ben de bir cikolata manyagiydim ama simdi degil cikolata hic tatli yiyemiyorum ... yasadigim en kotu durum da ne yersem yiyeyim bir kerelik yiyebiliyorum bir seferde o yemekten tiksiniyorum.. bu zamana kadar tiksinmedigim sey kahvaltiliklar patates ve ayva.....yok yok ben tatlının herbir türünden tiksinç oldum
ama patates olayı bir harika, ha bir de ayva da iyi geliyo aklında olsun
günaydın kızlar pek bi keyifsizim pazar gecesi hafif bi kanamam oldu tabi hemen acile gittim idrara baktılar kanama yoktu doktorumu aradılar iki tane igne yaptılar dündemuayneye gittim doktor çok gergindi ilaç mümessili ile tartışıp bi yandanda beni muayne ediyordu biraz kanamam oldu dedim üstten ultrasonla bakerken ne azı çok kanaman olmuş dedi sonra alttan baktı kese saglammış düşük için ilaç verdi bir tabe daha igne verdi çok moralim bozuldu
Çok geçmiş olsun canım.
Ah o kanama bedede oldu ben normalde çok yoğun regli olmam en fazla 2 gün sürer
Benim kanamamda resmen regli gibiydi bende hemen doktora gittim.
İlaç yazdı,dinlen dedi yapabilecek başka birşey yok dedi.
Çok geçmiş olsun canım.
Ah o kanama bedede oldu ben normalde çok yoğun regli olmam en fazla 2 gün sürer
Benim kanamamda resmen regli gibiydi bende hemen doktora gittim.
İlaç yazdı,dinlen dedi yapabilecek başka birşey yok dedi.
seşam kızlar.kısmetolursa ben mayıs annesı olacagım.bende ıkıncı ayımda kahverengı lekelerle mucadele ettım.çok fazla oluyordu.fakat ben aldırmıyordum.ama coktor kontrolumde kesemde kanama oldugu goruldu.hemen orada ıgne yaptılar bana.daha sonra yatak ıstırahatı verıldı.sadece tuvalete kalkacaksın sureklı yatacaksaın dedı doktor.çok sukur bır haftada duzeldım.korkmayın sakın.ıstırahat edın.agır kaldırmayın.ev işlerınızı bıraz bırakın.kendınızı sakın zorlamayın.heyecanınızı anlıyorum.bende cok sıkıntılar yasadım.amnıyosentez bıle oldum.ama cok sukur ıyıyım.bugun seker yuklemesı yapılacak.seker testım var yanı.sormak ıstedıgınız seyler olursa bana yazabılırsınız.hayırlı olsun bebeklerınız
seşam kızlar.kısmetolursa ben mayıs annesı olacagım.bende ıkıncı ayımda kahverengı lekelerle mucadele ettım.çok fazla oluyordu.fakat ben aldırmıyordum.ama coktor kontrolumde kesemde kanama oldugu goruldu.hemen orada ıgne yaptılar bana.daha sonra yatak ıstırahatı verıldı.sadece tuvalete kalkacaksın sureklı yatacaksaın dedı doktor.çok sukur bır haftada duzeldım.korkmayın sakın.ıstırahat edın.agır kaldırmayın.ev işlerınızı bıraz bırakın.kendınızı sakın zorlamayın.heyecanınızı anlıyorum.bende cok sıkıntılar yasadım.amnıyosentez bıle oldum.ama cok sukur ıyıyım.bugun seker yuklemesı yapılacak.seker testım var yanı.sormak ıstedıgınız seyler olursa bana yazabılırsınız.hayırlı olsun bebeklerınız
günaydın kızlar pek bi keyifsizim pazar gecesi hafif bi kanamam oldu tabi hemen acile gittim idrara baktılar kanama yoktu doktorumu aradılar iki tane igne yaptılar dündemuayneye gittim doktor çok gergindi ilaç mümessili ile tartışıp bi yandanda beni muayne ediyordu biraz kanamam oldu dedim üstten ultrasonla bakerken ne azı çok kanaman olmuş dedi sonra alttan baktı kese saglammış düşük için ilaç verdi bir tabe daha igne verdi çok moralim bozuldu
