bir kisi lazım oda nereye kadar bakar bilmiyorum herkesin bir hayatı var kadın alım diyorum güvenemiyorum
ne yapacagım bilmiyorum dünden beri uykusuzum.
Çok uzun bir aradan sonra Merhaba ,
Çok istedim hamileliğim boyunca sizinle herşeyimi paylaşmayı ama kızım buna müsade etmedi :) Sürekli sancım olduğu için hamileliğimi yatarak geçirdim.Taki 10.10.2011 tarihine kadar :) 36 haftalık hamileyken cimcimem durmadı çıktı ve geldi :) Şuan yanımda yatan bir melek var :) Kızımın adını Azra Melek koyduk :) Gününden çok önce doğmasına rağmen kilosu çok iyiydi.3.800 gr doğdu.Kızım doğar doğmaz küveze aldılar.Hem doğum sancısını çektim hemde sezeryan oldum.Kontrol için doktora gittiğimde doğumun başladığını ve rahimin 3 santim açıldığını öğrendım.Apar topar beni ameliyata aldılar.Epiduralla sezeryan oldum.Doğumun her anına şahit oldum.Minik kızımın dünyaya gelip ameliyathanede ağlamaya başladığı an kendimi cennette hissettım :) Temizleyip yanıma getirdiklerınde çok uzun saçları olan , tombul bir bebekle tanıştım.İnanamadım.Hayal göruyorum sandım.Taki yanağıma koyduklarında kokusunu alınca inandım benım kızım olduğuna :) Kokusu resmen beynime işlemıştı.Ameliyattan çıktım odama geldim ve deli gibi kızımı arıyordum.Küveze alındığını öğrendım dünya başıma yıkıldı.Çocuğumun neyi vardı bilmıyordumGünlerce kızımı küvezde tuttular.Doktorlara soruyorum doğru düzgun bilgi verilmıyor.Üzüntuden sütüm gelmedi.Kızımın yanına yaklaştırmıyolar.Günde 1 defa 1 dakika oda küvezin kenarından dokunamadan tek kelimeyle aklımı oynattım.Birgun Meleğimın saçını kazıdıklarını gördum.Ne yaptınız kızıma dıye hemşirelere saldırdım.Serum takmak için kızımın o güzelim saçlarının yan taraflarını kazımışlardı Serum yolu açmak için ellerini , bacaklarını delik deşik etmişlerdi.Ağlamaktan kör olucaktım.1 gün sonrada ayağına serumu yanlış taktıklarını ve kızımın ayağının şiştığını öğredım.Bu beni delirtti.Eşimide.Önumuze gelene saldırdık.Çocuğumuzun neyi var burda niye tutuyorsunuz ? Bize söyledikleri anne diyabetliymış çocukta kilolu doğdu ondan.Diyabetli anne kim dedim ama şoklardayım.Siz demezlermi.İyide ben diyabetli değilimki dedim.Pardon yanlışlık olmuş dediler.Eşim hastaneyi başlarına yıktı.O dakika bebeğimizi hastaneden aldık ve çıktık.Çok şükür bebeğim çok sağlıklı.Yavruma yaptıkları eziyet boşu boşunaymış.Sizlere tavsiyem basit nedenlerle çocuklarınızı küveze koydurmayın.Benim düştüğüm hataya düşmeyın.Kızımın nerdeyse kırkı dolmak üzere ve son derece sağlıklı. Şükürler olsun.Darısı sizlerin başına kızlar...Bebeğimin şimdi mama saatı gelicek :) Fırsat ettim ve bir kaç satır yazdım...Hepinizin Allah yardımcısı olsun ve gününde sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı Allahım nasip etsıni...
