kızımın derdinden kendi derdimi unutuyorum
uyudu minişim çok şükür
benim de göğüsler çatladı kızlar. öyle sızlıyorlar ki başıma ağrılar giriyor sabah dayanamadım ağrı kesici yuttum. kızım sancısı gelince ısırıp çekiştiriyordu galiba ondan oldu. sağıp biberonla verdim biberonun başını bile nasıl ısırıyor yaramas.
50 cc süt sağdım. yeter mi acaba bir bilgisi olan var mı bu konuda? mama verenler kaç cc veriyor? anne sütü de mama gibi midir miktar bakımından?
sağınca zeytin yağı sürüp kapatıyorum pedle inşallah çabuk iyileşir...
kızlar emzik olarak chicco nun kauçunu alın ucu çok değişik damaklı değil benimki onu aldı yareninkide almış ama benimki genede emip oyalanayım demiyo çok nadir ööle
kızlar bide bişey sorcam benim kızım uykusu varken akşam geç saatlerde mesela 11 gibi, memede uykuya dalmadan çok huysuzlanıyor ağlıyor bağrıyor memeyi 2 kere çekiyor bırakıp ağlıyor, düz tutuyorum kucağımda hemen susuyor, uykuya dalma problemi çekiyoruz biraz. siz bebekleriniz uyusun diye neler yapıyosunuz neler deniyosunuz kızlar ya?
zeynep o söylediğin buzuki orhanın yaptığı müzik hakkatten etkili, denedim gördüm, acaba bu ne diye bööle dinliyor sonra sakinliyor ve uyuyor memede. herkese tavsiye ederim. tabii altı temizse, karnı doymuşsa ve gazı yoksa uyuyor :)
hılalcım benımkınıde sakınlestırıyor o muzıkler su an mesela pusetınde bı yandan da o calıyo uykuya daldı kendı kendıne... ben ya bu sekılde uyutuyorum eger gazı warsa huzursuzda gogsumde pıspıslıyarak uyutuyorum bazende kendısı emerken uyuyor...
pekı mınıklerı uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz? bızım zıllı yenı bı huy edındı kendısıne uyanıkken cırpınıyo resmen kucagına alıp ewın ıcınde gezınde kuzu kesılıp cın cın bakıyor :roflol:
bnde doğum hikayemi ekledimmmmm
dun gecede uyudu benım zilloşum...
gece 1 de yattı sabah 9 da kalktı...
arada 2 kere uyandı emmeye ama olur o kadar cok ayakta kalmadan gerı uyudu zaten yormadı benı.
2 gundur uyuyorum az da olsa gozumu actım resmen ya ıns artık bı duzene gırıyodur.
ama bunun etkısınde gunduz benım onu ayakta tutma cabalarım buyuk. dun aksam 5 te bı uyandı gece 12 ye kadar hep ayaktaydı banyo yaptırdık sonra uyuma moduna soktum cocugu. gunduz ne kadar ayakta kalırsa gecemız o kadar rahat gecıyor...
zeh zeynep yaren.. kızlar şaşırıyorum valla sallamak kucağa almak hiç işe yaramıyor bizde sizde nasıl yarıyor..bizde beyefendi sıkılmışsa ağlıyrsa sadece benim mememle sakinleşiyor ne emzik ne sallamak babası da 10 dk anca susturuyor valla banyoya tuvalete zor gidiyorum uyumuyorsa memede kısacası...gece gene cok zorlandık..6-7 saat mememde uyumadan durdugu oluyor boş da olsa cekiyor..heralde süt çıkıyordur??ağlaya ağlaya dua ede ede uyuttum..tam dalacakken irkilip memem ağzında mı yokluyor ypksa basıyor yaygarayı.. salladık arabasına koyduk olmuyor agız hep meme bakıyor...alınca da agzında sakız gibi cekiştirip cıkarıyor jaybettirip geri buluyor cekeleştirşiyor.. haliyle benimki de can acıyor..sora kendimi kötü hissediyorum bi o bi bu memee saatlerce oturuyoruz...uyursa seviniyorum şu anki gibi...:)) gaz oldugunu dusundum ama doktor gaz olursa memede susturamazsın demişti???bu hep 6 ay boyle mi olucak ben yemek bile yiyemiyorum evde de tek basımayım aclıktan olucem..
