kızlar bizde cicilerimizi ekledik tek tük aldıklarımızı yalnız size bişey sorucam böyle desenli güzel alt açmaları alıyoruz ya ki ben aldım ekledim resmini sizce ne kadar kullanışlı olur hala karar veremedim ?
oyy gelse de igrenmem ki ben bebikimden,
onun sumukunden noolurr kii
eveeeeeeeet laboratuarın dr u aradı gözünüz aydın sonuçlarınız teiz inşallah diğer sonuçlarınızda öyle çıkar dedi :)))
ben biliyodum zaten :)))
ama yine de bu haber beni çok mutlu etti gözlerim doldu hemen eşimi arayamadım ayni :))havalara uçuyorum diyebilirim gerçekten hiç birimizin bebeklerimizin bişeyi yok ben size söylüyorum bakın:)))))))
ev aldık deöiştim ya okadar beğendim ki eve canı gönülden doyasıya sevinmemiştim artık rahat rahat sevinebilirim
aahhhhhh canlarııım hepinizede teşekkür ediyorum bir akrabam bir yakın arkadaşım kadar destek olup yanımda oldunuz :))))
oleeeeeeyyyyy elllleeeer havayaaaa :))))
kızlar sevi bebenin kalitesi yumuşaklığı nasıl sizce.hepsiburada da çeşit çeşit tulumlar var almayı düşünüyorumda.aranızda yakından inceleme fırsatı olan oldu mu?
kulak çubuğu gereklimi sişzcede drlar genelde büyüklere bile önermiyor
ya bide pişik kreminde sudocrem(mothercare de satılıyor ) bide desitin diye bi marka yı çok öneriyorlar kullanan varmı burda :)))
canım pek anlamam ama,gazlı bezle sanırım ıslatıp sabah yüzü silinebilr gibi geldi bana
bende bu hamile kaldigim süre icinde doktorlarin 3 ay sonunda 2 ayda bi kontorle cagirmasini ebenin muayene etmesini dogru düzgün bi ilac falan vermemelerini herseye normal gözüyle bakmalarini hala anlayabilmis degilim. dedigin gibi not aldim sorulari unutmamak icin öyle gidicem yarin :)
eyeszay sende benim gibi bugaboo yu aklindan bi türlü cikaramiyosun anladigim kadariyla :) ama biz kararimizi verdik mayis ta siparis vericez gelmesi zaten 2 haftayi buluyomus biraz da magazada bekletiriz diye düsünüyoruz. bu arabayi yolda kullanan kimi görsem cevirip soruyorum memnun mu diye gecen ikea da bi kadina sordum yine kadin acayip memnun oldugunu söyledi bi daha alicak olsa yine bugaboo alirmis öyle dedi. kullananlarin görüsleri magazadaki saticilardan daha önemli cünkü ben simdiye kadar memnun olmayan birini duymadim zaten en azindan 500 -600 euro vericez alicagimiz bi arabaya üstüne biraz daha koyar bunu aliriz diye düsündük bi de ben magazalarda denedim hep bugaboo yu kullanisi nasil diye inan o kadar rahat dönüyo ki tek elle bile kullanilabiliyo zaten bebek arabasi almadan önce begendiklerini git bi kullan derim agirligina bak kapaninca ne kadar kücük oluyo falan bunlar önemli haa bi de unutumadan sanirim bugaboo ya araba koltugu olarak sadece maxi cosi takilabiliyo tam emin degilim ama öyle olmasi gerekiyo gerci araba koltugunda kücük bi bebegi 2 saatten fazla oturtmanin saglikli olmadigini söylüyolar ben de onunla fazla gezdirmeyi düsünmüyorum
bizim favori rengimiz de bu :)
Eki Görüntüle 173085
cnm benimde özellikle gece yatakta dönerken çok ağrıyo kuyruk sokumum yarın kontrolüm var dr uma söylicem...kizlar kuyruk sokumu agrisi icin oneriniz var mi?
