• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Geçen ay doktora gittim kasıklarımda batma oluyodu afedersiniz akıntım çok çoğalmışdı resmen sancılandım hhafifden ama biz kistten şüphelendik sonra bir gittik idrar yolu enfeksiyonu olmuş yıllardn beri peşimi bırakmadı :31: birde batmaların sebebi de yumurtanın çatlama zamanıymış çok büyümüş :9: ondan sancılanmışım her adet sonrası 17. 18. gün çatlıyom 17 günü doktora gittim doktor dedi istiyosanız hemen bu akşam :17: ama ben yine ikna edemedim :10: zorlada güzellik olmaz dimi ama :25:

ya arkdslar inek sutune alistrabildnz mi bebekleri
bnm kizim tum sut cesitlerini reddedyrrr
arkadsima dr u sik uyaniyrsa gece yatmdn once inek sutu icir demissssss
bn nasil alistrcammm
uykuda veryrm azck sekerli onu bile anliyr uyanikkk seyyy

Geçen ay doktora gittim kasıklarımda batma oluyodu afedersiniz akıntım çok çoğalmışdı resmen sancılandım hhafifden ama biz kistten şüphelendik sonra bir gittik idrar yolu enfeksiyonu olmuş yıllardn beri peşimi bırakmadı :31: birde batmaların sebebi de yumurtanın çatlama zamanıymış çok büyümüş :9: ondan sancılanmışım her adet sonrası 17. 18. gün çatlıyom 17 günü doktora gittim doktor dedi istiyosanız hemen bu akşam :17: ama ben yine ikna edemedim :10: zorlada güzellik olmaz dimi ama :25:
kubiii cann alemsiin guldurdn beniiiii
acaba bnmkide catlayamiyr ondanmi batma oluyrrr yaw

Buraya hamileyim diye yazanlara kıskanmıyo değilim ama çok seviniyorum sizler adına :112::109:

ya arkdslar inek sutune alistrabildnz mi bebekleri
bnm kizim tum sut cesitlerini reddedyrrr
arkadsima dr u sik uyaniyrsa gece yatmdn once inek sutu icir demissssss
bn nasil alistrcammm
uykuda veryrm azck sekerli onu bile anliyr uyanikkk seyyy

Canım şöle yapabilirsin benim ilk deneyimim şöle oldu bebe bisküvisine 5 6 tane biberonla ama sütü suyla yarı yarıya ilkden retdetti ama oyun oynatarak buarada biberonada alıştı daha yeni yani 15 günden beri süt içiyo çok farketti inek sütünün bukadar işe yaradığını bilmiyodum bide muhallebisinede yapıyorum doktor önerdi sakın sade süt verme yarısı da su olsun dedi bilgine sunulur :9::9:

Enerji : 155 kkal/100 ml
Protein : 4,5 g /100 g
SÜT ÇORBASI
Malzeme : 1 çay bardağı süt, 1 silme yemek kaşığı pirinç unu, Domates suyu (50 ml)

Hazırlanışı : Bir tencereye süt konur, bir silme yemek kaşığı pirinç unu, ½ çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1tatlı kaşığı zeytin yağı ilave edilerek çocuğa yedirilir, un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

Kubii tesekkrler
Bebe biskvsi ile denemistmreddetmisti
Bu aksam azcik su da ekleyeym o zamnnnn

Pes etme canım yatırdığında ver uyku anında olursa hemen içer bak bizimki içiyo ama eğer oturuyosa içmez reddediyo ama yatıyoruz birlikde hemen içiyo bitiriyo akışş diyo :9: sonra emziğinii veriyom hemen uyuyo yoruluyo çok açmadım biberonun ağzını :34:

Neyse canım ben çıkııyorum şeymayı emzirim uykusunda daha güzel doyuyo bol bol emzirimde dişleri hemen çıksın :9: yine saçmaladım annem hep öle der bol bol emzir antibiyotik diye:9::9:

Güanydın herkese,,

bizim meme sevdamız son haddinde devam, akşam aptamil devam sütü aldım, gece kalktım yaptık mamayı ama bizimki ağzına girdiği gibi püskürttü emme emme diye başaldı ağlamaya.. anladığım bu açlıktan değil emme sevdasından koca gece yatsın istio..düşünen yok anne sabah işe gitçek azcık dinlensin diye,,emme de süt kalmıo ki canım canmayada başlıo sonra mecbur yatırıyorum salla bakalım salla bakalım. bu sırada benim sinirler çıkıo tepeme yan tarafta kocacığım fos fos uyuyo diye...gece saat 3 4 biz beşik sallıoz..nasıl çözüm bulcaz bilmem..inş memeyi bıraktırmak zorunda kalmam.istiyorum ki kendi bıraksın..ben dayanamam çünkü bıraktıramam...

