• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar merhaba
ben de kasım annesiyim, forumu biraz geç keşfettim, yeni üye oldum.Ama sizi 2 haftadır takip ediyorum paylaşımlarınız çok güzel, hepinizin bebekleri analı babalı büyüsün sağlıkla ve mutlulukla...

benide aranıza alın, bebeğim 30 kasımda doğdu. ank dan yazıyorum

:7: HOŞGELDN CNM. Ankara saysı fazlalaşyr galba. bebğin kız mı erkek mı? adı ne?

arkadaşlar evde styn takyrmusunz? bn cok sıkılıyorm hemn cıkaryrm. ama kotu mu yapyr acaba?

bir de evde yogrt maylayan annlr nasl maylyrsnz? bn guvecte ya da cam kavanozda mayalyp fırında bekltyrm. mayalndıktn snra kavanzn kapğını acıp 1-2 saatte kapğı acık buzdolabnda bekltyrm. cok tatlı olyr. tavsye ederm. maylmyn varsa bir an once öğrnsn bence. ben bebeğime hc br seklde hazr brsey vermeyi dusnmyrm. bebekler için de taze olsn dyrsanz kucuk cm kaselerde mayalyp hemen o gun yedırebılırsnz. ayrca dr lar ek gıdaya once sebze ıle baslnması gerktgnı soyluyor. ama sadece corba dgl. pişmş sebzelrn püre seklini tabıkı. daha snra meyveyı öneryrlar. meyveye alşması sbzeden daha koly olyr. öce meyve ile baslırsa kımı cocuk daha snra sebzeyı reddeblyrms. bilgilernzeeee.

asu sütyensiz gögüslerinden süt akmıyo mu kıyafete ben anlamadım da..styn sütyen demek di mi

asu sütyensiz gögüslerinden süt akmıyo mu kıyafete ben anlamadım da..styn sütyen demek di mi

evet ama eskisi gbı ck ıslanmyr. sadece akarsa atlete biraz akyr. e yapblrm blmyrm. hc rahat edemyrm takınca:50:
easy yi deneyen arkadaslar bebeklernzi her aksam banyo yaptryr musunz??? her aksam usurler mi ki ya... ben her aksam yıkamyrm

teşekkür ederim kızlar. bebeğim erkek, bir de ablası var 9 yaşında. Öğretmen değilim, memurum eşimde asker değil ama çok yakın bir meslekte. !7 martta işe başlamam gerekiyor, ama bebeğime bakacak kimsem yok annem 500 metre ilerde oturmasına rağmen:( edibe 85 en iyi beni sen anlarsın gibi geldi:) bakıcı arıyorum. daha önce bir arkadaş yazmıştı bir sürü insan geliyor görüşmeye araştırınca ya depresyon hapları alan var ya hasta, yada küçük çocuğu olan. Geçen hafta tam aradığım gibi birini buldum dedim kapıcı bir bayan çocuklarını büyütmüş okutuyor, o da sonradan apartmanında bir bayana haftanın 3 günü gidiyormuş bırakmamışlar falan filan diye vazgeçti gelmekten. Sürede az kaldı ne yapacağım bilmiyorum valla 2 gündür uykularım kaçıyor gereksiz strese girdim. sonra diyorum boşver geç olsun güç olmasın allah hayırlı birisini nasip etsin yeterki, evdeki zamanın tadını çıkarmaya çalış:)

Hadi hayirli ugurlu olsun bakalim,yeni yöntemlerin.

Canim ben 2 haftadir uyguluyorum diyet 2.6 kilo gitti bile cok sükür.Dengeli beslenince sütün kalitesi azalmaz canim benimki artti hatta,ama ac kalirsan azaliyor.
himmel bizede ögret nütfennnn:(
Selam kızlar perşembe gecesi kayınvalidem rahatsızlandı. Eşim zamanında hastaneye yetiştirmeseydi Allah korusun kaybediyorduk onu. Çok zor günlerdi. Tansiyonu 22'ye çıktı, solunumu durdu ciğerleri su toplamış ağzından köpükler geliyordu zamanında yetişmeseydi doktora ya hayatını kaybedermiş ya da beynine kalıcı hasarlar verebilirmiş doktorlar bile şaşırdı . Hiçbir hasar olmadan atlatmasına. hayatta tutmaya çalışıyoruz Allahtan umut kesilmez gibi laflar ediyorlardı. Allaha binlerce şükür kurtuldu.yoğunbakımdan çıktı bugün. Tansiyon sebebini araştırıyorlar. Bu arada kalbinde de ufak bir rahatsızlık çıktı. Eşim zaten 3 yaşından beri babasız zaten anane, babaanne, dede, hala kimsesi yok hepsi ölmüş bir annesi vardı onu da kaybetseydi kimsesiz kalacaktı canım benim. Çok kötüydü. Allah kimseye yaşatmasın.

