kızlar doktorlarınızın verdiği fitillerin adı ne paranox mu ?
zınco yu da duydum oda ıyıymıs bıde metsıl war oda sab sımplex ın aynısıymıs...oy kıyamam yavrumaa...bizde bi kaç gündür sancıdan gözümüz açılmıyo sabahlara kadar ayaktayız kıyamıyorum yavruma doktor zinko verdi zeynepcim sab sımplex kullanmadım ama kullananların yorumlarını okudum faydasını görmüşler..allahım iyilik versin inş bebişlerimize
boyuna kilosunada maşallah almış başını gtmiş
ewet canım paranox verdi.kızlar doktorlarınızın verdiği fitillerin adı ne paranox mu ?
oy masallahhhhh sutun yaramıs ne guzel...bu arada benim kızımda kilo almış
02.02.2010 da doğdu 4360 gr dı
02.03.2010 da 5500 gr çıktı
canım babulıne bızdede war cok bı yararını gormedım acıkcası... zınco mu denesem bende? kararsız kaldım... fıtılımızde war haftada 3-4 kez cok zorlarsa kullanabılırsın dedı doktor ablamız...canım geçmiş olsun benim kızda aynısı çok ıkınıyor uykusunda bilebende dün getirdim doktora babuline diye bitkisel bir surup verdi gaz için tanıdık eczanelerede sordum zinco dan daha iiyiymş memnunmuş bunu kullannalar akşam yarım çay kaşıgıyla 2 damlada zinco attım içine dün gece okaadr rahat uyudu ki çok şükür iyi geldi sanırım emziremiyodum gaz sancısından ıkınmasından birde fitil verdi çok zorda kaldığın zmanlarda kullanabilirisn diye sabah 5 bucukda uyandı gece deliksiz uyudu.sütünüz yetiyomu arkdaşlar ben bazen mama veriyorum doymuyor kız sütümden moralim bozulduğunda anlıyorum sütüm yetmiyor bebeğime mama veriyorum ne yapım durmuyo aç uyuyamıyor...
kızlar apar topar doktora gıttık bugun... Dun geceden berı ıkınıyo ıpek... Dayanadım goturdum en son. Fena halde gazımız warmıs. Doktor sab sımplex dıye bı damla yazdı. Bıde fıtıl yazdı. Damlayı gunde 3 kere 8 damla kullanabılırmısım. Fıtılıde cok zorda kaldıkca haftada 3-4 kez yapabılırmısım... Sabah aksam yarım cay bardagına yarım tatlı kasıgı rezene cayı da verıcekmısım kıza. Karna masaj elektrık supurgesı herseyı denedım... Kolık dedı doktor 3-4 aya kadar surebılır dedı... Sab sımplex ıcın nette pek ıyı seyler yazmıyor kullanan warmı? Cok zor durumdayım yanımda yardımcı kımse yok butun gun aglıyor ıkınıyor meme ıstıyor... Hıcbısey yapamıyorum uykusuzluk zaten hat safhada...
Bu arada kılomus 3.980 olmus... 24 gunluk su an 2.900 dogdu sonra 2.700 e ındı. Sımdı 24 gunde yaklasık 1 kılo 300 gr almıs 4 kıloya dayanmışız...
Boyumuzda 6 cm uzamıs. 47 dogmustuk 53 olmuşuz...
Doktor uyudugu zaman emzırmek ıcın uyandırma kılo alımı cok ıyı acıkınca kendı kalkar artık duzenını kurmaya baslamıstır dedı. Sarılık rıskımız yokmus o yuzden ılla 2 saate bı emmesı lazım dıye bı durum soz konusu degılmıs. Zaten 3-4 saatten fazla uyumuyor kı... Hele su aralar 1 saat uyusa gazdan öper başıma koyarım...
Napıcgımı sasırdım sab sımplex kullanan warmı aranızda ya???
kızlar apar topar doktora gıttık bugun... dun geceden berı ıkınıyo ıpek... dayanadım goturdum en son. fena halde gazımız warmıs. doktor sab sımplex dıye bı damla yazdı. bıde fıtıl yazdı. damlayı gunde 3 kere 8 damla kullanabılırmısım. fıtılıde cok zorda kaldıkca haftada 3-4 kez yapabılırmısım... sabah aksam yarım cay bardagına yarım tatlı kasıgı rezene cayı da verıcekmısım kıza. karna masaj elektrık supurgesı herseyı denedım... kolık dedı doktor 3-4 aya kadar surebılır dedı... sab sımplex ıcın nette pek ıyı seyler yazmıyor kullanan warmı? cok zor durumdayım yanımda yardımcı kımse yok butun gun aglıyor ıkınıyor meme ıstıyor... hıcbısey yapamıyorum uykusuzluk zaten hat safhada...