kızlar günaydınnn...

ayyy kızlar bu uykusuzluk nereye kadar sürecek.dün yatrıdım veledi saat 12gibi şiddetli bir ağlamayla uyandı.3buçuğa kadar bi daha yatıramadım.babasına gitmiyo,bana yapışık bi şekilde oda oda dolaştırdım.gözleri kapalı kucağımda başını bi o tarafa bi bu tarafa koyuyo yatamıyo çocuk.bende de en ufak bir sinirde streste uykusuzlukta hemen baş ağrısı.migren olabilir mi ya.böyle mi oluyo migren.nerdeyse hergün baş ağrısı çekiyorum.tekrardan gripte olmuş.daha 1 hafta olmuştu geçeli.ya evin havası güzel,dışarıaya doğru dürüst çıkmıyo.nerde hasta ediyorum bu çocuğu.taşınma meselesine kadar geçse bari.

KDCK böyle miydi nickin..allahım kucağına almayı nasip etsin canım.

SEVDA ,ayy bu iştahsızlıkk beni öldürdü artık.1hafta önce oğlanı dra götürdüğümde iştahından bahsettim.SANATOLdu galiba vitamin yazdı.kullanmaya başladım.yokk oğlanın iştahı daha da kötü oldu.bugün gidecem dra ibrahimin vitaminini sordurayım hele dra.ya dü
şün akşam 9da karnını doyurup yatırıyorum.gece zaten biliyosun hiçbişey almıyo.taa sabah kahvaltısı 7-7buçuğa kadar.o sabah kahvaltısını bile savaş halinde yediriyorum resmen.yaa anlamıyorum o kahvaltıya saldırması lazım.aç çünkü.kahvaltıda denemediğim şey kalmıyo artık.gerçi tek derdimiz kahvaltı değil ki bu aralar.her öğünde sorun.hani diyolar ya iştahsızken sevdiği bişeyleri ver diye.ben şimdiye kadar sevdiği birşeyi bulamadım.haa yoğurdun hakkını yememek lazım ama.o da karnını doyurmuyo.neyseee sabırrrr diyelimmm,şükredelimmm...

KUbi dişleriniz çıkmaya başlamışş.hadii devamıda sorunsuz bi şekilde gelir inşallah...

kızlar günaydınnn...

ayyy kızlar bu uykusuzluk nereye kadar sürecek.dün yatrıdım veledi saat 12gibi şiddetli bir ağlamayla uyandı.3buçuğa kadar bi daha yatıramadım.babasına gitmiyo,bana yapışık bi şekilde oda oda dolaştırdım.gözleri kapalı kucağımda başını bi o tarafa bi bu tarafa koyuyo yatamıyo çocuk.bende de en ufak bir sinirde streste uykusuzlukta hemen baş ağrısı.migren olabilir mi ya.böyle mi oluyo migren.nerdeyse hergün baş ağrısı çekiyorum.tekrardan gripte olmuş.daha 1 hafta olmuştu geçeli.ya evin havası güzel,dışarıaya doğru dürüst çıkmıyo.nerde hasta ediyorum bu çocuğu.taşınma meselesine kadar geçse bari.

aynı sorun bizde de var..Sadece sende değil ben size daha çok üzülüyorum...Acaba üzerlerine çok düştüğümüzden mi böyle devamlı hasta oluyorlar ....
Güanydın herkese,,

bizim meme sevdamız son haddinde devam, akşam aptamil devam sütü aldım, gece kalktım yaptık mamayı ama bizimki ağzına girdiği gibi püskürttü emme emme diye başaldı ağlamaya.. anladığım bu açlıktan değil emme sevdasından koca gece yatsın istio..düşünen yok anne sabah işe gitçek azcık dinlensin diye,,emme de süt kalmıo ki canım canmayada başlıo sonra mecbur yatırıyorum salla bakalım salla bakalım. bu sırada benim sinirler çıkıo tepeme yan tarafta kocacığım fos fos uyuyo diye...gece saat 3 4 biz beşik sallıoz..nasıl çözüm bulcaz bilmem..inş memeyi bıraktırmak zorunda kalmam.istiyorum ki kendi bıraksın..ben dayanamam çünkü bıraktıramam...

