2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

csnım havuzun zararı yok mu bebeğe. benim dr girmesen daha iyi dedi de. havuz komple yasak deniz de eğer temizliğine tam emin olursam serbest. bi dr hasta ikimiz de pimpirikliyiz :91:

ben hep gittim hamileligim boyunca havuza, gelen baska hamile bayanlarda var. kayit olmadan önce ne kadar zamanda bir temizligi test ediliyor falan diye sormustum ama burada tr deki gibi degildir, kullanilan klor miktari bile denetleniyordur o yuzden cok da dusunmedim. ebeme sordum önce; yuzme ve yuruyus öneriyorum deyince hemen havuza yazildik. belki duzenli gittigim icin 20. haftama basliyorum hic agrim olmadi desem yeridir, bir su 2 gun önceki kuyruk sokumu agrisi oldu o da benim yuzumden oldu sert sandalye uzerinde 2 saat sarma sarma sardim( bu sefer becerdim ama :) ). belim agriyordu, dur sunlar da bitsin diye diye agri icinde devam ettim ama sonra acisi daha kötü cikti.

arkadasim cok agri cekti, bacagina o kadar vuruyor ki elektrikli bir alet kullaniyor agrisini alsin diye, titresim falan veriyor sanirim bacaga tam da anlamadim gerci o anlatti ama. esi surekli masaj yapmak zorunda kaliyor, gece yarisi falan... insallah agrilarimiz cok olmaz da rahat hamilelik geciririz.

bir de hemoroid olacagim diye cok korkuyorum :( kabizlik yasiyorum ara sira cunku. 6. ay civari artiyormus sanirim hemoroid riski, bakalim insallah olmam. duz yatmak hemoroid ihtimalini arttiriyormus ama malesef her gece kendimi duz uyurken buluyorum. bu arada bazen de karnimin uzerine yatmis buluyorum kendimi, bebek icerde zorlaniyor mudur? nadiren onun tekmelerine uyaniyordum da :) esim yaa sikistirma cocugu diye uzuluyor, bende bir sey olmaaaz onun korumasi var diyorum, olur mu bir sey?

link verince mesaj siliniyormus galiba o yuzden bebek arabasinin modelini yaziyorum, ayhan cocuktan baktim

Cybex Onxy Travel Sistem Baston Bebek Arabası New 2011

bu arabayi kullanana ya da bu araba hakkinda önerisi olan var mi? Ne dersiniz bu araba icin? gerci tek yonluymus simdi farkettim. off yaaa ne alacagim ben :(

Selam kızlar oku oku gözlerim yoruldu valla...
ne çok yazmışsınız bizde ayrıntılı ultr.yaptırdık herşey normal 1 hft önde gidiyor 10 ağustos d.tarihi diye çıktı çok iyi dedi dr herşeyi bir ay sonra şeker yüklemesi var dedi 24-28 hftlar arası yapılıyormuş 8 kilo almışım of of of nasıl verilecek bunlar bilemem allahtan herşey normal....
gözün aydın canım. bebeğinide görmüş oldun. benimkide bir hafta önde. o da beni biraz korkutuyor işte çünkü eşim iş yüzünden 28 haziran- 10 ağustos arası ingiltereye gitmeli, ya bizim bebek dahada erken gelmeye kalkışırsa. onun yanımda olmasını çok istiyorum. o da bu seyehatı iptal edemiyor çünkü şirkette tek yazılımcı:(

herkese merhaba...
kızlar bişey sorucam sizlere. ben kötü kötü rüyalar görüp görüp uçukluyorum. dudağım mahvoldu çok canım yanıyo. krem kullanmadım zararı olur diye doktorumuda arayamadım. biri bitmeden biri başlıyo hergün arıcam diyorum kaynıyo. krem kullanmadım başka yapabilceğim bişey varmı :59:

ben de bi araba begendim

chicco CT 0.2 travel sistem 2li set

jokerde 699 tl
e-bebekte 665 tl (100 tl puan veriyorlar )

port bebesi var
0+ yas
cift yonlu
tek ele katlanabilen hafif bi arabaymis

--begendim ancak araba icin erken mi sizce? allah esirgesin bi 7 ayi tamamlayip oyle mi alsak bunlarii

buradaki şeker genetik bi durumla ilgisi yok... hamilelik diyabeti die bişey var sadece hamileyken görülüo ve gebelik sonlanınca geçio ama bebekte bazen kalıcı şeker hastalığına neden olabilio, o yüzden ihmal etmemek lazım cnm... ama tabiki yinede senin kararın...