Kizlar ben kizima emzigi çikolatayla alistirdim
emzigimiz silikon damakli degil ucu yuvarlak bi iki kere vercegim zaman az sulandirilmis çikolataya batirip verdim cuk cuk emmeye basladi :ecrin_bebek:
agzinin tadini biliyo cadikaydirigubbakcemile3
anam goguslerden cok sukur hıc cekmedım ondan bı fıkrım yok ınan :sinifsinif:
sut ıcın bızımkı cok ac oldugunda 120 cc bıle ıcıyor eger 2-3 saat emmemısse...
kızlar ya ıpegın yuzu kıpkırmızı... alnında kucuk sıvılceler doldu. yuzundede ucu beyaz sıvılceler cıktı. ısılık desen ımkansız cenku cok gıydırmıyorum hıc. bı atlet war ıcınde ustundede zıbın takımı,patık ve eldıven. neden oldu anlamadım mafoldumben
nur zeytınyagı ıcırmeyı bende duydum ama saf olarak degıl... kıvamı koyu yutmakta zorlanır dıye bıraz sut sagıp ıcıne 1 cay kasıgı koyup ıcır dedı babanem bana gercı denemedım ama yaparsamda oyle yaparım.
benim kızın da yüzü alnı sırtı heryeri sivilce doldu.
yapacak birşey yok galiba
o sivilcelerden Ecemde de var :1no2:
eee meme emerken yanak memeye yapisik terliyo ondan olabilirmi ki:uhm:
yaaakaydirigubbakcemile3 kız biz boş boş veriyoz ondanmı almıyo bu veletler..açıkcası korkuyom be.küçücük nasıl tatlı vereyim diyodum.bu arada tatlıyı verdikten sonra su veriyon dimi kız.yazık susuzluktan damak yapışırkaydirigubbakcemile3 bendemi denesem acep...amaan benim kız o tadı geçince gene atar gib geliyo...
peki her vermendemi tatlı veriyorsun.artık yoksa direk alıyormu emzigi.bide ne kadar zaman verdin bu tatlı.o olayını.şimdi boş boş alıyormu...
yok canim ilk baslarda iki üç kere verdim o kadar artik direk aliyo bide çikolatayi suyla karistirdigim için çok tatli olmuyo emzigi batirip çikariyodum o kadar
anladın ben bi kere şekerli su yaptım önce içirdim ardındanda emzigi verdim..o tadı gidene ekadar çekti tabi çekmede agzında dolandırdı durdu.sonrada agzından fırlatıp attı..valla bana bi yol gösterin nasıl vercem ben bu emzigi:umursamaz:
Canim bide emzigin seklinden de almiyo olabilir ben ilk bas kauçuk damakli denedim almadi silikon damakli denedim almadi sonunda silikon ucu yuvarlak meme ucu kadar emzik aldim ona alisti
eczaneden damaksız emzık aldım wee nın bıde onu denıyım dedım sılıkon damaksız. sanırım onu daha cok sewdı cok ugrastırmadan 1-2 kerede aldı emıyo ama kocaman ya cok komık duruyo agzında :roflol:
selam herkese,
alp imin de yüzü doldu dun kontrolumuz vardı sorduk doktora, bebeklerde stresten olur dedi,sadece yuzde oldugu icin alerji vs olmadıgı anlasılıyormus yapacak bir sey yok,
ama ben de uzuldum, putur putur oldu oglanımın suratı diye, gorende alerji mi yaptın dior sinir ediyor beniya gogus ucları icin ben kremlerden pes ettim anne sutu en iyi geleni, bir de emzirdikten sonra soguk su veya sarılmıs buz ile kompres yapmak lazım bende o ise yaramıştı ilk haftalarda, kremler vs daha acıtıyor bir de su gogus kalkanlarından kullanıp surtunmeyi azaltmanızı oneririrm sutyene vs surtundukce daha cok tahris oluyor avent in gogus koruyucu kalkanlarından aldım, bu tip zamanlarda işe yarıyor oneririm,
herkesi opuyorum, gecmisi okuyamadım umarım tum bıdıklar iyidir,
kolay gelsin...
selam herkese,
alp imin de yüzü doldu dun kontrolumuz vardı sorduk doktora, bebeklerde stresten olur dedi,sadece yuzde oldugu icin alerji vs olmadıgı anlasılıyormus yapacak bir sey yok,
ama ben de uzuldum, putur putur oldu oglanımın suratı diye, gorende alerji mi yaptın dior sinir ediyor beniya gogus ucları icin ben kremlerden pes ettim anne sutu en iyi geleni, bir de emzirdikten sonra soguk su veya sarılmıs buz ile kompres yapmak lazım bende o ise yaramıştı ilk haftalarda, kremler vs daha acıtıyor bir de su gogus kalkanlarından kullanıp surtunmeyi azaltmanızı oneririrm sutyene vs surtundukce daha cok tahris oluyor avent in gogus koruyucu kalkanlarından aldım, bu tip zamanlarda işe yarıyor oneririm,
herkesi opuyorum, gecmisi okuyamadım umarım tum bıdıklar iyidir,
kolay gelsin...
ya bıde bu emerken gık gık sesler cıkarıyo mırıldanıyo cok tatlı oluyo sankı her an konusucak bıseyler anlatıcak gıbı oluyo yerım ya :sm_cool:
kaydirigubbakcemile3
ayy yerim yaaa.bende istiyooommm..benimkide beni emerken öyle yapıyo bazen mırıldanarakemiyo..ahh bide kauçuk deneyecegim emzigi..
kaydirigubbakcemile3
ayy yerim yaaa.bende istiyooommm..benimkide beni emerken öyle yapıyo bazen mırıldanarakemiyo..ahh bide kauçuk deneyecegim emzigi..