2011 Ekim Anneleri

Listemiz birinci sayfada hergün güncellemelerimizide yapıyorum kızlar ordan takip edebilirsinizzz

Ben kavanozla ekmeğe sürüp sürüp yiyorum asla çikolata olmadan duramam Evde kendim yapıcam demekki sarellemi sonrada rahatça yerim tarif isterseniz veririm kızlar

sarelleee tarifiiiiii veirirmsnzzzzz:KK52:

günaydınnnn kısssslar, :emir_bebek: hayırlı cumalarrrr :nazar:
çalışanlara en güzell günnn :KK64:, herkese öpücük keseeleri dağıtalımmmm,sevgi pitırcıkkklarrrrımmmm,:KK49:

selam canlar.geçmişi okuyamadım.herkes iyidir umarım.ben çok hastayım.faranjit oldum.burnumda akıyor.sesim çıkmıyor desem yeridir.oğlumada hamiş kaldığım ilk ay böle hasta olmuştum.bünye alışkanlık yaptı heralde :KK9: neyse eee ne var ne yok bakalım.biri kısa özet geçebilir mi bana ?????

Baharın müjdecisi olarak bilinen ilk cemrenin yarın havaya düşeceği bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cemrenin, ilkbahara doğru önce havada, sonra suda ve son olarak toprakta 7'şer gün arayla meydana gelen sıcaklık yükselmesi olduğunu söyledi.

Cemrenin kelime anlamının “kor halindeki ateş” olduğunu ifade eden Artun, “Cemreler, havaların ısınmaya başladığının ve kışın soğuk günlerini geride bırakmak üzere olduğumuzun müjdecisidir” dedi.

Artun, eskilerin 365 günlük yılı 179'u “kasım” ve 186'sı “hızır” günleri olarak ikiye ayırdıklarını, kış devresinin 8 Kasım'da başladığını ve 6 Mayıs'ta da Hıdırellez ile birlikte yaz devresi, yani hızır günlerine girildiğini vurguladı.

Kasımın 46'sında, 40 gün anlamına gelen “erbain”, 86'sında da 50 gün anlamına gelen “hamsin”in başladığını belirten Artun, böylece kışın en soğuk zamanları olan 90 günlük sürenin geçtiğini, kasım günlerinin ortasını geçip 100 gün geride kalınca halk arasında zorlu kış günlerini geride bırakma düşüncesinin oluştuğunu kaydetti.

Artun, kasımın 105'inde (19-20 Şubat) birinci cemrenin havaya, 112'sinde (26-27 Şubat) ikincisinin suya, 119'unda (5-6 Mart) üçüncüsünün toprağa düştüğüne ve 7 günlük aralıklarla buraları ısıttığına inanıldığını söyledi.

Meteorolojik olarak ısınma sıralamasının toprak, hava ve su şeklinde olduğunu anlatan Artun, şöyle konuştu:

“Cemre her ne kadar folklorik bir inanış olsa da cemre tarihlerinde hava sıcaklığı belirli oranda artıyor. Toprağa düşen üçüncü cemrenin ardından ise bahar geleceğine inanılıyor. Cemreler Türk dünyasının kültür ve edebiyatına da konu olmuşlardır. Örneğin, divan şairlerinin cemre zamanlarında, baharın yaklaşması dolayısıyla önemli kişiler için yazdıkları övgü şiirlerine 'Cemreviye' denilirdi.”

:KK66::KK66:

çok şükür yaz geliyor. Yorgandan bıktım valla bir aydır yaa. Kışlık yrgan ne kaldırabiliyorum, ne adamakıllı yatağı düzeltebiliyorum:KK53: eşimle haftasonları baya düzgünce yerleştiriyoruz onun dışında yalan yanlış iyi olmuyor ama napayım.5 kilo yorgan kaldırmam hayatta :KK1: geceleri üstümüzden düşünce eşimi uyandırıp üstümüze çektiriyorum :KK1:

Son düzenleme:
selam canlar.geçmişi okuyamadım.herkes iyidir umarım.ben çok hastayım.faranjit oldum.burnumda akıyor.sesim çıkmıyor desem yeridir.oğlumada hamiş kaldığım ilk ay böle hasta olmuştum.bünye alışkanlık yaptı heralde :KK9: neyse eee ne var ne yok bakalım.biri kısa özet geçebilir mi bana ?????

