2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

canım sen kafasının döndüğünü anlayabildinmi ya biz nası anlıcaz ? sen sürekli yan durmasından şikayetçiydin öle olursa mecbur sezeryan diyordun. peki bu saatten sona tekrar yan durma veya ters durma ihtimali varmı ? ben anlamadım yoksa bu son dakka doğumdamı bakılıp doğumun nası yapılacağına karar veriliyo:26:

kilosuda maşallah :nazar:
Sağlıklı sıhhatli zamanında gelsin inşallah:nazar:

Normalde anlaşılır mı bilmiyorum canım ama ben yataktaydım ve karnımı izleyip bebişimle konuşuyordum, belki ayakta yada dikkatimi ona vermemiş olsam farketmeyebilirdim. Eşim bu saatten sonra tekrar yan durmaz diyor ama bilemiyorum. İnşallah hepimizin evlatı sağlıkla zamanında dünyaya gelir.

kardelen cicileriniz çok güzel İnşallah bunların eskidiğinide görürsün. bella_83 yazın çok güzeldi, kayınvalidemi tarif ediyor sanırım :). Kızımın 5 yaşına kadar giyeceği yelek ve hırkaları tamam ama sorun şu 2 sene giyecek hırkası yok. Herşeyi öyle büyük örüyor ki :)... eşimin ailesi ve kendisi ince ve uzun insanlar, benim ailemde kilolu en uzunumuz 1.68 civarı (görümcem 1.75 ve 50 kg farkı düşünün artık :)) kayınvalidem bebişe yün pantolonlar örmüş ama hepsi ince ve uzun bizim tarafa benzerse ya çok uzun olacaklar ya çok dar :) Bebişinede MAŞALLAH.

Son düzenleme:
ay gelsinde hayırlısıyla eklerim resimlerini içimizde en önce doğum yapacak sensin sanırım
hazırlıklar ne durumda ben bu lohusa geceliğini falan almadım daha bi türlü karar veremiyorum erken mi acaba daha

canım işte odasının siparişini verdim ayın 27sinde gelecek.kıyafetleri tamam.belki fazladan hoşuma giden bişey görürsem ondan alırım.hepsi 3 aylık kıyafetlerimiz.3 ay sonra tekrar alışveriş telaşı başlayacak heralde:).ben bi tane lohusa pijaması aldım şimdilik.beğendiğim türden bişeyler bulamıyorum.sabahlıklı falan 3 lü takım olsun istiyiyorum.ama bulamadım henüz.senin için erken değil beğendiğin bişeyler bulursan mutlaka al canım.ben şimdi bulamıycam diye korkuyorum.bu ayın sonundada diğer eksiklerimi alıcam inş.banyo seti biberon emzik falan bebek şekeri hepsini alıcağım yer belli.onun için onlara telaş etmiyorum.bakalım hayırlısı artık.

vayy be 27 haftalık olmuşuz:KK30:

dün çok korktum ama ben:KK59: yaz bitmeden son bi temizlik yapım dedim kıyı köşe. 6 metre halı vardı salonda onu kaldırdımmı ! sonada astım balkona bi güzel vurdum , çevirdim tekrar vurdum bunları tek başıma yapıyorum dikkatinizi çekerim:KK30: sona topladım kaldırdım serdim bi güzel.

sona hamile olduğumu hatırlardım elimi karnıma koydum içime bi acı düştü ,hüngür hüngür ağlıyorum ben naptım die. ya bişi olduysa oğluma :KK43: sol tarafıma yattım ses seda yok ben yine ağlıyorum sona eşim geldi oda kızdı bi güzel ben sana yardım etmiyommu bekleseydin die. ama sona oğluşum kımıl kımıl etti. şimdi bile gıdıklıyo sanki beni:KK1:

yani kızlar demem oki benim yaptığım hataya düşmeyin nerdeyse 7 aylık oldum ben haala bazen kendimi temizliğe kaptırıp koyveriyorum:KK43: allah korusun ya bişi olsaydı... kendimi hiç affetmezdim:KK43::KK43:

