• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri

haklısın canım. zaten muhakkak ihtiyacım olacak anneme ve kaynanama ama kaynıma değil :D siz kullanmaya başladınız mı göğüs ucu için krem falan. ben çok korktum ya bir topikten okudum da kanıyormuş, iltahaplanıyormuş çok acıyormuş. bebeğini 15 gün emziremeyenler var akannehir

Canım topikte biri söylemişti ama hatırlayamıyorum. Ben bir kişiden daha duydum sonra. Ayva çekirdeğinden yapılan kremin çok iyi geldiğini. O da çok kolay suyun içine ayva çekirdeklerini koyuyorsun o bir iki günde jelleşiyor onu sürüyorsun. İyice koyulaşıncaya kadar kullanıyorsun sonra yenisini yapıyorsun. Hem doğal hem her emzirmede silmeye de gerek kalmıyor. çok iyi geliyormuş bi de. Ben ayva çekirdeği biriktirmeye başladım valla. Bi de Lansinoh krem öneriyorlar daha emzirmeye başlamadan kullanın diye.

slm kızlar geçmiş okuyamadım henüz herkes iyidir inş. bizde bugün kontrole gidecez 4 gibi bebişimi görecem özellikle kilosunu çok merak ediyorum aslında kontrolümüz yarındı ama oglum dün korkutu beni okadar aşagıya indiki malum bölgenın üstünde hissettim hareketlerini oyüzden bugüne aldım randevuyu bakalım doktor amcamız iyi haberler verir inş. bizim bölehihoyyyt

saol canım evet çalışıyorum ve pc başında oturmak işkence oluyo artık...neyse bayrama kadar idare etcem mecbur...
meraba canım nasılsın? ben koçtaştan bel yastığı aldım o kadar rahatlatıyor ki. uzun süre oturmuyorum senin gibi ama mesela birkaç saat film seyrederken sırtıma alıyorum resmen belimi rahatlatıyor. 19 tl almıştık canım sana da tavsiye ederim. bu sırada taşınma nasıldı yerleştin mi yarenden duydum ben de.
Canım topikte biri söylemişti ama hatırlayamıyorum. Ben bir kişiden daha duydum sonra. Ayva çekirdeğinden yapılan kremin çok iyi geldiğini. O da çok kolay suyun içine ayva çekirdeklerini koyuyorsun o bir iki günde jelleşiyor onu sürüyorsun. İyice koyulaşıncaya kadar kullanıyorsun sonra yenisini yapıyorsun. Hem doğal hem her emzirmede silmeye de gerek kalmıyor. çok iyi geliyormuş bi de. Ben ayva çekirdeği biriktirmeye başladım valla. Bi de Lansinoh krem öneriyorlar daha emzirmeye başlamadan kullanın diye.
buzdolabında mı bekletmek gerekiyor o suyu dışarıda küflenir mi ki? kolay bari bir deneyim. ayvayı da çok severim zaten cokacimcoook lansinoh kremi gördüm bi yerde 47 tl idi. normal fiyatı mı acaba çok pahalı geldi bana. çatlamasını önlüyorsa tamamen verilir ama bir de işe yaramazsa yazık o paraya :uhm:

Slm kızlar doktora gidecek olanlar hayırlı haberlerle döner inşallah.
Sinem ve volescim hadi gözünüz aydın meleklerinizi görmüşsüünüz saglıklıymıs ne güsel.
Voles canm sen kac haftalıksın şimdi merak ettim ?
Ezgi087 aramıza hoşgeldin
Meleksen gecmiş olsun canm.
Camdanklap aynı bende senin gibi sırt ve bel agrıları cok cekiyorum. Çalıştıgım içinde sabahtan aksama sandalye tepesindeyim malesef.Dün saat 9 dan gece 12 ye kadar sandalye tepesindeydim ve her gün olmasada en az 14 saatimi oturarak geciriyorum.Dün eve gidince eşime azıcık masaj yaptırdım sonra uyuyakalmısım ruh gibi uyandım.Çok kötü yapıyor bu bel ve sırt agrısı.
Eşimle bebişimde beni uyutup gece 3.30 lara kadar oturmuslar.Babası ben konustum o tekmeledi dio bana cevap verdi dio .Bak sen şu edepsize dedim anneyi uyutup babayla keyif çatıyorlar.
Eşim elini karnıma koyunca yumsacık olan yer bi anda sertlesiyo bizim sıpa hemen oraya geliyor babasına tekmeler yumruklar sallıyo :) o cekince elini bi bakıyorum orası yumsacık olmus.:)
Bizimki babacı olacak galiba :)

