bende öyle okudum, o yüzden ilk üç ay yanımda yatırmayı düşünüyorum.cnm, bebeğin doğumundan sonraki ilk 3 ayı hamileliğinizin son 3 ayı gibi görerek bebeğinize ilgi gösterin yazıyor "Merhaba Bebek" kitabında ... yani anne karnında olduğu gibi hissetmeye ihtiyacı var o sırada, dolayısıyla ben ilk 3 ay yatak odamıza sallanan bi beşik alıp (kısmetse) orada yatırmayı düşünüorum ...
canım sen yanlış okumuşsun .fish yöntemi amniosentezin bir parçası.fish istersin ya da istemezsin sana kalmış extra ücretlii ve 2 gün içinde 5 kromozoma bakılıyor.fakat geri kalana kromozomlar için alınan sıvı külltüre bırakılıyor.kültür sonucunda tamamen tüm kromozomlara bakılmış olunuyor.yani sadece fishe bakılıp tüm sonuç söylenemez.amniosentez demek , alınan sıvının kültürlenip bebeğin genetiğine bakılması bu mecbur yaopılması gereken bişey zaten..ama fish öyle değil ister yaptırır ister yağptırmazsın..5 kromozom için doğruluk sağlar...yani extra ü
cretli olan fishh yöntemidir...
selam kızlar kremler geldı 2 adet 70 lıra
kullanma talimatında 1 tane türkçe kelime yok ama jelatın ambalajının ustune bı kagıt var orada acıldıktan sonra 6 ay ıcınde tuketın yazıyodu
kutusunda ne uretım tarıhı yazıyo nede son kul. tarıhı
bıde üzerınden 3 al 2 ode kampanya yazısı cıktı
galıba bunlar bu kampanyadakılerı tek tek satıp kar etmısler ole geldı hemen kullanmaya baslıcam
kızlar sonucumu alıp gösterdim dr a.gayet normal çıktı bu sefer.zaten diğeride kötü değildi dedi..tekrar yaptıracakmıyım dedim gerek yok ama istersen 8. ayda tekrarlat bebek doğmadan dedi.ama rahat ol bişi yok d edi ve rahatladım :))
amaan canım ya biz de kendimiz yapıcaz artık eşlere kalırsa.. göğüs pompasına bile gereksiz diyen bir eşim var inanabiliyor musun... yapacak bişey yok huy işte..
herkese iyi akşamlar. bugün benim detaylı ultrasonum vardı. çok şükür bir sıkıntı çıkmadı herşey yolundaymış. 1 aydır görmüyordum kızımı çok büyümüş kocaman olmuş400 gr ve 21 cm boyunda bizim ufaklık... bende toplamda 3 kilo aldım ben az aldım diye düşünürken doktor çok da az değil dedi ben 20haftaya kadar 1 kilo öneriyorum doğuma da 8-10 kilo arasında girmenizi istiyoruz yoksa diyet falan dedi şaşırdım... neyse bu arada birde tsh ım benimde problemli üst sınırda çıktı zeka geriliği falan yapıo dediler ilaç falan verdi inş. birşey çıkmaz...
