2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

selam
mai çok geçmiş olsun nyseki kuzun yanında artık darısı başımıza

kızlar ben yine 3 gündr hastanedeydim
tansiyonum çıktı gittik yatrdılar,şimdi iyi bu akşam taburcu ettiler
artık iyice bunaldım hasyaneye git gel yat vs vs..artık bende kızım gelse diyorum
inş hayrlısyla sağlıcakla gelir kızım
tansiyon ilaçlarımı dahada artrdılar bakalım inş sıkıntı olmaz

Canım gecmiş olsun bızde dun hastanedeydık ıdrar toplayıp göturduk nst ultrason derken öğleden sonra gıtmıştık zaten aksam ettık
Bugun test sonuçları için gel dedıler gıdemedım yarın gıtcez baktık proteın kacağı 650 olmuş benımde bakalım ne dıyecekler
Hangı ılaçları alıyordun ne ekledıler bana adalat yazdılar ama kullanmıyorum
Sende bunaldın gıt gel allahtan evın yakın dogumhanedemı yattın yoksa bızım arkadaslar orda yatıodu rısklıler dıe bırınınde baya yukselıo du tansıyonu bırıde ıkızdı hala bekletıolardı

Canım gecmiş olsun bızde dun hastanedeydık ıdrar toplayıp göturduk nst ultrason derken öğleden sonra gıtmıştık zaten aksam ettık
Bugun test sonuçları için gel dedıler gıdemedım yarın gıtcez baktık proteın kacağı 650 olmuş benımde bakalım ne dıyecekler
Hangı ılaçları alıyordun ne ekledıler bana adalat yazdılar ama kullanmıyorum
Sende bunaldın gıt gel allahtan evın yakın dogumhanedemı yattın yoksa bızım arkadaslar orda yatıodu rısklıler dıe bırınınde baya yukselıo du tansıyonu bırıde ıkızdı hala bekletıolardı

evet senin arkadaşları gördüm senden bahsettik hatta:)
sana benzeyen biri var seni sandım ama değildi tabi
canım öyle bunaldım ki artık sinirleirm bozulmaya başladı git gel bişey yok
gittiğim gece panik yaptılar hele pınar beni deli etti
yerimiz yok alamayız imza aldı benden vs vs baya uğraştık
önce doğumhaneye aldı orda gürültüden tansiyonumj çıktı yukarı tek odaya aldı o gecede yemek zehrledi kustum vs baya sıkıntım oldu
idrarda enfeksiyon çıkmş ilaç veriyorlardı damardan işte
adalat verdiler günde 1,alfamet alıyorum zaten aynen devam..
hala çarpıntım var hala tansiyonum yüksek
ve protein 3000 çıkmş en son ve taburcu ettiler...
elif hanıma alın artık bebeği diyorum bebekte sıkıntı yok alamayız biraz daha git böyle dedi..
cuma bende gidicem bakalım..

evet senin arkadaşları gördüm senden bahsettik hatta:)
sana benzeyen biri var seni sandım ama değildi tabi
canım öyle bunaldım ki artık sinirleirm bozulmaya başladı git gel bişey yok
gittiğim gece panik yaptılar hele pınar beni deli etti
yerimiz yok alamayız imza aldı benden vs vs baya uğraştık
önce doğumhaneye aldı orda gürültüden tansiyonumj çıktı yukarı tek odaya aldı o gecede yemek zehrledi kustum vs baya sıkıntım oldu
idrarda enfeksiyon çıkmş ilaç veriyorlardı damardan işte
adalat verdiler günde 1,alfamet alıyorum zaten aynen devam..
hala çarpıntım var hala tansiyonum yüksek
ve protein 3000 çıkmş en son ve taburcu ettiler...
elif hanıma alın artık bebeği diyorum bebekte sıkıntı yok alamayız biraz daha git böyle dedi..
cuma bende gidicem bakalım..

canım acaba sen benim tanıdığım ankara 06 mısın başka bir sitede tanışmıştık ve maya da tedavi olmuştuk