ayy cnm biz bide bebek odası da alacağız bizimkiler 10u bulacak heralde,ben şimdiden para biriktirmee başladım..yavaş yavaşta alıyorum..oyy oyy bu alacaklarımz ne kadar tutar acaba? 3-5 milyar tutar..bebek odası almayacağm ben 2+1 evim ama çok isterdm almayı..bende bu ay park yatak almayı düşünüyorum
eveeeeeeeet laboratuarın dr u aradı gözünüz aydın sonuçlarınız teiz inşallah diğer sonuçlarınızda öyle çıkar dedi :)))
ben biliyodum zaten :)))
ama yine de bu haber beni çok mutlu etti gözlerim doldu hemen eşimi arayamadım ayni :))havalara uçuyorum diyebilirim gerçekten hiç birimizin bebeklerimizin bişeyi yok ben size söylüyorum bakın:)))))))
ev aldık deöiştim ya okadar beğendim ki eve canı gönülden doyasıya sevinmemiştim artık rahat rahat sevinebilirim
aahhhhhh canlarııım hepinizede teşekkür ediyorum bir akrabam bir yakın arkadaşım kadar destek olup yanımda oldunuz :))))
oleeeeeeyyyyy elllleeeer havayaaaa :))))
ama pipisine sürmemissindir heralde değilmi?? hani vucudu yikanirda. genital bölgeye pipiye yada iste kizlarin genital organina sürülmez heralde sabun diye düsündüm. hani kaka yapicaklari için falan güzelde yikamak gerekir ordan ön tarafa gelirse sabun bilmiyorum. yetiskinlerde sürülmüyor ya bebeklerdede sorun olur diye düsündüm. dedim belki sen ilk bebekte sormussundur doktora.
canim geçer 3 günde bisey olmaz. benimde ağrimisti pek üstüne yatmamaya çalis.
evet iste bisürü detay var çünkü. hani bugabooda beni kendine asik etmedi öle. maclaren i beğenmistim sora çin mali oldugunu duyup soğudum. birde tekerleklerini beğenmedim soradan ben zor tasirim diye. yaa arabaya karar verip almak istiyorum gitmeden. orda çok pahali. valla daha hiçbisey alamadim yanlis marka alicam bilmemne diyeD annem çeyiz diye bi ton sey verdi. bi onlar var simdi.
ayy masallah ne kadar net öle. masallah jnm bnm
civile de gittim.
fena degil, dis kiyafetleri alinabilir ama ic body, hast.cikisi vs si taze bebek icin mukemmel sayilmaz,
bi mothercare, idil ya da aziz bebe daha iyidir yani cnm
ben de bugün vuruldum kızlar.. kolumda ve başımda ağrı var biraz. zaten hemşire de dedi ağrı olur diye
eğer bunların üzerinde bebeğin altını değiştirmeye kalkarsan hiç pratik ve kullanışlı bişey olmaz :))
alt değiştirmek için can bebenin ya da dalinin bakım örtüleri çok kullanışlı kirlenince atıyorsun çöpe.
ben bu cicili alt açmaları misafirliğe gittiğimde kızımı yatırmak için kullanmıştım
ya da uyanık olduğu zamanlar salonda koltuğun üzerine çarşaf battaniye sermektense bunların üzerine yatırıyordum
selam kızlar
pazartesi doktora gittik gördük bebğimizi
355 gr 22 cm olmuş boyuhaftasına göre çok iyi hatta 4 gün önden gidiyo dedi
bize el salladı 5 parmağını gördük resmen yüzünü göremedik kordon geçiyodu bi ara gözlerini ağzını gördük ama net değildi.. 2 hafta sonra ayrıntılı ultrasonumuz var inşallah onuda sorunsuz atlatırız
iyi olmanıza sevındım canım prensesine kurban olurm bencanım kramp sorunu aynı benim de vardı magnezyum önerdi doktor..hamilelik öncesinde de oluyordu bu akşam alıcam ..mutlaka doktoruna söyle
kızlar çok şükür doktordan geldik detaylı ultrasonumuza bakıldı..
çok şükür iyiyiz ve netleştik prensesizzzz
kolay gelsin canımbizzzz geldik...vallaha çok sayfa geçmiş hepsini okuyamadım bu sefer...çok yorgunum
arada efsung min iyi haberlerini kaçırmadım ama..çoook ama çoook sevindim canım...şu topicte kimsenin üzülmesini istemiyorum artık yaaaaaaaa...
kızımla ben iyiyiz...şimdi geldik okuldan...yazılıları okuma faslı bitti...rahatladım ihihih...
yemek hazırlama moduna geçmeden sizleri bi göriyim dedim...
öperizzzzz sevgiyle:)
en iyisini yapmışsın..bende 1-2 hafta sonra olacağm..faydası var zararı yokGözün aydın canım...
