• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar nerdesiniz yahuuuu.bir ara yetişemiyordum size şimdik kimse konuşmuyor:53:

Ne kadar şanslısın :((( Ben çok özlüyorum.Üniversiteyi orada okudum.Güya Trabzonluyuz ama ancak tatilden tatile görüyorum :(
saol canım özlemez mi trabzonum
2 kilo çok iyi inşallah doğuma kadar çok fazla almayız 15 16 kilo aldım diyen oluyo korkuyorum sadece bebişlerimiz alsın inşallah

kilolar dert etmeyin verilir yahu bebeklerimiz sağlıklı olsun gerisi boş

kızlar birazcık araştırdım.
ssk çalışanlar için mesela 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra çalışmıyacaksın ya.
yani toplamda 112 gün.işte bu günler için sgk dan bir para alıyormuşsun.
hesap şu şekilde oluyormuş
brüt maaşın ne kadar ? asgari 796.50TL

bunun 2/3 ü ne kadar ? 531.00 TL

günlüğü kaça gelir ? 30 gün den 17.70TL

çarp 112 gün çalışmadığın için. 1982.40TL

bide emzirme parası var 2011 de 80.00 TL...

32.HAFTA dan sonra rapor ve evrakları hazır etmek gerekiyormuş... :49:

ilk üç ayda 1-2 kilo, toplamda ise 12,5 kilo en çok rastlanan kilo alım rakamlarıymış. ben ilk 3 ayda 3 kilo aldım, bakalım devamı nasıl gelecek, umarım fazla şişmem ama aileye bakınca durum vahim :(

kızlar birazcık araştırdım.
ssk çalışanlar için mesela 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra çalışmıyacaksın ya.
yani toplamda 112 gün.işte bu günler için sgk dan bir para alıyormuşsun.
hesap şu şekilde oluyormuş
brüt maaşın ne kadar ? asgari 796.50TL

bunun 2/3 ü ne kadar ? 531.00 TL

günlüğü kaça gelir ? 30 gün den 17.70TL

çarp 112 gün çalışmadığın için. 1982.40TL

bide emzirme parası var 2011 de 80.00 TL...

32.HAFTA dan sonra rapor ve evrakları hazır etmek gerekiyormuş... :49:

ya bu işler çok karışık galiba ben hem sigortalı hemde sendikalıyım. muhasebede çalışan arkadaş sendikacıya sordu dün benim durumumu 8 hafta doğumdan önce 8 haftada doğumdan sonra iznim varmış ama maaşım aynen yatacakmış yani doğumdan sonra deil normal alacakmışım maaşımı olabilirmi sizce? varmı bilginiz?:26:

ilk üç ayda 1-2 kilo, toplamda ise 12,5 kilo en çok rastlanan kilo alım rakamlarıymış. ben ilk 3 ayda 3 kilo aldım, bakalım devamı nasıl gelecek, umarım fazla şişmem ama aileye bakınca durum vahim :(

ben ilk 3 ayda 5 kilo verdim dahada almadim. yani bu hafta sanirim 300 gr aldım

ya bu işler çok karışık galiba ben hem sigortalı hemde sendikalıyım. muhasebede çalışan arkadaş sendikacıya sordu dün benim durumumu 8 hafta doğumdan önce 8 haftada doğumdan sonra iznim varmış ama maaşım aynen yatacakmış yani doğumdan sonra deil normal alacakmışım maaşımı olabilirmi sizce? varmı bilginiz?:26:

doğumdan önceki ve sonraki 8er hafta ücretli izin olduğu için maaşımızı aynen alabileceğiz. ayrıca doğumdan önceki 8 haftanın 6 haftasını istersek doğum sonrasında da kullanabiliyoruz.
ama bu süreler dolduktan sonra izin almak istersek bu durumda ücretsiz izin kullanabiliyoruz bu da ssk lılar için en fazla 6 ay

doğumdan önceki ve sonraki 8er hafta ücretli izin olduğu için maaşımızı aynen alabileceğiz. ayrıca doğumdan önceki 8 haftanın 6 haftasını istersek doğum sonrasında da kullanabiliyoruz.
ama bu süreler dolduktan sonra izin almak istersek bu durumda ücretsiz izin kullanabiliyoruz bu da ssk lılar için en fazla 6 ay
aynen değil canım ssk dan brüt ücretin 2/3 ünü alıyoruz 16 hafta. benim müdürler düşük gösteriyolar maaşımı :-((( az para alcam malesef

çok güzel bi haber canım bu gözün aydın 2 3 gün kalcak mı :61:

sağol canım kaç gün kalacağı belli değil daha ama en az 1 hafta kalır :66:

:62::62::62:damlam çok sevindim..allahıma bin şükür pazar günü hemen gelsin aşıklar kavuşsun :62::62::62::62::62::62:

ah Meloşum geçmez şimdi son günler,yanımdayken de hemen geçer..Süper oldu ama çok mutluyum :nazar:

kızlar ben hamile kaldığımdan beri sadece 2 kilo aldım 55 kilo ile kalmıştım 57 kiloyum bende ne kadar az alıyorum diye üzülüyordum doktorum dedi sen normalsin üzülme şimdiden sonra bol bol alırsın :51::49:

ben de öyleydim ilk 4 ay 1 kilo aldım 4.aydan sonra başladım şimdi toplam 5 kilo oldu doktor normal dedi..Özellikle 18.haftadan sonra hızlı almaya başladım.

bende sennur zorer e gidiyorum oda aynı onun gibi bir doktor belki 20 yıllık kadın doğum uzmanı ama süper doktor :46::46::46::46:

hangi hastanede doğum yapıcaksın peki canım?

kızlar ne sorsam yada slm versem gümbürtüye gidiyor son sefer birşey sormak istiyorum ben öğretmenim doğumum eylülde doğum öncesi iznim yanarmı yada eklerlermi sonrasına bilgisi olan biri cvp verirse sevinirim

sağol canım kaç gün kalacağı belli değil daha ama en az 1 hafta kalır :66:

ah Meloşum geçmez şimdi son günler,yanımdayken de hemen geçer..Süper oldu ama çok mutluyum :nazar:

ben de öyleydim ilk 4 ay 1 kilo aldım 4.aydan sonra başladım şimdi toplam 5 kilo oldu doktor normal dedi..Özellikle 18.haftadan sonra hızlı almaya başladım.

hangi hastanede doğum yapıcaksın peki canım?

geçer bitanem buna da şükür allahım güldü yüzüne çok sevindim inan...ne kadar kalıcak

kızlar ne sorsam yada slm versem gümbürtüye gidiyor son sefer birşey sormak istiyorum ben öğretmenim doğumum eylülde doğum öncesi iznim yanarmı yada eklerlermi sonrasına bilgisi olan biri cvp verirse sevinirim

kesin bilgi olmamakla beraber bana iznin yanar gibi geliyo Zeynepçim.

bu konuda bende muzdaribim. eylul basinda bayram var. kac hafta okula gidilir bilmiyoruz. sadece 6 hafta ekletebiliyoruz dogum sonrasına.. zaman yaklastikca ogrenilir herlade

doğum sonrası al canım eklenir

Back