kızlar peki ben ne yapayım!! soyadımız "kesen"... dün akşam eşime ceylan dedim isim olarak çok güzel ama çok vahşi oluo dedi ceylan kesen :)))))))))) dalga geçiolar nefes kesen fln fln diee... biz de eşimle şu an için bahar düşünüoruz... yorumlara açığım :))

Merhaba arkadaşım benim adım da ceylan ama herkes çok beğeniyor bence koy:)
Hem soyadı hep kesen kalmayacak evlenince değişir benim soyadım da şahin arasan bulamazsın:)))ben de ceren düşünüyorum:)

link verince mesaj siliniyormus galiba o yuzden bebek arabasinin modelini yaziyorum, ayhan cocuktan baktim

Cybex Onxy Travel Sistem Baston Bebek Arabası New 2011

bu arabayi kullanana ya da bu araba hakkinda önerisi olan var mi? Ne dersiniz bu araba icin? gerci tek yonluymus simdi farkettim. off yaaa ne alacagim ben :(

guzel cnmm,, benim begendigim chiccoya cok benziyor

tek yonlu degil,

pot bebeyi takinca ustune sana bakiyor bebek cnm...

kızlar, bu arada peppermittin ihtiyaç listesi için açtığı foruma tablomu bir türlü yükleyemiyorum çünkü sayfa takılıp duruyor. bir iki saat sonra daha deneceğim. ah, bu tablolardan benim çektklerim:):)

bu arada, ben hamilikten öncede havuza gidiyordum hamile olduğumu öğrenince doktorumdan sordum tehlikelimi diye, oda bna tam tersi normal doğum için kasları genişlenmesine yardımcı olur, yeterki hijyen sağlansın. bende zaten hep üniversitenin olimpik havuzuna gidiyorum. orası zaten raporsuz izin vermiyor. raporu çıkartmasıda zor oluyor, çünkü herşeyini inceliyorlar:) bide tüm gün havuzu temizleyip duruyorlar.
bende kaç ay oldu halada gidiyorum. sadece göbekli olunca bikini biraz komik duruyor:):) ama göbekçik biraz daha büyüsün şu atletli mayolardan alcağım

guzel cnmm,, benim begendigim chiccoya cok benziyor

tek yonlu degil,

pot bebeyi takinca ustune sana bakiyor bebek cnm...

ama buyuyunce tek yonlu degil mi? ruzgarli bir gunde ters yönde tasimak iseyebilirsin mesela... o yuzden cift yonlu istiyordum. chicco ya bakiyorum simdi.

bu arada concord neo nun uretim yeri de cin imis :(

Son düzenleme:
ben de bi araba begendim

chicco CT 0.2 travel sistem 2li set

jokerde 699 tl
e-bebekte 665 tl (100 tl puan veriyorlar )

port bebesi var
0+ yas
cift yonlu
tek ele katlanabilen hafif bi arabaymis

--begendim ancak araba icin erken mi sizce? allah esirgesin bi 7 ayi tamamlayip oyle mi alsak bunlarii
canım kesinlikle katılıyorum ya bencede çook erken . bir doğsunlarda ihtiyacımıza göre gidip alırız bence acele etmeye gerek yok yani

herkese merhaba...
kızlar bişey sorucam sizlere. ben kötü kötü rüyalar görüp görüp uçukluyorum. dudağım mahvoldu çok canım yanıyo. krem kullanmadım zararı olur diye doktorumuda arayamadım. biri bitmeden biri başlıyo hergün arıcam diyorum kaynıyo. krem kullanmadım başka yapabilceğim bişey varmı :59:

cnm uçukları sakın ihmal etme mutlaka doktorunu bi ara...