Geçmiş olsun canım. Yani boğazlarınmı iltihaplandı? geçen sefer nasıl geçmişti? ne yapıcaksın geçmesi için?

kıslar hepinize günaydın canım sanada gecmiş olsun faranjit olmussun dikkat et kendine aman

Baharın müjdecisi olarak bilinen ilk cemrenin yarın havaya düşeceği bildirildi.

:KK66::KK66:

çok şükür yaz geliyor. Yorgandan bıktım valla bir aydır yaa. Kışlık yrgan ne kaldırabiliyorum, ne adamakıllı yatağı düzeltebiliyorum:KK53: eşimle haftasonları baya düzgünce yerleştiriyoruz onun dışında yalan yanlış iyi olmuyor ama napayım.5 kilo yorgan kaldırmam hayatta :KK1: geceleri üstümüzden düşünce eşimi uyandırıp üstümüze çektiriyorum :KK1:

ben seni yazın o kavurucu sıcaklarda koca göbeğinle görücem.bu günleri nasıl arayacaksın.ben geçen sene yerlerde çıplak yatıyordum da hiç uyumuyoırdum.zombi gibiydim.

çok şükür yaz geliyor. Yorgandan bıktım valla bir aydır yaa. Kışlık yrgan ne kaldırabiliyorum, ne adamakıllı yatağı düzeltebiliyorum:KK53: eşimle haftasonları baya düzgünce yerleştiriyoruz onun dışında yalan yanlış iyi olmuyor ama napayım.5 kilo yorgan kaldırmam hayatta :KK1: geceleri üstümüzden düşünce eşimi uyandırıp üstümüze çektiriyorum :KK1:[/QUOTE]

ay canım ne güldüm yaa demek yorgan düşünce eşini uyandırıyosun :KK1:

Geçmiş olsun canım. Yani boğazlarınmı iltihaplandı? geçen sefer nasıl geçmişti? ne yapıcaksın geçmesi için?

kıslar hepinize günaydın canım sanada gecmiş olsun faranjit olmussun dikkat et kendine aman

tşk ederim canlarım.bol bol limonlu ıhlamur içiyorum.bir de 2-3 defa pastil alıyorum.çok feci birşey ya.yanıyor acıyor öksüremiyorum.geçen sene 15 günde geçmişti.:KK31:

ben seni yazın o kavurucu sıcaklarda koca göbeğinle görücem.bu günleri nasıl arayacaksın.ben geçen sene yerlerde çıplak yatıyordum da hiç uyumuyoırdum.zombi gibiydim.

ayyy hakikaten yaa en geçtiğimiz yaz evlendim evim yazın inanılmaz oluyor uyuyamadım hiç sıcaktan eyvaaaah bu yaz napıcaz gelir valla benimkiler:KK52:

ayy çok güldüm yaa zombi haa :KK60: napalım hepsini hepsini çekmeye razıyım. Yeterki hayırla gelsin
artık yerdemi yuvarlanırım antredeki fayanslaramı sürünürüm, klimanın karşısındamı sabahlarım :KK52: gerçi geçtiğimiz yaz çok sıcaktı sende haklsıın canım

ay canım ne güldüm yaa demek yorgan düşünce eşini uyandırıyosun :KK1:[/QUOTE]

evet adamda kuzu gibi hiç sesini çıkarmıyor çekiyor. Napsın yaa...ağar yorgan oda bilincinde canım kocişim evi süpürüyor, bende yerleri siliyorum çok yoruldum diyorum evin yarısınıda ona sildiriyorum :KK60: ama çok korkuyorum bişiy olcak die. Bizim bebek 8 seneden sonra tüplü bebek olunca. İsterse evimi şey götürsün 9 ay umursamıcam valla:KK45::KK9:

tşk ederim canlarım.bol bol limonlu ıhlamur içiyorum.bir de 2-3 defa pastil alıyorum.çok feci birşey ya.yanıyor acıyor öksüremiyorum.geçen sene 15 günde geçmişti.:KK31:

canım yatarken sarımsak dilimle yavaşça yut. Boğazını acıtsın böyle çok iyi geliyor inan. doğal antibiyotik. eşin ne der bu kokuya bilemem ama :KK9: mecbursun napıcaksın

