2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hatırladım canım. sağol darısı başına :lepi:
doğumum sezeryan oldu. hayırlısı ne yapalım hiç istemedim ama kısmet işte.
sen ne yaptın nasıl gidiyor az kaldı?
senin kırkın bile çıkmış maşallah...ben de gün sayıyorum artık herhalde gününü dolduracak bu gidişle....hayırlısı bakalım.senin bebişin de iyidir umarım emiyor mu?

Kizim bugün tam bir aylik oldu teyzeleri hihoyyyt

maşallah reyhancım. zaman ne cabuk gecıyor dımı...
1 ay gecmıs bıle bak daha dune kadar dogumu beklıyorduk...
hele sımdı sabah nasıl oluyor aksam nasıl anlamıyorum bıle walla...

selam kızlar kımsecıkler yok bugun ıssız kalmıs buralar...
dun sabah ettık yıne ıpekle... kıvrandı ıkındı durdu ne uyudu ne uyuttu...
saat 9 gıbı kakasını yaptı bıde alttan baya bı gaz cıkardı. sonra emdi baya uyudu mest oldu yavrum geceden berı hala uyuyor... bende uyusaydım fırsat bu fırsat ama gunduzlerı uyku tutmuyor benı ewın ıslerını hallettım uzandım rezene cayı ıcıyorum bende :emir_bebek:
o kıvrandıkca ben kıvranıyorum ya elden de bı yere kadar bısey gelıyor... ıcım sızlıyor ya...

maşallah reyhancım. zaman ne cabuk gecıyor dımı...
1 ay gecmıs bıle bak daha dune kadar dogumu beklıyorduk...
hele sımdı sabah nasıl oluyor aksam nasıl anlamıyorum bıle walla...

Dogru valla zeynepcim zaman simdi çok çabuk geçiyo
yok acikti yok agladi altina yapti derken bi bakiyorum aksam olmus bileakannehir

herkese slm kızlar nasılsınız bakalım
zeynepcım uuzulerek soyluyorum benım oglum meme almıyo anne sutunu ek gıda olarak alıyo
yanı mama yıyor bende gunde 2 kere sutum bırıktıkce sagıyorum bıberona onuda ıcıyo yanı mamayla beslenıyo anne sutunu yardımcı besın olarak alıyo
dun doktorumuz cocuk cekmedıgı ıcın zamanla sutumun azalabılecegını soyledı cok uzuldum zatende azaldı dahadamı azalacak dıye uzuldum
okadar ugrasıyorum en fazla 30 cc sut cıkıyo eh yanı doyarmı cocuk 30 cc sütle mecbur mama verıyorum
ahh ahh ne kadarda heves etmıstım emzırmeye ne yapalım saglık olsun

selam kızlar çok yorgunum kötü bi gece geçirdik şeyma hiç durmadı bütün gece ayağımda sallayarak sakinleştirdim yawrum ıkındıkça basıyo çığlığğı sabahta devam etti bizde fitillle yaptırdık rahatladı yıkadık onu şimdi yatıyo ama heran uyancak gibi okadar uykusuzki ama uyumuyo

meraba bayanlar bende 1 şubat doğumlu dilanurun annesiyım:))kızım sağlıklı bir şekilde kollarımda rabbime sonsuz şükürler olsun bugün aşımızı yaptırdık 4.500 gr olmuş kilomuz boyumuzda 53 cm ama çoook gaz problemimiz var teyzeleri geceleri 2-3 kadar uyuyamıyor bugün doktora getirdim zinco kullanıyordum daha etkili bir bitkisel surup verdi fitil verdi inş. iyi gelir kızıma ağlamasına hiç dayanımıyorum çok kasıyor kendini bende yediklerime dikkat ediyorum gaz için bende birşeyler içiyorum ama nafile kızımdada var inş. sizlerde yoltur olmaz...

maşallah dilanura canım.umarım gaz sorununuzu bir anönce çözersiniz..

kızlar yediklerimiz nezaman sütegeçiyo bilginiz varmı

tam bilmiyorum ama birkaç saat içinde geçiyor sanırım.hiç fark etmedim..

teşekkürler canım..

