2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

aaaaaaa sıkıldım yardım edin
fotoğraf makinemle çektiğim resimleri eklemiyor neden
telefonla çekip bir tane denedim onu ekledi sanırım

$Fotoğraf-0049.jpg

gerci boyutu oldugunuda sanmiyorumsite otamatik boyunu kucultuyor, bende simdiye kadar hep telefonden ekledim ama makinadanda ekleniyor ,du suan bi makinadan olani deneyim olcakmi
evet oldu benimki, suan kaldirdim yemek resmiydide malum buraya eklemeyim sadece bi denemeydi :KK1:

Son düzenleme:
vee evet sadece oyüzdenmiş boyutları küçültünce eklenebiliyor canım sağol şimdi değerlerinin boyutlarınıda küçültüp ekleyecem.

$DSCF0077.jpg

tamam canim anlasilmis oldu ozaman, ben fotograf makinanin ayarlarinda resimin boyutunu kucultmustum oyuzden benimki otamatik ekleniyor, senin demekki makinada ayarlarinda resmin boyutu cok buyukse ,her seferinde kucultup eklemen gerekiyor

bu battaniye ve yorgan oluyo dimi, ikisindemi kendin yaptin, daha benimkinin yorgani yok onu alsam yuzu yok ,yada yuz dikilcek, aslinda pek cok isim varda hala oturuyom ben :KK43:
gule gule kullan canim cicileri

evet canım yorganı battaniyesi ve yastık kılıfı bunlar ama annesi yapmadı malesef. becerikli sayılırım aslında ama hamilelikte çok tembel oldum kolum kalkmıyor. bunlar annesinin bebekliğinden kalma ve ekleyeceklerimin çoğuda öyle anneannesi hazırlayıp gönderdi oğluma bir yıkayıp ütülersem mis gibi olurlar yep yeniler daha
yeni olanları ise anneanne ve babaannesi ördü. hazır olanların çoğunu bile anneanne, babanne, teyzeler, halalar... aldı annesi ancak birkaç parça bir şey aldı oğluna.
bu arada bir tane pembe yelek var onu teyzem bebeğimin cinsiyeti belli olmadan örmüştü çok beğendiğim için ekledim belki kızı olanlara örnek olur diye.

$DSCF0081.jpg $DSCF0146.jpg $DSCF0139.jpg $DSCF0135.jpg $DSCF0126.jpg $DSCF0125.jpg $DSCF0123.jpg $DSCF0119.jpg $DSCF0116.jpg $DSCF0113.jpg $DSCF0111.jpg $DSCF0107.jpg $DSCF0104.jpg $DSCF0099.jpg $DSCF0101.jpg $DSCF0096.jpg $DSCF0089.jpg $DSCF0085.jpg $DSCF0153.jpg i

herkes çok hediye gelecek fazla birşey almayın diyor. o yüzden artık çok beğendiğim bir şey görmedikçe kıyafet almayacam. ufak tefek eksiklerimiz var hala onlarıda yavaş yavaş alrırız artık.
odası gelince yıkayıp ütüleyip yerleştirmesi kaldı tabi birde.
allahım herkese bu duyguları yaşatsın inşaallah

"Türk bebeği sürekli üşür, hep açtır ve her an hasta olmak üzeredir..."

En iyi Türk anası, çocuğunu en sıkı giydirendir. Bu nedenle olsa gerek, hamile kaldığınızın duyulduğu gün eve yün hırka ve yelek yağar. Üstelik çocuğun, diyelim Ağustos'ta doğacak olması da durumu değiştirmez. Çünkü Türk kara sahası ''eser''.

Coğrafi olarak Batı ile Doğu arasında sıkışıp kaldığımızdan mıdır nedir, tüm ülkede koca bir türbülans vardır ve bu türbülans, küçük bebekleri hasta etmek için fırsat kollar. Zaten esmese de ''sabahları serin olur''. En iyisi üç beş yün yelek bir kenarda dursundur.

Türk olmanın şahane tarafları da yok değildir. Çocuğunuz; teyze, hala, amca, nene ortamında sevgiyle büyüyecektir. Üstelik bu durum için çok beklemesi gerekmez. Doğduğu gün, hastane odası fazlasıyla aile, eş dost sevgisiyle dolup taşacaktır. Doğumun akabinde maaile dökülen göz yaşlarının ardından, zavallı bebeciğin ilk hapşırıkları başlar. Bu ilk hapşırıklar karşısında; teyzeler, babaanneler ''eyvahhhh!!!'' diyerek, yerlerinden sıçrarlar.