Allah hayırlısıyla nice güzel günlerimizi göstersin yavrularımızın. Olmayan isteyen herkeze versin inş.

ben çıkıyorum kızlar hayırlı cumalar
:KK3:

valla bende hamilelik bahanesiyle ne zamandır eve el sürmüyorum. bulantılarım var diye kaynanamda yiyip içiyorum zaten evi otel gibi kullanmaya başladım iyice :KK1: bu pazar kocamı tutayım da bari temizlik yaptırayım :KK1:

Son düzenleme:

geçmiş olsun. bende geçen hafta kötüydüm ve yutkunurken bile boğazlarım çok kötü ağrıyordu, hatta ağrıdan yutkunmamaya çalışıyordum. Gerçi galiba hamile olduğumdan bünye zayıf düştü. arkadaşların tavsiyesiyle çayın içine karanfil koyup içtim. 3 gün boyunca çaylı karanfil, pekmez, ıhlamur içip kendime geldim. karanfilde antioksidan olduğu için iyi. İnternetten olumsuz bir şey okumadım. ama yinede dr a sormanda yarar var.

valla bende hamilelik bahanesiyle ne zamandır eve el sürmüyorum. bulantılarım var diye kaynanamda yiyip içiyorum zaten evi otel gibi kullanmaya başladım iyice :KK1: bu pazar kocamı tutayım da bari temizlik yaptırayım :KK1:

ne güzel bende isterdim evi otel gibi kullanmayı kaynanama yemeğe gitmeyi ama bizimki gitmiyo haftada bir yeter diyo halbuki çok da yakınız :KK50:

ne güzel bende isterdim evi otel gibi kullanmayı kaynanama yemeğe gitmeyi ama bizimki gitmiyo haftada bir yeter diyo halbuki çok da yakınız :KK50:

valla biz aynı apartmanda oturuyoruz. benim bulantı durumlarım olunca orda yemeğe başladık. benim canım zaten doğru dürüst bişi istemiyor. biraz ondan biraz bundan tırtıklıyorum yemeklerden bide kendim yaparsam hiç yiyemem herhalde... eşim de ailesi de sağolsun sorun çıkartmıyorlar... eee ilk torun ne de olsa çeksinler biraz nazımızı :KK60:

Son düzenleme:

canım öncelikle geçmiş olsun Allahım Şifa versin tüm hastalara
arkadaşım ben prf.dr. Ahmet Marankiyi ve İbrahim saraçoğlu hocamızı çok takip ederim karbonatı 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı koy gargara yap 1 saat bişey yeme yatarken yap daha iyi olur boğazındaki mikroplar için dezanfekte edici iyi gelecek denenmiştir. :nazar::nazar::nazar:şimdiden Şifalar arkadaşım

bu arada hasta olan herkeze şifalar benim de ateşim var kızlar azcık ateş dua edin bende duacınızım
hayırlı cumalar öptüm nanaktan

valla biz aynı apartmanda oturuyoruz. benim bulantı durumlarım olunca orda yemeğe başladık. benim canım zaten doğru dürüst bişi istemiyor. biraz ondan biraz bundan tırtıklıyorum yemeklerden bide kendim yaparsam hiç yiyemem herhalde... eşim de ailesi de sağolsun sorun çıkartmıyorlar... eee ilk torun ne de olsa çeksinler biraz nazımızı :KK60:

tabi canım seve seve bakrlar ne güzel benimkilerde melek gibi insanlar ama napalım allahtan bulantım falan yokda yemeklerimi yapabiliyorum ama işte hem çalışmak hem ev hanımı olmakda zor ama gülü seven dikeninede katlanır artık :KK34:

siz nekadar sanslısınız benim yanımda kimse oturmuyor oturdugum sehirde bırak aileleri birtane bile akrabamız yok kendimi basımın caresine bakıyorum :KK43:

X