• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bende şimdiye kadar hiç çıkarmadım ama bulantı hissim azıcık var tiksinme gibi kokulara hassasiyet var kızlar benim hep endişem progestan kullanıoruz ya kanamayı kesiyormuş sağlık ocağında hemşire progestan kullanmış dış gebelikmiş ve kanama olmadığı için düşük olcağını bilememişler ve tüpleri patlamış bunu söyleyince bende korktum benim kanamam hiç olmadı lekede olmadı progestan kullanıyorum acaba kese gelişmezse kanamada olmazsa ilaçtan anlamazsam diye korkuyorum ev içinde çok kazam oluyor benim özellikle ağırlık taşıma gibi oğlumu kaldırıp indirmek zorunda kalıyorum klozete :5:

hayırlı olsun hoşgeldin aramıza..
bende aysel hanıma gidiyorum bu cumartesi kalp atışlarını duymaya gidicez..aysel hanım süper bir doktor..fazlasıyla ilgili ne yiyip içmemenden tut psikolojik desteğe kadar herşeyi yapıyo sağolsun..

çooksevindim buna işte.simdi ben bebegimle tanışmaya gidiyorum :))

slm kızlar şimdi nette gezinirken gebelerin enyakın sağlık ocağı yada aile sağlığı merkezlerine ilk 14 hafta içinde gidip kayıt yaptırmaları gerekiyor gibi bi yazı okudum kart açılacakmış die. bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

umarım herkez iyidir şükür ben iyiyim kalp atışlarını henüz duyamadık ama atışlarını ekrarda gördük :34:
dr miz 3 hafta sonra tekrar çağırdı klasik tahliller yapılacakmış aç gel dedi dün sabah 6 da bulantıyla uyandım :27: çok fenaydı bu sabah çubuk kraker sayesinde hafif atlattım sizler neler yiyosunuz nasıl besleniyosuz biraz bahsedermisin ben çalışıyorum bu arada sabahları b.peynır domates salatalık biber zeytin gibi karışık sandeviç ardından progestan 1 saat sonrasında bır avuç ceviz çokk faydalıymış gebelikte sonra öğlen yemeği ahçı ne yaptıysa ama mutlaka boll salata ve folik içiyorum saat 4 gibi kraker gibi bişiler atıştırmalık ve akşam yemeği yine allah ne verdiyse ardından progestan ve meyve bu arada süt içmiyorum hem çok gaz yapıyo hemde içim almıyo sevmiyorum sanki haa birde favorim turşu her dk olsa da yesem amannn ne çok konuştum dime :69::69::69:

slm kızlar şimdi nette gezinirken gebelerin enyakın sağlık ocağı yada aile sağlığı merkezlerine ilk 14 hafta içinde gidip kayıt yaptırmaları gerekiyor gibi bi yazı okudum kart açılacakmış die. bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

geçen gün annemde gidip haber ver dedi sağlık ocağına hatta niye çeyrek mi takıcaklar diye dalga geçtim :)))))) ama sanırım çalışanlar için rapor işleri için gerekli olabilir

slm kızlar.
ben 2 gunden beri cok kotuyum.okula bıle gıdemedım.rapor aldım.doktor yat kalkma dıyor.halsızlık bulantı tansıyon da 8 -5.serumla beslenıyorum.herseyden dıksınıyorumm.
hıcbıse yiyemıyorumm.uyku duzenım de ii degıl.doktorumuz bebegımın cok ii oldugunu hiç bı sorun olmadıgını :nazar:fakat bu rahatsızlıkların devam edecegını soyledi.
canımın istedıgı hiç bısı yok.yemek dusundukte bıle mıdem bulanıyorr.

evet canım dogru.aile saglık merkezıne haber verılmesi gerekıyor.kayıt yapıp kart acıyorlar ve aşılar saglık ocagında yapılıyor.ben kayıt yaptırdım ve 25 nısanda aşi olacagımı soyledi aile hekımı birde kadın dogum uzmanının yaptıgı tahlıl sonuclarını istedi.onların da bılmesı gerekıyormus.

merhaba kızlar bende 2010 eylül annesiyim geçen sene bizim yaşadıklarımızı şuan siz yaşıyorsunuz yazdıklarınızı okuyunca o günler aklıma geldi duygulandım anne olmak çok güzel ve çok zor hamilelik sürecide kişiden kişiye değişiyor benim bulantılarım çok olmuştu ama tabi hepsi geçiyor bebeğinizi kucağınıza aldığınızda herşey unutuluyor hepinize kolay bir hamilelik süreci ve kolay doğumlar diliyorum sağ salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah sağlıklı günler allah yardımcınız olsun

evet canım dogru.aile saglık merkezıne haber verılmesi gerekıyor.kayıt yapıp kart acıyorlar ve aşılar saglık ocagında yapılıyor.ben kayıt yaptırdım ve 25 nısanda aşi olacagımı soyledi aile hekımı birde kadın dogum uzmanının yaptıgı tahlıl sonuclarını istedi.onların da bılmesı gerekıyormus.

canım ne aşısı yapılıyo ??

slm kızlar.
ben 2 gunden beri cok kotuyum.okula bıle gıdemedım.rapor aldım.doktor yat kalkma dıyor.halsızlık bulantı tansıyon da 8 -5.serumla beslenıyorum.herseyden dıksınıyorumm.
hıcbıse yiyemıyorumm.uyku duzenım de ii degıl.doktorumuz bebegımın cok ii oldugunu hiç bı sorun olmadıgını :nazar:fakat bu rahatsızlıkların devam edecegını soyledi.
canımın istedıgı hiç bısı yok.yemek dusundukte bıle mıdem bulanıyorr.