çok sagol ben şuan bile işteyim sagolsun eşim elimden geleni yapıyor bende dikkat ediyorum kanamam pembeydi ped koyacak kadar bile degil peçete ala bula oldu o kadar sende kullanıyormusun ilaç
sürekli aglamak geliyor içimden doktora üç gün önce gittigimde ikiz olma ihtimali var demişti dün sordum ruhsuz ruhsuz bir tane dua ette yaşasın önceki görünen kanamaymış demekki dedi
allah yardımcımız olsun.bu kanamalar genelde herkesın basına gelıyor.ama doktorunuzla ırtıbatı kesmeyın.dıkkatlı olun.bende yasadım o sıkıntıları.ama sonrakı tesler ınsanı dahada sıkıyor.ıkılı testler baslayacak.ense kalınlıkları olculecek bebeklerın.yanı maraton daha yenı baslıyor kızlar.benım ılk cocugum 99 dogumlu.onda hıc boyle seyler yapılmamıstı bana.zaten bu ıkılıtest falan yenı cıkmıs.ama ınsanları bılgılendırıyor tabı.bebektekı olabılecek rısklerı sımdıden belırlıyor.benım bebegın ense kalınlıgı 3.7 cıkmıstı.bu yuzden amnıyosentez oldum.bu testlerde kesın sonuc degıl sadece rısk olup olmadıgını gosterıyor.anlayacagınız hamılelık boyunca bu testler hep bızımle olacak.kurtulus yok yanı.
Benimde bir kızım var Allah bağışlasın 1999 doğumlu onun zamanında ne test ne bişiy vardı.
2-3 kez ultrasonla baktırdım 6.ayımda doktor erken doğum riskin var yerinden kalkma dedi ben 2 kez 800 km yolculuk yaptım ve erken doğum yaptım."Cehalet mutluluk" diye bir söz var gerçekçilik payı bence doğru.Arkadaşımın 3 yaşında kızı var 2 test yok 3 lü test yok amniyosentez derken kız bu süreçte çok yıprandı.Bebeğim özürlü olacak diye ağlamaktan helak oldu neler,neler.
Ama aksine çok sağlıklı cin gibi bir kızı oldu.Şimdi o testleri yapmasaydı bunları bilmeyecekti bu kadar yıpranmaycaktı.
aynen oyle canım.benıde perısan ettıler.uc aydır ne yedıgımı bıldım ne ıctıgımı.perısan oldum resmen.bosu bosuna benı hemmaddı hem manevı zarar ugrattılar.hatta genetıkcı doktor aldırmamı bıle ıma ettı.besaylık bebek karnımda nasıl aldırırım dusunebılıyomusun.sonucta doktorum benı ayrıntılı ultrason yaptı ve bebekte bır sorun gorunmuyor bebegı almayalım dedı.ınankı oyle rahatladımkı anlatamam.sımdı bırdaha ayrıntılı yapılacak bana.26. haftamda yapacaklar yani.bakalım ınsallah ondada ıyı cıkarda ıyıce rahatlarım bende.amnıyosentez sonucumda ıkı kromozomda yer degısmesı olmuş dedıler.yanı 2. ve 9. kromozomlarımda yer degısmesı olmus.yanlıs yere yapısmıs kromozomlar.o yuzden bebekte yuzde beş ıhtımalle sakatlık olabılır denılmıstı.ama cok suskur ayrıntılımızda ıyı gorunuyor bebek.ıkıncı ayrıntılımdada ıyı gorunur ınsallah.ama cok rahatım ben.korkmuyorum artık.rabbım bılır herseyın en ıyısını.ben ıhtımaller yuzunden aldırmam bebegımı
Sıkma canını ve doktorunu değiştir.
Ben olsam değiştirirdim ay şimdi açıcam ağzımı geriiii.....doktor olmuş insan olamamış.
Bak benimde var kanamam ama öyle kötü şeyler düşünmüyorum
Herşeyden önce sana moral lazım.:13:
çok geçmiş olsun canım dikkat et bol bol dinlen geçicek merak etme sen güzel düşün yeterki
Kızlar birşey sorucam bilginiz varmı...Cinsiyet kaçıncı aydan itibaren belli oluyor?
Ben kızımı 6.ayında öğrenmiştim.Şimdi teknoloji değişti daha erken öğreniliyordur herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?