Merhaba Kızlar;

Nasılsınız

benim de sancılar arttı Nidilat isimli bir ilaç kullanıyorum 4 saat aralıklar ile ..Vakitlice sağlıkla gelsin hepimizin bebişi inşallah.

sempatik kızınla birlikte evinde olman çok güzel uslu olmasıda bonus gibi. İnşallah hepböyle devam eder.
35.hafta itibarı ile kilom da bir revize yapmak gerekli 73 kilo olmusum.Offf çok ağırlaştım ayaklarım bedenimi taşımakta zorlanıyor:KK43:

Merhaba Kızlar;

Nasılsınız

benim de sancılar arttı Nidilat isimli bir ilaç kullanıyorum 4 saat aralıklar ile ..Vakitlice sağlıkla gelsin hepimizin bebişi inşallah.

sempatik kızınla birlikte evinde olman çok güzel uslu olmasıda bonus gibi. İnşallah hepböyle devam eder.
35.hafta itibarı ile kilom da bir revize yapmak gerekli 73 kilo olmusum.Offf çok ağırlaştım ayaklarım bedenimi taşımakta zorlanıyor:KK43:

canım sancıların nasıl oluyor hissediyormusun yoksa nst de mi çıkıyor
bende sancı mancı yok bende olsa diyorum:))

canım sancıların nasıl oluyor hissediyormusun yoksa nst de mi çıkıyor
bende sancı mancı yok bende olsa diyorum:))

Karnım kaskatı kesiliyor iğne batırsam patlayacak kadar geriliyor, bel ağrısı ve adet olacakmısım gibi karın ağrısı oluyor.
nst ye girdim 60 civarı en fazla çıktı sancı .
aman yok olmasın yaaaa... sanki o anda doğacakmış gibi oluyor panikliyorumm

Karnım kaskatı kesiliyor iğne batırsam patlayacak kadar geriliyor, bel ağrısı ve adet olacakmısım gibi karın ağrısı oluyor.
nst ye girdim 60 civarı en fazla çıktı sancı .
aman yok olmasın yaaaa... sanki o anda doğacakmış gibi oluyor panikliyorumm

he birde onu sorucam nst de sancı neresinden anlaşılıyor:)
o üste koydukları kontraksiyon dedikleri şey galiba dimi
bende o en fazla 10 falan çıkıyor
yani fazla çıkarsa sancı mı olmş oluyor,doğru mu anladım:)

bu ara banada oluyor alt tarafım patlayacak gibi oluyor hareket ederken çarpıntım başlıyor

Merhaba Kızlar;

Nasılsınız

rudi sancıların mı başladı ben hiç sancı çekmedim zaman geçince insan diyor ki keşke onuda yasasaydım.off şimdi senin en zor zamanların rabbim yardımcın olsun.

he birde onu sorucam nst de sancı neresinden anlaşılıyor:)
o üste koydukları kontraksiyon dedikleri şey galiba dimi
bende o en fazla 10 falan çıkıyor
yani fazla çıkarsa sancı mı olmş oluyor,doğru mu anladım:)
bu ara banada oluyor alt tarafım patlayacak gibi oluyor hareket ederken çarpıntım başlıyor

canım kalp atışı üstteki oluyor genelde 100-140 arasında felan oluyor.aşağıda olan ise sancı oluyor print edilen kağıtta yani
veya göbeğimizde rahme paralel takılan üste bir alet var ya ismini bilmiyorum işte o aletin ölçtüğü değer. 10 ise doktor hiç dikkate almıyor. bana 50 den sonrası her an doğum olabilir dedi. hayırlısı bakalım..seninde yavaştan başlamış sanırım.