Aaa kızlar ben bugün sonunda karar verip, tetanos aşımı oldum. Olsam mı olmasam mı diye baya düşünmüştüm, doktorum gerek yok demişti çünkü. Haftasonu Recep Has da hayatında hiç olmadıysan öneriyoruz biz deyince bugün gidip oldum. Acaba olsamıydım diyerek aklımda kalmasındansa yaptırdım bende.
canım 20li takımn her biri ortalama 5 liraya geliyor..tek almaya kalksan 5 liraya zıbını bile alamassınbu hastane çıkışları pahalıymış gerçekten.
bunları tek tek alsak acaba daha ucuzamı gelır kızlar???
senı anlıyorum istiyoruzki herşeyin en iyisi en yenisi olsun..önceden alınmış ama kullanılmamş, bence kullan derim..kullanılmş olsaydı ben kendı adıma istemezdmannem yiğenime yakşalık bir beş sene önce bebek arabası almıştı ancak vermek nasip olmadı. yep yeni duruyor kızlar annemın evınde. bi bakıcam eğer beğenirsem onu kullanırım. sizcede boşuna masrraf yapmıyayım dımı. hazırı varken yenisini almak fuzulı olur kı oda yenı hıc kullanılmamış. insan ilk çocuk olunca nekadar ince eleyip sık dokuyor. araba parasına başka bişey alırım prensesime:)
bende senın gibi düşünüyorum canım, çocuk mikrobada alışsınaa ok jnm o zaman. oldukça iyimis fiyat. jokerden aldin değilmi? nerde onun mağazasi?
ben mama vermeyeceğim için zaten almiycam. sütüm gelmezse diye düsünüp kendimi psikolojik etkilemekte istemiyorum. dilerim allah hiç mama vermek zorunda kalmaz. ben sütten kesilincede kendi yapacağim mamalari vereceğim. elma püresi bilmemne. bu mamalara çok alerjim var benim. kendim biraz hastaliksiz sorunsuz biri olduğum için galiba bebeğimi annemin beni beslediği gibi beslemek büyütmek istiyorum.
evet canim gazli bez onun için.
aynen bende en önemlilerini yaptirdiğimi düsünüyorum artik çok gerekli olmadikça yaptirmayacağim.
valla önce bi yikanir bebek sabunla durulanir. sora duru olan suyun içine koyariz oynar. o zaman daha temiz olur su. ben çok mikrop, soğuk vs de sakinmak istemiyorum. biraz mikroplarla hasir nesir büyüsün istiyorum ben bebeğim. sokaklarda oynasin. bağisikliği olsun herseye istiyorum. öle bebekler çok hasta olmuyor. köylerdeki toprakla doğayla gübreyle hasir nesir büyüyen bebeklerin hasta olmadiğini söylediler geçende tvde. doğru. bebeği streil büyüt sonra karsilastiği ilk mikropta hasta olsun. asi mantiği. bilmiyorum ben böyle düsünüyorum tabi herkesin istekleri inançlari farkli. yaa ben size komik bisey söliyim ben çok topraktan çamurdan kale o bu su yapmaya hevesli bi çocuktum. bahçemiz vardi bizim besiktasta evimizde. bi ton kediler köpekler. onlarla oynardim öperdim ederdim. hatta bikere kaçip çamur arayisinda lağim suyunda oynamisim küçcükken. annemden dayak yemistim. çocuk doktorum annemlerin en yakin arkadasiydi üst katimizdaydi. bakmislar hemen. yani bildiğiniz mikroplarla yasayan bir bebektim. bu yasima geldim sükür hasta olmusluğum azdir. tabi kendim gibi bebeği lağim suyuna falan göndermemde ben extrem bi örneğimama ufacik tefecik mikroplarida sakinmak istemiyorum.
jnm bnm sende hep kayipsin yahu bitemedi yazililar.
.
ay yerim o elleri ben,bunun başı falanda gözüküyor..o siyahlık saçları değil mi
kızlaarr gmzlerimi mahvettiniz yazık değilmi kızımla bana yaaa
30a yakın sayfa okudum...
yarın dr uma kontrolüm var ayrıntılı vaktimizde geldi...
dr um bana önce ben bakıcam 1 2 hafta sonrada diğer perinat...dr umuza baktırırz dedi bakalım yarın neler olacak bebeğimi nasıl göreceğim çok merak ediyorum 20gündür göremiyorum bebeğimi çok özledim...dua edin benim için....
bu arada bebek arabası olarak bende cybex topaz travel baton seti kullanırız...