canım ne yaptın sen 6 metre halı kaldırılırmı ben hamile değilken bile kaldıramıyodum o halıyı.acayip ağır bişey.ben işe gittiğim için bile vicdaan azabı çekiyorum.hatta dün biraz kötü oldum.yalancı doğum sancıları başladı bende.gelicek heralde dedim ama geçti:)bugünde gitmedim işe kardeşimle annem geldi evi temizlediler saolsunlar.bende dinlendim biraz.normalde temizliğimi falan yaptım bende ama çok hafif olarak eşim süpürüyodu ben siliyodum toz falan alıyodum yüzeysel idare ediyoduk.artık hiç eğilip doğrulamıyorum annemde geliyor saolsun.gelmesede önemli değil yapmam olur biter.pislikten kim ölmüş dimi:)

evet canım yorganı battaniyesi ve yastık kılıfı bunlar ama annesi yapmadı malesef. becerikli sayılırım aslında ama hamilelikte çok tembel oldum kolum kalkmıyor. bunlar annesinin bebekliğinden kalma ve ekleyeceklerimin çoğuda öyle anneannesi hazırlayıp gönderdi oğluma bir yıkayıp ütülersem mis gibi olurlar yep yeniler daha
yeni olanları ise anneanne ve babaannesi ördü. hazır olanların çoğunu bile anneanne, babanne, teyzeler, halalar... aldı annesi ancak birkaç parça bir şey aldı oğluna.
bu arada bir tane pembe yelek var onu teyzem bebeğimin cinsiyeti belli olmadan örmüştü çok beğendiğim için ekledim belki kızı olanlara örnek olur diye.

Eki Görüntüle 255685 Eki Görüntüle 255704 Eki Görüntüle 255703 Eki Görüntüle 255702 Eki Görüntüle 255700 Eki Görüntüle 255699 Eki Görüntüle 255698 Eki Görüntüle 255697 Eki Görüntüle 255696 Eki Görüntüle 255695 Eki Görüntüle 255694 Eki Görüntüle 255693 Eki Görüntüle 255692 Eki Görüntüle 255690 Eki Görüntüle 255691 Eki Görüntüle 255689 Eki Görüntüle 255687 Eki Görüntüle 255686 Eki Görüntüle 255705 i

canım iyi sağlıklı güzel günlerde giysin bebişin.hepsi çok ciciler.yavaş yavaş etiketlerini falan sök canım.hepsi birden baya uğraştırıyo.ben söktüm etiketleri yıkanmaları kaldı.üşenmezsem çekiyim bende cicilerimizi ekleyim:)

selam kızlar doktorumuzu gördük geldik
29. haftada kızımın kilosu 1.270
boyu 38 cm olmuş
diyet bana yaramış bu ay hiç kilo almamışım 61.400 den devam :KK66:sempatikcim ekler misin?

maşşallah fıstığa kocaman olmuş.anasınada maşşallah hiç kilo almamış ne güzel.azra miray ismi çok güzel canım.bence miray sallantıda kalmasın çok yakışmış azranın yanına.adıyla yaşasın inş..bu arada türk anası muhteşem olmuş.genel olarak öyleyiz galiba.ama şuda var örgülerin sıklılığı türkiyedeki yakacak probleminden.çoğu ev hala sobalı.kombili evlerde tasarruf için az yakılıyor.e nolucak bebekte lahana gibi kat kat giydiriliyor:)))ben çocukken çok inatmışım kışın atlet kilot gezermişim evde anneme hiç türk anası olma şerefini yaşatmamışım:))))bakalım benim yavru bana çekerse yandık.babasıda bende çok inadız.bize mum tutturabilir.

