denis,ben kızım doğdu doğalı yani 9 senedir yoğurdumuzu ve kefirimizi kendim mayalıyorum kendi mayamı kullanarak, himmel benim maya probiyotik olmuş mudur?

tarif şu evde ne kadar küçük kavanoz varsa alıyorum yanıma, kavanozda yapıyorum daha iyi oluyor açan kişi bitiriyor azar azar daha tatlı oluyor diye. süt olarak günlük süt alıyorum AOÇ falan farketmez, biraz ılık olacak şekilde ısıtıyorum (mikro dalga yada ocakta) ılık dediysem çok ılıkta değil, annelerin serçe parmak yöntemi işe yarayabilir

sonra mayayı bir kaseye koyuyorum biraz çırpıyorum birazda sütten ekliyorum yine çırpıyorum, sonra kasedekileri süte yavaş yavaş yedirip bir güzel karıştırıyorum. sonra kavanozlara döküyorum ağızlarını sıkıca kapatıyorum. kavanozları temizce bir poşet içine dizip, havasını alıp bir güzel poşeti bağlıyorum (bildiğiniz temiz market poşetinin içine) mutfak masasının üzerinde sabaha kadar bu şekilde bekliyor, sabah dolaba koyuyorum. yazın 4 saat bekletmek yeterli oluyor, kışın daha uzun, çok lezzetli oluyor. kızım bebekken küçük hip kavanozlarını atmazdım onlara mayalardım hergün, bir öğünde yerdi. 6. aydan sonra oğlanada yapıcam inşallah