Selam kızlar bizde dün aşımızı olduk doktor teyzemize kontrole gittik.
Oğlum 900 gr almış boyumuzda 55 cm. olmuş 5 cm uzamış maşallah..:nazar:
Doktorumuz ayda 500 gr ve üzeri alıyorsa sütün yarıyor demektir dedi.
Bebişleri az kilo alan arkadaşlar üzülmesin ayda 500 gr. kadar normalmiş. Mama vermeye gerek yokmuş.

maşallah yagıza...güzel kilo almış.boyuda iyi.e emiyoda daha ne olsun...bol sütler olsun...zemuszemus

Kizim bugün tam bir aylik oldu teyzeleri hihoyyyt

oy maşallah tombigime..
bizimde bugün 35.ğünümüz.kırkımıza az kaldı....:eek:

selam kızlar kımsecıkler yok bugun ıssız kalmıs buralar...
dun sabah ettık yıne ıpekle... kıvrandı ıkındı durdu ne uyudu ne uyuttu...
saat 9 gıbı kakasını yaptı bıde alttan baya bı gaz cıkardı. sonra emdi baya uyudu mest oldu yavrum geceden berı hala uyuyor... bende uyusaydım fırsat bu fırsat ama gunduzlerı uyku tutmuyor benı ewın ıslerını hallettım uzandım rezene cayı ıcıyorum bende :emir_bebek:
o kıvrandıkca ben kıvranıyorum ya elden de bı yere kadar bısey gelıyor... ıcım sızlıyor ya...

ah canım demekki gazı varmış kuzucugun.gaz yapıp rahatladıgına göre...
bence kendini gündüz uykusuna alıştır canım .bunlar büyüyene kadar ihtiyacın olacak gündüz uykusuna.bende gündüz uyuyamayanlardandım.ama zeyneple yorgun dura dura artık gündüz uyur olmuştum.ahhh keşke şimdi uyayabilsiem gündüz.mümükün degil...kıymetini bil vallaopuyorumnanaktan

zeynepcım uuzulerek soyluyorum benım oglum meme almıyo anne sutunu ek gıda olarak alıyo
yanı mama yıyor bende gunde 2 kere sutum bırıktıkce sagıyorum bıberona onuda ıcıyo yanı mamayla beslenıyo anne sutunu yardımcı besın olarak alıyo
dun doktorumuz cocuk cekmedıgı ıcın zamanla sutumun azalabılecegını soyledı cok uzuldum zatende azaldı dahadamı azalacak dıye uzuldum
okadar ugrasıyorum en fazla 30 cc sut cıkıyo eh yanı doyarmı cocuk 30 cc sütle mecbur mama verıyorum

hiç üzülma canı ne yapalım olmayansütü zorla getirecek degilsin.mamadada vitamin yokmu sanki.dert etme hiç anne sütü almayan çocuklar bile var ee onlar ne yapsın.sen iki kez bari veriyormuşsun ne güzel.damla bile olsa ver.saglıklı olsun yeter..

selam kızlar çok yorgunum kötü bi gece geçirdik şeyma hiç durmadı bütün gece ayağımda sallayarak sakinleştirdim yawrum ıkındıkça basıyo çığlığğı sabahta devam etti bizde fitillle yaptırdık rahatladı yıkadık onu şimdi yatıyo ama heran uyancak gibi okadar uykusuzki ama uyumuyo

sizdede kabızlık sorunumu var.canım fitilden önce zeytinyagı içirmeyi dene.bunu her doktor der .faydalıdır.bir çay kaşıgı içir.günde iki kez bile olur.spoposunu sıcak suda tutabilirsin.karnına masaj yapıp ovabilirsin..poposuna zeytinyagı sürebilirsin.ilerde çatlak olmasın diye.ıkındıkça popo acıyabilir.karnını sıcak tut bide.....bunlar denenmiş tastillenmiş şeyler.korkmadan yapabilirsiniz...

