2010 Şubat Anneleri

kızlar ben çıkıyorum ... iyi akşamlar herkese kızımla ben sizi kocaman öptükkkkkkkk Şeniz

iyi akşamlar esracım..

İyi akşamlar Esracım. Öptük seni de kızını daopuyorumnanaktan

Yarın öğlen oğlumu görmeye gidicez :dance: Yarın olsun artıkk çok özledimm:asigim:

ohh ne güzel slm larımızı söyle oğluşuna..

sağolun kızlar ben inş.beğenipte bişey alırsam çekerim fotoyu buraya da koyarım
esracım iyi akşamlar senide bebişide öptk oğlumda öptü dünürün duymasın opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile3
sahiden zeynep ,serap, fatoş nerde bu kızların hepsi meraktan çatlatacaklar bizi burda

havvacım gecmıse bakmadım naptı esın ınş.hersey yolunda gıtmıstır

Canım az önce çıktı görüşmeden. İlgili kişi yokmuş.Çağırdıklaarı halde görüşmeye gelmiyolar ilginç bir durum.Pazartesi tekrar gel demişler ama gitmeyeceğim, içime sinmedi diyo..Hayırlısı bakalım.

İyi akşamlar Esracım. Öptük seni de kızını daopuyorumnanaktan

Yarın öğlen oğlumu görmeye gidicez :dance: Yarın olsun artıkk çok özledimm:asigim:
hadi hayırlısı canım bende bayramdan önce gidicem yarın randevu alalımda.

havvacım evet yazı meselesi hiç aklıma gelmemişti
bir dilek tuttum sen gerçek oldun__ sözü hoşuma gitti

aaaa hakikaten ne güzel yazmışlar... hiç düşünmemiştim...HavvaEsen paylaştığın için teşekkürler..

Amin canım.Huzurla çalışacağı bir yer olması çok önemli.Geç olsun güç olmasın ne yapalım.Aslında takmıyorum fazla işsiz olmasını. Çünkü ne kadar işkolik bir insan olduğunu biliyorum. Dinlenmesi gerekiyodu. Kalp hastalığı da geçirmişti geçen sene. Tatil yapıyo gözüyle bakıyorum...Çünkü tek istediğim sağ salim yanımızda olması.

geçmiş olsun canım ama işkolikse onun içinde zor olur dinlenmek gibi gelmiyordur ona şimdi nasip artık Allahım hakkınızda hayırlısını versin

DOĞRUSUNU ÖĞRENELıM
Meme dokusu prolaktin adı verilen bir hormon sayesinde süt üretir ve üretilen bu süt, aynı zamanda rahim kasılmalarını da sağlayan oksitosin adı verilen bir hormon sayesinde süt kanallarında ilerler. Prolaktin hormonu salgılandıkça yumurtlama olgusunu da baskılar ve bu nedenle emziren annelerde belli bir süre yumurtlama olmaz. Yumurtlama devre dışı olduğu sürece normal şartlarda adet kanaması da olmaz.
Prolaktin hormonu gebe olunmayan dönemlerde kanda düşük seviyelerde olduğundan süt üretimi olmaz. Gebelik başlar başlamaz kanda seviyesi artan bu hormon gebeliğin erken haftalarından itibaren meme dokusunda süt üretimini başlatır ve bu üretilen süt doğum sancılarının yani rahim kasılmalarının başlamasını sağlayan oksitosin hormonu salgısı başlayana kadar kanallarda bekler.

Doğum sancısı çekmeye başlamadan sezaryan ile doğum yapan annelerde süt salgısının birkaç saat gecikmesinin nedeni işte bu oksitosin hormonu salgısının başlamamış olmasıdır. Bu annelerde oksitosin bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan sonra kanamayı azaltmak amacıyla rahimin kasılmasına hizmet etmek üzere salgılanır ve süt salgısı gecikmeli de olsa mutlaka başlar. Emzirmenin kendisi de oksitosin hormonu salgısını kat kat artırır. Bazı annelerin emzirirken rahimlerinde ağrı hissetmesinin nedeni emzirmenin oksitosin hormonu salgısını artırması ve bu hormonun rahimin kasılmasını sağlamasıdır.

Bazı anne adaylarında bu haftalarda dahi kanallarda beklemekte olan süt akabilir. Bu bir erken doğum işareti olarak kabul edilmemektedir. Memeucu uyarısının süt salgısını artırıcı ve aynı zamanda oksitosin hormonu salgısını artırarak rahimde kasılmaya neden olabilen etkileri nedeniyle süt gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla asla meme uçları sıkılmamalıdır.

ınsan sütünün en mükemmel özelliklerinden biri de sütün içerdiği maddelerin çeşitliliği ve miktarlarının gebelik haftasına göre farklı olmasıdır. Bu, bebek erken doğduğunda premature bebeğin farklı ihtiyaçlarını karşılamak açısından son derece önemlidir.
Anne sütünün aynı zamanda ait olduğu bebeğe özgü özelliklerinin de bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu nedenle anne sütünü bire bir taklit etmek hemen hemen imkansız gibidir.

Kızlar Kaan Kocatepe'den...Bebeklerimizle bizler Allah'ın mucizeleriyiz kızlar gerçekten...

bende sürpriz yumurtam oğlum hoş geldinmi yazsam acaba

Valla iyi fikir hihoyyyt

geçmiş olsun canım ama işkolikse onun içinde zor olur dinlenmek gibi gelmiyordur ona şimdi nasip artık Allahım hakkınızda hayırlısını versin

Canım hastalandıktan sonra daha iyiye gitti işkolikliği. Şimdi o da dinlenmeye çalışıyo. Başlarda zorlandı ama alıştı artık.

havvacım sağol canım paylaşım için hakikaten mucize gibi bişey hiç bilmiyordum bunları yüreğine sağlıkŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…