selam kızlar özledim hepinizi..
nete girmek hayal oldu
meleğim şuan uykuda fırsat buldum girdim tabi geçmişe uzanamadım..
sulesli ve peppermint de doğurmuş Allah analı babalı büyütsün inşallah..
bizim meme yaraları sorunumuz yanında bir de sarılık sıkıntımız var hala..canım çok sıkılıyor
sürekli kan ağlıyorlar topuktanölçüm için meleğim ağlıyor ben ağlıyorum
geçecek inşallah Allah başka sıkıntı göstermesin...
umarım herkesler ve tüm melekler iyidir...
canım eşinede bazı görevler ver..oda bişeyler yapsın..kendini işe yaramaz hissediyor olabilir...benim eşim herşeyime karışıyor..üstelik ben çocuk gelişim uzmanyım..ama artık kendime güvenimde gitti ...sanki hereşyi o ve onun çevresindekiler biliyor..buda beni yıpratıyor...
canım annen sonuçta derken? tam anlayamadım..konuyumu yanlış anlattım acaba?
Kizlaar gunaaydin :)) Bugun kontrole gidicez bakalim ne olacak dunden beri ararar sancim vqr sanirim usuttum ondan bide bagirsaklarimda da hareketlilik var 2-3 gundur sabah kahvaltida da tereyagu yedim artikbondanmi baska biseymi midem bulaniyor cok usutmedende olabilir sanki bugunlede dogurucam gibi hissediyorum artik vaktim geldi cunku 2 gundur boyun ve sirt agrimda var bayyaaa bii mizmizim kimseye demiyorumda nazlanmaktan hoslanmiyorum dunden beri kasikalrima da agri giriyor arara oturduktan sonra kalktigimda yururken ilk adimlarim zorluyor beni yamuk yumuk oluyorum simdi kizimda 3 gundur falan az hareket ediyor yemekelrden sonra cockcok bi ittiriyor sanirim hic yeri kalmadi yavrumun ... Allahim hepimize yardimci olsun doguranada doguracak olanada :)Gelisimci canim kayinvalide anne es sallam yaa dediklerini bindene belki ise yarar arada insanqlrnlarin nereye gittigininhesaplamadan konusuyolar istte Eyeszaayyy kocacigini da anla biraz gec geliyo eva uykuda sancida vs sevemiuor demekki firsat tani ilk gunlerde m.ku bile kiymetli oluyo bebeklerin))Sulessliii ayyy cok sevindim insallah ikiside iyidir kurtuldu valla cok cekti kizcagiz :))
eyeszay canım eşininde maşallahı var bak ne kadar guzel kızının her anını yaşamak ıstıyor tıpkı sen gıbı.bazı adamlarda sevmeye öpmeye gelır cocugun altını al dedımı anlamam beceremem der kaçar kı bebegın henuz daha mınıcık cesaretı var bak tutmaya altını almaya banyosuna maşallah dyelım. sabaha kadar sızınle beraber uykusuzlugunuda taktır ettım valla.benım eşimde boyle olacaktır ınsallah.ben de annem falan var dıye uzak kalırsa ondan kavga ederım kesın:) fıstık eva sını kıskanmış babası demek ..bı ben goremedım guzel kızını facede ki ısmını bılemıyrm çunku.tatlım bırde su var annen gıttgınde zaten eşinle yalnız kalacaksınız ozaman ıster ıstemez babası ya bezını degıstırır ya gazını cıkarır..
darısı hala annelıgı yavrularını karnında tasıyan bizlerin başına
Ufff daraaaaal aglamak istiyoruuummmm Uffff cok sikildim artik yaaa sebep yok ama bunaldim sikildim sikildim offffff ne zormus son gunlerrr manasiz ise yaramaz aaa yazmadim 3 gundur on sag disimde sizliyor zaten uffff Artik limitim doluyor
kızlar nasılsınız...
bizim akşam kontrolümüz vardı eve çook geç geldiğim için yazamadan sızmışım.
kontrolümüz sorunsuz geçti bebişim 3kg olmuştur hevesiyle gitmiştim ama bikaç gr kalmış 3ü doldurmasına o biraz kafama takıldı
sezeryan tarihimiz belli oldu normali çok istememe rağmen, ama bende bebeğime sezeryanle kavuşucam
eveet doğum tarihimiz 18 ağustos olarak kayda geçti
suyumuz güzel sancımız yok sorunsuz bi kontrol...perşembe tekrar gidecem kontrole...