Ayy ne güsel bi r duygu yaa.

Off yine cenem düştü yazamıyorum yazamıyorum yazdım mı desatna yazıyorum sanki :):) eeee kızlar siz neler yapıyosunuz bakalım bebişleriniz nasıl ?

oy oy oy yesin onun adını kaynanası adıyla yaşasın ttalı gelinim esra foto yokmu sanki msnede foto gördüm kayboldu

sağol canım amin inşallah... hangi resim canım ya.. hatırlayamadım...

bende Duru ismini çok beğeniyorum bizim haftalarımz aynı tahmini doğum tarihi 3 şubatmı sat 'ın kaçtı senin...

benimde 3 şubattı ama bayağı bi öne geldik canım biz...

İsmiyle yaşasın inşallah canım karar vermek güzel. Duru ismi topikte 1 tane vardı benim hatırladığım. Ama benim etrafımda çok fazla var. Geçen sene doğan 6 arkadaşımın bebeklerinden 4 ünün adı Duru, 2 sinin adı Ada kaydirigubbakcemile3
Biz de doktora gidicez Esra teyzesioğlumla Perş veya Cuma bakalım.
Koy göbişini görelim. Valla sabahları o kadar büyük durmuyor karnım. Akşamları acayip şiş oluyor.

Kızlar yavaştan göbişleri yenileyelim de bakalım nasıl büyümüşüzzemuszemus

ben koydum bilee bakalım değişmiş mi?

canım gözün aydın çok sevindim ama şimdi arkadaşların aklına bişey takılıcak çok az hareket eden bebek sağlıksızmı oluyo yani.bence hissetmiyoda olabilirler.kızımız iyimiş demek çok sevindim maşallahhh elevitide aldınız ohhhh
canım ismiyle büyüsün bebişin çok güzel duru elamız ismi gibi güzel olur inşallahh

sağol canım... yok kimse kafaya takmasın her bebeğin hareketleri böyle olucak diye bişey yok pozisyonu çok önemli...hissetmiyo olabiliriz ama o içerde çok hareket yapıyo....

esracım duru isminide ela isminide çok seviyorum kızım olsaydı bende duru istiyordum adıyla yaşasın kızın değişmez galiba bundan sonra ismi biz ilk furkan dedik hala öyle

bizde erkek olsaydı babamız furkan ismine takmıştı canım:))) isimleriyle yaşasınlar inşallah bahtları güzel olsun...

çok uymuş ikisi birbirine adıyla yaşasın canım maşallah
ben de açıklıyorum sonunda bizimki de İpek olucak babası seçti

ayy ipekte çok güzel bi isim canım papatyayla zeynebin de bebişlerinin adı ipek sağlıkla gelsinler inşallah...

biz de cmt dra gittik oglum 30 cm 717 gr olmus 24+2 sata gore ama ultrasona gore 25 haftalık cıktık masallah. toplamda 8 kilo almısım 1 kilo fazla ama olsun cok zararı yok 12-14 hedefimiz olsun dedi.
yalnız oglum bize hic yuzunu donmedi sinir etti bizi ve dru yok herseye ragmen donmedi bir resim bile veremedi dr. sadece olcumlerin oldugu kagıdı verdi :( seker yuklememizi,kan idrar testi yaptırdık. sekerimiz normal kanımız normal ama idrarda enfeksiyon cıktı :(( az su iciyosun bol bol su ic dedi. eger idrarda yanma varsa hemen idrar kulturu yapıcaz dedi yok cok sukur akıntıdan da bulasabilir korkulacak bisey yok dedi.

canım sağlıklı olduklarını bilelimde varsın yüzünü göstermesin... maşallah allah nazarlardan saklasın canım...

