- 28 Aralık 2008
- 673
- 16
- 46
- Konu Sahibi Sympathique
- #3.681
Merhaba bayanlar dün bizde bir hastane macerası yaşadık İNŞALLAH son olur. Dün arkadaşa oturmaya gitmiştim tam bişeyler yemeye başlayacağım kalbim deli gibi çarpmaya başladı. Benim gebelikten önce arasıra 1-2 dk. süren çarpıntım oluyordu ama çok önemsemiyordum. Ama dün çok fena oldum 10 dk oldu 15 dk.oldu geçmeyince hemen eşimi aradım geldi eve getirdi önce beni. Evde bir nabız ölçelim dedi nabız 190. Hemen araştırma hastanesine gittik, önce kadın doğumda bebişime bakıldı onun kalp atışlarıda ultrasonuda iyi çıkınca beni acile kardiyolağa sevk ettiler. İlk ekg çekildiğinde nabzım 210 du. Acilde ki doktorlar beloc vermey düşündü ama bebeğe zararı olurmu diye kararsız kaldılar en sonunda eşim kendi kardiyoloji hocasını buldu getirdi onun talimatıyla verildi ilaç ama hiç etkilemedi. Herkes bana sakın üzülme, moralini bozma falan diyip duruyordu benim tek sorum ilacın bebeğe zararı olur muydu. Doçent olmaz dedi. Tekrar 2. doz beloc verildi ama yine nabzım düşmedi. Sonrasında serumla beraber ismini bilmediğim bir ilaç verdiler o ilaçla önce 180-170-160 ve 80 e düştü sonra 120 oldu nabzım. Biraz dinlendikten sonra taburcu edildim. benim geçirdiğim taşikardinin herhangi bir sebebi yokmuş doktor tekrarlama ihtimali var dedi. Gbelikle alakası olup olmadığını anlayamayız dedi. 1.30 da başlayan çarpıntımı 4.30 da zorla durdurabildik. Eve gelince neten araştırdım bana verilen ilaçları zorunlu olmadıkça hamilelerin kullanması yasakmış, şimdide korkuyorum bebeğime zarar verir mi acaba diye??? İNŞALLAH sağlıkla doğar evladım.