bana ne kadar benziyosun yaaa sennnnaz önce tetenos yaptırıp geldim gebelik testinden beri gitmemiştim sağlık ocağına iyi ki de gitmemişim.. tartıları bozuk stajyer bikaç kız var maket gibi oramla buramla oynayıp durdular. elinde çin malı olduğu her halinden belli bir alet karnımın içine içine soktu.. duyamıyormuş birde kalp atışı.. 1 hafta önce doktora gitmiş olmasam evhamlandıracak beni. Galiba hayatında ilk kez aşı yapan bir kız bana aşı yaptı eli titreye titreye.. tamam onlar da bu şekilde öğrenecek ama bu kadar da olmaz yaa. ordaki hemşire de her ay niye gelmediniz diyo, ne olacak gelip de anlamadım.. ben de çok aksi oldum bu sıralar bana hiç karışılmasın istiyorum, o üstündeki dar değil mi, topuklu giyme zart zurt diyenlere kıl oluyorummm. hamile pantolonu görmemiş daha once hayatında aaa kot çok zararlı diyoo.. 5 doz tetenos olacaksınız dedi bana ben en çok 3 diye biliyordum iyice sinir oldum beni her ay oraya götürmek için mi yapıyolar anlamadım. uyuz oldum uyuuuuzz... oh be rahatladım biraz :)
merhaba güzel annelerbenim bugün durup dururken burnum kanadı siz de böle şeyler yaşadınız mı artan kan basıncına mı bağlamalıyım yoksa endişelenmeli miyim ? bu arada gebeliğimin 21. haftası bugün bitti , bilgi olarak verim dedim
merhaba... ve hoşgeldin. ara ara benimde burnum kanıyor, doktorum normal olduğunu kan basıncından kaynaklandığını söyledi. bu arada günlerimiz aynı bugün bizimde 21. haftamız bitti...
Detaylın iyi geçmiş ne mutlu size,bizimde yarın detaylı usg randevumuz sabah erkenden gideceğiz ama stresi şimdiden sardı:ya birşey çıkarsa diye
merhaba... ve hoşgeldin. ara ara benimde burnum kanıyor, doktorum normal olduğunu kan basıncından kaynaklandığını söyledi. bu arada günlerimiz aynı bugün bizimde 21. haftamız bitti...
yaaa bende 21. haftadayım ama belki de bir aydır burnum hiç kanamadı(öncesinde kanıyordu), ne garip kanasa endişeleniyorum, kanamasa endişeleniyorum. eşim haklı sanırım çok evham yapıyorum oysa hepsi normal sanırım.
kizlar,
gebelik.org'da ayrintili ultrason her gebeye degil sadece riski gebelere uygulanir gibi bisey yaziyor.
ama biz cogumuz yaptirdik, hepimiz riskli degiliz ya,
sanirim gunumuzde tum gebelere yapiliyor, diy mi???
olsun cnm,
en basta saglik gelir
once bebeklerimiz saglikli olsunlar da , gerisi gelir
yaa kizlar hani es dost bebege hediye aliyorlar ya dunya kadar hediye yigiliyor eve, keske geleneklerimiz farkli olsa (y.disindaki gibi) sorsalar ne lazim, hepsine bisey siparis versek, ihtiyaclar tamamlanir valla)
mothercareden tulum
philips avent biberon
vsssss
simdi gerekli gereksiz b,suru seyle dolacak ev
merhaba güzel annelerbenim bugün durup dururken burnum kanadı siz de böle şeyler yaşadınız mı artan kan basıncına mı bağlamalıyım yoksa endişelenmeli miyim ? bu arada gebeliğimin 21. haftası bugün bitti , bilgi olarak verim dedim
Açıkçası benim riskli bir durumum yok. Dr. um da yaptırmana gerek yok dedi ama ben çok merak ediyorum. O yüzden yaptıracağım.
Kızlar ben neye ihtiyacınız var diyenlere söylüyorum. Ama açıkçası kayınvalidemin hiçbir şey sormayıp ancak, gelip sizde kalacağım demesine sinir oluyorum.
Canım benim hamileliğin başından beri sürekli kanıyor. hatta diş etlerimde(
evet ayakalrımı üşüttüğümde benimde karnım ağrıyor, bu arada bebeğe ne tatlı isim bulmuşsun, tırtılım :):)yokk canımm endişelenmene gerek yokki.. burnunun kanaması haftayla ilgili değil diye biliyorum ben. hem bu hamilelik gerçekten çok tuhaf bişey, bi ay biönceki aya uymuyor, hata hafta bile bi önceki haftaya uymuyor gibi geliyor bana... bazı günler herşey çok güzel geçiyor, bazen baş dönmesi , bi halsislik çöküyoben azıcık ayaklarımı üşütsem karnım taş gibi oluyor, geriliyor resmen, birazcık sıkıntı yapsam burnum kanıyor. vs. vss... ama herşeye rağmen çok şükür tırtılım içimde büyüyorrr ya :)))
Açıkçası benim riskli bir durumum yok. Dr. um da yaptırmana gerek yok dedi ama ben çok merak ediyorum. O yüzden yaptıracağım.