Esracığım gözün aydın canım herşey yolunda ohh Duru Ela'ya da kiloda almış maşallah.kızıma adaş geliyor desene Durum diye sevmek garip geliyor bana ben 2. adını kullanıyorum Azem güzel kızım diye seviyorum.Adıyla yaşasın umarım değişmez bana Duru ismi çok hoş geliyor saflığı temizliği çağrıştırıyor.
Şu catı muayenesi işi beni çok geriyor ya sanki etimden et kopartıyorlar öyle utanıyorumki..

canım ya daha çok gören karıştıran kurcalayan olucak merak etme utanma falan kalmıyo... doğumdan sonra bile yok kontrol yok bilmem ne ... karıştır allah karıştır...

Herkese merhaba kızlar. Bir fırsat buldum girdim hemen.
Esracım gözün aydın. Adıyla yaşasın inşallah Duru Elamız.

amin canım hepsi adıyla yaşasın sağlıklı bi ömürleri olsun inşallah...

Esra'cım ne güzel sende kızını görmüssün. HAdi bakalım ismi de hayırlı olsun cok güzel..

amin canım artık değişmez inşallah walla çok zor bi işmiş bu...

günaydın esracım.. maşallah bebeğine..
ne güzel isimler bulmuşsunuz beğendim ben sağlıcakla doğsun duru ela mız..

amin canım sağol hepsi sağlıkla doğsun inşallah...

merhaba arkadaslar bende subat annesiyimmm ve buraqyı malesef yeni gördğmmm aranızda yer varmı acabaa :)

hoşgelsin canım aramıza... melegini sağlıkla almayı nasip etsin sanada rabbim...

SİNEMcim ESRAcım gözleriniz aydın olsun maşallah bebişlere...

sağol canım darısı dr. yolu gözleyenlere inşallah...

sırt ve bel ağrılarından duramıyorum ben artık...doktor ilaç verdi ama içmedim daha hiç..üf bi sürü hap elevitti kan ilacıydı magnezyumdu ..vs..
bayramı bi getirseydim hayırlısıyla
cnm ya geçmiş olsun ama artık bel agrıları artıyo maalesef bel yastıgı filan kullanıyormusun bende almayı düşünüyorum faydası olur belki
valla canım ne bileyim psikolojimi bozdu benim ki geçen gittiğimde 2 tartıda aynıydı yani
gülüm bak benım evde normal tarım var onda 78 doktorun tartısında 80 çıkıyorum onunkı hassas olanlardan yani hassaslar 1 2 kilo farkediyor çünki orda kıyafet ayakkabı filan öle tartılıyoz valla ben diyetisyeni bugün soracam doktora uygulayamam gitmicem diye yine fırça yemessem iyidir
merhaba arkadaslar bende subat annesiyimmm ve buraqyı malesef yeni gördğmmm aranızda yer varmı acabaa :)
hoşgeldın cnm aramıza
merhaba kızlar nasilsiniz calisan annelere kolay gelsinnn ya bu sabah sat 5 te kızlar bi karin agrisi girdi oluyom sandim snki icim kopuyodu sizde de olan varmi acaba

mrb gülüm geçmiş olsun ben pek yaşamıyorum karın agrısı üşüttün filanmı acaba dikkat et kendıne

