2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kizlar yazdiklarinizi okuyamadim gelince okuyucam. iki ayağim bi papuçta. babamiz acele ediyorda ediyor gidelim diye. paskalyadan önce gelelim seni alalim dedi. babam daha razi olmadi. anemi aradim bi daha konusucak ben ne yapicam bilmiyorum. paskalyaya 10 gün var. herkes beni bekliomus nasil bu kadar sürede olcak hersey bilmiorum. simdi bebek arabasi bakmaya gitcem. bide su sizin listelere bakiyimde bisiler aliyim bari.

venuscümohhhh çok şükürrrr.. ayrıntılın da çok iyi geçer inşallaahhhhhhhhh..

My_Little_Sun_Shine canım güsel haberlerini beklliyoruz..

ben heyecanla yarını bekliyorum tam bi ay sonra görcem oğluşumu 2-3 gündür göbişim büyüdü iyice umarım bebişim de büyümüştür herşey yolundadır...

hepinizi çook opuyorum güsel haberlerle dolu, güzel ve sağlıklı bi hafta sonu diliyorum herkese..

KIZLAR SİZİNLE DE PAYLAŞMAK İSTİYORUM BİLMEDİKLERİM VAR ARASINDA SİZDE ÖĞRENİN İSTEDİM

Zeki Çocuk için 10 Öneri

İngiliz uzmanların araştırmalarına göre, çocuğun zekâsını ilerletmek için haftada bir somon balığı yemesi gerekiyor. Diğer 9 besin de şöyle: Morina balığı, sığır eti, yumurta, barbunya, bezelye, ay çekirdeği, yulaf ve yaban mersini...

Zekâyı ilerleten 10 besin

Çocuğunuzun derslerinde başarılı olmasını ister miydiniz? O zaman beslenmesine dikkat etmeniz gerekiyor. İngiliz uzmanlar, zekâyı ilerleten 10 ana besini şöyle sıraladı:
1- Somon balığı: Beyin için en yararlı deniz ürünlerindendir. Beyin hücrelerinin gelişimini sağlayan Omega-3 içerir. Haftada bir kez yenmesi tavsiye edilir.

2- Morina balığı: Morina balığı, vücut için gerekli iyot alımını sağlar ve IQ'yu yükseltir.

3- Sığır eti: Kızlar ergenlik yaşlarında demir eksikliği yaşayabilir. Bu da derslerde konsantrasyon eksikliği ve yorgunluk yaratır. Haftada en az iki kez 140 gram sığır eti yenmeli.

4-Yumurta: İçindeki kolin maddesi, çocukların beyin hücrelerini yeniler, güçlendirir. Hafızayı güçlendirir, daha hızlı öğrenmeyi sağlar.

5- Ay çekirdeği: Sınav için dersleri tekrar ederken bir avuç çekirdek yemek çocukların sinirlerini yatıştırır. Ayrıca kasların gevşemesini sağlayan magnezyum sayesinde iyi bir uyku sağlar.

6- Yulaf: Vücuda yavaş yavaş ama iyi bir enerji sağlar. Her gün kahvaltıda yemeye dikkat edin.

7- Yaban mersini: Çilekle birlikte hafızayı güçlendirir ve öğrenme kapasitesini artırır.

8- Barbunya: Besinden alınan B1 vitamini eksik olursa, hafızanın normalden daha zayıf olmasına neden olur. Haftada 2-3 kez yenmelidir.

9- Bezelye: Ergenlik döneminde yaşanan anksiyeteyi yok edecek B1 ve B3 vitaminlerini içerir. Haftada en az iki ya da üç tabak alınmalıdır.

10- Su: Beynin ideal şartlarda çalışması için su oranı yeterli olmalıdır. Günde 6-8 bardak su içilmelidir.

boşver git be canım sonuçta o da babası haklı tabi ailenin gönlünü hoşet cnm ileride ne olacağı belli olmaz....

Canım hani baban ikna olmuştu??? Öyle hatırlıyorum ben...

Babanla yüzyüze konuşsan, belki daha etkili olur

çanm çok sevindm.gözün aydın

Haydi kızlar tekrar duaya çıkıyoruzzz Gözde babasını ikna edip içi rahat şekilde sevgilisine gitsin. Amin.

Canım çok teşekkür ederim. Ya sorma benimde karnım iyice çıkmaya başladı :)) oğlum da büyüyordur umarım. :))) Yarın senden de güzel haberler bekliyoruz, iyi haftasonlarııı :))

canım bende oğlum doğduktan sonra aynı şeyi diyodum karnımdaki tekmelerini çok özledim diye hamilelik çok özel bişey gerçekten doğumdan sonra bunu daha iyi anlamıştım
o yüzden bunda keyfini çıkarmaya çalışıyorum

bayıldım yaa hepsi birbirinden güzel

gözün aydın canım. rabbim birdaha yasatmasın aynı stresi

ay kızlar bı gıttım geldım döktürmüşsünüz yine yahu. be bişey merak ediyorum. hani derler ya hamıleyken ağır kaldırma. bu ağırlık kaç kilo? yanı ister istemez market çarsı alışverısı yaparken elimizde ortalama 7-8 kilo poşetle eve dönüyoruz. ki ben her gun yapıyorum. ya sizler ne durumdasınız? sanırım ağırlık derken vitrin koltuk gibi şeylerden bahsediyorlar. özellikle ikinci hamileliğini geciren hanımlar düşünceler neler?

ah kızlar bu arada bır ıkı saat once bebeğimi iki gundur hıssetmıyorum demıstım ya. biraz once yemek yedim ve şimdide kıpırdanmalar oldu:))))))))) şükür

Canım o kişiden kişiye değişir mesela düşük riskin varsa onu bile kaldırmaman gerekir benim bir oğlum var biliyorsunuz 2 yaşında 2 kilo kadar kucağıma alıyorum mecburen allaha şükür hiçbirşeyde olmadı

selam kızlar..
maşallah döktürmüşüz gene:)
oku oku anca bitti...güzel haberler var çoook sevindim yaa...inşallah hep mutlu haberlerimizi paylaşalım burdan...
biz kızımla dün akşamdan beri keyifsiziz biraz ağrım var...çözemedim...bugün okulda da çok huzursuzdum akıntım felan da var...anlamadım...
üşüttükmü acaba enfeksiyon felan yoktur umarım...bütün gün oturdum derslerde...şimdi de biraz uzanacağız ...görüşemessek herkese iyi haftasonları

resimlerini yüklemeyi beceremedim yaaaaaaaaaa. Bilgisayarda bir sorun var. (((( akşam eve gidince eklerim.

hosbulduk cnm saol
ya bende cok kararsız kaldım eger bebege zararlı olmayacagını bılsem yagları karıstırıp surucem
mustela ıle ılgılıde bır ıkı kotu yorum okudum
kk da da lierac ı övüyolar ( lierac en pahalısı bu arada )
bi taraftanda drumun dedıgınden cıkmım dıyorum bılmıyorum bu aksam netten sıparıs verecek esım
galıba mustela alıcam
saol cvbın ıcınn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…