Allah yardımcınız olsun umarım çabuk geçer.bende de hiç bulantı yok ama çok iştahsızım canım bi şey istemiyor dün dr'um ilk 3 ay önemli değil olur bunlar dedi ama ben hep böyle devam ederse diye korkuyorum

merhaba kızlar bende 2010 eylül annesiyim geçen sene bizim yaşadıklarımızı şuan siz yaşıyorsunuz yazdıklarınızı okuyunca o günler aklıma geldi duygulandım anne olmak çok güzel ve çok zor hamilelik sürecide kişiden kişiye değişiyor benim bulantılarım çok olmuştu ama tabi hepsi geçiyor bebeğinizi kucağınıza aldığınızda herşey unutuluyor hepinize kolay bir hamilelik süreci ve kolay doğumlar diliyorum sağ salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah sağlıklı günler allah yardımcınız olsun

Amin inş.hepimiz hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alırız.Allah sizin bebeğinize de hayırlı sağlıklı ömürler versin...

Allah yardımcınız olsun umarım çabuk geçer.bende de hiç bulantı yok ama çok iştahsızım canım bi şey istemiyor dün dr'um ilk 3 ay önemli değil olur bunlar dedi ama ben hep böyle devam ederse diye korkuyorum

Allah razı olsun.insallah gecer ben gecmeyecek deye cok korkuyorumm.cunkı ıctıgım su bıle mıdemde durmuyor.suan 8 haftamıza gırdık.1 ayımız kaldı işl butun zorluklar ılk 3 ayımızda bıter ve hepimiz saglıklo beslenırız.bu bebeklerımız ve bızler ıcın cok onemlı.Rabbım yardımcımız olsun ısl

5.aydan sonra tetanoz aşısı yapılıyor kızlar ve bu aşya doğumdan sonrada devam ederseniz bağışıklık kazanıyorsunuz ben daha öncede yazmıştım sağlık ocağına gidip kart açtırıyorsunuz tc kimlik bilgileriniz giriliyor aile hekiminizi söylüyorlar hep aile hekiminizle görüşüyorsunuz sağlık ocaklarında dopler cihazıda var kilo tansiyon takibiniz yapılıyor rutin gebelik testinizide götürüyorsunuz onuda inceliyorlar ben unutmuştum gitgel yaptım pazartesi gitmiişken bütün aile biraylerini kaydettirdim :9:

bu arada doppler cihazı çok önemli hanımlar sağlık ocaklarınında bunu sunması süper sırf bu yüzden bile kayıt olunur yani doppler bebeğe giden kan yollarını araştırıyor renkli olanlarıda varmış ama sağlık ocaklarında olacağını sanmıyorum bazı riskleri önceden belirliyor bu cihaz

peki arkadaşlar sağlık ocaklarından alınan sağlıkraporu. devlet memurları için de geçerli mi acaba, yoksa sadece ssk lılar için mi geçerli bilenniz varmı

bende şimdiye kadar hiç çıkarmadım ama bulantı hissim azıcık var tiksinme gibi kokulara hassasiyet var kızlar benim hep endişem progestan kullanıoruz ya kanamayı kesiyormuş sağlık ocağında hemşire progestan kullanmış dış gebelikmiş ve kanama olmadığı için düşük olcağını bilememişler ve tüpleri patlamış bunu söyleyince bende korktum benim kanamam hiç olmadı lekede olmadı progestan kullanıyorum acaba kese gelişmezse kanamada olmazsa ilaçtan anlamazsam diye korkuyorum ev içinde çok kazam oluyor benim özellikle ağırlık taşıma gibi oğlumu kaldırıp indirmek zorunda kalıyorum klozete :5:

Selam Ayşegülcüm,
Dış gebelik geçirmiş biri olarak söylüyorum,keseyi rahim içinde gördüysen hiç dert etme.
Ben bir de ilk 3 ay düşüklerinin genetik bozukluktan kaynakladığını öğrenmiştim.Ağır kaldırmaktan sorun falan olmaz bence:nazar::32:

Merhaba anne adayları bende size katıldım pazartesi yeni öğrendim gebeliğimi 16 aralık sat eylül 22 beklenen doğum tarihi 2. bebeğim 1.si 14 aylık allah hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin

Canım hoşgeldin....:92::92:Bak nasıl ayağımı sürüdüm hepiniz teker teker geliyorsunuzn arkamdan bana yetiştiniz eylül anneleri topiğine...Sizleride burada görmek benim için ayrı güzel...diğer topicten tam 4 hamile olduk eylül annelerine:))Umarım diğer kızlarda en kısa zamanda katılırlar aramıza...inşallah hep beraber sağlıklı bi şekilde tamamlarız bu yolculuğu...:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

Back