slm kızlar doktora gidecek olanlar hayırlı haberlerle döner inşallah.
Sinem ve volescim hadi gözünüz aydın meleklerinizi görmüşsüünüz saglıklıymıs ne güsel.
Voles canm sen kac haftalıksın şimdi merak ettim ?
Ezgi087 aramıza hoşgeldin
meleksen gecmiş olsun canm.
Camdanklap aynı bende senin gibi sırt ve bel agrıları cok cekiyorum. çalıştıgım içinde sabahtan aksama sandalye tepesindeyim malesef.dün saat 9 dan gece 12 ye kadar sandalye tepesindeydim ve her gün olmasada en az 14 saatimi oturarak geciriyorum.dün eve gidince eşime azıcık masaj yaptırdım sonra uyuyakalmısım ruh gibi uyandım.çok kötü yapıyor bu bel ve sırt agrısı.
Eşimle bebişimde beni uyutup gece 3.30 lara kadar oturmuslar.babası ben konustum o tekmeledi dio bana cevap verdi dio .bak sen şu edepsize dedim anneyi uyutup babayla keyif çatıyorlar.
Eşim elini karnıma koyunca yumsacık olan yer bi anda sertlesiyo bizim sıpa hemen oraya geliyor babasına tekmeler yumruklar sallıyo :) o cekince elini bi bakıyorum orası yumsacık olmus.:)
bizimki babacı olacak galiba :)

ayy ne güsel bi r duygu yaa.

Off yine cenem düştü yazamıyorum yazamıyorum yazdım mı desatna yazıyorum sanki :):) eeee kızlar siz neler yapıyosunuz bakalım bebişleriniz nasıl ?

hoşgeldin canım iyiyiz sen nasılsın keyifler süper sanırım oh oh maşallah babacı seninki evet olsun ne güzel bakkk çok güzell

cnm ya geçmiş olsun ama artık bel agrıları artıyo maalesef bel yastıgı filan kullanıyormusun bende almayı düşünüyorum faydası olur belki

gülüm bak benım evde normal tarım var onda 78 doktorun tartısında 80 çıkıyorum onunkı hassas olanlardan yani hassaslar 1 2 kilo farkediyor çünki orda kıyafet ayakkabı filan öle tartılıyoz valla ben diyetisyeni bugün soracam doktora uygulayamam gitmicem diye yine fırça yemessem iyidir

hoşgeldın cnm aramıza

mrb gülüm geçmiş olsun ben pek yaşamıyorum karın agrısı üşüttün filanmı acaba dikkat et kendıne

sanırım benimde öle oluyor onların hassas diye bende dikkat edicem diyetisyenle bi görüşme yapmam lasım ama doktor kendi yönlendirdi not yazdı sanki obez oldum bu doktorlar alem yaaaa annem bende 30 kilo almış sonra gene eskiye dönmüşşş

saolun kızlar aksam banyo yapip yatim her halde usutum ben bugun aksam gidiyorum artık allah kısmet ederse 12 gun sonra gorusuruz kızlar cicili bicili insallah bebisin seni korkutu gibi bisi yoktur saglikla 9 ayını bekler dilerim

bi de kızlar kasılmalarınız günde kaç kere oluyor.
ben doktora söyledim kasılmam oluyor diye magnezyum yazdı ve günde kaç kere oluyor diye sordu hatırlamadım tabi çünkü hiç sorun yapmıyordum. ama şimdi bakıyorum da 7-8 kez oluyor kasılmalar...
benim gibi tembel anne de var mı acep hiç egzersiz yapmayan :kedi:
ben açıktım gidip birşeyler yemeliyim. görüşürüz kızlar

canım yürüyüşlerini ihmal etme insan mutlu oluyo hem uçu açılıyo ben her gün bir saat yürüyorum ve herkese öneririm 10 kilo aldım ama hiç bi ağırlaşma yok çok rahatım allaha şükür ....

kızlar bide şu şarkının sözlerine bakarmısınız ne kadar güzel ya bunu dinlerken çok duygulanıyorum benden melek kızıma olsun gülben ergenin bu şarkısının sözleri

Aşkın bir tarifi olmasa seni nasıl anlatırdım
Mütemadiyen anarmıydım adını
Bilirsin hassasımdır konu sen olunca

Gözlerindeki bereketli toprakta açmak gibisi varmı
Sen hayatımdasın ya bundan böyle benim içim acı tutarmı