Kızlar ya dün oğluşumun çişinden bir iki damla kan geldi. Acile gittik. Tahlil falan yapıldı. Hiçbir şey çıkmadı. Doktor bir sorun yok içiniz rahat etsin isterseniz arada kontrol ettirin dedi. Cumartesi kendi doktorunda randevusu var. Bakalım o nediyecek. Sizin böyle bir durum başınıza geldi mi?
bize olmadı bu arada cok gecmiş olsn cnmm

ya bu arada ne farkettim, topiğin en büyük bebeği benimki mi ne? aaaaa abi olmuş oğlum.. :52::52:

ctesi kontrole gittik, aşı yaptırdık.. 4. ay aşılarımızı ve rota yapıldı.. çok şükür bu sefer hiiç sıkıntımız olmadı.. boyumuz kilomuzda maşallaah.. :nazar::nazar: doktor ek gıdalara başlamayalım,büyümesi çok iyi süte devam dedi.. hiç bişi verme dedi.. bizde öle yapacaz.. nası hevesle almıştık meyve sıkacağını ama biraz daha beklicez bakalım.. :34:
hafta sonu easy programımızı da 4 saate çıkardık, yatır kaldırla kendi kendisine uyumayı da öğrendi.. ya ne rahatlıkmış valla, çok şükür bizde öğrendik artık.. en çok eşim sevindi.. :27::37::37:
bizden bu kadar.. çok şükür her şey yolunda..

maş canım benm tontişe benimkide en küçüklerden doğuramamıştm ben:1:

kızlar ben çıkmak zorundayım, ama akşamları genelde burda olurum, eşim geceleri çalışıyor bu aralar. bebekleriniz ve siz sağlıcakla kalın...

evet ama eskisi gbı ck ıslanmyr. sadece akarsa atlete biraz akyr. e yapblrm blmyrm. hc rahat edemyrm takınca:50:
easy yi deneyen arkadaslar bebeklernzi her aksam banyo yaptryr musunz??? her aksam usurler mi ki ya... ben her aksam yıkamyrm

ben her gün degil 2 gune bir yaptryrm..easy difficult laştırmayalım..cocuk alışınca banyo filan istemiyo.ç.her aksam aynı saatte gözlerini ovuşturmaya baslıyo

hafta sonu kendi annemle babam gelid...kral ve kraliçe gibi oturdular..onşlara hizmet ettim onlar erdem paşa yı sevdiler..kaynanam ve kayınpederim geldi mi ev süpürür yemek yapar..buzlugumu tıka basa doldurur adamcagız market alısverişi yaparken kadın da cam silerdi ..bi bakarım beraber carsafı tutumus ütü yaparlardı..anlamıyorum hangisi anne baba..bi benimkilere bakın bi de esiminkilere..töööbee töööbeee diyesim geldi..
allah basımızdan eksik etmesin ne diyim...carsaf yıkıyorum ev temizliyorum su an..bebegimin oyun oynamaya ihtiyacı varken..:36::36::36:

cnm annelere kızma onlar zamanında sana cok baktılar boşver biraz da otursunlar hem misafirler onlar keşke benimkielrde gelebilsede otursalar bbabam rahtsızmıs gelemeycekler bakalım ama kızma ailene canını sıkmada herkes aynı değil

kızlar merhaba
ben de kasım annesiyim, forumu biraz geç keşfettim, yeni üye oldum.Ama sizi 2 haftadır takip ediyorum paylaşımlarınız çok güzel, hepinizin bebekleri analı babalı büyüsün sağlıkla ve mutlulukla...

benide aranıza alın, bebeğim 30 kasımda doğdu. ank dan yazıyorum
hoşgeldn bebişinle beraber en miniklerden biri oldu bebişin ...

arkadaşlar evde styn takyrmusunz? bn cok sıkılıyorm hemn cıkaryrm. ama kotu mu yapyr acaba?

bir de evde yogrt maylayan annlr nasl maylyrsnz? bn guvecte ya da cam kavanozda mayalyp fırında bekltyrm. mayalndıktn snra kavanzn kapğını acıp 1-2 saatte kapğı acık buzdolabnda bekltyrm. cok tatlı olyr. tavsye ederm. maylmyn varsa bir an once öğrnsn bence. ben bebeğime hc br seklde hazr brsey vermeyi dusnmyrm. bebekler için de taze olsn dyrsanz kucuk cm kaselerde mayalyp hemen o gun yedırebılırsnz. ayrca dr lar ek gıdaya once sebze ıle baslnması gerktgnı soyluyor. ama sadece corba dgl. pişmş sebzelrn püre seklini tabıkı. daha snra meyveyı öneryrlar. meyveye alşması sbzeden daha koly olyr. öce meyve ile baslırsa kımı cocuk daha snra sebzeyı reddeblyrms. bilgilernzeeee.