canım işte odasının siparişini verdim ayın 27sinde gelecek.kıyafetleri tamam.belki fazladan hoşuma giden bişey görürsem ondan alırım.hepsi 3 aylık kıyafetlerimiz.3 ay sonra tekrar alışveriş telaşı başlayacak heralde:).ben bi tane lohusa pijaması aldım şimdilik.beğendiğim türden bişeyler bulamıyorum.sabahlıklı falan 3 lü takım olsun istiyiyorum.ama bulamadım henüz.senin için erken değil beğendiğin bişeyler bulursan mutlaka al canım.ben şimdi bulamıycam diye korkuyorum.bu ayın sonundada diğer eksiklerimi alıcam inş.banyo seti biberon emzik falan bebek şekeri hepsini alıcağım yer belli.onun için onlara telaş etmiyorum.bakalım hayırlısı artık.

maşşallah fıstığa kocaman olmuş.anasınada maşşallah hiç kilo almamış ne güzel.azra miray ismi çok güzel canım.bence miray sallantıda kalmasın çok yakışmış azranın yanına.adıyla yaşasın inş..bu arada türk anası muhteşem olmuş.genel olarak öyleyiz galiba.ama şuda var örgülerin sıklılığı türkiyedeki yakacak probleminden.çoğu ev hala sobalı.kombili evlerde tasarruf için az yakılıyor.e nolucak bebekte lahana gibi kat kat giydiriliyor:)))ben çocukken çok inatmışım kışın atlet kilot gezermişim evde anneme hiç türk anası olma şerefini yaşatmamışım:))))bakalım benim yavru bana çekerse yandık.babasıda bende çok inadız.bize mum tutturabilir.

canım teşekkür ederiz kızımla ben de miraya taktım buara eşime azrayı kabul ettirdim de miray da yanına koymak istemiyo bizim soyadı azcık uzun kızın ömrü sınavlarda isim kodlamakla geçicek diyo bakalım yoğun baskılarım devam ediyo :))))))
bugün akşam üstü çıktım bi tane gecelik sabahlık takım aldım
bu takımları çokkkkkkkkkkkk büyük yapıyorlar ya kayboldum hepsinin içinde aldığımında altını kestirmem lazım diz boyu olsun istiyorum elime ayağıma dolanmasın arayıştayım daha
bizim odamızda 27 sinde gelicek bakım ürünlerine daha geçemedim bende :)
bu inatçılık bende de hat safha da ay annem hep derdi senin gibi olursa yandın diye
artık uğraşıcaz napalım :))))

vayy be 27 haftalık olmuşuz:KK30:

dün çok korktum ama ben:KK59: yaz bitmeden son bi temizlik yapım dedim kıyı köşe. 6 metre halı vardı salonda onu kaldırdımmı ! sonada astım balkona bi güzel vurdum , çevirdim tekrar vurdum bunları tek başıma yapıyorum dikkatinizi çekerim:KK30: sona topladım kaldırdım serdim bi güzel.

iyi geceler arkadaşlar cok yazmıssınız hepsini okuyamadım elfkaya canım ya inanamadım nasıl yani dedim kız bu halde halı mı yıkanır allah seni:KK14:valla ben cok abartdım inan yere bile egilmiyorum ablamları kardeşlerimi çagırıyorum geliyorlar sagolsunlar insan bu zamanda insan arıyor.
bella83 tebrik ediyorum hic kilo almamısın:nazar: sadece bebis alıyomuş kıskandım valla benim kilolar aldı başını gidiyo .....
kardelenimsin bebisine saglıkla giydirirsin inşş hepsi birbirinden güzel bayıldım.
bende dün 2 tane hastane çıkışı aldırdım ilk kez alışveriş yaptırdım erken mi bilmiyorum inşş yarın resimlerini koymaya çalısıcam bakarsınız hepinizi çok öpt .

iyi geceler biz geldik evimize bu gece,tatilimiz bitti yani
güzel ama yorucu bi tatildi çok şükür bi sıkıntı olmadan atlattık
sizler nasılsınız ne var ne yok

Herkese günaydııınnn!!!
Arkadaşlar, benim bu kasılmalarım 1-2 gün duruyor, sonra yine geliyor, mesela bütün akşam kasılı kalıyor karnım. Size de oluyor mu? Ya da benim haftalarımda oluyor muydu?