Rudi canim senin dogum ne zaman? masalalh 36.nin icindesinn
Bende bugun doktora gittim, cok sukur ehrsey yolunda oglumu gordum, kipir kipirdiii kereta... Arkadaslar benim oglumun kafa asagi donmemis daha, gogsumun altinda kopru sseklinde duruyo, sizlerde boyle olup ilerki haftalarda bebislerin kafasi asagi dondumu, boyle devam ederse kesin sezeryan olcam, doktor iki haftaya kadar donmezse, eger istersem onalrin dondurmeyi deniyceni soyledi, ben keisnlikle istemedimi soyledim... kaderde sezeryan varsa sezeryan olcaz artik ne edek dimiii yanii..
benim yavrukus 2400 olmus, 34+4 kilosu iyi dedi doktor ama banada sanki dusuk gibi geldi, ama cok sukur sagligi sihati yerinde yaa, kiloya takilmamaya calsiyorum... Benimde saka maka 25 gun sonraya sezeryan randevusu ayarliycak doktor.. az kaldi yavrumu kucagima almaya, cok sevincliyim... ins. hersey yolunda giderde bebis vakitli saglikli kucagima gelir...
Dogum yapan arkadaslarimiz eminmki cok yogun oldukalri icin giremiyorlardir, aman bebisleri kendileri iyi olsundaa gerisi hikaye...
DUSS canim allah yardimcin olsun, iki bebek kolay degil tabi, bende olsam yabanci birine guvenip alabilirmiyim bilmiyorum...uyku bile uyuyamam.. ama cevreden tavsiyeli, cocuk tecrubeside olan birisi ins. bulursun
İnşallah gerek kalmaz canım.
Bir taraftan sabırsızım gelselerde koklasam diğer yandan yok yok dursunlar biraz toparlansınlar diyorum.
Alışverişin hayırlı olsun.Eminönü ne gidince insan kendini kaybediyor aradığın her şey orada var kıyafetleri aldırdın sanırım , beslenme ,sağlık gibi ürünleri de internetten halledersen bitmiş olur.
Ne kadar durabılıosa o kadar ıyı tabı
Sagol alışveriş işi kıyafet işi bıttı çok sukur odayıda sıpariş verdık gec kaldık bıraz oda ısınde ıns odaları gelmeden mısafırler gelmez
Saglık ve beslenme neler alıcam tamda bılmıyorum sen neler aldın
Merhaba;herkese merhaba, doğum yapan ve bebişlerine kavuşan arkadaşlarımı tebrik ederim..rabbim kuzucuklarınıza hayırlı sağlıklı ömürler versin, analı babalı büyütsün inşallah...
benimde dün kontrolüm vardı arkadaşlar, kızım çok kilo almamış 2800 gr olmuş, 2 hafta önce 2500 gr dı, bu birazcık üzdü beni..bunun dışında kan değerlerim falan herşey güzel çıktı.dün çatı muayenem de vardı, normal doğum için müsaitmiş çatım ve hatta 3 cm açılma varmış, istersen suni sancı ile kolayca doğuma alabilirim seni dedi doktorum, ben beklemiyordum tabi böyle bişi :) pazartesiye kadar beklemeye karar verdim, kızım bu arada gelmezse pazartesi günü suni sancı ile doğum yapıcam Allah nasip ederse..gelişmelerden haberdar ederim inşallah sizleride, kendinize iyi bakın...
herkese merhaba, doğum yapan ve bebişlerine kavuşan arkadaşlarımı tebrik ederim..rabbim kuzucuklarınıza hayırlı sağlıklı ömürler versin, analı babalı büyütsün inşallah...
benimde dün kontrolüm vardı arkadaşlar, kızım çok kilo almamış 2800 gr olmuş, 2 hafta önce 2500 gr dı, bu birazcık üzdü beni..bunun dışında kan değerlerim falan herşey güzel çıktı.dün çatı muayenem de vardı, normal doğum için müsaitmiş çatım ve hatta 3 cm açılma varmış, istersen suni sancı ile kolayca doğuma alabilirim seni dedi doktorum, ben beklemiyordum tabi böyle bişi :) pazartesiye kadar beklemeye karar verdim, kızım bu arada gelmezse pazartesi günü suni sancı ile doğum yapıcam Allah nasip ederse..gelişmelerden haberdar ederim inşallah sizleride, kendinize iyi bakın...