Zor ya hem de çok zor sizler bir de çalışıyorsunuz Allah size iki kat yardım etsin....

nezoo cumm kilom yokk ama aczk gobekk iste
zatn cook kilo almycm eger hamile kalirsamm
sebze agrlikli beslencmm
ilkinde de onbir kilo almistm
bunda hedefm sekiz kilooooo:52:sanki hamileym deeeee:52::52::52:kubiiii zatn hamile isem ucuncu cocukk dedign gibi ozleynce artk insss

Ben 17 kilo almıştım Eyüp e hamileyken...Sene gene az almışssın...Hadi hayırlııs bakalım bekliyoruz haberlerini...
Buraya hamileyim diye yazanlara kıskanmıyo değilim ama çok seviniyorum sizler adına :112::109:

:)Ben de ama ikinciyi gözüm almıyor en azından simdilik :52:

Bebeklerde uyku;

Bebeklerin uyku düzeninin sağlanması için son yıllarda oldukça popüler olan ve herkesin bir bilgiçlik edasıyla birbirine tavsiye ettiği yöntem ağlatma metodu.

Buna göre bebeğinizi kendi başına uyumayı öğrenmesi için odasında yatağına bırakıyorsunuz. Bir süre ağlıyor ve ardından susarak uyuyor.

Sağlam sinir gerektiren bu uygulama sonucu ilk günlerde uzun olan ağlama süresinin giderek kısalacağı ve bir süre sonra bebeğinizin kendi başına uykuya dalmayı öğreneceği iddia ediliyor.

Uzun bir süre boyunca bu yöntemin gerekliliği ve yararları savunuldu. Ancak uzmanların yaptıkları son araştırmalar durumun hiç de öyle olmadığı yönünde.

Özellikle, bu yöntemin bebeklerin psikolojik gelişiminde geleceğe dönük olumsuz etkiler bıraktığını araştırmalar ortaya koymakta.

Yapılan son incelemeler bebeklerin odalarında ağlayarak uyumaya bırakılmaları sonucunda uyumayı değil, susmayı öğrendiklerini ortaya koyuyor.

Bu durum ise bireylerin yetişkinlik dönemlerinde ürkek ve ihtiyaçlarını rahatlıkla dile getiremeyen bir ruh yapısında olmalarını tetikliyor.

Bebeğin içine itildiği yalnızlık ve terkedilmişlik duygusu ile birlikte gelen korkular da cabası.

Bebeklerin ilk büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları en temel gıda kuşkusuz sevgi ve şefkat. Bu noktada annenin ilgisi ve sevgisi bebeğin psikolojik gelişiminde çok temel bir rol oynuyor. Sağlıklı bir psikolojiyle yetişen bireyler de sağlıklı bir toplumsal gelişme için elzem.

Dolayısıyla bebeğin kendi halinde ağlayarak susmayı öğrenmesi ve bu şekilde uyuması anne-baba için işin kolay yöntemine başvurmak oluyor. Ancak bebeğinizin psikolojisi üzerinde yaptığı tahribat ömür boyu onarılamayacak sorunlara yol açabiliyor.

Diğer yandan düzensiz uykular özellikle anneyi en çok zorlayan konulardan birisi. Bütün gün bebeğiyle ilgilenen anne, bebeğin gece uykuları düzensiz olduğu zaman, neredeyse yirmi dört saat boyunca sağlıklı bir dinlenme imkanı bulamıyor.

Peki bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için ne yapmak gerekiyor?
Öncelikle uzmanların, bebekler için bir yaşından önce uyku düzeni tutturmaya çalışmanın anne-baba ve bebeği yıpratmaktan öteye faydasının olmayacağını söylediklerini belirtelim.

Aslında yukarıdaki sorunun cevabını da yine bebekler kendileri veriyor. Her bebek için değişmekle birlikte, hepsinin kendiliğinden bir düzen tutturduğu gün geliyor. Kimi bunu çabuk yapıyor, kimi geç. Bazı anne-babaların anlattığı uykuları çok düzensizdi, sonra bir gece yatıp sabaha kadar uyudu, sonraki gün de, ertesi gün de, o gün bugündür uyuyor demesi aslında çok gerçek bir hikayeyi tasvir ediyor.

