2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hep aşı konuşuyoruz ya ben aşı olmadım dr.bişey demedi olmayınca bişey oluyomu zaten sezaryanda da ameliyatta vuruyorlarmış...

hep aşı konuşuyoruz ya ben aşı olmadım dr.bişey demedi olmayınca bişey oluyomu zaten sezaryanda da ameliyatta vuruyorlarmış...

SADECE DOGUM ANINI düsünmemek lazım bence, elini kolunu paslı biryere sürtersin, ne bilim disarda kullandığın çatalda kaşıkta bişi vardır, boşuna yenidoğan tetanosu için kampanya yapmıyolar bence. bence bu asiyi olmak lazım. zaten hiçbi zahmeti ve zararı yok. saglik ocagina gidiyosun oluyosun, kolunu da yormuyosun bir süre tamamddıııır. bence olunmalı ama kişi kendi bilir. ben maket falan yaptigim icin(kesici aletler kullanılıyo), yeri gelip santiyeye falan da gittigim icin neme lazım olmam gerek diye düsündüm ve oldum .

cnm bende hala muallaktayım yeni doğan tetanozu diye bişi çıktı son yıllarda ondan korunmak için yapıyorlar aşıyı bebeğe bir zararı kesinlikle yokmuş ben bebişim için ne kadar acırsa acısın yaptırayım diyorum ama sağlık ocağı harici bir yerde birde özel doktorlar söylemiyor sağlık ocaklarında yapıyorlar

elmam çok sevindim seninve oğlun adına, Allah bir daha yaşatmasın canım.

Günaydın herkeslere, uykusuz geçen bir gecenin ardından, yarı kapalı gözlerle bilgisayar başındayım bve bitirmem gereken bir proje var. Allahım bana yardımet nolur.

Ahh cess yanında olsam masaj yapardım sana, Allah seninde yardımcın olsun canım.

bende çok korkmama rağmen yaptırcam ne olur ne olmaz allah korusun

hem de ne uykusuzzzzz. pof

ay ne kaldı şunun şurasında deyince de moralim bozuluyo zaten. hesaplıyorum da tam 4.5 ay var daha yahu, nasıl geçer bu kadar zaman :)

bundan aylar önce bebekler çabuk doğsun meraktan ölücez diye hamileliği 6 ayay inidrsin diyoduk şimdi ağrılar yüzünden 6 aya insin diyelim. benimde ağrım var gögsümün altında kaburgalarım batıyor üstelik ağrıyan yerlerde içten yırtılma hissediyorum tatlı tatlı kaşınıyorda. veeee bu ağrılar doğurana kadar kesin geçmeyecekmişş. düşün yani. erken başlamış senin ağrıların dedi doktor. 7 ci ayda beklenen ağrıları 19 cu haftada çekmeye başladım. bizim bebek çok iri de zaman çabuk geçicek eminim havalar ıısınsın kendimizi bol bol dışaru attıkkça alış veriş yaptıkça zaman geçicek. düğün hazırlığı gibi. dün düğünüm vardı gibi

internette okudumda 20.haftadan sonra diyo şimdi istediğimiz zaman olabilirmiyiz yoksa zamanım geçtimi?sağlık ocağında yapıyorlarmış ücretsiz...
doğru solüyosun aslında dr.hiç bişey demedi..aşıdan ve ağrısındanda korkmuorum ben hamileliğin ilk aylarında 2 tane yağlı iğne vuruldum onlara dayandıysam bunada dayanırım heralde

ben özel doktorumda yaptırdım. cünkü saglik ocaklarınınn yaptıgı asinin icinde difteri ve bogmaca da varmis ve bunlar ates yapiyomus. hamilelikte vucutta atsi pek istemeyiz dedi ve eczaneden kendi aldı yaptı bana. ismi de TETAVAX aklında olsun doktoruna sor yapsın sana.

Ahh cess yanında olsam masaj yapardım sana, Allah seninde yardımcın olsun canım.

Allah razı olsun canımi yapmis kadar oldun vallahi. Esim de yapiyo masaj sagolsun ama 2 dakika icinde eski haline donuyo sirtim. gun boyu çok hareketsiz bi sekilde bilg. basinda cizim yaptigim icin, ve boyum cok uzun oldugu icin oluyo bunlar biliyorum ben. simdi baglar da gevsiyo ya doguma hazirlik icin, omurlar da gevsiyo haliyle ve bu duruma geldim ben. normal aslında bu agri ama cekmesi pek zor, zor da olsa cekcez napalım.

bende çok korkmama rağmen yaptırcam ne olur ne olmaz allah korusun

daha 2 gün önce meyve soyarken parmağımı kestim. aklım çıktı hadi bişey olursa diye. pomadlar alkoller boşalttım elime. tetanoz aşısı şart. ya aklıma gelmişken eşim geçen sene oldu tetanoz aşısı işi gereği. onda hiç bişey olmadı hiç şikayet etmedi. erkeklerde sinek ısırığı etkisi mi yapıyo bu tetanoz aşısı

evet canım son aylara gelsek, hazırlık telaşesinde zaman geçivercek, hem izinlii de olcaz iş güç derdi de olmıcak. ah o zamanlar bir gelse de evimde hamileligimin tadına varsam diyorum. aslında öyle bakınca daha az zaman var tabi. sagol moral oldu biraz bana :)

ben de hiçbişi hissetmedim. yaparken sadece o sıvı girdiginde cok yanıyo, popodan novaljin yaptıranlar bilir aynı öyle yanıyo, ama benim sonraısnda bi şikayetim olmadı. aşının oldugu yer şiş, ama bi rahatsızlık vermiyo hiç.

canım benim sen kaçıncı haftada oldun ben şimdi olabilirmiyim mesala.....

Son düzenleme:

aile hekimliğine gidersen yaparlar hemen 20. haftayı geçtikten sonra yapıyorlar zamanı yok sonra 4 hafta sonra bir doz daha yapıyorlarmış onuda olan arkadaşlar söylüyor

canım benim sen kaçıncı haftada oldun ben şimdi olabilirmiyim mesala.....

BEN 21 DE oldum, sen de istedigin zaman gidip olabilirsin. kendi doktoruna sor da ol ama, belki kendi yapacaktır? siz mi yaparsınız kendim olayım mı, saglik ocagindan arayip duruyolar de yemle bakalım doktorunu.

çokta abartılacak bi konu deil aşıyı fazla düşünmüyorum ben doğum varken önümüzde:18: ufacık bi aşı nedir doğumun yanında gerçi ben her aşı olduğumda bayılırım en fazla bayılcam sonra ayılcam bebişim için herşeye katlancam

BEN 21 DE oldum, sen de istedigin zaman gidip olabilirsin. kendi doktoruna sor da ol ama, belki kendi yapacaktır? siz mi yaparsınız kendim olayım mı, saglik ocagindan arayip duruyolar de yemle bakalım doktorunu.

tamam tatlım ole olsaydı çoktan solerdi gibi geliyo ama taktiği beğendim:)))uygulamaya geçeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…