Aynen favorim macleren idi sonradan uretim yerinin cin oldugunu ogrendim, hatta firmaya e-posta gonderip sordum butun urunleriniz cinde mi uretiliyor diye, evet cevabini aldim. Gerci ozel tasarimlari bile vardi beatles/submarine falan ama direk sogudum. Sonraki favorim stokkeydi, gercekten cok istemistim ama magazada deneyince arabanin biraz hantal oldugunu farkettim,arka tekerlekleri bastirip onu kaldirmak cok zor mesela,her yere geri geri cikmak gerekiyor sanirim. Brio nun go modeline asik oldum ama tr de yok ama bugaboo nun neredeyse aynisino yuzden simdi alirsam bugaboo alirim diyorum ama tr de bebek arabasi kucuk,minik bir puset ise daha rahat kullanilir bu bebek arabalarini cok uzun sure kullanamayackmisim gibi de hissediyorum. Su an almayi istedigin hicbir araba yok, zamana biraktim.ama pipisine sürmemissindir heralde değilmi?? hani vucudu yikanirda. genital bölgeye pipiye yada iste kizlarin genital organina sürülmez heralde sabun diye düsündüm. hani kaka yapicaklari için falan güzelde yikamak gerekir ordan ön tarafa gelirse sabun bilmiyorum. yetiskinlerde sürülmüyor ya bebeklerdede sorun olur diye düsündüm. dedim belki sen ilk bebekte sormussundur doktora.
canim geçer 3 günde bisey olmaz. benimde ağrimisti pek üstüne yatmamaya çali
evet iste bisürü detay var çünkü. hani bugabooda beni kendine asik etmedi öle. maclaren i beğenmistim sora çin mali oldugunu duyup soğudum. birde tekerleklerini beğenmedim soradan ben zor tasirim diye. yaa arabaya karar verip almak istiyorum gitmeden. orda çok pahali. valla daha hiçbisey alamadim yanlis marka alicam bilmemne diyeD annem çeyiz diye bi ton sey verdi. bi onlar var simdi.
ayy masallah ne kadar net öle. masallah jnm bnm
su jane riderlar nasil kizlar?? travel systemi baya ucuz. modelinide beğendim. acaba kullanisi nasildir
Bence cok istiyorsan almalisin canim, ya sonra icinde kalirsa. Insallah acele etmeden gercekten icine sinen bir sey alirsin.birde bugaboo bee var ama onunda tekerleklerini sevmedim. gerçi bu cameleon olaninda oturma yerini sevmiorum bebel rahat edermi diye düsünüyorum küçük geliyor bana ama:)) yinede ne bilim aklim bunda
canim bu travel systemmi seninki?? maxi cosi oto koltuğu ile. sen kaça aldin bunu?? burda tam 3 229 lira travel sisteminin fiyati.
birde bugaboo bee var ama onunda tekerleklerini sevmedim. gerçi bu cameleon olaninda oturma yerini sevmiorum bebel rahat edermi diye düsünüyorum küçük geliyor bana ama:)) yinede ne bilim aklim bunda
canim bugaboo travel system diye duymadim hic benim paylastigim resimdeki gibi bi bebekken yatabilecegi yatak gibi olan kismi var bi de oturmak icin olan buggy dedikleri bu buggye de 6-7 aydan sonra binebiliyolar zaten 3 pozisyonda kullanilabiliyo onda da yatabiliyo yani maxi cosi ayri alicaz biz bugaboo resimdeki gibi toplam 910 euro burda trde de sanirim 2025 gibi görmüstüm bi sitede ama maxicosiler arasinda baya bi fark ediyo burda maxicosi cabriofix 150 euro civari mesela
bugaboo bee zaten daha büyük cocuklar icin bebekken kullanmazsin cameleon oturma yeri bana da kücük gibi gelmisti ama 3-4 yasina kadar oturabiliyomus cocuk sen bebek arabalarina bi de magazalara gidip bak orda kullan dene böyle internetten görmekle olmaz bence
BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK İHTİYAÇLARI
BANYO İÇİNNo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 yalancı emzik ve emzik kutusu
2 dişlik
