• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

sus sus temem meloşummmm vallaaa atlıcam trabzona gelcem kulaklarını çekicemm üzme diorums en kendini hemde herşeyin güzel gittiği bir zaman yaşarkenn

ya yiyorum iştahım açıkta burda okuorum yaa çok kafama takıorum mesela sen geçen sabah 2 küçük bardak çay içtim diye pişman pişman yazdın ben hala kola çay kahve 3lüsü ile ilaç içiorum bunu okuyunca tokat gibi gelior bana ama su içemiorum en fazla bri bardakki buda bir ilerleme oldu bnm için bunuda içemiordum et denio balık denio ben kahvaltı verilirse kahvaltı yapıorum verilmezse çikolata bisküvi yiyorum ve bunun gibi tuhaf bir beslenme olayı bir arada annem gelior sebze yedirior ama okdr tek öğün haftada 1 yada 2 defa böle böle iyice bunalıma girdim ama geçer bugüne vim tremizlenior bende rahatlıcamm inşallah

Ya sen benim saydigim cay sayısına niye bakıyosun. sadece cayi söyledim ben orda, benim yediklerimi de saysam burdan sana yol olur kavuşuruz canım. gayet zararlı şeyleri de yiyroum hatta eşim de kızıyo ama napiyim canım istiyo, aklımda olcağına midemde olsun diyorum löp yiyorum. sonra pişman oluyorum ama napiyim. hepimiz yapmıyomuyuz aynı şeyi. ben çok dikkatli besleniyorum diyende bile vardır hata olmaz mı. Kafana takma, efin mutfagın da temizleniyo şimdi bak, mutfaka girebileceksin çok büyük olasılıkla. ne koku kalcak ne bişi çünkü. sonra gelsin sebzeler gitsin sebzeleeeer:) sen 1-2 defa pişirsen, annecin de 1-2 defa yapsa haftada 4 güzel yemek eder. e ben de zaten 4 kere normal yemek yiyorum, sonra nerde yemek yapçak enerji, yiyoruz fast foodları, aldık 7 kilo :):):):)

ÇABUK KALK GEL YANİMA .. KENDİME YAPARKEN SANADA YAPACAM.. YADA ADRES VER BOZULMAYACAK SEYLERİ GONDERECEM SANAAA.. YA SEN HİC UZME KENDİNİ KARDESİM.. BEBEK SEN YESENDE YEMESENDE SENDEKİLERİ SİLİP SUPURUYO.. SEN KENDİNİ DUSUN.. CANİN NE İSTİYOSA İHMAL ETME YEE. AMA B*KUNU CIKARMADAN..
SUTU BENDE İCEMEDİM BİLİYOSUN.. SİMDİ CİLEK CIKTI. HORMONLU DEME CİLEK ZEKA GELİSİMİ COK İİ VE CİLEK HORMONDAN DİİL GUBREDEN OLE BUYUK OLUYO:d SOGUK SUTE EZ CİLEKLERİ KARİSTİR.. BİRAZ BUZ PARCASİ RONDODAN GECİR DOK İCİNE.. OHHH MİSSS.. ONUDA YİYEMİYOSAN DONDURMA YEE.. ODA SUTTEN YAPİLİYO.. SENİN ENERJİYE İHTİYACİN VAR.. SEKER YUKLEMESİNDEN SONRA MAKARNA YEMEYE CALİS.. AGZİNA LAİK SEYLER URET.. MESELA HAVUCLU TARCINLI CEVZLİ KEK TARİFİ VERİM SANA MİS GİBİ SAGLIKLI.. HAVUC VAR CEVİZ VAR .. 3 4 GUN KALİYO HİC BİSEY OLMUYO ONU YEE.. EVE GELEN TEMİZLİKCİYE SOLE SANA HEMEN MİKSERLE Bİ KEK CIRPSİN .. SSEN AT FIRINAAA.. SABAHLARİ YERSN..