şafak 10 olarak kayda geçmek istiyorum...
herzaman seninle aynı gün doğum yapıyoruz inşallah yine beraber sevineceğiz inşallah
az önce doktor kontrolünden geldik oğlum 3 kiloyu geçmiş. ama doktorum biliyosun bazen sapmalar olabiliyo kiloda falan. umuarım altı değilde üst değerle doğurursun dedi.
nst de az sancım çıktı doktorum cuma alalım dedi ama bizim için c.tresi uygun yani kardeşlerim kayınpederim falan hepsi ctesi istiyo gelemiyo hiç kimse haftaiçi olduduğunda( bende ctesi olmasını istediğimi söyledim doktorumda randevularının dolu olduğunu ama hastalarla görüşüp randevu saatlerinde değişiklik yaparsak ben seni arar günü ve saati söylerim dedi. perşembe gününe kadar bizimde günümüz kesinleşmiş olucak inşallah:))
canim ya bende dogumdan sonra esime bebisi oyle tutma boyle tut, sunu yapma boyle yap derim diye yani cok karisirim diye cok korkuyorum. cunku simdiden cok hevesli oda vede ben cok pimpirikliyim, insalalh kendimi tutabilirim vede onada firsat veririm bebisle ilgilensin diye. yazik kocaciklarimiza yaaaaa, biz hep hamilelik psikolojisi, lohusalik psikolojisi, dogum psikolojisi icindeyiz derken onlarin psikolojisini dusunmuyoruz bazen hic. ama yinede anlayislilar, ne guzel sansliyiz yani. hersey zamanla yerine oturacak eminim.
gunu belli olan arkadaslar cok imreniyorum size :) ben 41. haftadayim daha doguramadim, yarin kontrolum var insallah banada bi gun verirler. yarin ola hayrola
selam kızlar özledim hepinizi..
nete girmek hayal oldu
meleğim şuan uykuda fırsat buldum girdim tabi geçmişe uzanamadım..
sulesli ve peppermint de doğurmuş Allah analı babalı büyütsün inşallah..
bizim meme yaraları sorunumuz yanında bir de sarılık sıkıntımız var hala..canım çok sıkılıyor
sürekli kan ağlıyorlar topuktanölçüm için meleğim ağlıyor ben ağlıyorum
geçecek inşallah Allah başka sıkıntı göstermesin...
umarım herkesler ve tüm melekler iyidir...
canım annenle ilgili neden ne cevap vereceğimi şaşaırdım dedin?
canım gözün aydın..inşallah sağlıklı bir şekilde yavruna kavuşucan..bende sezaryan oldum ama çok rahattı..inşallah seninde öyle olur...
artık benden bıkmasınlar diye ağlamıyorumda yada bebeğin odasında ağlıyorum
ben bunu facetede paylaşayım canım...
canım senin kaç günlük oldu? buarada ben hergün sağıyorum..silikon göğüs ucuda kullandım almadı canım....
canım ben 6 .ayda kullanmaya başladım günde 4 kez 2 üniteydi..tplamda 8 ünite..ama zamanlı şekerim yüksek çıktıkça yavaş yavaş çoğalttık.günde toplam 24 üniteye çıktı..sabah 5 öğlen 7 akşam 7 gece 5ti..benim bazen 200ün üstünde bile çıktığı oldu..ama genel olarak 140 civarında tutmaya çalışıyordum...düşün sabah avuç kadar çavdar ekmek içine hazır dilimli kaşar peynir oluyorya ondan 1 dilim koyup yiyordum şekerim hemen 200ün üstünde çıkıyordu..yağlı yiyeceklerde artırıyor..şuan için çok değil..hem zaten az zmaan kullancan canım....selam gelişimci arkideşş şimdi endoktrinden geldim insülün verdi günde 3*6 ünite.. bide akşam 10da 6 ünite vurulucam.. nasıl çok mu? bu arada ağustos 26 gibi sezeryana giricem ozamana kadar kullanmam lazımmış. senin tokluk genelde kaç çıkıyodu insülün kullanırken?
bugün 16. günümüz canım...benim ki de başlarda almadı silikonu sonra denerken denerken baktım tuttu birden...Sen de arada silikonla vermeyi dene canım belli olmuyor bebeklerin sağları solları.