ya artık benim kız memede uyumuyo..karnını doyuruyo.şap diye memeyi çekiyo.eeeee diyom hadi uyu.gözüme bakıyo..sen uyut diyo sankikaydirigubbakcemile3....iki gündür böyleyiz.emzik olayı yok yani...

slm kızlar u şubat bebişleri anlaşmış galiba.bizim burak beyde gece sabaha kadar uyumadı emziriyorum uyuyo yatağına yatırınca çığlığı basıyo.sanki biri çocuğa bişey yapıyo.bugün yarı 40ımızı çıkardık annem geldi.banyo yaptık.misler gibi oldu oğluşum.yatıyo şimdi.bizde oturuyoruz annem ve kızkardeşimle.

senin kırkın bile çıkmış maşallah...ben de gün sayıyorum artık herhalde gününü dolduracak bu gidişle....hayırlısı bakalım.senin bebişin de iyidir umarım emiyor mu?

yok canım 40ıçıkmadı daha 10 günlük
dün gece biz de uyumadık kızlar önceden uyumasam kkya girerdim şimdi biraz yastığa başımı koyabilsem diye düşünüyorum.
bu ne zamana kadar sürecek? sanki hiç bitmeyecek gibi.
annem de bir hafta sonra giderim diyor napacam ben
sizin anneler ne zman gitti kızlar? ne kadar sürede normal hayata dönebilirim acaba yemek yapmak temizlik yapmak vs ben şuan kendimi bile zor doyuruyorum yemek pişip önüme geldiği halde. bebek tüm vaktimi alıyor.
iyi kötü 10 gün geçirdik. bir ay daha geçseydi inşallah.
teyzemi yardıma mı çağırsam. sizce üstesinden gelebilir miyim kızlar?

selam herkese, ya bu son 3 gundur benim oğlanda da bir ıkınma krizi var sormayın dun bugun gunduz hic uyumadı neredeyse 15-2 dk ancak uyuyor sonra mızıldayarak uyanıyor, surekli bir ıkınma durumu var, canı yanıyor gibi gaz masajı vs duzenli yapıyorum gazını da cıkarıyor, surekli meme istiyor meme alıncada emzik gibi kullanıyor uyuyor, emzik verdim goguslerim dinlensin diye onu da sevmedi, kakasını yapınca normal kıvamda cıkıyor halbuki anlayamadım, aynı sorunu yasayanlar varsa kıvamı nasıl? dgru duzgun uyuyamadı da yavrum, uzuluyorum yatır kaldıra dondu iş,

slm kızlar u şubat bebişleri anlaşmış galiba.bizim burak beyde gece sabaha kadar uyumadı emziriyorum uyuyo yatağına yatırınca çığlığı basıyo.sanki biri çocuğa bişey yapıyo.bugün yarı 40ımızı çıkardık annem geldi.banyo yaptık.misler gibi oldu oğluşum.yatıyo şimdi.bizde oturuyoruz annem ve kızkardeşimle.

ohh ne güzel.hayırlı olsun kırkınız

dün gece biz de uyumadık kızlar önceden uyumasam kkya girerdim şimdi biraz yastığa başımı koyabilsem diye düşünüyorum.
sizin anneler ne zman gitti kızlar? ne kadar sürede normal hayata dönebilirim acaba yemek yapmak temizlik yapmak vs ben şuan kendimi bile zor doyuruyorum yemek pişip önüme geldiği halde. bebek tüm vaktimi alıyor.