Merhaba arkadaşım benim adım da ceylan ama herkes çok beğeniyor bence koy:)
Hem soyadı hep kesen kalmayacak evlenince değişir benim soyadım da şahin arasan bulamazsın:)))ben de ceren düşünüyorum:)

ceren'i bende çok beğeniorum... ama bizim evde demokrasi var baba ne derse o olur :)))))))))))
şimdilik "bahar" da karar kıldık bakalım hayırlısı... şekerim soyadı deişcek diosun bizim babamız vermicekmiş kızını kimseye :)))) dedim ben kıymetli deilmiydim benim babam verdi beni sana diorum napiim vermeseydi dioo :)))))))))))

cnm uçukları sakın ihmal etme mutlaka doktorunu bi ara...

ceren'i bende çok beğeniorum... ama bizim evde demokrasi var baba ne derse o olur :)))))))))))
şimdilik "bahar" da karar kıldık bakalım hayırlısı... şekerim soyadı deişcek diosun bizim babamız vermicekmiş kızını kimseye :)))) dedim ben kıymetli deilmiydim benim babam verdi beni sana diorum napiim vermeseydi dioo :)))))))))))

ayn, benim esim,

doktordan ciktik, daha cinsiyetini 5 dk ogrendik,
ilk dedigi,
kizimi ben kimselere veremem, evlendiremem oldu :-)))

ben de dedi ki,
senin kizin annesine ceker,
akilli olur,
okul,
sonra da senin gibi akilli, iyi birini bulur , verirsin o zaman dedim
ha o zaman olur dedi :-)))))))))

ayn, benim esim,

ilk dedigi,

ben de dedi ki,
akilli olur,
okul,

guzel demissin, benimde esim aynisini diyordu. erkek olursa evlensin capkinlik yapsin,ama kizimi evlendiremem diyordu :) ama o da benim gibi mutlu olacak, mutlu olmasi icin evlenmesi gerekiyor eninde sonunda diyorum, elimde degil evlendiremem ben onu diyordu :) tabii laf ama senin gibi iyi biri olursa kismina gelince o zaman olur diyordu :):) bu sabah bile dedi, kiz olsaydi gercekten evlendiremezdim yaaa ben onu :)

vaaayyy cok sagol canim ya sandigimdan daha kolay bir yolmus :) cok sagol :)

sling tarzi olanlar var, kumas gibi dusun onlari. kendine daha yakin tasiyabiliyorsun, bebek onlarda cok rahat ediyormus ama anne icin sirt destegi yok onlarda. babybjörnlerde hem bebek icin hem de anne icin sirt destegi var ve kisin kullanabilmen icin tulum da var. Babaybjörnü begenmedin mi canim? tam olarak neden baska marka var mi diye sordun? joker in brosurunde baska markalar da görmustum, bir bak istersen.

belime destek icin yastik koysam ise yarar mi acaba? Arkadasim aylardir agridan kivraniyor öyle olursam ise falan gelemem ki :(

hmm o bayramdan bahsediyorsun :) evet o zaman rahatlikla takim giyebilirler :)

haklisin ama nike ve adidas gibi urunleri yetiskin olunca kullaniyoruz. hani bebek icin organik pamuk falan urunler bakarken, cinde uretilmis urun almak istemiyorum. Danimarkadayken bir telefon firmasinin parcalarini ureten taseron bir firmanin denetlenmesiyle ilgili bir video izletmislerdi dersin birinde, calisma sartlarini görmeliydiniz. Adini yazmadim ama benimde kullandigim bir telefon markasi. Bu demek degil ki kesin o bebek arabalari da öyle uretiliyordur ama prensip olarak destek vermek gelmiyor icimden böyle firmalara. gerci cogu urun artik cinde uretiliyor o konuda haklisin, hic mi elektronik urun almiyorsun cin mali ise diyeceksin, aliyorum mecburen. en iyi markalar bile cinde uretiliyor ama bebek dogar dogmaz bari tanismasin diyorum. bir de haksiz kazanc gibi geliyor, ucuz is gucu köle gibi calistirilan insanlar ve 700 kusur lira puset... destek vermek istemiyorum ama arabalari guzel gercekten, cok istiyordum macleren almayi.

