• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri

okuduğumda çok hoşuma gitti paylaşmak istedim

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim..

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım..

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım

ZEYNEP canım çok geçmiş olsun...inş düzelir tatlım
MAKSıMEN sende üzülme be bebeğinide üzme...çünkü ne yaparsan yap bilgisiz görgüsüz olunca anlamıyolar...bak benimde derdim depreşti

çok sağolun kızlar ya.
evet hiç takmamak lazım aslında ama bazen bardak taşıyor işte.
uzun zamandır atıyordum içime patladı en sonunda.
eşim de destek olmasa kafayı yer insan
şükür çok daha iyim

benim kayınvalidem hiç bişi yapmadığı gibi bana kızının çocuğunun eskilerini vermeye kalktı utanmadan..görümcemin çocuğunun yani
napıyım ben be
annem deli gibi alışveriş yapıyo örgüler örüyo ay onlardaki rahatlığı bi gör bide tek oğulları eşim..
bide küçük altın takarım benim işim biter diyo

zeynebim canım üzülme şeker de tansiyon gibi strese gelmiyo diyetini yaptın mı gerek kalmaz canım benim takma kafana geçmiş olsun canım

kızlar takmayın boş verin gitsin...Değmiyo bazen bazı insanlara...
Fatoşçum naber nasılısn? Bebiş nasıl.?ısme karar verdiniz mi

herkese merhaba kızlar ; dün giremedik...

dün randevumuz vardı önce sabah sağlık ocagına aşıya gittik tteonoz 2. aşımızı olduk , ordan hastaneye giderken eşimle birlite çarşıda densizin biri bisiklet ile çarşının orta yerinde bana çarptı eşim son anda farketmeseydi yerdeydik ama çok hızlı vurdugu için ayagımı kacıramadım ve mosmor şuan ayagım eşimimi tutayım kendimemi bakayım şaşırdım çocuk zor kaçtı elinden ... sonra doktor gittik ultrasona girdik oğlumuz sırtını dönmüş bıze bakmadı doktor amcamız testler ıcın laboratuara yolladı seker testımız yapıldı 1 saat sonra kan aldırmaya gittik öğlen oldu tabi kan alınırken bayılmışım eşimi cağırmışlar acıl servıse müşadeye kaldırdılar tansıyon 6/5 tuzlu ayran vs derken 1 saat müşadede tuttular sonra doktorumuz tekrar ultrasona aldı oğluşumuzu gördüük 1 kg 69 gram olmuş güzel oglumuz kocaman olmuş 1 ayda bende 1 ayda 5 kilo almışım :) doktror dün rapor verdi eve git yat dinlen diye işe gelemedik bugünde şeker sonucumzuun iyi çıktıgına daşr doktorumuz aradı turp gibisiniz maşallah dedi... ama kanımız düşmüş kan hapımı günde 2 ye çıkarttı bizden şimdilik bu kadar kızlar birazdan mesai biticek işler cok yogun hepinizi öptükk koskocaman...

[
özlemcim çok geçmiş olsun canım.ne kadar vukuatlı bir gün geçirmişsin.hay allah üzüldüm vallahi.:çok üzgünüm: ayağın nasıl şimdi görünmez kaza işte allahtan eşin çekmişde seni daha büyük bir kaza olmamış.tansiyonunda düştü demek hay allah ya birgünde ne çok şey yaşamılsınız.ama şekerinin güzel çokmasına sevindim.maşallah :nazar: çınara kilosu çok güzel tosunumuzun.
bizimde net bağlattısı koptu giremiyorum kaç gündür şu an belgin teyzelerdeyiz hemen bi bakayım dedim seni merak etmiştim.dikkat et canım kendine :1hug:

selam kızlar.
seker yuklemem yapıldı ve yuksek cıktı. doktorum dahılıyeye yonlendırdı. dahılıyedekı doktor sıkı bı dıyet recetesı werdı. ıcınde yumurta cevız bıle yok bu cocugu nasıl beslıcem karnım nasıl doyucak onuda bılmıyorum ya. 1 hafta ıcınde dusmezse sekerım bı kac gun yatırıp hastanede dusurmeye calısıcaklar ve ınsulıne baslıcam. sabahtan berı resmen acım basım agrıyo yanı o derece. umarım 1 hafta ıcınde duser sekerım butun bunlara gerek kalmaz. ersın tepemde butun gun onu yeme bunu ıcme sınırlerımı bozdu zaten...
benden haberler bu kadar kızlar sımdı cıkmam lazım haftasonu evde degılım pzt yazarım sızlere...

geçmiş olsun güzelim. canını sıkma: 1 hafta içinde halledersin sen, hastaneye falan da gerek kalmaz inş.

iyi akşamlar kızlar..nasılsınız
ya ben ikindiden sonra bi hoş oldum acaip stresliyim
durup durup ağllıyorum yaaa.
kayınvalideme falan çok bozuğum şu sıralar
eşim diyo torununa neler yaptın anne
o ne dese beğenirsiniz..paradan haber verrrrr herşey para.....
uf evlendimden beri para para diyolar ya.
çok mu abartıyorum diyorum ama işte bilmiyorum yaaaa:gitmesenağlamasenağlama

adı üstünde kayınvalide işte kız. ne takıyon??? sana gölge etmesin, başka ihsan isteme. herşeyine karıştığını düşünsene: ayy hiç çekilmez.

okuduğumda çok hoşuma gitti paylaşmak istedim

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim..