Ben de gündüz silikon uçla veriyorum ama bazen yetersiz oluyor, sağıp veriyorum ya da mama yapıyoruz 30ml'lik. Gece de uykulu olduğu için direk yatmadan önce sağdığım sütü veriyorum.
Silikon da ayrı bir dert aslında ama şuanda hiç emmemesinden iyidir işte. Sürekli onunla devam edilemez yani. İnşallah en kısa sürede alırlar, tutarlar memelerimizi. Emziremeyen tüm anneler Allah bebeklerimize yardım etsin de en kısa sürede memeyi tutmayı öğrenip emebilsinler inşallah....
yaa yapsinda ne biliyim korkuyorum iste. biraz sakardir falan. gerci hamilelikte bende sakardim. zaten o butun hamilelik semptomlarinida benimle yasadi. yazik 7 kilo aldi oda hamilelikte hehe.
canim bence senin dogumunda yaklasti artik. hazirmi hersey? yaa firsat taniyorum zatende herseyde bilmislik taslamasi uyuz ediyor beni.
yaa aslinda memnunum ben ama herseyde bilmislik taslamasi beni deli ediyor. ne biliyim. isallah azcik hevesi gecerde herseyde fikir uretmeyi birakir.
sabrettttttt zaten bebek doguncada gecmiyor hersey bi anda. bide uykusuzluk ekleniyor uzerine. kac gundur uyku sifir bende.
ohh ohhh canim hadi hayirlisi. 18 ine kadar kac kilo alir merak etme. biz son hafta gitmistik 2 900 du aldi meraklanma.
hadi masallah ikinizede hayirli olsun.
seninde hayirli olsun canim. haberlerinizi bekliyoruz heyecanla artik.
sorma zaten benle beraber ayni seyleri yasadi hamilelikte 7 kilo aldi oda. simdide herseyde olsun istiyor. zor ama birinin durmadan fikir vermesi. napalim aliscaz. bu arada sen normal dogum bekliyordun degilmi?
canim sarilik icin o kadar sikilma yahu. bende olmustum bebekken, simdi bizim bebisimizdede var. doktorlar hic onemsemedi cogu bebekte olur dediler cikardilar hastaneden. eve gelen pediatristte bol bol isik gorsun camlari ac dedi onemli bisey degil dedi o kadar. uzme kendini cok. azcik sari olcak yavrularimiz bisure napalim.
canım annenle ilgili neden ne cevap vereceğimi şaşaırdım dedin?
canım, çok çok tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün. benim kız da doktorun söylediği gibi seninki kadar olacakmış ama zaten önemli olan sağlıklı olsunlar, boyutlar o kadar da önemli değil:) umarım süt sorunuzda hal olur. size yine mutlu ve uzun ömürler...herkese merhaba
4 ağustos sabahı kızım dünyaya geldi
spinal anestezi ile sezeryan oldum.10 dk sonra bebişimi gördüm.yarım saat te benim işim sürdü 40 dkka da bitti herşey.
3 kg ve 48 cm doğdu.minicik bi kız
sütüm henüz gelmiyor problem yaşıyoruz.dua edin kızlar
ayrıca doğum yapan bütün arkadaşları tebrik ediyorum.geçmişi okuyamadım.
aslında annem bana hep stres yapma diyip duruyor ama kendisi bana daha çok stress yaptırıyor:) evde olmama konusunda benimkide aynı şekilde. daha dün tüm gün onunla gezdik, onun için alışveriş yaptık, gezdik. buğünde kayınvalidemle birlikte hep beraber gezdik ama daha yarım saat önce akşam yine çıkalım ben oturmaktan sıkıldım demez micanım heüzn doğurmadığına sevindim..sorun var sandım...buarada tek senin annen değil benim annemde pek çok şeyi sorguluyor..arada kalmaktan bıktım artık..beynim kazan gibi oldu..sürekli mutsuz dolanıyorum....eşim annemi annemde eşimi yanlış anlıycak diye korkuyorum...ben gerçi anneme sert davranıyorum biraz...bu arada annemde evde olmak hiç istemiyor..sürekli geziyor..hergün alışverişe gidiyo..sağolsun evde yardım ediyor ama mutlaka gezip bi geliyor...bi şurda oturayım demiyor..haftaya gidecek..inşallah krımadan gönderirrim...üzerimde lohusalığın verdi psikolojik bunalımda var..ama beni hiç anlamak istemiyor....