geçmiş olsun canım. Tansiyon ndn yükselmiş protein kaçağından dolayı mı?selam
mai çok geçmiş olsun nyseki kuzun yanında artık darısı başımıza
kızlar ben yine 3 gündr hastanedeydim
tansiyonum çıktı gittik yatrdılar,şimdi iyi bu akşam taburcu ettiler
artık iyice bunaldım hasyaneye git gel yat vs vs..artık bende kızım gelse diyorum
inş hayrlısyla sağlıcakla gelir kızım
tansiyon ilaçlarımı dahada artrdılar bakalım inş sıkıntı olmaz
selam kizlar uzun zamandan sonra ben geldimm en son demistim sarilik icin test yapilcak sonuca gore eve cikicaz diye, gecen pazartesi sabah tes yapildi sonucu ancak ogle sonunda aldikki biz kesin cikar zannederken bize dediler daha persembeye kadar burdasinizzaten bir haftadir hastaedeydik
ben ayri odada kaliyorum bebek baska katta kaliyor, tabi beni cikarmak istiyolar dogum fazla oluyor odaya ihtiyac var diye,hastane eve uzak 20 km kizimi 2-3 saatte bir emziryorum ,ben ciksam o hastanede kalcak nasil gelip gitcem esimin isi var hastane uzak biberon verin desem akli kizimda onu orda birakamiyorum zaten hergun agliyodum yanindan ayrildigimda
artik esim dedi ben calisiyorum bu gelemez soyle boyle derken bizim evin hemen karsisi hastane yuruyerek 5 dk dedik madem persembeye adar kalcak o hataneye transferini yaptirin orasi cok yakin buraya gelemeyiz diye, onlarda aramislar Allahtanki bir tane yer varmis kabul ettiler biz bayram ettik :) dediler bize bir saate kadar hazirlanin ambulans geliyor almaya diye, artik apar topar hazirlandim cikisimi verdik ambulansla diger hastaneye geldik buraya geldigimizde aksam uzeriydi dediler orda makinada biraz kalmis bugun koymayalim yarin test yapip koyariz dediler ben ogun hic bsey yemedim basim donuyodu, artik bebegi emzirdim eve gittim bisey yedim aklim kizimdaydi esime dedim ben bugun yaninda kalayim cunku normal yatiyodu uyanir aglar aklidaydi ,orda buuk koltuk var istedigin kadar gece gunduz kalabiliyosun yaninda ve gece oldu bide benim dikisler var koltukta oturamiyorum oldum agrisindanbirde hesireler cok ilgililerdi mecbur eve gittim kalamadim mama verdiler gece artik, zaten yavrum cok sessiz kolay kolay aglamiyor
sabah test yaptilar cok yuksek degil sinirda makinaya koymaya gerek yok dediler yine oyle besikte kaldi, diger gunde yine ayni seyi soylediler artik esim kizdi madem sinirdaysa makinayada yatmicaksa eve goturum sabah getirim dedi ,cok fena yorgun dustum tam 10 gun oldu hala hastanelerdeydimve sonunda karar verdiler tamam sonuc iyi ciksin dediler sonunda ciktik eve geldik ya dunya benim oldu dogdu dogali makinada aklim hep ondaydi gunlerm hep aglamakli gecti, bu evin karsindaki hastaneye cocgu birakip geliyorum eve bisey yemeden icmeden oturup agliyorum o napiyo agliyomu bakiyolarmi diye, yani cok zor gunlerdi,
demekki anne olmak bu demek oluyomus bir tik sese insan dayanamiyor, ne buyuk bi mucize bizlere Allaha bin sukur baska problem yok suan iyi ama sutum yetmiyor diye bir kere meme verdim iki gundur kizim kabir oldu aglamiyor ama gece gunduz tisilayip duruyorfitil aldim eczaneden onu yapiyorum oda gecirmior
artik yain sabah hemsirede randovu var yeniden sarilik icin test yapilcak sonraki gun doktorda randovu var ozaman soylerim
veee uzun lafin kisasi iiz evdeyiz kizima bn kere masallah hic aglamasi cok karnini doyur altni degis uyusun emzirme zamani gelincede aglamiyo tisil tisil ediyo uyaniyorum hemen
daha cok yeni insallah bu huyunu degistirmezde boyle usu bi cocuk olur
oh sukur yazdim onunda)) kac gundur aklim burdaydi bi yzamadim diye herkesler iyi sukur
kkizlar siz yine bilgilerinizi yazin ben duzenleme yaparim ok hdi simdi optuk sizi
pompa almayayım o zaman ilk gün artık mama veririz süt gelmez hemen.