Anne-babaya düşen yine en zoru oluyor. Bebeğinizin bu uyku dengesini bulmasını beklerken insanüstü bir sabra ihtiyaç duyuluyor.

Özellikle annenin durumu müthiş bir fedakarlık öyküsünü teşkil ediyor.

Ama bebeğiniz için, dünyanın en masum ve sevimli canlısı için değmez mi?

-alıntıdır----

allahım az önce arkadaşım doğum yaptı onun yanından geldim allahım nasıl tatlı bişi ya..kendi 1 yıl önceki hallerim geldi aklıma o kadar küçüklermiydi bizimkiler de...

Asu canım söz verdim ama gece gelemedim yine kusura bakma oğlan 23.00 te anca uyudu ben de onunla bir uyumuş kalmışım uyandığımda 23.50 idi kimsecikler yoktu ortalıkta. Maşallah siz kubiyle iyi kaynatmışsınız. İnşallah bu akşam vakitle girer birilerine rastlarım :1:
kızlar günaydınnn...

Uykusuzluğun sebebi dişlerse eğer yandık valla 4 azı diş daha birini bile göremedik bi çırpıda çıksalar da bebeklerimiz de bizlerde rahatlasak.
SEVDA ,ayy bu iştahsızlıkk beni öldürdü artık.1hafta önce oğlanı dra götürdüğümde iştahından bahsettim.SANATOLdu galiba vitamin yazdı.kullanmaya başladım.yokk oğlanın iştahı daha da kötü oldu.bugün gidecem dra ibrahimin vitaminini sordurayım hele dra.ya dü
şün akşam 9da karnını doyurup yatırıyorum.gece zaten biliyosun hiçbişey almıyo.taa sabah kahvaltısı 7-7buçuğa kadar.o sabah kahvaltısını bile savaş halinde yediriyorum resmen.yaa anlamıyorum o kahvaltıya saldırması lazım.aç çünkü.kahvaltıda denemediğim şey kalmıyo artık.gerçi tek derdimiz kahvaltı değil ki bu aralar.her öğünde sorun.hani diyolar ya iştahsızken sevdiği bişeyleri ver diye.ben şimdiye kadar sevdiği birşeyi bulamadım.haa yoğurdun hakkını yememek lazım ama.o da karnını doyurmuyo.neyseee sabırrrr diyelimmm,şükredelimmm...
İştahının açılmasının sebebi yeni başladığım vitamin mi yoksa aşe ya da başka bişey mi bilemyiorum sen yine sor bidoktorunuza. Gelişimi persentil tablosu sınrıları dışında değilse de çok takma kafana

allahım az önce arkadaşım doğum yaptı onun yanından geldim allahım nasıl tatlı bişi ya..kendi 1 yıl önceki hallerim geldi aklıma o kadar küçüklermiydi bizimkiler de...

Gözünüzaydın canım ömürlü olsun. Aynı öyle küçüklerdi ibrahime nasıl baktım şaşıyorum şimdi. İbrahimi kucağıma olmaya korkmazdım ama şu an küçük bir bebeği kucağıma almaya korkuyorum niyeyse.
Senin oğlanın da uyku problemi varmış. Çalışan anneler için üzülüyorum valla. Sizin işiniz daha zor. Artık sabredicez biraz başka çaresi yok zamanla geçecek inşallah.

Nezocum yazını okudum da. Ne rahat insanlar var yahu çocuk ağlatarak uyutulur mu hiç? Kendileri rahat edecekler diye çocuğun bir ömrünü riske atıyorlar. Çok şükür biz bilinçli ve fedakar anneleriz. Bebeklerimiz özgüven sahibi olsunlar da kendi kendine uyumayı biraz geç öğrensinler.

Nezocum yazını okudum da. Ne rahat insanlar var yahu çocuk ağlatarak uyutulur mu hiç? Kendileri rahat edecekler diye çocuğun bir ömrünü riske atıyorlar. Çok şükür biz bilinçli ve fedakar anneleriz. Bebeklerimiz özgüven sahibi olsunlar da kendi kendine uyumayı biraz geç öğrensinler.

Kesinlikle yaa..Her şeyi zamanla öğrenmleri taraftarıyım bende...

Allah bağışlasın...Ne güzel duygular hem heyecan korku hem de korku bir anda yaşıyor insan ilk kucağına alınca...

Back
X