Bebeği sarılık olan arkadaşlar doktor söylemiştir herhalde ama 2 saatte bir bebeği doyurmak gerekiyor kesinlikle. Uyuyorsa da uyandırıp vermek lazımmış ki sarılığı yükselmeden düşmeye başlasın.
Bizim bebeğimiz küçük doğdu biliyorsunuz ve Rh kan uyuşmazlığımız da vardı. Bunlar sarılık riskini arttıran şeyler. Kızım ememeyince biz de çıktığı kadar süt sağıp ve mama takviyesi ile 2 saatte bir beslemiştik kesinlikle çok şükür sarılık olmadı kızım.
çünkü aynı şehirdeyiz ama hamileliğim boyunca annem hiç ilgilenmedi. şimdi de doğuma gelmiycek herhalde kayınvalidem de annen memlekete mi gitti demek istedi. kadının aklı almadı tabi doğumda refekatçi annem kalmıycak ya.. artık ben de istemem duygusal bağım koptu çünkü.. ortada ööle kuscek doğuma gelmiycek bi olayda yok ki anlatayım şööle oldu bööle oldu diye. senden ilgi bekliyodur falan dedi kaynanalık yapmadı arayı bulmaya çalıştı valla dedim hiç ilgi gösterecek halim yok, şu doğum bi geçsin hayırlısıyla hallederiz dedim. yalan da söylemek istemedim hasta ya da maraşa gitti falan diye.. ne diyeyim çok zor durumda kaldım ama yapabileceğim hiç bişey yok yüzüne de dedim 9 aylık hamile kızına yaptığın allahtan reva değil diye.. hala diyo ki sen benle ilgilenmiyosun. sanırım bebişi kıskanıyo.. herkesin yeri ayrı anlatamadım gitti...
ben de herşeyi bi yana bıraktım. yrn kontrol var oğlum inşallah büyümüştür iki hafta önce 2600'dü bakalım 3 kilo olmuş mu..
buarada ben de son 2 haftada yarım kilo aldım 12 kilo almış oldum toplamda ..
canım ben 6 .ayda kullanmaya başladım günde 4 kez 2 üniteydi..tplamda 8 ünite..ama zamanlı şekerim yüksek çıktıkça yavaş yavaş çoğalttık.günde toplam 24 üniteye çıktı..sabah 5 öğlen 7 akşam 7 gece 5ti..benim bazen 200ün üstünde bile çıktığı oldu..ama genel olarak 140 civarında tutmaya çalışıyordum...düşün sabah avuç kadar çavdar ekmek içine hazır dilimli kaşar peynir oluyorya ondan 1 dilim koyup yiyordum şekerim hemen 200ün üstünde çıkıyordu..yağlı yiyeceklerde artırıyor..şuan için çok değil..hem zaten az zmaan kullancan canım....
ben gecen günde denedim aldı gibi almadı gibi hemen bıraktı..yine deneyeyim bakalım..
kızlar, ben sspatyass'tan haberlerle geliyorum. buğün gündüz hastaneye gitmişler, suni doğum vermişler. şimdi açılmayı bekliyorlar. saat 7 gibi doğum yapacakmış. konuşurken kalbinin sesinide duydum. doğum yapınca haber verecek, bende direk size yazarım. yarında sabahtan aynı hastanede kontrolüm var, doktora gitmeden önce onları da göreyim diyorum. fırsat olursa oğlunun fotoğrafını bile çekerim:)
bu arada, geçmişi henüz okuyamadım ama superisi27 haber alan var mı, onun da buğün doğumu olacaktı?
canım, çok çok tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün. benim kız da doktorun söylediği gibi seninki kadar olacakmış ama zaten önemli olan sağlıklı olsunlar, boyutlar o kadar da önemli değil:) umarım süt sorunuzda hal olur. size yine mutlu ve uzun ömürler...