korktum ben şimdi ablan var ve bir kişi daha mı ben şimdiden bir yardımcı arıyorum ilan verdim ama henüz başvuran yok yada çok yüksek rakam beklentisindeler. al bir kadın sonuçta tek bırakmayacaksın ki bebeklerle sende yanlarında olacaksın..Allah yardımcımız olsun.
Merhaba;
Canım sağlıklı olsun yeter ki kilo problem değil.Hem doktorlar yanılabiliyor, takma kafana.. Şimdiden kolay doğumlar diliyorum sana.
merhaba canim seninkide bugun yarin gelir desene kilosuna gelince iyi canim okadar takma kafana hem yanilma oluyor ,benimki 40. hfatada dogdu 2.950 di gayette iyi minnacik cokta sevimli bisey cikti :)
suni sanciya gelince kesinlikle tavsiye etmem birak kendi zamaninda gelsin, benimde hastanede gittigimde 3 cm acilma vardi doktor iyi dedi hatta seni bugun doguma liriz falan filan ,bende dedim iyi suni sanci olsa bile sonucta epuduralle istiyodum onunlada sanci hafifler dedim, suni sanci verildi ilk once 5 dk bi geldi 1 saat boyunca sonraki saat 3 dkde bir geldi ve saat dogum boyunca hic durmadi sanci, ha o arada belden igne yapildi uyussun diye, suni sancidan dolayi o etki yapmadi, ben bagiriyorum oluyorum ve yeniden birazdaha doz verdiler belimden uyustursun diyye, yok banamisin demiyor daha ayriyetten agrikesici serumlar haricyeni bu suni sanci varya Allahim dunyaya gelirde istermiyim :) tabi dogum oyunca neler soyledim :) bana cok zor geldi bence biraz bekle gelsin zamaninda hemen acele etme daha 39. haftadasin , bizide bilgilendir durumundan
Odaları yapılacak mı yoksa hazır mı ? benim 3 hafta önce geldi yapıldı boyasının kokusu daha yeni yeni çıkıyor desem yeridir.Sabunlar yerleştirdim dolap içlerine penceresi her gün açık odanın.anacak çıktı kokusu.
Sağlık ve Beslenme için aldıklarım ;
Biberon 2 tane dr browns aldım miniklerden
Biberon temizleme fırçası
Emzik 2 tane aldım
Önlük 6 tane aldım
Plastik Bebek Kaşıkları,Tabak 1 er takım aldım
Termos Chicco aldım
Ateş ölçer 1 tane aldım
Burun Aspiratörü bebedor marka 1 tane aldım
Buhar makinası listemde ama henüz almadım bu hafta alacağım.
BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİPişik Kremi
Şampuan,Sabun Sebamed
Islak Mendil Unibaby
Bebek Bezi Huggies
Alt Değiştirme örtüsü Can bebe
Bebek Yağı
Tırnak Makası
Kulak Temizleme Çubugu
Alt Açma Minderi
Bebek Bakım Çantası alacağım.
Benim aldıklarım bunlar canım.