:65:
Kek güzel fikirmis, bir de tam bugday unundan ve esmer şekerden olursa saglik deposu olur :)

esra ne kadar çok şeyi kafana tkıyorsun.hamilelikte başta kafan dinç olacak.bana da hala ilk yapılması gereken tahlil yapılmadı.kanım çok zor alınıyor.bebeğin kilo alımı iyi dedi 22. hafta şeker yüklemesinde hepsine bakılacak.rahat ol.geçen hafta da kanamam oldu hafif rahimde açılma olmuş. evde sürekli yatıyorum.1 kızım var okula gidiyor onu bile götürmeme izin vermiyor doktor.benim kızıma kaç defa karnımda öldü deiler.kaç doktora gittim.hep hastane hayatı falan.6 aylık suyum gelmişti.Allaha çok şükür iyi doğdu.3.600 kilosuydu.şimdi bunda da sorunlu gidiyor.ama güçlü olmamız lazım.sonra bu sıkıntıların hepsi bitiyor..kucağına laınca her şeyi unutursun.ama sıkıntı yaparsan gerçekten bebek etkileniyor ben çok ağlardım kızımda kızımda ben gibi.bu bebeğimde öyle olmıcam diye kendime söz verdim.buda tasasız mı olcak ne:)))

22. GEBELİK HAFTASI (21+0, 21+6. GÜNLER)

Rahiminizi artık göbeğinizin iki parmak üstünde rahatlıkla hissedebilirsiniz.
Gebelikte vücudunuzun ağırlık merkezi sürekli olarak değişir ve bu yüzden bel kemikleri de buna uyum sağlamak için biraz zorlanırlar. Kamburunuzu çıkarmadan karnınızı rahatça taşıyabileceğiniz en iyi duruş pozisyonunu belirlemelisiniz. Çatınızı oluşturan kemikler bu haftadan itibaren artık doğuma hazırlık çalışmalarına hız vermektedirler. Bu hazırlık çalışmaları eğer belinize "iyi davranmazsanız" size ağrı olarak geri dönebilir.

Bel ağrısı çekiyorsanız daha önce 11. haftada bahsedilen önlemlere ek olarak almanız gereken önlemler şunlardır:

Alçak topuklu ayakkabılar tercih edin. Yüksek topuklu ayakkabılar gibi hiç topuğu olmayan düz ayakkabılar da belinizin zorlanmasına neden olabilir.
Günlük yürüyüşler yapmayı ihmal etmeyin.
Oturduğunuzda dizlerinizin kalça seviyenizden yüksek olması için bir tabure kullanın.

BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

Bebeğiniz yaklaşık 500 gram oldu ve sanki gerçek bir insanın ufak bir modeli.:-)).

Artık gözkapakları da var ancak bunları çok daha ileri haftalarda kullanacak.

Kaş tüyleri ortaya çıkmış olsa da henüz oldukça incedir: Bebeğinizin doğduğunda kaşlarının belli belirsiz olduğunu farkedebilirsiniz. Çoğu bebek böyledir. Kaşlar genellikle doğum sonrası yaşamın 6. ayından itibaren belirginleşmeye başlar. Ultrasonografide doktorunuz size bebeğinizin göz merceklerini çoğu durumda gösterebilir

Bebeğiniz erkekse testisleri ilk gelişim yerleri olan karın içi bölgeden skrotuma inmeye başladı (skrotum testisleri barındıran torbamsı dış genital organdır). Bu süreç 32. haftanın sonuna doğru tamamlanmış olacak.

kızlarr ben bir elmaya bakıp ıkıcam demiştim ama baya bir dolmmuşum kusura bakmayın hepinizi ççok öpüorum tşk ediorum bende şu temizlik ekibine karışayım

temizlik ekibine karışma canım, otur ve ne yapçaklarını söyle sadece. çok enerjin varmış gibi işlere kalkışma şimdi. 1-2 hafta sonra başlarsın azcık toparlan.

:65:
Kek güzel fikirmis, bir de tam bugday unundan ve esmer şekerden olursa saglik deposu olur :)

dimi yaaa. Calisanlarr icin superrr.. Sabahlari mayalı simitleri poçalari yiyip eksitmeyin midenizi kızlarrr. Evden kucuk bide sut goturun soguk soguk icin gariii..