canım benim kayınvalidem köyde 2 hafta da bir yogurt gönderio tereyağ,baklagil en ararsan var ..bazende süt gönderio onunla ben yogurt yapıyorum burdan gidince cok ararız bu organik yaşamı ben zaten hazır pek bişey tüketmem kocamda organik yaşam manyağı:52:

teşekkür ederim kızlar. bebeğim erkek, bir de ablası var 9 yaşında. Öğretmen değilim, memurum eşimde asker değil ama çok yakın bir meslekte. !7 martta işe başlamam gerekiyor, ama bebeğime bakacak kimsem yok annem 500 metre ilerde oturmasına rağmen:( edibe 85 en iyi beni sen anlarsın gibi geldi:) bakıcı arıyorum. daha önce bir arkadaş yazmıştı bir sürü insan geliyor görüşmeye araştırınca ya depresyon hapları alan var ya hasta, yada küçük çocuğu olan. Geçen hafta tam aradığım gibi birini buldum dedim kapıcı bir bayan çocuklarını büyütmüş okutuyor, o da sonradan apartmanında bir bayana haftanın 3 günü gidiyormuş bırakmamışlar falan filan diye vazgeçti gelmekten. Sürede az kaldı ne yapacağım bilmiyorum valla 2 gündür uykularım kaçıyor gereksiz strese girdim. sonra diyorum boşver geç olsun güç olmasın allah hayırlı birisini nasip etsin yeterki, evdeki zamanın tadını çıkarmaya çalış:)

annen nie bakmıo cnm? ya inş. gönlüne göre bi bakıcı bulursun

ben burdayım cnm beraber ederiz sohbet ... su tüketimin nası ben yanımda 1lt şişe taşıyorum ev icinde böyle tüketiyorum gördükce daha ii icio insan

ben burdayım cnm beraber ederiz sohbet ... su tüketimin nası ben yanımda 1lt şişe taşıyorum ev icinde böyle tüketiyorum gördükce daha ii icio insan

ya sorma gamze ya...bende senin gibi şişe ile dolaşıyodum ama bende söööle bi şey oluyo içtikten 5 dakika sonra tuvalete gidip bosaltıyorum mesaneyi..yani benim içtiğim su sadece böbreklerimi güzelce calıstırıyo galiba...ben anlamadım böyle olunca da sütüm yok mu psıkolojisine giriyorum..üretmiyo mu vucut diye..insanlar emzirirken tuvalete az gidermiş tüm sıvıyı bebek alıyo diye..e ben niye böyleyim..erdem e bi gıdım su bile vermedim anne sütü hariç...ama anlayamadım bu denklemi ve su tüketiminin ucunu saldım gitti anlaYACAGIN...EVDE DE en cok ugradıgım yer tuvalet olmaktan cıktı...:1::1::1::1:

ya sorma gamze ya...bende senin gibi şişe ile dolaşıyodum ama bende söööle bi şey oluyo içtikten 5 dakika sonra tuvalete gidip bosaltıyorum mesaneyi..yani benim içtiğim su sadece böbreklerimi güzelce calıstırıyo galiba...ben anlamadım böyle olunca da sütüm yok mu psıkolojisine giriyorum..üretmiyo mu vucut diye..insanlar emzirirken tuvalete az gidermiş tüm sıvıyı bebek alıyo diye..e ben niye böyleyim..erdem e bi gıdım su bile vermedim anne sütü hariç...ama anlayamadım bu denklemi ve su tüketiminin ucunu saldım gitti anlaYACAGIN...EVDE DE en cok ugradıgım yer tuvalet olmaktan cıktı...:1::1::1::1:

valla bende cok gidiorum wc ye ama içmeye devam ediorum hem sağlık hem kilo hem süt icin en az 2lt tüketmek lazm bende hiçbişey vermiorum bebişe artık su içmeyince kendimi kötü hissediorum sütüm yok sanıyorum bence içmeye devam et cocuk sütsüz deil senin vücudun susuz kalır

su süt fizyolojısı var mı yok mu doyuyo mu meselesi..akıyo mu tasıyo mu... gögüs sert yumusak..bebek ac mı acsa niye aglamıyo muamması benim hayattaki en kısır döngü sınavımmıs megersem..ben ki kac bilinmeyenli denklemler cözerdim haaa...inatlada sagmıyorum..makina kutusunda duruyo..steril etmek zor geliyo..hiç açmadım..:35::35:

asuuuu bu arada sütyen takıyorum ben gögüs pedide takıyorum süt cok akmıo artık benim memişler zaten büyük birde süt iyice bbüyüdü birde sütyen takmassam cok sarkar hem artık sütyensz rahatsız oluyorum emzirme sütyeni penye gibi zaten onu kullanıyorum

geri dönüp baktıgımda hayatıma su süt varlıgı olayına ne gülecem hee..elimde kahve denize karsı yas olmus 65..ben sorcam kendime ACABA SÜTÜM VAR MIYDI diye...kendime cok gülüyorum gamze cim...ama elimde degil...

Back
X