3 tırnak makası Bebedor Safety 1st
4 tarak ve fırça Yumuşak olanı
5 bakım çantası
6 ilaç kaşığı Bebedor silikon kaşıkları 10-17tl
7 kulaktan ölçme termometre Braun 73-118tl Markaya göre değişiyor
8 burun aspiratörü Ağızdan olanı Otribebe 11tl Pompalı olanı, Chicco, Burun damlaları
9 göbek bağı bandı
10 ıslak mendil Unibaby pamuk+su 6tl Huggies
11 temizleme havluları
12 ağız bezleri
13 alt değiştirme örtüsü CanBebe kullan at
14 steril pamuk toplar
15 gazlı bez
16 bebek deterjanı ve sabunu Dalin yumaşıtıcı, Dalin deterjanı, Roxy matik Yumoş Yumaşıtıcı, Hacışakir
17 kulak çubuğu
18 bebek bezi Prima, Prima Premium Care Huggies, Molfix Prima Premium Care ilk aylar için
19 pişik kremi Bepanthene, Sebamed, Mothercare sudocream, Popolin krem
BESLENME ARAÇLARINo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Bebek küveti ve filesi SeviBebe 3 pozisyonlu, Bebefox Küvet filesi 20 tl.,7 tl. Baby jem File kışın kullanışlı olmuyor
2 banyo süngeri Yumuşak lifler Baby d’or, Doğal banyo süngeri,
3 bornoz
4 bebe şampuanı , sabunu ve losyonu Nivea, Sebamed Dalin,
SEYEHAT İHTİYAÇLARINo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Biberon Dr.Brown, Aventin, Nuk Dr. Brown gaz çıkarmasına yardımcı oluyor
2 Biberon emzikleri Aventon, Nuk damaklı Sebze-meyve emzikleri Kauçuk başlıklı daha çok tavsiye edildi
3 emzirme minderi Sevy Baby 17tl,56 tl
4 mama tabağı ve kaşığı Bebedor silikon kaşıkları
5 mama sandalyesi Chicco Polly, Kraft 4 tekerlikli olsun ve ilerdeki aylarda alınmalı
6 aptamil mama ne olur ne nolmaz çocuk aç kalmasın
MOBİLYA VE ODA İHTİYAÇLARINo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Kanguru
2 Oto koltuğu
3 Ana kucağı Chicco do-re-mi
4 Bebek çantası
5 bebek arabası
ANNE İHTİYAÇLARINo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Karyola veya beşik
2 yatak
3 yastık
4 gardırop
5 şifonyer
6 yorgan ve nevresim takımı
7 cibinlik
8 dönence
9 oda temometresi
10 battaniye
11 pike
12 halı
13 gece lambası
bu listede venus 43'ün yaptığı listesini alt yapısı olarak kullandım. uzun süre yüklemeye çalıştım ama düzgün bir şekilde olmamıştı ancak şimdi düzgün yükleyebildim.umarım kullanışlı gelir. sizden gelen yorumlardan ve ayrıca araştırarak yavaş yavaş boşluklarıda doldurmaya çalışacağım:)No Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Hijyenik kadın pedi
2 Göğüs pedi Nuk standart, Bebedor Lansindon Bazılar Bebedor’u çok büyük bulmuşlar
3 Emzirme sütyenleri
4 Loğusa külodu
5 Göğüs pompa seti Elektrikli Madela Swing 150-300tl Manuel
6 Meme ucu kremi Lansinoh, Mustela, Lierac, Pregnacare
7 önden açılan pijama ve gecelik
8 terlik
9 çorap
10 atlet
11 hırka ya da yelek
12 toka-tarak
13 diş macunu diş fırçası
14 kağıt havlu
15 normal havlu
16 ruj-rimel-allık
17 eşofman altı - tişört
18 fotoğraf makinesi -kamera
Peppermit dediğin gibi yaptım yine tam olarak olmamıştı, meğer başlıkları ayrı tutmak gerekiyormuş ama senin sayende bir şekilde ekleyebildim:) sagol bu arada.
kizlar
ben sevi bebenin banyo minderindense file tercih ediyorum,
cunku bebegin yikandigi suyun icinde olmasi hosuma gitmez, netice de kirli su olacak o cunku.
kombinin ayarini yukseltir evi isitiriz iyice yikicamiz zaman usumez bebek
bilmiyorum siz ne dusunurusunuz
bende fileden yanayım sünger hem hijyenik değil hemde temzilemesi zor olur...filede hem bebek temiz olur hemde fileyi yıkar kaldırırsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?