• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım hoşgeldin;
Bebişin hayırlı olsun oooo sen daha şoku atlatamadın demekki
Dur bir kendine gelde sevinçten köşe,köşe olmaya başlarsın
:52:

Eşim oldu köşe ama ben kesinlikle şoktayım ne hissederim onu düşünüyorum daha :D
hatta ilk önce 29 mayısta arkadaşım var onu aradım hemen randevu alalım dur dedi uçtu havalara
dur dedim bir gün sonra olsun bari yarın arıcam artık!!!
nasıl oluyor arkadaşlar, ilk muayene de ne yapılıyor...

Başak Bebeği

Matematiği çok küçük yaşta öğrenir

Maddenin verdiği güven ve gücü okul sıralarında keşfederler. Başak bebekleri oldukça sessizdirler. Eğer doğru bir şekilde beslenirlerse bütün bir gece hiç ses çıkarmadan uyurlar. Küçük yaşlardan itibaren beyinleri yüksek bir tempo da çalışmaya başlar. Tembellikleri ve dağınıklıklarıyla etrafını şaşkına çevirebilir. Tüm sorunları, çevrelerinde olup bitenleri hızla analiz ederler. Yüksek bir kavrama güçleri vardır. Ama kendilerine olan güvenlerinde birtakım eksiklikler olabilir, bu nedenle teşvike ihtiyaç duyarlar. Büyüdükçe sevimlileşen bu çocuklar doğayı sever, açık havada oynanan oyunları tercih ederler. Zekalarından kaynaklanan bitmek tükenmek bilmeyen sorularına, daha küçükten ciddiye alıp cevap verilmelidir. Aksi takdirde çocuk önemsenmediğini düşünerek, içine kapanır ve zaten doğasında olan güvensizliği perçinlenir.

Zihinleri tıpkı İkizler çocukları gibi çok hızlı çalışır. Ders çalışmayı sevmeyen Başak çocuğu, ödüllendirme metodu ile okulu sevip başarılı öğrenciler arasına girecektir. Bu ödülün ve teşvikin derecesini ayarlamak anne-babalara düşecektir. Biraz sessiz, sakin görünen bu çocuklar aslında dost canlısı ve sıcaktır. Okul dışında yapacakları uğraşlar bulmak yüksek potansiyellerinin değerlendirilmesini sağlar. Doğru bir destekleme ve alakayla her alanda dikkate değer bir gelişme göstereceklerdir. Hayvanları çok seven bu çocuklara, küçük yaşta ona ait olan bir ev hayvanı almak, duygusal yönünü geliştirmesini sağlar.

AİLE HAYATI:

Başak çocukları aile hayatında uyumlu ve söz dinleyen tavırlarıyla dikkat çekerler. Düzenli bir evde yaşamak isterler. Onlar için aile, anne, baba, kardeşlerle sınırlı bir kavram değildir. Tüm akrabalar hatta arkadaşlar o evin bir parçasıdır. Becerikli, çok yönlü, organizatör ruhlu ebeveynler onları çok kolay çekip çevirebilir. Başak çocuğu çeşitli aktivitelere beraber katılacağı bir babayla uzun ve neşeli saatler geçirebilir. İyi bir iletişim onlar için önemlidir. Onların dostluğuna, arkadaşlığına ve güvenine ihtiyaçları vardır. Soğuk ve çekingen dursalar bile ailesine içten içe büyük sevgi beslerler. Yardımsever, arkadaşça ve genellikle organize etme yeteneği yüksek çocuklardır. Eğer dağınık biriyseniz, bu onların canını biraz sıkabilir. Genellikle kendilerine pek çok değişik ilgi alanı bulurlar, ailesi ile paylaşmaktan mutluluk duyarlar. Düşünceleri net ve açıktır. Kardeşleriyle duygularını paylaşmaya özen gösterirler. Dışa dönük, canlı, coşkulu aileler onlar için uygun olabilir. Ev işlerinde diğer aile bireylerine yardımı severler.

başak burcu gibi var mı yahu?
titiz, temiz, güvenilir, sırdaş, ailesine düşkün, ayakları yere sağlam basan, dost,mantıklı....
yengeç olup ta napcaktın sulu göz yengeç, durmadan herşeye alınır ve ağlar gereksiz duygusallıklarla geçirir ömrünü boş boy bir yengeçi çekse çekse ancak bir balık çekebilir çünkü onda da hemen hemen aynı özellikler vardır iki duygusal kafa kafaya verip hayıflana hayıflana geçirirler bir ömrü, ve de ağlayarak tabi keşkelerle.....:24:

hay allah ölme emi güldürdün gece gece...valla bu başaklara çok titiz falan diolar ama bi annem öyle herhalde.inşallah oğluş da bana benzer diyesim geldi allah mı söyletti oğlan die hehehe şaka bir yana ben burçlara pek inanmam gerçi ben balık ın hemen hemen tüm özelliklerini taşırım ama yükselenlerde öneli herhalde.