Herkese günaydııınnn!!!
Arkadaşlar, benim bu kasılmalarım 1-2 gün duruyor, sonra yine geliyor, mesela bütün akşam kasılı kalıyor karnım. Size de oluyor mu? Ya da benim haftalarımda oluyor muydu?

günaydıııııııınnn
benimde karnım kasılıyodu dr bi magnezyum verdi efervesan tablet çok iyiy geldi bana 1 gün almayı unuttum da dünyamı şaşırdım
ilacın bana ne kadar iyi geldiğini o gün anladım.
rahim kasılmalarını engelliyomuşşş

Son düzenleme:
24.hafta itibariyle kilom 84 bu aY 1 kilo almışımm totalde 11 yapıyoooooo :KK43:(
bebişlerim de kızım 555 gr oğlum da 608 gr

bugün 11 de dahiliye dr randevum var bakalım diyet verecekk
bu arada b,rsürü şey aldım bebişlerime üşenmezsem ekleyecem
battaniye,havlu,badyler,hatta 1 yaşları için mont bile aldık :))
ama daha hastane çıkışları bile yok :))

iyi geceler biz geldik evimize bu gece,tatilimiz bitti yani
güzel ama yorucu bi tatildi çok şükür bi sıkıntı olmadan atlattık
sizler nasılsınız ne var ne yok
hoşgeldin şekerim :)))))))))
Herkese günaydııınnn!!!
magnezyum tek çözümü bir de bol kalsiyum alıcaksın bundan sonrası kasılmalar çok normalmiş ve artarak devam edecek sanırım
24.hafta itibariyle kilom 84 bu aY 1 kilo almışımm totalde 11 yapıyoooooo :KK43:(

canım bu benim uyguladığım şeker diyeti sende de çıkmış sanırım ilk günler zorlasada sonra alışıyo insan
sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir
domates salatalık maydanoz
1 çay bardağı portakal suyu

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,6 tane fındık

2 saat sonra öğle yemeği:
1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
2 dilim ekmek yada bulgur pilavı
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,fındık yada badem

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim ekmek yada 2 adet grisini
1 dilim peynir

2 saat sonra akşam yemeği
1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 bardak süt yada 1 kase yoğurt

Günaydınn:21:
Bella Miray adı çok güzel bence kocanı ikna et :KK1: aslında Beyzada çok güzel benim kızım olsaydı Berrak yada Beyza olacaktı. hepsi güzel bakalım yada kura çekersiniz doğunca:KK1:

bana herkes kızmış:kk77: tmm yaptığım çok yanlış bişi bende biliyorum ama yardım eden yokki:KK59: annemler uzakta, cuma günüde eltimler:KK57: ve başka misafirler gelecek yatılıya. zaten bi odam inşaat halindeydi içine strafor alçı döşedik boya yaptık onun bütün pisliğinide ben temizledim camını çerçevesini ben sildim:KK59: dünde koltukları falan sildim bütün odaları temizledim ama akşam olunca bi banyo yapım dedim sona inanın oturamadım:KK43: bütün etlerim sanki ağrıyordu çok yoruldum:KK43: sonada sinirden ağladım 1 saat boyunca:KK43: rüyamda kabuslar gördüm offff çok boğdum dimi sizi:KK59:
ama kızlar demem o ki hırsımdan yapmadım temizliği benden başka yapacak olan yoktu mecburiyetten yaptım:KK59: şimdi eltimler gelip gitsin tekrar totoma döncek ev biliyorum ve yüzdende çok sinirleniyorum , herneyse öptüm hepinizi:KK58:

hoşgeldin şekerim :)))))))))

magnezyum tek çözümü bir de bol kalsiyum alıcaksın bundan sonrası kasılmalar çok normalmiş ve artarak devam edecek sanırım

canım bu benim uyguladığım şeker diyeti sende de çıkmış sanırım ilk günler zorlasada sonra alışıyo insan
sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir
domates salatalık maydanoz
1 çay bardağı portakal suyu

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,6 tane fındık

2 saat sonra öğle yemeği:
1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,fındık yada badem