aslında annem bana hep stres yapma diyip duruyor ama kendisi bana daha çok stress yaptırıyor:) evde olmama konusunda benimkide aynı şekilde. daha dün tüm gün onunla gezdik, onun için alışveriş yaptık, gezdik. buğünde kayınvalidemle birlikte hep beraber gezdik ama daha yarım saat önce akşam yine çıkalım ben oturmaktan sıkıldım demez mitamam, normal zamanlarda bende onu dolaştırmak isterdim ama şimdi gerçekten belli bir süre sonra yoruluyorum. ya bebek doğduktan sonra, ne yapacağını hiç bilmiyorum...ay, yeterki her hangi bir gerginlik çıkmasın ve bende onu kırmadan gönderirim:)
ya, erkekler bazen böyle şeylere hiç dikkate almıyorlar, bazende gereksiz yere bizden daha çok detaylı düşünüyorlar. ona bu şekilde hem seni hem bebeğinizi hasta edebileceğini anlatmaya çalış. sinirlenerek anlatınca daha çok inat ediyorlar, kendi eşimden biliyorum:)yaa bu cocuk inanilmaz dusuncesiz olmaya basladi. sinirlerim bozuldu paso agladim. herkesin yaptigi batmaya basladi. acti evin butun camlarini ev de firtina esiyor. dogum sonrasi uyuyamadim usudum ceyranda. bebekte ceyranda. kapayalim birazini dedim doktor demis. tamam bende herseye alissin istiyorum ama bi kerede bu kadarda soguk. simdi bide hergun banyo yaptiriyoruz. zaten hasta olmazsa bunca seye artik kisin hic korkmam.
ya, ben kendimde sarılık taşıyıcısıyım. doktorum bebek doğar doğmaz serüme takılacağını söyledi. bide her 2-3 emzireceğmizi söyledi..benim ablamin bebegi dogdugunda abartmiyorum 1 ayi geckin sarilik olmustu, ama burda hep normal dediler ve hicbirsey yapmadilar. sonra gecti ama baya uzun surmustu. sari sari gezdi cocuk:). ya ben anneme diyorum geceleri her 2 saatte bi uyandirip emziricem sariligi cogalmasin/olmasin diye yok diyo aglamadigi surece uyandirip emzirme olmaz. gunduzleri uyandir ama geceleri uyandirip emzirmek yok diyosizce ne yapilmali? mudehale eden olunca iki arada bi derece kaliyorum, bebis dogunca insalalh kimseler cok karismaz bana, bide dedikleri dogrumudur diye ikilemdede kaliyorum.
kızlar, ben sspatyass'tan haberlerle geliyorum. buğün gündüz hastaneye gitmişler, suni doğum vermişler. şimdi açılmayı bekliyorlar. saat 7 gibi doğum yapacakmış. konuşurken kalbinin sesinide duydum. doğum yapınca haber verecek, bende direk size yazarım. yarında sabahtan aynı hastanede kontrolüm var, doktora gitmeden önce onları da göreyim diyorum. fırsat olursa oğlunun fotoğrafını bile çekerim:)
bu arada, geçmişi henüz okuyamadım ama superisi27 haber alan var mı, onun da buğün doğumu olacaktı?
canım, çok çok tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün. benim kız da doktorun söylediği gibi seninki kadar olacakmış ama zaten önemli olan sağlıklı olsunlar, boyutlar o kadar da önemli değil:) umarım süt sorunuzda hal olur. size yine mutlu ve uzun ömürler...
aslında annem bana hep stres yapma diyip duruyor ama kendisi bana daha çok stress yaptırıyor:) evde olmama konusunda benimkide aynı şekilde. daha dün tüm gün onunla gezdik, onun için alışveriş yaptık, gezdik. buğünde kayınvalidemle birlikte hep beraber gezdik ama daha yarım saat önce akşam yine çıkalım ben oturmaktan sıkıldım demez mitamam, normal zamanlarda bende onu dolaştırmak isterdim ama şimdi gerçekten belli bir süre sonra yoruluyorum. ya bebek doğduktan sonra, ne yapacağını hiç bilmiyorum...ay, yeterki her hangi bir gerginlik çıkmasın ve bende onu kırmadan gönderirim:)
benimde annem yanimda, babamda bu gece geliyor. bende onlari kirmak istemiyorum ama bazen cocuk gibi oluyorlar. bizde annemle disari dolasmaya gidiyoruz bi magazaya giriyor cikmak bilmiyo zaten sevmem uzun uzun magazada dolasmayi, bide bu halde hic cekilmiyor. neyse dun bise begendi aldim, eve geldi begenmedi gibi tamam yarin gider geri veririm ama hic durmam cikarim hemen dedim. hemen alindimi ne, diyo birdaha birsey alma para harcama, ben ne diyorum o ne anliyo. offffffffffffff bi bebisim dogsa, bi cevremdekileri kirmadan ugurlasam, hersey duzene otursa,......vs. bide bakalim babam gelince neler yasiyacaz :84::84::84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?