arkadasimin 1 yasinda kizi var adi nehir. bu arada evet duru da guzel isim.

canim ondan değil. çift tarafli hem disariyi izleyeceği hemde bana doğruda koyabileceğim bi kangru istiyorum. ama babyjörn de fazla renk seçeneği yoktu. ama bitek onda var çift yön ondan

isme karar verdiniz mi eyeszay?

verdik canim. zaten yunan adi hazirdi. Eva türkçe olarakta maalesef arapça bi isim koyacağim ama türkçe isimlerin hepsi çok kullaniliyor bende baskasinda olunca çok istemiyorum ondan mina koymaya karar verdim. aslinda bide benim hikayeme uydu biraz ondan

bu saat oldu bebişim hala kıpırdamadı 1 kere bile :43: korkmalımıyım yaaa bi tyuhaf oldum.çikolata bile yedim....:59:

canim im 2 gündür bende yorgundum pek kipirdamadi endiselenme

derin'i ben de dusundum esim begenmedi,
ilerde okulda erkek arkadaslari imada bulunabilirmis (afedersiniz, kotu bi cagrisimi olabilirmis )

dogayi da esim begenmedi, onu da dusunmustum :-))

neymis koyacagin isim, sir mi:34:

irmak'i da nehire alternatif olarak dusunuyorum aslinda

ayy ne cok isim dusunmusum ben

erkek olsa ismi hazirdi,
o yuzden hep kiz ismi arastirdim ben bu zamana kadar

ama karra vermek zorr

yok kiz yazdim bak yukarda. yunanca eva ve türkçe isminide maalesef arapça ama mina koyacağim.

BEN CONCORDE DENEDİM SÜRÜŞ ÇOK RAHATTI HATTA KULLANAN BİR ÇİFTTE ÇOK MEMENUNUZ DEDİ BEBEKLERİ 8 AYLIKTI :))) ayy yanlışlıkla büyük harf yazdım

ben concorde ile jane arasındayım zaten arabanın acelesi yok ya nolcak haziranda alsamda olur valla

Cnm ben jane aldım.concord u zaten jane yapıo ve concord da amortisör yok bu da cok önemli bence,arabanın sallanmaması için.hem arada fazla fiyat farkı yok.
Ben jane i fuarda sormustum 1800 dü ama ben yine aynı firmadan 1400 e aldım.ve kesinlikle jane al hiç dusunme,kullanan cok arkadasım var hepsi cok memnun.

ben karar verdim sonunda jane de çok mutluyum. bugün sayfalarca okudum onunla ilgili. avrupada bütün ünlüler onu kulllaniomus. oldukça güsel hafif bi araba onu alicam.

Kızlar keyfinizi bozmak istemem ama paylaşmak istiyorum...

Az önce Milliyette bir haber okudum. Bir kadının karnında 6 aylık bebeği ölmüş. Doktorlar anlamamış ve kadın 10 gün yoğun bakımda kalıp ölmüş:14:

Çok kötü oldum yaaaa:14:

poffff çok kötü oldum. yaa ama hareket ediyorlar sonuçta 2 gün hareket etmese hiç insan panik olur.

buradaki şeker genetik bi durumla ilgisi yok... hamilelik diyabeti die bişey var sadece hamileyken görülüo ve gebelik sonlanınca geçio ama bebekte bazen kalıcı şeker hastalığına neden olabilio, o yüzden ihmal etmemek lazım cnm... ama tabiki yinede senin kararın...