22. Hafta
Bu haftaya ulaştığınızda bebeğinizle konuşabilir, ona birşeyler okuyabilir ya da şarkı söyleyebilirsiniz. Çünkü artık o sizi duyabilir. Hatta duymakla kalmaz seslere tepki de verebilir. Bu nedenle bebek gelişimi için yapılmış müzik CD’leri dinletebilirsiniz. Anne karnında klasik müzik dinlemenin ruhsal gelişime olumlu yönde etkisi olduğunu iddia eden çalışmalar mevcut. Bunlar doğru olmasa bile minik bebeğinizle birlikte biraz müzik dinlemenin, şarkı söylemenin ya da kitap okumanın ne zararı olabilir ki? Hatta bazı çalışmalar bebeğiniz doğmadan önce ona okuduğunuz kitapları, doğduktan sonra emzirirken yeniden okuduğunuzda minik yavrunuzun daha güçlü emeceğini iddia ediyorlar. Fantastik, değil mi? Bebeğinizde bu gelişmeler olurken siz de artık dengenizi sağlamakda zaman zaman güçlük çektiğinizi fark edebilirsiniz. Karnınızın büyümesine bağlı olarak bel kavisiniz de içeri doğru genişlediğinden vücudunuzun denge merkezi yer değiştirmektedir. Bünye buna aynı hızda uyum sağlayamadığından dengenizi sağlamakta güçlük yaşayabilirsiniz. Bu nedenle evde yanlızken banyo yapmamanız tavsiye edilir. Yine aynı nedenler ile dengeye dayalı sporlara da ara vermeniz gerekli. Gebelik hormonlarına bağlı olarak parmak eklemlerinize kadar tüm eklemlernizde gevşemeler olacaktır. Bu size bel ağrısı olarak yansıyabilir. Bu haftalar hem denge sorunları hem de bel ağrıları nedeni ile yüksek topuklu ayakkabılara veda edilmesi gereken dönemlerdir. Gebeliğinizi geri kalan kısmında ortopedik ayakkabılar giymeniz rahatsızlıklarınızı azaltacaktır.

dimi yaaa. Calisanlarr icin superrr.. Sabahlari mayalı simitleri poçalari yiyip eksitmeyin midenizi kızlarrr. Evden kucuk bide sut goturun soguk soguk icin gariii..

valla ben sırf güzel bi kahvaltı ugruna, 1 saat erken kalkıyorum hamileligi ogrendigimden beri. ama asıl nedeni mayalı yiyeceklerin migreni azdırdıgını söyledi doktorum, oyuzden bıraktım poğaçadır simittir (size uydum simit dedim ama gevrek o gevreeeeeeek, İzmirliyim de:1:)

22. GEBELİK HAFTASI

Boy: 27.8 cm. Ağırlık: 430 gr.

Gebeliğimin başında "ben çok fazla kilo almam" demiştim ama Deniz bebek ve ben birlikte kilo almaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 5 kilo aldım. Doktorumun ifadesine göre bu normal bir artış.

Kilo alma; ilk aylardaki bulantı ve iştahsızlıklar nedeni ile ilk 4 ayda 1-2 kilo ile sınırlanabilirken, 4. aydan itibaren ayda 1.5-2 kg artış normal olarak kabul ediliyormuş.

Kilolu bayanların gebelik süresince 8-10 kiloluk artışı yine normal olarak kabul edilebilirken, bu oran zayıf bayanlarda 15-20 kiloya kadar çıkabiliyormuş. Doktoruma göre, normal kilolu biri olarak benim için ideali toplam 13-14 kg almammış.

Bu haftanın başından beri dengemi sağlayamıyorum. Yürüyüşlerde bu denge sorununu daha fazla yaşamamak için ortopedik ayakkabılar aldım. Bel sağlığının düşmanı olan topuklu ayakkabılara belki de ilelebet "hoşçakal" diyebilirim.

melisssssssss,
kız sen yemesende sende depolanan herşeyi almıştır kuzun, buna can sıkılır mı hiç?
hem ilk gebelikte toksoplazma bendede çıkmıştı, vucuda önceden alınmış olması tehlikeli değilmiş, son 3 ayda yeni alınması tehlikeliymiş...
kansızlık konusundada biliyorsun ki yarışıyorum seninle canım, ama ben ilaçlarımı alıyorum aramızdaki tek fark bu. çayımı bende içiyorum, yoksa eksiklik hissediyorum!! her gün çay içiyorum hamurişi yiyorum, dışardan pide hamburgerde yiyorum... ama her gittiğim yer seçili yerler, önceden denenmiş ve özellikle çok pişmesini söylüyorummm.
diyeceğim doktorunu iyi dinle kuzucum, ne olursa olsun doktorun o ve ona güvenmek itaat etmek durumundasın değil mi?:nazar:
yazda geliyo duşumuzu alır serinleriz karpuzu peyniri götürürüzzzzzzzzz:49:

valla ben sırf güzel bi kahvaltı ugruna, 1 saat erken kalkıyorum hamileligi ogrendigimden beri. ama asıl nedeni mayalı yiyeceklerin migreni azdırdıgını söyledi doktorum, oyuzden bıraktım poğaçadır simittir (size uydum simit dedim ama gevrek o gevreeeeeeek, İzmirliyim de:1:)