rudi sancıların mı başladı ben hiç sancı çekmedim zaman geçince insan diyor ki keşke onuda yasasaydım.off şimdi senin en zor zamanların rabbim yardımcın olsun.
Duss Nst ye girdim 2 kez yaklaşık 60 civarında düzensizde olsa sancı çıktı. belim kopacak gibi ağrıyor karnımda adet sancısı gibi ağrı var ve acaip gerildi karnım.. Uzandığım yerden kalkmak bile işkence gibi bana. off son 10 gün neredeyse göz açıp kapayana kadar geçsin artık..Sen alıştın mı uykusuzluğa? Nasıl gidiyor bıcırlarla hayat..

canım kalp atışı üstteki oluyor genelde 100-140 arasında felan oluyor.aşağıda olan ise sancı oluyor print edilen kağıtta yani
veya göbeğimizde rahme paralel takılan üste bir alet var ya ismini bilmiyorum işte o aletin ölçtüğü değer. 10 ise doktor hiç dikkate almıyor. bana 50 den sonrası her an doğum olabilir dedi. hayırlısı bakalım..seninde yavaştan başlamış sanırım.

Duss Nst ye girdim 2 kez yaklaşık 60 civarında düzensizde olsa sancı çıktı. belim kopacak gibi ağrıyor karnımda adet sancısı gibi ağrı var ve acaip gerildi karnım.. Uzandığım yerden kalkmak bile işkence gibi bana. off son 10 gün neredeyse göz açıp kapayana kadar geçsin artık..Sen alıştın mı uykusuzluğa? Nasıl gidiyor bıcırlarla hayat..

Rudi, canim eminmki hicbir bebek Bu NST denen seyi sevmiyordur, bende en son cuma gunu girdim, benimki alttan nasil tekmeliyor... hehehhe canim bendimde 6 dakikada bir 55'e kadar cikti.. ama hicbirsey vermediler sonra normale dondu kendilinden, heycanm stres yok dediler, bir kac hafta daha dursun bebegin gelisiminde bir problem yok dediler... geldim... Bebegin aklp atisida 165 i gecctimi tehlikeli oluyormus... yada 120'yi dustumu... Benimde cihaza bagladilarmi gozum hep monitor'da sanci oldumu zaten hissediyosun, kas kati olluyor karninda, cihazdada cizgiler ayni dag seklinde oluyor....

Canim ins. hersey yolunda gider vakitlice bebislerini kucagina alirsin... hep dedim gibi bugunumuze sukurler olsunnn... Sancialr basladimi dahada cok dikkat et kendine guzelim surda sayili gunler kaldi, hayirlisi ile hepimiz yavrularimiza kavusuruz ins.

Gulsum canim sanada buyuk gecmis olsun, cok sukur iyisin, iyisiniz... bu protein kacirmayida ilke kez duydum, rabbim sifa versin, tansiyonun hayirlisi ile normalde gitsin ins. Elif hanimin keyfi yerindeyse beklemek tabiki daha mantikli ama gelde anla iste, bende bebegimin sonuna kadar durmasini istiyorum ama bir yandan da hayirlsi iel kucagima almak istiyorum, rabbime emanetler, dua edip beklemekten baska caremiz yokkk

Sempatik sizde baya mesaketli gunler gecirmisniz cok sukru ama hersey yoluna girmis, ins, sonraki testleri meleginin hep temiz cikar, sarilik diyipo gecmiycekmisin demekki, rabbim korusun yavrularimizi... Canim kiyafet, bataniye mantigi banada cok sacma geldi, ama bu koca kari laflarinin bazen coguda dogru cikinca... ne bilem dedim... benim duydum kiyafet degil, sari tulbent bebegin besinin ustune atarladi, ama yinede hicbir mantigi yok... dedin gibi sari giydirirsen, sariligi bile anlaymazsin... biz hep beyazalr giydirelim yavrularimiza.. nasil kiyafetler yetiyormu azmi , cokmu... benim oldu bir 0-3 aylik 10 takim kadar yeter diyorum....