cnm derin ismini erkeğe de koyuuolar... bak blogcu anne'nin oğullarından birinin adı derin diğeri deniz :))

kızlar peki ben ne yapayım!! soyadımız "kesen"... dün akşam eşime ceylan dedim isim olarak çok güzel ama çok vahşi oluo dedi ceylan kesen :)))))))))) dalga geçiolar nefes kesen fln fln diee... biz de eşimle şu an için bahar düşünüoruz... yorumlara açığım :))

ya ne biliyim cidden bana sinir geldi. sürekli test falan kendimi anormal bi süreçte hissettim. en önemlilerini yaptirdik nede olsa diye bilmiorum belki yaptiririm ama cidden skldm yani. bazen acaba özel hastaneler durmadan para alsinlar diyemi bizi bu kadar stresse sokuolar bile diorum. yurtdisindaki arkadaslar bu kadar teste girmiyor.

csnım havuzun zararı yok mu bebeğe. benim dr girmesen daha iyi dedi de. havuz komple yasak deniz de eğer temizliğine tam emin olursam serbest. bi dr hasta ikimiz de pimpirikliyiz :91:

yok yahu yüzmek çok iyi gebelikte. ama temiz steril biyerde.

Selam kızlar oku oku gözlerim yoruldu valla...
ne çok yazmışsınız bizde ayrıntılı ultr.yaptırdık herşey normal 1 hft önde gidiyor 10 ağustos d.tarihi diye çıktı çok iyi dedi dr herşeyi bir ay sonra şeker yüklemesi var dedi 24-28 hftlar arası yapılıyormuş 8 kilo almışım of of of nasıl verilecek bunlar bilemem allahtan herşey normal....

hehe bizimde beklenen doğum on ağustos jnm

ben hep gittim hamileligim boyunca havuza, gelen baska hamile bayanlarda var. kayit olmadan önce ne kadar zamanda bir temizligi test ediliyor falan diye sormustum ama burada tr deki gibi degildir, kullanilan klor miktari bile denetleniyordur o yuzden cok da dusunmedim. ebeme sordum önce; yuzme ve yuruyus öneriyorum deyince hemen havuza yazildik. belki duzenli gittigim icin 20. haftama basliyorum hic agrim olmadi desem yeridir, bir su 2 gun önceki kuyruk sokumu agrisi oldu o da benim yuzumden oldu sert sandalye uzerinde 2 saat sarma sarma sardim( bu sefer becerdim ama :) ). belim agriyordu, dur sunlar da bitsin diye diye agri icinde devam ettim ama sonra acisi daha kötü cikti.

arkadasim cok agri cekti, bacagina o kadar vuruyor ki elektrikli bir alet kullaniyor agrisini alsin diye, titresim falan veriyor sanirim bacaga tam da anlamadim gerci o anlatti ama. esi surekli masaj yapmak zorunda kaliyor, gece yarisi falan... insallah agrilarimiz cok olmaz da rahat hamilelik geciririz.

bir de hemoroid olacagim diye cok korkuyorum :( kabizlik yasiyorum ara sira cunku. 6. ay civari artiyormus sanirim hemoroid riski, bakalim insallah olmam. duz yatmak hemoroid ihtimalini arttiriyormus ama malesef her gece kendimi duz uyurken buluyorum. bu arada bazen de karnimin uzerine yatmis buluyorum kendimi, bebek icerde zorlaniyor mudur? nadiren onun tekmelerine uyaniyordum da :) esim yaa sikistirma cocugu diye uzuluyor, bende bir sey olmaaaz onun korumasi var diyorum, olur mu bir sey?

canim valla çok iyi yüzmek. keske buralardada olsada havuz gitsem bende.