Bebek düşmanı türbülans canavarı, dişlerini göstermeye başlamıştır. Yün/polar silahlar zuladan çıkar. İzin verseniz çocuk kurdeşen dökünceye kadar giydirilecek, anne karnı bile içinde bulunduğu durum karşısında havadar kalacaktır. Odadaki tüm dişilerin Türk anası damarları kabarmıştır. Bu damarla, kolektif olduğunda baş edilmesi daha da zordur. Bir hayli donanım ve uzman desteği gerekir. Doktorunuzun; ''bebekler, ağız burunlarını temizlemek için çok sık hapşırır'' ifadelerini karşı atak olarak kullanıp, çocuğa bu ilk kurdeşen döktürme girişiminin önüne geçersiniz.

Odaya giren kendi anneniz, ki Türk analarının en hasıdır, sizi üst kısmınız tamamen çıplak bebek emzirirken bulur ve basar feryadı. Maksat henüz doğmuş bebekle ten temasıdır, ama Türk anası ten de, temas da dinlemez. Ne de olsa siz de hiç büyümeyen bir Türk çocuğusunuzdur ve bir şey teninizle temas edecekse, muhteviyatı yün olmalıdır.

İlerleyen saatlerde; ''ayyy ayy ayy!'', ''eyvah eyvah!'', ''aman aman!'' ünlemlerini sıkça duyacaksınızdır. Zira Türk bebeği, sadece üşümez, mütemadiyen büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Biri kucağına alsa, ''ayy ayyy başını tut!'' diye feryat edilmelidir. Zira doğum sırasında basıncın allahını yiyen o baş, maazallah birinin kucağında biraz zayıfça desteklense, kopup gidecektir. Hele bir de çocuk doğum sırasında yuttuğu amniyo sıvısını falan kusmaya görsün. O zaman seyreyle Türk anasını. Odada birinin kalp krizi geçirmekte olması, inanın daha soğukkanlı karşılanır. Kusma sırasında biraz öksürme tıksırma da olursa, odadaki dişilerin, şüphesiz ölümlerden dönen bebeciği kurtarmak aşkına, ''hemşirreeeee!!'' diye koridorlara fırlaması kaçınılmazdır.

Banyo yapan Türk bebeciği bir kaşık banyo suyunda ha boğuldu, ha boğulacaktır. Yattığı yerde kafasına sert bir cisim her an düşebilir. Emeklemeye başlasa, ''aman aman düşer kafasını çarpar''. Bir yere uzansa, ''maazallah elini sıkıştırır''. Parkta Allah korusun çingeneler çalar. Çarşıda pazarda kaybolur. Başına iyi bir şey gelme ihtimali hali hazırda az olan Türk çocuğunun, kırk yılda bir yaşadığı olumlu herhangi bir şey de bir sır gibi saklanır. Zira Türk'e en hafifinden nazar değer.

Çocuğu yeterince sarıp sarmalayamayan dişiler, bu kez doyurmak ister. Zira Türk'ün çocuğu iştahsızdır. Türk anasını tatmin edecek kadar yiyebilen çocuk, daha dünyaya gelmemiştir. Hayatının bir evresinde iştah şurubu dayanmamış Türk yok gibidir. Hasıl-ı kelam, eğer bu ülke sınırları içinde çocuk yapacaksanız, ''bu çocuk aç'', '' sütün yetmiyor'', ''sütün yağı az'' ifadelerine maruz kalmadan yapamazsınız. Sinsi bir biberon, memeyle bebe arasına girmek için kol gezer.