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim ekmek yada 2 adet grisini
1 dilim peynir

2 saat sonra akşam yemeği
1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 bardak süt yada 1 kase yoğurt

:))şekerin ikiz gebeliğe göre çok yüksek değil dediiiii
diyet verdi ama senin yazdığından daha bol bol :))en azından 4 dilim ekmek
çok sınırlama getirmedi doğru gıdaları ye ama sık sık ye şekerin yükselmediği müddetçe özgürsün dedi :))

ohhhhh çok rahatladımmm zorlu bi süreç yaşamayız gibi geliyor dedi
bakalım bakalım 1 hafta sonra ne diyecekk :))

Günaydınn:21:
Bella Miray adı çok güzel bence kocanı ikna et :KK1: aslında Beyzada çok güzel benim kızım olsaydı Berrak yada Beyza olacaktı. hepsi güzel bakalım yada kura çekersiniz doğunca:KK1:

bana herkes kızmış:kk77: tmm yaptığım çok yanlış bişi bende biliyorum ama yardım eden yokki:KK59: annemler uzakta, cuma günüde eltimler:KK57: ve başka misafirler gelecek yatılıya. zaten bi odam inşaat halindeydi içine strafor alçı döşedik boya yaptık onun bütün pisliğinide ben temizledim camını çerçevesini ben sildim:KK59: dünde koltukları falan sildim bütün odaları temizledim ama akşam olunca bi banyo yapım dedim sona inanın oturamadım:KK43: bütün etlerim sanki ağrıyordu çok yoruldum:KK43: sonada sinirden ağladım 1 saat boyunca:KK43: rüyamda kabuslar gördüm offff çok boğdum dimi sizi:KK59:
ama kızlar demem o ki hırsımdan yapmadım temizliği benden başka yapacak olan yoktu mecburiyetten yaptım:KK59: şimdi eltimler gelip gitsin tekrar totoma döncek ev biliyorum ve yüzdende çok sinirleniyorum , herneyse öptüm hepinizi:KK58:

ohhhh aferin sana iyi yapmışsın
kendini bu kadar enerji dolu hissediyosun demekki öyle kiiiii hamile olduğunu bile hatırlamamışsın temizlik yaparken
şimdi sana neden yaptın fln demeyecem eltin yardım etmezmiydi fln da demeyecem zaten etmeye gönlü olsa sen kendin yapmaya kalkışmazdın ama olmuş bitmiş bide yatılıya misafir ağırlamacan Allah bilir kaç gün de onun için yorulacan ayakta kalacan
kendini başkaları için yormana değmez böyle bi durumdayken allah korusun bişey olsa kimsenin içi senin gibi yanmaz herkes yapmasaydın der geçmiş olsun der biter
bırak evi toz? götürsün sen sayılı günlerini sağlıkla tamamlamaya çalış

bende daha almadım hastane çıkışı canım alalım inş artık bundan sonra

kızlar ben 1 kg vermişim ne iş anlamadım yiyorum hemde çok,gerçi dr um verebilirsin demişti zaten,bugün gitsem bi şeker sonucumu sorsam hemde idrar testi hemde kg yu sorsam iyi olcak ama bugün gidemem sanırım iş var

simpatcım ekle canım kg muzu:))

selam hamişler herkes iyi çok şükürler olsun....
ben bu gün sabaha kadar rüya gördüm allah korusun dogum zamanım yaklaşmış ben ağlıyorum daha erken diye doktorumu arıyorum bir türlü ulasamıyorum başka hastanelere gidiyorum diyolar alıcaz sonra doktorum arıyo çalışdıgı hastaneye çagırıyo beni bütün gece ugraşdım durdum uyandım sonra dedim rabbim çok sükür bu bir rüyaymiş.........
kızlar benim karnımın altında ağrılar var tedirgin ediyo beni bazen yürümekte zorlanıyorum sizdede var mı?
bu arada disetlerimin ağrısı geçti allah kimseye yaşatmasın kaç hafta canım yandı.

Son düzenleme:
X