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım..

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım

ne güzel bi yazıymış. mafoldumben sağol canım paylaşım için

SABAH ERKENDEN HATAY YOLLARINDA OLUCAZ KIZLAR. ARKADAŞIMIN DÜĞÜNÜ VAR. :teytey: PTESİ GÖRÜŞMEK ÜZERE. KENDİNİZE VE BEBİŞLERE İYİ BAKIN. ÖPÜLDÜNÜZ GÖBÜŞLERDEN. opuyorumnanaktan

mrb bayanlar nasılsın?bizde bugün doktora kontrolümüze gittik kızımı gördüm herşey yolunda çok sükür şeker testi sonucum 121 cıktı 27 haftamıızn içine girdik 35 cm kızımn boyu 888 gr kilosu fazla kilo almamış gibi geldi bana üzüldüm halbuki ben onun için neler yemiyom ki:)))bayanlar benim gebelik takibi takvimin çık mıyo artık mesajlarımın altında biri bana takvim ekleyebilirmi ben beceremedim bir türlü yaa....

mrb bayanlar nasılsın?bizde bugün doktora kontrolümüze gittik kızımı gördüm herşey yolunda çok sükür şeker testi sonucum 121 cıktı 27 haftamıızn içine girdik 35 cm kızımn boyu 888 gr kilosu fazla kilo almamış gibi geldi bana üzüldüm halbuki ben onun için neler yemiyom ki:)))bayanlar benim gebelik takibi takvimin çık mıyo artık mesajlarımın altında biri bana takvim ekleyebilirmi ben beceremedim bir türlü yaa....

göüzn aydın canım maşallah ben sana eklerim ama yarın olurmu msj atarım tahmini doğum tarihini söle

selam kızlar uzun zamadır yazamıyodum size
herkesin keyfi yerindedir inş.
bizde bu akşam gittik doktora herşey yolundaydı çok şükür

Günaydınnn opuyorumnanaktan

bugün erkencide değiliz ama kızlar geç kalmışlar.

ZeynepCiğim üzme kendini sen 1 haftada halledersin.doyana kadar yeme az az ama sık ye patates ye bol bol haşla haşla ye umarım biran önce normale döner.

benim kayınvalidem hiç bişi yapmadığı gibi bana kızının çocuğunun eskilerini vermeye kalktı utanmadan..görümcemin çocuğunun yani
napıyım ben be
annem deli gibi alışveriş yapıyo örgüler örüyo ay onlardaki rahatlığı bi gör bide tek oğulları eşim..
bide küçük altın takarım benim işim biter diyo

ben sana küçük altın takayım karışma hiçbirşeyime deseydin kız bırak onuda almasın sonra altın taktım derler.

herkese günaydın güzel bir hafta sonu geçirelim inşallah
Günaydınnn opuyorumnanaktan
bugün erkencide değiliz ama kızlar geç kalmışlar.

Günaydın kızlar ben de burdayım ama ancak yazabildm.
12:30 da babamız gelip alacak bizi doktora gidicez ayydelikafadulden

Zeynepçim ne olur çok dert etme kendine. Diyetle düzelteceksin sen ben inanıyorum. Ayrıca doktoruna da çok sinirlendim:oklava: Ben olsam bu şekilde yaklaşan bir doktoru değiştirmeyi düşünürdüm kimin kızacağını boşver eşinle paylaş derim. Önemli olan senin içinin rahat olması.

Kızlar sizin kaynanalara da çok sinirlendim bu arada:oklava: Sanki el gibi:umursamaz:

günaydın kızlar

benim 100 mg lik şeker yüklemem felaket bir sonuçla bitti 199-189-149. doktorum -hemen şeker aleti alıyorsun yoksa insülinliksin ben sana söyliyim dedi.... çok moralim bozuldu dünden beri çok ağladım yemeklere oturduğum vakit, çünkü diyetten fazla fire vermemiştim.. inşallah hamilelik sonrasında şeker hastalığı olarak kalmaz üstümde.. aslına bakarsanız kontrolde ne ben çok kilo almışım -bir ayda bir kilo- , ne bebeğim kilo almış ya da şişmiş.. hayırlısı bakalım bugün açlık şekerim normal çıktı günde 6 kere şeker ölçücem.. sabah akşam yarımşar saatlik yürüyüşler yapıcam. sonuçları haftaya diyetisyenime göstericem. eğer bu liste ve yürüyüşle şeker düşmezse o zaman insülin iğnesi vurucakmışım kendime. iğne vurulurken bakamayan ben.. nasıl olucaksa artık..

zeynepcim bu da gelir bu da gecer napalım yapıcak birşey yok bu aşamada.. diyetini ve yürüyüşünü aksatma mutlaka yürüyüş yapman lazım bir yere yetişiyormuşçasına bir tempoyla hem de... inşallah iyi olur sonuçlarımız

Back