:))))))

selam kızlar doktorumuzu gördük geldik
29. haftada kızımın kilosu 1.270
boyu 38 cm olmuş
diyet bana yaramış bu ay hiç kilo almamışım 61.400 den devam :KK66:sempatikcim ekler misin?

selam kızlar doktorumuzu gördük geldik
29. haftada kızımın kilosu 1.270
boyu 38 cm olmuş
diyet bana yaramış bu ay hiç kilo almamışım 61.400 den devam :KK66:sempatikcim ekler misin?

maşallah size canım herşeyin yolunda olmasına sevindim.
darısı bizim başımıza inşaalah bu cuma da bizim randevumuz var

masallah canim bebeisin cicilerine sende baya tamamlamisin ,genelde hazira konmusun oh ne guzel ben hep kendimden, simdi annem turkiyede gelirken orgulerii o yaptirip getircek, kaynanamda bi battaniyeyle bi alt ust takim almis, onu bana aldigini bile soylemedi bi gun disari ciktigimda bi baktim odama koymus ben bisey demedim oda demedi ,bende koydum bi kenarda duruyo :) senin bebik sansli desene, kiz icin olan hirka cok tatliymis, artik bize ornek olsa neki kim yapacak :)
avent emziklerin gece yanan dimi aynisini bende almistim
evet hediye cok gelir ama turkiyede :) burda komsular getirirde yeni giyilcek degil genelde buyuk kiyafetler getirirler benim aldiklarim ilk 3 aylik oluyo

Ben burda oyle lohusa geceligi falan bulamiyorum, turkiyede ozel yapiliyor 4 tane pijama aldim 2si onden baglamali 2side onden dugmeli heralde bunlari kullanicam en az 4 gun kalcaz hastanede insallah yeterli olur.

Tesekkur ederiz tezesi senin kizin ismi simdi azrami yoksa beyzami listede beyza yaziyor yada iki isimmi koyucan
canım azra miray olacak tekrar değişmesse :)
maşallah size canım herşeyin yolunda olmasına sevindim.
darısı bizim başımıza inşaalah bu cuma da bizim randevumuz var

saol canım iyi haberlerle gelirsin umarım
bu arada cicilerin pek güzelmiş hayırlısıyla giysin inşallah
bana da çok hediye gelir alma diyorlar ama kendimi tutamıyorum
evlenirkende borcam alma herkes getirir dediler kimse borcam almadı :KK9:
bu sefer şansa bırakmadım

masallah canim bebeisin cicilerine sende baya tamamlamisin ,genelde hazira konmusun oh ne guzel ben hep kendimden, simdi annem turkiyede gelirken orgulerii o yaptirip getircek, kaynanamda bi battaniyeyle bi alt ust takim almis, onu bana aldigini bile soylemedi bi gun disari ciktigimda bi baktim odama koymus ben bisey demedim oda demedi ,bende koydum bi kenarda duruyo :) senin bebik sansli desene, kiz icin olan hirka cok tatliymis, artik bize ornek olsa neki kim yapacak :)
avent emziklerin gece yanan dimi aynisini bende almistim
evet hediye cok gelir ama turkiyede :) burda komsular getirirde yeni giyilcek degil genelde buyuk kiyafetler getirirler benim aldiklarim ilk 3 aylik oluyo

evet bende herşeyi 0-3 ay aldım sonrasında da gelmesede almaya vaktimiz olur nasılsa.
benim oğlum şanslı hakkaten anneannesinin ilk torunu olacak, birazda zor geldiği için herkes üstüne titriyor sağolsunlar. ama senin kızınında maşallah çok zevkli bir annesi var kimse birşey almasa ne yazar annesi herşeyini hazırladı bile. sağlıklı iyi günlerde giysinler inşaalah gerisi önemli değil.

canım azra miray olacak tekrar değişmesse :)

saol canım iyi haberlerle gelirsin umarım
bu arada cicilerin pek güzelmiş hayırlısıyla giysin inşallah
bana da çok hediye gelir alma diyorlar ama kendimi tutamıyorum
evlenirkende borcam alma herkes getirir dediler kimse borcam almadı :KK9:
bu sefer şansa bırakmadım

teşekkürler teyzesi daha güzelleri sizin olsun inşaalah. bencede borcam bile gelmediyse sen işini şansa bırakma :KK60:

masallah canim size ya , bizdemi diyet yapsak ne hem kilo almiyosun hemde bebege kilo aldiriyosunb, gerci hos bende mide yuzunden hep diyetteyim 1 aydir ne kendim aldim nede bebek dogru durust aliyor :KK43: cok kisiden duyuyorum diyet yapanlarin bebeisleri daha kilosu yerinde oluyor