Ay bir dogsunlarda hayirlisi ile bizimkilerdee,, anam ciplak kalsinlar... hehehe

Gulsum canim sanada buyuk gecmis olsun, cok sukur iyisin, iyisiniz... bu protein kacirmayida ilke kez duydum, rabbim sifa versin, tansiyonun hayirlisi ile normalde gitsin ins. Elif hanimin keyfi yerindeyse beklemek tabiki daha mantikli ama gelde anla iste, bende bebegimin sonuna kadar durmasini istiyorum ama bir yandan da hayirlsi iel kucagima almak istiyorum, rabbime emanetler, dua edip beklemekten baska caremiz yokkk

canım teşekkür ederim evet şimdilik iyiyz yani elif kuzu iyide benim tansiyon oynak biraz
canım benim preklampsi gebelik zehirlenmesi teşhisim var sıkı takip altındadyım 3 günde bir gel diyorlar
kan akımına vs bakılıyor inş kuzum sağlıcakla durur içerde

evet çok özleidk dimi kuzularımızı hayrlısı ile gelsinler inş

hadi ya ben tam tersini biliyordum acaba hangimizin bildiği doğru
bana önce jel sürmeden takıyorlar üste göbeğin üstüne doğru.
kalp atışı olana jel sürüyor dediğin gibi 140-150 lerde seyrediyor o koyar koymaz anlıyorsun zaten,kağıda dökülende o kalp atışları.
ben soramıyorum tabi sancı nasıl oluyor diye demek 50 den sonrası tehlikliymiş
bu akşam çok sertleşti benimde karnım

ravza arkadaşım merhaba.gittiğim tüm doktorlar, tüp bebek olması sebebiyle sezeryan olmasını önerdiler..bende normal doğumda ısrar ediyorum, rabbim izin verirse...şuan ki doktorumda bi sakınca görmedi.2 hafta sonra çatı muayenem var. kızım çoktan pozisyonunu aldı zaten, normal doğuma hazır..Allah'ım herşeyin hayırlısını bilir, ben dualarımı bu yönde yapıyorum.inşallah gönlüme göre kolay bi doğum geçiririm...sana da rabbim gönlüne göre versin,sağlıkla kucağına al yavrunu..

uzun bir zamandan sonra girebildim.Allah senin için de en hayırlısını versin arkadaşım.Ben bugün tekrar gittim kordon bebeğn boynunda sezeryan kesin dedi..

uzun bir zamandan sonra girebildim.Allah senin için de en hayırlısını versin arkadaşım.Ben bugün tekrar gittim kordon bebeğn boynunda sezeryan kesin dedi..

merhb canım demek sezeryan kararı alındı
bende aslında sezeryan isityorum ama bakalım ne olcak
özelde hastanın fikri dr u yönlendiriyor ama devlet hast de öyle bişey yok
dr neyi uygun görürse o,istersen patla çatla:)

benimde en büyük korkum kordon soruyorum dr ma var mı sorun diye
doğan bebeklerin çoğunun boynunda olur kordonu diyor anlamadım
inş sıkıntı olmaz sağlıcakla alırız kuzuları
az kaldı inş inş 1 ay sonra yanımızda kuzularımız olucak misss gibi koklyacağız

Hamileler Hangi Duaları Okumalı

Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir. Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştiritlemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Hamileyken okunmasi gereken dualar

1.gebeligin ilk 4.ayında "sübahanallahi vebi hamdihi "5000defa okunmalı cocugun saglıklı olmasi icin.
2.güzel yüzlü olması için yusuf suresi okunur.
3.ahlakı güzel olması icin ibrahim suresi.
4.9.ay boyunca 71 defa enbiya suresi okunur salih evlat için.
5.dogumu kolaylaştırmak için inşrak suresi ilk 3 ayeti okunur.
6.bol bol yasin okunmalı.
7.mümkünse 1 kere hatim etmeli.
8.en az 40 gece gece namazı kıl.
9.hergün sabah namazında 50 ihlas,50 kadir suresi oku.1
0.140 selavat getir.
Allah yar veyardımcımız olsun inşallah.

çok güzel dualar Allah razı olsun arkadaşım..

X