ayn, benim esim,

ilk dedigi,

ben de dedi ki,
akilli olur,
okul,

haha süper cevap vermissin:))

bu arada kizlar sonunda bebek arabasina karar verdim çok mutluyum. sabahtan beri sayfalarca yazi okudum. sonunda en modelini beğendiğim modelin gerçektende iyi olduğuna karar verdim. avrupada bütün ünlüler onu kullaniyormus. burda kullananlarda çok memnun. içim rahat simdi. jane rider alicam ben. hihihi ayy çok mutlu oldum ya. bisi seçmek ne zor

bu arada kizlar sonunda bebek arabasina karar verdim çok mutluyum. sabahtan beri sayfalarca yazi okudum. sonunda en modelini beğendiğim modelin gerçektende iyi olduğuna karar verdim. avrupada bütün ünlüler onu kullaniyormus. burda kullananlarda çok memnun. içim rahat simdi. jane rider alicam ben. hihihi ayy çok mutlu oldum ya. bisi seçmek ne zor

ne güzel karar vermişsin canım hanhgi model ekle bakalım biz de

bence guzel secim yaptin ;) jane in pembe rengi tam kiz icin :) okyanis mavisi tarzi rengi yok malesef :( concorde un indigo rengine bayiliyorum ama cin uretimiymis o da. ben araba konusunu erteleyeyim en iyisi. icime sinen hicbir araba yok :(

babybjörn marka disinda hic bakmadim canim yaa kangurulara. active modelini aldik biz, birde tulum alacagiz kismetse. ama joker in bahar senligi brosurunde görmustum, baska markalarinda var kangurusu. evet babybjörn de disi hep lacivert/siyah falan, yaka kismindaki renk degisiyor. ama ben lacivert seviyorum zaten o yuzden hic dusunmedim.

herkese merhaba...
canım kremleri doktorlarda tavsiye etmiyo.ama önerbilecekleri bişey mutlaka vardır.sormalısın bence.bende de iki kez çıktı,ben çıkacağını hissettiğim zaman pamuğa aseton sürüp bastırıyorum biraz yakıyo tabi.gün içinde üç beş defa yapıyorum.bana kalırsa işe yarıyor.

kızlarr ben geldim...
gittim dr a dr um baktı baktı baktı ve dediki sen git şekerli sıvı al yürü bebek pozisyon değiştirsin sırtı dönük böyle bişi bakamam dedi..kendi dr um yaptı ölçümleri ...
neyse bi 20 dk vakit geçirdim ve tekrar girdim ultrasona bu sefer bebişim güzel yer değiştirmişti ve herşeyi inceledi el parmaklarını tek tek saydı beyin beyincik mide böbrekler iç organları bacakları kolları falan herşeyi gayet güzel gözükyo dedi atar ve toplar damarları incelerdi sağ ve sol olarak bende sağda 2 tane çıktı atar damar iyi bak dedi biri iflas etse diğeri çalışacak...
hastanemizde cd kayıt makinası bozuktu ısrarlarım üzerine yapttırtım ve cd kaydına başlandı artık her gittiğimde cd kaydı yapılacak... 2 tanede renkli fotoğraf verdi elime dr um ve dedi 2 hafta sonra radyoloji uzmanımız inclesin bide onun gözüyle nasıl gözükecek dedi şimdi artık 2 hafta sonra gideceğim bebeğimi görmeye 2 hafta sonra hem ben bakacam hemde radyoloji uzmanımız baksın dedi...
mide ekşimelerimi söyledim şurup yazdı yemeklerden yarım saat önce iç dedi
akşam çok midem yanmıştı gece soda içecektim eşim içirtmedi soda içebilirmiyim diye sordum ve tabi içebilirsin içinde magnezyum var rahim içinde faydalı dedi..
bel ağrısı ve kuyruk sokumu şikayetimi söyledim...
bu arada sıkı durun bebeğim 20 gün önce 211 gr dı bugün 350 ölçtü dr um ben ise
hala geçende bugnde 74 çıktım tartıda.ama akşam yemeğimi yememiştim
kan akışıni inceledi ve kanamama sebep olan plasentayıda inceledi hiç bi sorun gözükmüyo dedi
yani güzel sonuçlarla döndüm kızlar çok şükür...2 hafta sonrada sorun çıkmaz inş...

Back