bu arada yaziya bayildim valla cok hakli yazmisler kesinlikle dogru, burda yabancilar yeni dogmus bebegi kis ortasind bile uzerinde inceceik bisey varken disarda gezdirirler, bebekler aglayinca hemen kucaklarina almazlar birak biraz aglasin diye, ozellikle burda orgu yunlu seyler pek satilmaz genelde hep tercihleri normal ince seyler olur yani biz turklerle bu yabancilar cok ayri, ha ben yabanci ulkedeyim ama turk anasi olcam yine ayni cok seyleri uygulucaz zannediyorum:KK1:,bide haliyle cok beklenen ilk bebek olunca insanin herseyden korkmasi sakinmasi elde olmucak

isim konusunda ben en iyisi bi degisiklik yapmayim oylece kalsin nasil olsa fikirler degisck gibi geldi bana ama azrasi kesin sanirim dimi:KK1:

birde hediye olarak ne getirirler dersen aksine onu getiren olmaz dimi :KK1:

Son düzenleme:
masallah canim size ya , bizdemi diyet yapsak ne hem kilo almiyosun hemde bebege kilo aldiriyosunb, gerci hos bende mide yuzunden hep diyetteyim 1 aydir ne kendim aldim nede bebek dogru durust aliyor :KK43: cok kisiden duyuyorum diyet yapanlarin bebeisleri daha kilosu yerinde oluyor

bu arada yaziya bayildim valla cok hakli yazmisler kesinlikle dogru, burda yabancilar yeni dogmus bebegi kis ortasind bile uzerinde inceceik bisey varken disarda gezdirirler, bebekler aglayinca hemen kucaklarina almazlar birak biraz aglasin diye, ozellikle burda orgu yunlu seyler pek satilmaz genelde hep tercihleri normal ince seyler olur yani biz turklerle bu yabancilar cok ayri, ha ben yabanci ulkedeyim ama turk anasi olcam yine ayni cok seyleri uygulucaz zannediyorum:KK1:,bide haliyle cok beklenen ilk bebek olunca insanin herseyden korkmasi sakinmasi elde olmucak

isim konusunda ben en iyisi bi degisiklik yapmayim oylece kalsin nasil olsa fikirler degisck gibi geldi bana ama azrasi kesin sanirim dimi:KK1:

birde hediye olarak ne getirirler dersen aksine onu getiren olmaz dimi :KK1:

şekerin tek iyi yanı bu oldu diyet yapınca dediğin gibi sadece kuzucuğum kilo almış çok sevindim :)
azrası var artık kesin miray sallantı da :)

evet bende herşeyi 0-3 ay aldım sonrasında da gelmesede almaya vaktimiz olur nasılsa.
benim oğlum şanslı hakkaten anneannesinin ilk torunu olacak, birazda zor geldiği için herkes üstüne titriyor sağolsunlar. ama senin kızınında maşallah çok zevkli bir annesi var kimse birşey almasa ne yazar annesi herşeyini hazırladı bile. sağlıklı iyi günlerde giysinler inşaalah gerisi önemli değil.

aynen canim ben zaten kimseden bisey istemiyorum, kendim annem dolu alir getirir ama o Almanyada oldugu icin her seferinde gelemiyor buraya aslinda gelmek pek istemiyor diyim :))
turkiyeden isticem cok sey var ama genlde dogumda bana lazim olan seyler, annem getircekte oda bebek doduktan sonra gelir ancak oyuzden ancak orgu gibi seyler istedim, artik normal buyuk kiyafetleri alir

annemin bu 3. torun olcak 2 tane abimin var her turkiyeye izine gitmesine her birine bir valiz esya gider anneanne yonunden cok sansliyim
benim kendi giyceklerim bile hep annemden yani ic vcamasirima varana kjadar, cunku ana kiz herseyimiz ayni bedenimiz yani, normal kiyafet ,ayakkabi, ic camarisi her beden ayni olunca haliyle ya o bana verir ya ben ona :)

şekerin tek iyi yanı bu oldu diyet yapınca dediğin gibi sadece kuzucuğum kilo almış çok sevindim :)
azrası var artık kesin miray sallantı da :)

ozaman ben bi azra olarak duzeltim diger eklentiyede sonra karar verince ekleriz:KK1:
bu arada esim cok istiyodu Azrayi hatta daha once burda sormustum ama benim aklim simayda oldugu icin kendi kendime karar kildim :KK1:

Son düzenleme:
X