bu arada kılomus 3.980 olmus... 24 gunluk su an 2.900 dogdu sonra 2.700 e ındı. sımdı 24 gunde yaklasık 1 kılo 300 gr almıs 4 kıloya dayanmışız...
boyumuzda 6 cm uzamıs. 47 dogmustuk 53 olmuşuz...
doktor uyudugu zaman emzırmek ıcın uyandırma kılo alımı cok ıyı acıkınca kendı kalkar artık duzenını kurmaya baslamıstır dedı. sarılık rıskımız yokmus o yuzden ılla 2 saate bı emmesı lazım dıye bı durum soz konusu degılmıs. zaten 3-4 saatten fazla uyumuyor kı... hele su aralar 1 saat uyusa gazdan öper başıma koyarım...
napıcgımı sasırdım sab sımplex kullanan warmı aranızda ya???
kızlar doktorlarınızın verdiği fitillerin adı ne paranox mu ?
bu arada benim kızımda kilo almış
slm kızlar herkes aynı dertten muzdarip galiba GAZ bizde 3gündür ugraşıyoruz bu dertle ama 2 gündür benim uygaladıgım yöntemler
her altını açtıgımda ayaklarını karnıa bastırıp 10akadar sayıyorumbe karnına masaj yapıorum o ara gaz çıkarıyor
her emzirmede de mutlaka gazını çıkarıyorum daha önce pek ugraşmıyordum çıkımayınca ama şimdi çıkarana kadar ugraşıyorum 2 gündür rahatız çok şükür
ha bide zinco veriyorum günde 1 defa
bu gazlı günler biraz sıkıntılı ama bu günlerde geçecek hayırlısıyla ohaoldumsmile
Bizde bugün tam 40 günlük olduk ,banyomuzu yaptık anneanneye gittik gezdik biraz kızımla sonra abilerimizi okuldan alıp eve döndük.İki gündür kabızlık sorunu yaşıyoruz Zeynep çok huysuzlanıyor kıvranıyor, ağlıyor bunuda bir atlatabilseydik keşke emziğede alıştıramadım ne yaptıysam almıyor bir türlü ....
kızlar eczaneye gidecek kimsem yoktu bugun, babuline ı evde bulundurmak gerek o zaman yarın aldırırım,
ama emzirip masajını yapıp sıcak su torbasını havluya sarıp sırtını dayadım, arada ayaklarını da ısıttım, mışıl mışıl uyuyor kuzum sonunda :) arada pıtır pıtır gazını da çıkarıyor :)
herkese kolay gelsin,
slm kızlar burnumuz tıkalı uyuyamıyoz butun gundur oturuyoz.. kucağımda ısınıp sızıyor oğluş...ne dese yapıyz yazık ona...gz ile ilgili konuları okudum allah kolaylık vrsin bize npşuuur vermesin.. 3 haftadan sonra mı cıktı sizde oncesinde yojmuydu??
canım geçmiş olsun benim kızda aynısı çok ıkınıyor uykusunda bilebende dün getirdim doktora babuline diye bitkisel bir surup verdi gaz için tanıdık eczanelerede sordum zinco dan daha iiyiymş memnunmuş bunu kullannalar akşam yarım çay kaşıgıyla 2 damlada zinco attım içine dün gece okaadr rahat uyudu ki çok şükür iyi geldi sanırım emziremiyodum gaz sancısından ıkınmasından birde fitil verdi çok zorda kaldığın zmanlarda kullanabilirisn diye sabah 5 bucukda uyandı gece deliksiz uyudu.sütünüz yetiyomu arkdaşlar ben bazen mama veriyorum doymuyor kız sütümden moralim bozulduğunda anlıyorum sütüm yetmiyor bebeğime mama veriyorum ne yapım durmuyo aç uyuyamıyor...
ewet gercekten cok zor elden hıcbısey gelmıyo :sinifsinif:zeynepçim geçmiş olsun canım kolik arastatda var biliyosun 3 ay sürermiş zinco kullanıyorum bende tamamen kesmiyo ama rahatlatıyo canımçok zor ya acı çektiklerini görüp bişi yapamamamk.