Bİ MANİSADA BENDENN.. BENDE MANİSALİYİM :d TARZANIM BEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNN

22. Hafta

• Konuşmayı algılama: Bebeğiniz konuşmalarınızı eskisinden daha iyi algılayabilir !! Konuşurken, okurken, şarkı söylerken sizi duymasını bekleyin. Araştırmalar bebeğin kitap okunurken rahim içerisinde emme hareketlerini daha fazla gerçekleştiğini gösteriyor.
• Göz kapakları ve kaşları tamamen oluştu.
• Parmak uçlarındaki tırnakları büyümeye devam ediyor.
• "Neden öyle oluyor?": Doğum sonrasında gelmesi muhtemel "neden" sorularına hazırlıklı olun: Çünkü bebeğinizin beyni hızlı gelişim süreci içersinde…
• Karaciğer görevde: Anneden biraz da yardım alarak bebeğin karaciğeri alyuvarlar tarafından üretilen bilirubin maddesini yıkmaya başlar.
• Testosteron üretimi: Erkek bebeklerde ilkel spermler oluşur ve oğlunuz testesteron üretmeye başlar.
• Bebeğinizin 430 grama yaklaştığını biliyor muydunuz? Boyu ise 28 cm

22. hafta
gebelikte 22. hafta

Vücudunuz
Sırtınız çok ağrıyor! Ön tarafınızdaki yük artımı sırtınıza vuruyor. Yürüyüş biçiminiz de değişti, tabii bu da sırt kaslarınızı etkiliyor. Düz tabanlı ayakkabılar giyin, yan tarafınıza yatın ve otururken veya ayakta duruşunuza dikkat edin. Uzun süre oturacaksanız destekli bir sandalye tercih edin ve sırtınıza bir yastık koyun.

Bebeğiniz
Bebeğiniz şimdi yaklaşık 350 gram. Başından – kalçasına uzunluğu bu aşamada 19 cm. Bu hafta bebeğinizin gelişmesinde hızlı aşama kaydedeceği bir hafta.

Duygularınız
Bazı hamile kadınlar rüyalarının her zamankinden daha canlı ve yoğun olduğunu söylerler. Bunun nedeni hormonlara bağlı olarak duygularınızın yoğunlaşması. Eğer kötü rüya görüyorsanız, yatağa gergin girmemeye, akşamları baharatlı ve geç yemekler yemeyin. Eğer hala devam ediyorsa bir uzmanla konuşun.

İpuçları
Hamileliğiniz süresince bol bol sıvı almanız (en iyisi su), vücudunuza yardım eder kanınızın çoğalmasına neden olur. Yeterince sıvı alırsanız idrarınız temiz-açık renk görünür.

YA BEN HAMİLE KALDİGİMDAN BERİ WOOPER MENU ASERİYOM.. BURGER KİNGDEN AMA YEMİYOM OHHH HEPİNİZ YİYOSUNUZ BENDE YİCEM YETTİ GARİİ.. NE MAYONEZ NE KETÇAP.. HAZİR MEYVE SUYU BİLE İCMİYOM BEN.. ÇAYIDA 18 HAFTADA 3 4 DEFA İCMİSİMDİR.. SIKI BİR SİGARACIYDIM. AGZIMA SURMEDİM Kİ BEN KAHVESİZ SİGARA İCMEZDİM.. KUZULARİMİZ BİZİM İYİİGİMİZ İCİN HERSEYİ YAPİYO İSTE:d

pardon esrant değilmiş yorum yaptığım mlsf diyebir arkadaşmış.çok üzüldüm ne kadar sıkmışsın kendini canım öylee

melisssssssss,
kız sen yemesende sende depolanan herşeyi almıştır kuzun, buna can sıkılır mı hiç?
hem ilk gebelikte toksoplazma bendede çıkmıştı, vucuda önceden alınmış olması tehlikeli değilmiş, son 3 ayda yeni alınması tehlikeliymiş...
kansızlık konusundada biliyorsun ki yarışıyorum seninle canım, ama ben ilaçlarımı alıyorum aramızdaki tek fark bu. çayımı bende içiyorum, yoksa eksiklik hissediyorum!! her gün çay içiyorum hamurişi yiyorum, dışardan pide hamburgerde yiyorum... ama her gittiğim yer seçili yerler, önceden denenmiş ve özellikle çok pişmesini söylüyorummm.
diyeceğim doktorunu iyi dinle kuzucum, ne olursa olsun doktorun o ve ona güvenmek itaat etmek durumundasın değil mi?:nazar:
yazda geliyo duşumuzu alır serinleriz karpuzu peyniri götürürüzzzzzzzzz:49:

işte son yazdığın cümle beni benden aldııııııııı, ben o günleri bekliyorum sabırsızlıkla, kahvaltıda bile yiycem o dedigini. hem su içmiş de olcaz aynı zamanda. su içmekten nefret ediyorum. susamadığım zaman su içmekle zehir içmek aynı gibi geliyo.