Kızlar ben neye ihtiyacınız var diyenlere söylüyorum. Ama açıkçası kayınvalidemin hiçbir şey sormayıp ancak, gelip sizde kalacağım demesine sinir oluyorum.
Canım benim hamileliğin başından beri sürekli kanıyor. hatta diş etlerimde(
evet ayakalrımı üşüttüğümde benimde karnım ağrıyor, bu arada bebeğe ne tatlı isim bulmuşsun, tırtılım :):)
bu benimde korkularım arasında, hatta hamileliğim boyunca tek endişe duyduğum şey buydu. ya kayınvalidem gelip kalmak isterse ???? bize yakın oturuyorlar. eşim söz verdi çok sık gelmemesini sağlayacak ve bebeğe o bakmayacak,birine bırakmamız gerekirse annem gelecek diye. ama ne bileyim kalacağım deyip gelip eve kurulursa ya da her gün gelirse ne yapabilirim kibunlar aklıma gelince içimi endişeler kaplayıveriyor. eşim çok sık gelmene gerek yok dese de yok geleceğim de diyebilirmiş gbi kafamda büyüttükçe büyütüyorum eğer huzurumu bozarsa iş ve şehir bile değiştirmeyi planlıyorum :) ya gelip bebeğe bakacak karakterde biri değil ama her gün bebeği sevmeye uğrayabilecek karakterde biri. eğer çok gelirse anneme yerleşirim sanırım hi hi :)
Ya ben ne yapayım kızlar kayınvalidem alt katımızda oturuyor;üst katta eşimin dayısının karısı yan apartmanda da eltimler... Annem ise uzakta ikimizde istanbuldayız ama yol 2 saat sürüyor.
Üstelik kayınvalidem ebe hemşire şuan bir doktorun özel muaynehanesinde çalışıyor. Yani herşeyi ben bilirim havasında daha şimdilerden doğunca ne olur düşünmek istemiyorum:18:
Canlarimmm nasilsinizzz :))) biz bugun cok usuduk hava serindi bayaa midem gene volkanik yanardag misali :)) onun disinda iyiyiz iste
kidsgoCanimcim hastane maceran cok hosuma gitti gayet iyi yani :)) insqllah begendigin yerde saglikla kucagina alirsin bebisini)
Venus cqnim senin olay tsh hormonu ile mi ilgiliydi ben tam anlamadim ama gozun aydin canim benim merak ettigim tsh a bakma geregi nerden cikti acaba
Eyeszaycqniiim eminonu gazisiii cok yorgnsun dimi :))) neyse anlatirsin sonra artik :)))
Kizlaaaar herseye zamqniyla yazamiyorum idare edin ama napim calis Eve gel dnlen lap top acmiyorum bile cepten yaziyorum :))) Ancak bos vqktim olursa gun icinde girebiliyorum :))
Bu hafta sonu pazar gunu veli toplantim var haftaya pazarda alese basvurdummm coook calismam gereekncoook :)))
bende çok stres yaptım dün. gece rüyamda gördüm doktor kocamı yatırmış onu muayene ediyo doktora diyorum ki bebek bende o hamile değil diyorum doktor da bana biliyorum ama erkeklerde bu stresi yaşasınlar diye onlardan başlıyorum falan diyoo kadar takmışım kafama inş. seninde çok güzel geçer bir sıkıntı olmaz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?