Hehhh şimdi oldu şu durumları falan göremiyordum ben
Bu arada bende bebeğimin kesesini gördüm onuda not etsen balım çok sevinirim.

beni de ekleyin yaş 21 sat 25 kasım kilo 56 şehir antalya tahmin doğum tarihi 3 kasım (doktorum öyle dedi) kesemizi gördük ka:61:lp atışını da gördük ama duyamadık daha

canım bizimde bebekler 4 haftayı yeni btirmiş çıktı. bir tanesi 5+1. doktor ondan bile şüpheli...söyledi acık acık... ama keselerimiz var ve kanama olma ihtimali 1 tanesinde var dedi...bende sağlık olsun dedim. yaşamış olduklarımdan sonra bunlar üzmez beni. sende sıkılma canım, inanki herşeyde bir hayır var... progestan başlattı ki kan değerime iyi dedi. iğneye gerek yok dedi az önce. onun dılında pazartesi gidicez yine o zaman belli olur tam olarak...

bende progestan kullanıyorum bir tanede igne oldum çok şükür şimdilik bi sıkıntı yok gibi senin içinde çok sevindim Allahım üçünüde saglıklı sıhatli kucagına alırsın iyşallah bol bol dinlen aman bişey kaldırayım falan deme

Merhaba Kızlar :16:

Allah hepimize sağlıkla,hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Henüz kesemizi göremedik,yarın doktor kontrolü var inşallah görürüz.

günaydın kızlar pek bi keyifsizim pazar gecesi hafif bi kanamam oldu tabi hemen acile gittim idrara baktılar kanama yoktu doktorumu aradılar iki tane igne yaptılar dündemuayneye gittim doktor çok gergindi ilaç mümessili ile tartışıp bi yandanda beni muayne ediyordu biraz kanamam oldu dedim üstten ultrasonla bakerken ne azı çok kanaman olmuş dedi sonra alttan baktı kese saglammış düşük için ilaç verdi bir tabe daha igne verdi çok moralim bozuldu

Canım allahın izniyle inşallah bişy yoktur...sen içini ferah tut...kendini yorma bol bol dinlen...Geçmiş olsun tekrardan...bende bugün biraz şımardım rahat davrandım güldüm eğlendim biraz yordum kendimi galiba ve akşama eve gelinde karnım sancıdı yine :((ne güzel iki gündür yoktu...yatıp dinleniyorum akşamdan beri kendimede kızıp duruyorum kasık ağrım, bulantım falan olamyınca unutuyorum bebeğimi...O da kendini hatırlattı bana...Allahım sen koru bebişlerimizi...:nazar::emir_bebek:

kızlar benıde ekleyın yas 29 son regl 15 aralık dogum 22 eylül henuz bugun ogrendım 21 aylıkta bır kızım var:)

bende anne adayıyım çok şükür. bugün keseyide gördükkk :64: sat 5 aralık doktor 5+2 gün dedi hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız inş..

günaydııın şimdi 32 kişi görünüyor eylül annesi doğumdan sonra azalacak göreceksiniz hep öyle oluyor :((

Günaydın canım nasılsın:61:
Bi doğuralım da sonrası gelir,gelmezse de önemli değil:1:

inş. canım benim içinde o kadar önemli değil bebekler öyle çok zaman alıyorki inanamazsınız makyajmış saç taramaymış hele kuaföre gitmek bir lüks yemek yapmak bile zor benim 2.yi yapma sebebimde bu alıştım şimdi bu hayata rahata geçmeden yapıyım dedim sonra fabrikayı kapatıcam açmamak üzere :1:

kızlar kesemi gördüm bugün şükür:66:çok mutluym...drum 5+4 dedi 1hafta geriden geliyomuş o da benim adetimin düzensiz oluşundanmış şimdilik bi problem yok herşey yolunda dedi 2 haftasonra kalp atışlarını duyucam inş.bi dahaki kontrolde yeniden doğum tarihini ayarlayalım dedi sanırım 10 gün falan kayıcak ileriye..:nazar::65::49:

inş. canım benim içinde o kadar önemli değil bebekler öyle çok zaman alıyorki inanamazsınız makyajmış saç taramaymış hele kuaföre gitmek bir lüks yemek yapmak bile zor benim 2.yi yapma sebebimde bu alıştım şimdi bu hayata rahata geçmeden yapıyım dedim sonra fabrikayı kapatıcam açmamak üzere :1:

O dönemin zorluğunu yaşayan bilir belli ki:)
Biz şimdilik güzel yanlarını düşünüp hayal kuruyoruz:1:
İyi yapmışsın sen de,birlikte büyürler kardeş kardeş:29:

kızlar kesemi gördüm bugün şükür:66:çok mutluym...drum 5+4 dedi 1hafta geriden geliyomuş o da benim adetimin düzensiz oluşundanmış şimdilik bi problem yok herşey yolunda dedi 2 haftasonra kalp atışlarını duyucam inş.bi dahaki kontrolde yeniden doğum tarihini ayarlayalım dedi sanırım 10 gün falan kayıcak ileriye..:nazar::65::49:

Tebrikler,gözün aydın:16:
Sağlıklı olsun da gerisi ilerisi önemli değil.
Hımm şimdi 2 hafta geçmek bilmez artık:)
Benim son 5 günüm kaldı:1:

Back