Bİ MANİSADA BENDENN.. BENDE MANİSALİYİM :d TARZANIM BEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNN

Hehe :) annem de alaşehirli beniiiiim. ben de manisalı sayılırım bi yandan Buketcim.

YA BEN HAMİLE KALDİGİMDAN BERİ WOOPER MENU ASERİYOM.. BURGER KİNGDEN AMA YEMİYOM OHHH HEPİNİZ YİYOSUNUZ BENDE YİCEM YETTİ GARİİ.. NE MAYONEZ NE KETÇAP.. HAZİR MEYVE SUYU BİLE İCMİYOM BEN.. ÇAYIDA 18 HAFTADA 3 4 DEFA İCMİSİMDİR.. SIKI BİR SİGARACIYDIM. AGZIMA SURMEDİM Kİ BEN KAHVESİZ SİGARA İCMEZDİM.. KUZULARİMİZ BİZİM İYİİGİMİZ İCİN HERSEYİ YAPİYO İSTE:d

ben hergün 2-3 çay, 2 haftada bir de türk kahvesi veriyorum kendime :) hakkımdır :) wooperı yiyebilirsin, hem de kırmızı et yedigin icin bebişin de beslenir. o kadarcık sostan bişi olmaz zaten.

ben yine yatmaya gidiyorumm.doğum yapana kadar yatmaya devam.her şey bebeklerimiz içinn hayırlı günler hanımlar..

işte son yazdığın cümle beni benden aldııııııııı, ben o günleri bekliyorum sabırsızlıkla, kahvaltıda bile yiycem o dedigini. Hem su içmiş de olcaz aynı zamanda. Su içmekten nefret ediyorum. Susamadığım zaman su içmekle zehir içmek aynı gibi geliyo.

Hehe :) annem de alaşehirli beniiiiim. Ben de manisalı sayılırım bi yandan buketcim.

pepino yiyin kızlar. Bir su var bir su varrr. Bi tane yedinmi gunluk vitamin ihtiyacının cogunu karsiliyon.. Sekerde dogal icindee.. Bitane yedinmi 3 kere çişe gidiyosun

22. hafta
gebelikte 22. hafta

Vücudunuz
Sırtınız çok ağrıyor! Ön tarafınızdaki yük artımı sırtınıza vuruyor. Yürüyüş biçiminiz de değişti, tabii bu da sırt kaslarınızı etkiliyor. Düz tabanlı ayakkabılar giyin, yan tarafınıza yatın ve otururken veya ayakta duruşunuza dikkat edin. Uzun süre oturacaksanız destekli bir sandalye tercih edin ve sırtınıza bir yastık koyun.

Bebeğiniz
Bebeğiniz şimdi yaklaşık 350 gram. Başından – kalçasına uzunluğu bu aşamada 19 cm. Bu hafta bebeğinizin gelişmesinde hızlı aşama kaydedeceği bir hafta.

Duygularınız
Bazı hamile kadınlar rüyalarının her zamankinden daha canlı ve yoğun olduğunu söylerler. Bunun nedeni hormonlara bağlı olarak duygularınızın yoğunlaşması. Eğer kötü rüya görüyorsanız, yatağa gergin girmemeye, akşamları baharatlı ve geç yemekler yemeyin. Eğer hala devam ediyorsa bir uzmanla konuşun.

İpuçları
Hamileliğiniz süresince bol bol sıvı almanız (en iyisi su), vücudunuza yardım eder kanınızın çoğalmasına neden olur. Yeterince sıvı alırsanız idrarınız temiz-açık renk görünür.

Ay Esracim ya, rüya dedin de cumartesi bebegimin dogmus oldugunu ve emzirdigimi gordum. ama o kadar cok uyuyodu ki dakka basi gidip bakiyodum uyanmıs mı diye, uyanmıssa sevincle kucagima alip emziriyodum, ve kendimi tebrik ediyorum su anda agliyorum. nasil gercekci gorduysem c.tesidne beri etkisinden kurtulamadım ruyanın. Allah gerçekligini gormeyi nasp etsin.

Back