bnde su sıcak su torbası olayını denıyım nasıl yapıyorsun???kızlar eczaneye gidecek kimsem yoktu bugun, babuline ı evde bulundurmak gerek o zaman yarın aldırırım,
ama emzirip masajını yapıp sıcak su torbasını havluya sarıp sırtını dayadım, arada ayaklarını da ısıttım, mışıl mışıl uyuyor kuzum sonunda :) arada pıtır pıtır gazını da çıkarıyor :)
herkese kolay gelsin,
canım dun sordum burun tıkanıklıgı arada olabılıyormus. serum fızyolojık yazdı tıkandımı 2 ser damla damlatıcam burnuna...slm kızlar burnumuz tıkalı uyuyamıyoz butun gundur oturuyoz.. kucağımda ısınıp sızıyor oğluş...ne dese yapıyz yazık ona...gz ile ilgili konuları okudum allah kolaylık vrsin bize npşuuur vermesin.. 3 haftadan sonra mı cıktı sizde oncesinde yojmuydu??
saol canım ewet toparladı kızım masallah... ıns boyle gıder en az 7-8 ay emzırmek ıstıyorum...oy canım geçmiş olsun.amaan şu gaz olayıda amma kötü şeymiş.az daha dayanın üç aydan sonra azalıyo.yada bitio..gaz olmazsa rahat uyuyorlar canım.defne uyudumu gündüz 3-4 saat uyuyo..inşallah geçer.bu damlayı zeh yani zehra kullanıyordu çokmemnunum demişti.hata doktor bizede yazdı gazı olursa verin diye yani benimde aklımdaydı.ama gaz olmadıgı iin almadık biz...
maşallah zeynep çok iyi kilo almış.yrasın sütler kuzucuga...
bu paranox ateş düşürücü fitil oluyo sanırım...
mana gülşah maşallah.ne ettin kızı böyle way tombik vay.
uyguladıgın yöntemler çok dogru.iyi etmişsin canımbkolay gele...
hadi hayırlı olsun canım.40 çıktı demek..maalesef bende alıştıramadam emzige.sanırım artık vazgeçecegim...
oy maşallah ne güzel.iyi bari..evimiz eczane gibi herşey bulunur.kızlar yakında sizde doldurursunuz.herşey bulunmalı çcuklar için ne olacagını bilemioruz.bir anda ateşi çıkabilir .ne biem her ilacı bulundurun....
neden tıkalı.aceba ..kusuyormu yani burnundanda çıkıyorsu kalıntıdır merak etme bir kaç güne kadar kendiligindin yok olur diyecektim..geçmiş olsun canım.serumfizyoloji dene.yani eczanelerde satıan tuzlu su oluyo,burun tıkanıklıgını açıyo.damlatıyorsun ...
canım sanada geçmiş olsun...olsun canım arada bi mama ver ne olacakki.aman moraller bozulmasın...
maşallah dilanura canım.umarım gaz sorununuzu bir anönce çözersiniz..
tam bilmiyorum ama birkaç saat içinde geçiyor sanırım.hiç fark etmedim..
teşekkürler canım..
maşallah yagıza...güzel kilo almış.boyuda iyi.e emiyoda daha ne olsun...bol sütler olsun...zemuszemus
oy maşallah tombigime..
bizimde bugün 35.ğünümüz.kırkımıza az kaldı....
ah canım demekki gazı varmış kuzucugun.gaz yapıp rahatladıgına göre...
bence kendini gündüz uykusuna alıştır canım .bunlar büyüyene kadar ihtiyacın olacak gündüz uykusuna.bende gündüz uyuyamayanlardandım.ama zeyneple yorgun dura dura artık gündüz uyur olmuştum.ahhh keşke şimdi uyayabilsiem gündüz.mümükün degil...kıymetini bil vallaopuyorumnanaktan
hiç üzülma canı ne yapalım olmayansütü zorla getirecek degilsin.mamadada vitamin yokmu sanki.dert etme hiç anne sütü almayan çocuklar bile var ee onlar ne yapsın.sen iki kez bari veriyormuşsun ne güzel.damla bile olsa ver.saglıklı olsun yeter..
sizdede kabızlık sorunumu var.canım fitilden önce zeytinyagı içirmeyi dene.bunu her doktor der .faydalıdır.bir çay kaşıgı içir.günde iki kez bile olur.spoposunu sıcak suda tutabilirsin.karnına masaj yapıp ovabilirsin..poposuna zeytinyagı sürebilirsin.ilerde çatlak olmasın diye.ıkındıkça popo acıyabilir.karnını sıcak tut bide.....bunlar denenmiş tastillenmiş şeyler.korkmadan yapabilirsiniz...