Varlığın öle bi sevinçki burnumda çilekli sakızımın kokusu
Dertlerimi sayfa sayfa savurdum mümkünse gelmesin yenisi
Zaman ne demek adını sende unuttum biliyorsa sölesin birisi
Gel saklanalım hiç bi ayrılık bulmasın bizi

Şenizopuyorumnanaktan

esracım ben ilk başta inci olsun istiyordum ismini, ama şimdi ipek diye sevmeye başladım. hoşuma da gitti böyle kalsın dedim eşimi kırmadım. sağlıklı olsunlar da gerisi teferruat.. gerçi teferruat diyorum ama kaynanamlar bir isim istese hayatta koymazdım :umursamaz:

serap nereye gidiceksin canım diyetisyen için?

saolun kızlar aksam banyo yapip yatim her halde usutum ben bugun aksam gidiyorum artık allah kısmet ederse 12 gun sonra gorusuruz kızlar cicili bicili insallah bebisin seni korkutu gibi bisi yoktur saglikla 9 ayını bekler dilerim

güle güle canım iyi yolculuklar iyi bak kendine

meleksen gÜlŞah geÇmıŞ olsun kızlar
cıcılı ııı haberlerle gel canım
esracım sabah senın msne adresının yanında ultrason fotrafı vardı esra yenı mesenger remı ekledı yazıyodu ama Şımdı yok
ezgı hoŞ geldın canım arammzıa

hoşgeldin canım iyiyiz sen nasılsın keyifler süper sanırım oh oh maşallah babacı seninki evet olsun ne güzel bakkk çok güzell

Evet babcı olacak sıpa .Kızlar ya bu bebekleri şimdiden alıştırmak lazım mış geceyi gündüzü ögretmek lazımmıs yoksa dogduktan sonra cok uykusuzluk cekermişiz.Önceden gündüzleri müzik dinletiyordum onunla falan konusuyordum gündüzü ögrensin die baska ne yapabilirim ki yaa.Siz b işey yapıyomusunuz.?

Meleksencim yurtdışına gideceksin değilmi ailenin yanına .Sanırım doguma kadar da orada kalacaksın. Allaha emanet olun canm sen ve bebişin.

Cicili biciliye ne oldu kızlar ?

shine cnm saol evet aylemin yanına ingiltereye 2 hafta tatile ve doktor kontrolume gidicem insallah sag saglim donucem turkiyeye 2 hafta sonra orda doguma kalmicam cnm sadece 2 hafta durcam orda doguma cok var da ocak gibi doguma gidicem allah nasip ederse

ben geldımmm opuyorumnanaktan
seker yuklemem yarına kaldı ac karna gıtmem gerekıyomus sabahtan ac karna gıdıcem tekrar...
onun dısında ultrasona gırdım mınık kızım (dıyorum ama pek mınıklıgı kalmamıs naniknanik ) 31 cm ve 730 gr olmus doktor amcamızın soyledıgıne gore gelısımı gayet guzelmıs. boyu,kılosu,suyu,eşi guzelmıs bebegımın. ultrasonla bakarken karnıma 1-2 tepıkte kendısı yedı guldu sonra rahatsız ettık kızını pek de keyfıne duskun dıye kaydirigubbakcemile3
grıp oldugumu soyledım oda atesını takıp et eger atesın cıkarsa,sıddetlı ıshal olursan ve kas,eklem agrıların olursa gorun doktora yoksa buraya saglam gırer hasta cıkarsın dedı. benımde atesım hıc yok agrım sızım yok sadece burnum tıkalı hafıf bıde halsızlık war o zaman normal bı mevsımsel grıp gecırıyosun dedı ılacta vermedı bol bol sebze meyve ye dınlen en ıyı ılacı bu dedı kafamçokkarıştı
hastane zaten korku fılmı gıbı 3 kere oksuren gelmiş walla hasta kabulu yapmıyolar bıle artık bende dedım atesım cıkmadıgı surece doktorun dedıgı seyler olmadıgı surece gıtmıyım orası daha cok mıkrop yuvası...
bu arada 1 kılo daha almısım toplamda aldıgım kılo 6 oldu yanı :sm_confused:

Back