2011 Ekim Anneleri

birde bebek olduğunda düşünnn....ben şu an her istediğimde çıkamıyorum oğlumla.bir de yeni bebek olacak eyvahlar olaaa
ayy canım allah kolaylık versin valla:nazar::emir_bebek:
Tek çıkmamaya çalış özellikle merdivenlerden inerken dikkat et:KK45:

işte yanımda olacak kimsem yok 1 bardak sütle duruyorum önce kahvaltı için zorlayayım kendimi iyi olursam mecbur inicem:nazar:

Merhaba Hanımlar, başka bir topicten geldim ama orayı asla ama asla terk etmeyecegim. tam tüp bebek yapacaktık ki... hamileymişim.

Allahım hayırlısı ile durmasını kısmet ederse tahmini dogum tarihimiz 13 Ekim...Yarın tanışacagız...

Merhaba Hanımlar, başka bir topicten geldim ama orayı asla ama asla terk etmeyecegim. tam tüp bebek yapacaktık ki... hamileymişim.

Allahım hayırlısı ile durmasını kısmet ederse tahmini dogum tarihimiz 13 Ekim...Yarın tanışacagız...

hayırlı olsun canım.hoşgeldin.

kızlar bu yaz tatile gidebilcek miyiz? temmuz 6. ayımıza falan denk geliyo sanıırm. ankarada patlarım ben ya. sıcakta kavruluruz. napcaz?

Gebelikte En Yararlı Besinler·
Süt, yoğurt, peynir : Kalsiyum , protein
· Yeşil yapraklı sebzeler : C vitamini, lif, folik asit
· Yağsız kırmızı et : Protein , demir
· Tavuk eti : Protein , demir
· Sardalye : Kalsiyum, demir , protein
· Balık : Protein
· Kepekli ekmek:protein,lif,folik asit
Gebelikte En Zararlı Besinler·
Genel olarak tatlı ve şekerlemeler
· Yumuşak, mavi damarlı ve pastörize olmayan peynirler ( düşük, ölü bebek doğumu ve bebekte ağır hastalıklara yol açabilen listeriosis etkeni bakteriyi taşıyabilirler )
· Çiğ veya az pişmiş yumurta ve hamur işleri ( besin zehirlenmesi etkeni salmonella ve diğer bakterileri taşıyabilirler)
· Çiğ et (BSE riski nedeniyle )
· Bazı balık türleri ( ton balığı, kılıç balığı gibi balıklar cıva içerdikleri için bebekte sinir sistemine zarar verebilirler)
· Karaciğer ( A vitamini yüksek )
· Pastörize olmayan sütler ( salmonella ve listeria gibi zararlı bakterileri içerebilirler )
· Şekerli marmelatlar
· Likörler ve alkollü içecekler ( B vitamini, bakır ve demir emilimini bozabilir )
· Gazlı ve şekerli içecekler (Kola,gazoz vb.)
· Aperatifler
· Kızartmalar

Son düzenleme:
ÖRNEK BESLENME TABLOSU
Sabah Kahvaltısı
1 su bardağı süt (200 cl)
Beyaz peynir (1-2 kibrit kutusu kadar) 30-60 gr
1 yumurta
1 dilim ekmek
Şeker 15-30 gr.
Öğle Yemeği
1 porsiyon et
(Izgara-haşlama) 200 gr.
1 porsiyon sebze (200 gr.)
½ su bardağı yoğurt 100 gr.
1 porsiyon meyva 200-250 gr.
Akşam Üzeri Kahvaltıs
1 Su bardağı süt 200 cc.
Akşam Yemeği
1 porsiyon et veya balık (200 gr.)
1 porsiyon sebze 200 gr.
1 dilim ekmek 50 gr.
1 su bardağı meyva suyu.

Son düzenleme:
işte onu merak ediyorum bende araştırıyorum az yemek gerekiyor heraldee ben 1 paket jelibon yedim umarım bişi olmaz:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

misal ben öğrendiğimden beri nerdeyse 1 haftadır çikolata cips yemıorummm,ama gözümde tütüoo,hadi cips boşver ama çikolaaattaaaa napcemmm:KK37:

X