kızlar apar topar doktora gıttık bugun... dun geceden berı ıkınıyo ıpek... dayanadım goturdum en son. fena halde gazımız warmıs. doktor sab sımplex dıye bı damla yazdı. bıde fıtıl yazdı. damlayı gunde 3 kere 8 damla kullanabılırmısım. fıtılıde cok zorda kaldıkca haftada 3-4 kez yapabılırmısım... sabah aksam yarım cay bardagına yarım tatlı kasıgı rezene cayı da verıcekmısım kıza. karna masaj elektrık supurgesı herseyı denedım... kolık dedı doktor 3-4 aya kadar surebılır dedı... sab sımplex ıcın nette pek ıyı seyler yazmıyor kullanan warmı? cok zor durumdayım yanımda yardımcı kımse yok butun gun aglıyor ıkınıyor meme ıstıyor... hıcbısey yapamıyorum uykusuzluk zaten hat safhada...
bu arada kılomus 3.980 olmus... 24 gunluk su an 2.900 dogdu sonra 2.700 e ındı. sımdı 24 gunde yaklasık 1 kılo 300 gr almıs 4 kıloya dayanmışız...
boyumuzda 6 cm uzamıs. 47 dogmustuk 53 olmuşuz...
doktor uyudugu zaman emzırmek ıcın uyandırma kılo alımı cok ıyı acıkınca kendı kalkar artık duzenını kurmaya baslamıstır dedı. sarılık rıskımız yokmus o yuzden ılla 2 saate bı emmesı lazım dıye bı durum soz konusu degılmıs. zaten 3-4 saatten fazla uyumuyor kı... hele su aralar 1 saat uyusa gazdan öper başıma koyarım...
napıcgımı sasırdım sab sımplex kullanan warmı aranızda ya???
bu arada benim kızımda kilo almış
Bizde bugün tam 40 günlük olduk ,banyomuzu yaptık anneanneye gittik gezdik biraz kızımla sonra abilerimizi okuldan alıp eve döndük.İki gündür kabızlık sorunu yaşıyoruz Zeynep çok huysuzlanıyor kıvranıyor, ağlıyor bunuda bir atlatabilseydik keşke emziğede alıştıramadım ne yaptıysam almıyor bir türlü ....
slm kızlar burnumuz tıkalı uyuyamıyoz butun gundur oturuyoz.. kucağımda ısınıp sızıyor oğluş...ne dese yapıyz yazık ona...gz ile ilgili konuları okudum allah kolaylık vrsin bize npşuuur vermesin.. 3 haftadan sonra mı cıktı sizde oncesinde yojmuydu??
anladım canım sagolasın...zeynepbcim kucak arayışını biraz azaltıyor, gaz konusunda da çoğuna yardımcı oldu, yine masaj yapıyorum tabi, çok tepeleme doldurmadan bebegi yaslayabilecegim sekilde kaynamıs su koydum sıcak su torbasına (büyot deniyormus yeni öğrendim :)) benimki kılıflı ama ne olur ne olmaz cok ısıtır yakar diye araya ince 1-2 kat polar battaniye sıkıstırıyorum, sonra kendi battaniyesi ile buyotuda icina alacak sekilde ortuyorum, ısı çadırı oluyor yani, benim oglanda işe yaradı, dun emzirme sonrası 5 dk masaj yapıp, boyle yatırdım 3.5-4-3 saat uyudu aralarda emzirme ile, arada gazını da cıkardı kendisi, ama şurupları da alayım diyorum ben hiç yoktan bulunsun evde,
rezene cayım varda hep kendim içiyorum oglana ek bir sey vermemeye çalıştığımdan ama bir denerim eger mutlu olursa bebişim devam ederiz,
herkese kolay gelsin kızlar,
selam arkadaşlar,
bugün doğum yapalı 33 gün oldu ve ben kızımı emzirmeme rağmen adet oldum. aranızda varmı adet olan yada çevrenizde duydunuzmu
aynen rüvüşümmmcelwe ben de ek birşey vermem diyordum ama neler verdim neler sırf gazı çıksın diye.
insan başına gelince anlıyormuş.
Allah bebişlerimize sağlık versin
selam arkadaşlar,
bugün doğum yapalı 33 gün oldu ve ben kızımı emzirmeme rağmen adet oldum. aranızda varmı adet olan yada çevrenizde duydunuzmu