canım ya seni anlıyorum.benim bundu hiç kalanım olmadı desek dogru.biliyorsunuz annami geçen yıl kaybetmiştim.ama zeynepte canım annem ben bir aylık olana kadar kalmıştı.sonrasındadaşimdide aynı sistemi yapıyorum.temizlik olayını hafta sonlarına bırakıyorum eşim evdeyken.zaten bir haftalık temizlik yetiyo.olmadı akşamları yapıyorum ekstra..yemek işi akşamları yapıyorum.hazır oluyo.veya kız uyudugunda yemek yapıyorum.zeynep çok uyuyan bir çocuk olmadı hiç.kırktan önce bile.uyusa bile yarım saat bi saat.işte o arada dinlenmek yerine ben iş yapardım.o yarım saatte önce pişireceklerimi çıkarardım.soganınna kadar dograar hazır hale getirirdim.uyanmadıysa yemege başlardım yapmaya.uyandıysa o tekrar uyuyana kadar belkler.tekrar udugunda yapardım yemegimi.banyo işi sabah ilk uyandıgında yaptırırdım ben.daha iyi uyusun diye.yada akşam eşimgeldiginde yaptırırdım...
tabiki üztesenden gelirsin hiç der etme evde tek kalınca daha programlı oluyorsun.bende annem gidince ilk gün elim ayagım dolandı birbirine ama ertesi gün hemen bi program yaptım kendime.herşey kendiliginden oluyor işte.korkma önce kendine güven.ama illa biraz daha geçsin istiyorsan.birini çagırabilinsin.çagırdıgın halde bence akpak kenden yapmaya çalış herşeyi.sen eksik bişey yaptıgında gelen kişi söyler sana ne eksik yaptıgını.birini gözetiminde rhat olursun belki...bence önce kendine güven.15.yaşında anne olmuş ve tek başına olan bir sürü anne var onlar yapıyoda senmi yapamayacaksın..hadiii:lepi:

selam herkese, ya bu son 3 gundur benim oğlanda da bir ıkınma krizi var sormayın dun bugun gunduz hic uyumadı neredeyse 15-2 dk ancak uyuyor sonra mızıldayarak uyanıyor, surekli bir ıkınma durumu var, canı yanıyor gibi gaz masajı vs duzenli yapıyorum gazını da cıkarıyor, surekli meme istiyor meme alıncada emzik gibi kullanıyor uyuyor, emzik verdim goguslerim dinlensin diye onu da sevmedi, kakasını yapınca normal kıvamda cıkıyor halbuki anlayamadım, aynı sorunu yasayanlar varsa kıvamı nasıl? dgru duzgun uyuyamadı da yavrum, uzuluyorum yatır kaldıra dondu iş,

gaz çıkarma süresi usunsa ondanda olabilir.ıkınaak çıkaryordur belki.sapsarı kıvamlı kakayapıyo.bu normal olanıymış....ne yapalım deneme yanılmayla anlaşılıyo bazen herşey...üzme kendini...olumunekankayizsmile

kızlar apar topar doktora gıttık bugun... dun geceden berı ıkınıyo ıpek... dayanadım goturdum en son. fena halde gazımız warmıs. doktor sab sımplex dıye bı damla yazdı. bıde fıtıl yazdı. damlayı gunde 3 kere 8 damla kullanabılırmısım. fıtılıde cok zorda kaldıkca haftada 3-4 kez yapabılırmısım... sabah aksam yarım cay bardagına yarım tatlı kasıgı rezene cayı da verıcekmısım kıza. karna masaj elektrık supurgesı herseyı denedım... kolık dedı doktor 3-4 aya kadar surebılır dedı... sab sımplex ıcın nette pek ıyı seyler yazmıyor kullanan warmı? cok zor durumdayım yanımda yardımcı kımse yok butun gun aglıyor ıkınıyor meme ıstıyor... hıcbısey yapamıyorum uykusuzluk zaten hat safhada...
bu arada kılomus 3.980 olmus... 24 gunluk su an 2.900 dogdu sonra 2.700 e ındı. sımdı 24 gunde yaklasık 1 kılo 300 gr almıs 4 kıloya dayanmışız...
boyumuzda 6 cm uzamıs. 47 dogmustuk 53 olmuşuz...
doktor uyudugu zaman emzırmek ıcın uyandırma kılo alımı cok ıyı acıkınca kendı kalkar artık duzenını kurmaya baslamıstır dedı. sarılık rıskımız yokmus o yuzden ılla 2 saate bı emmesı lazım dıye bı durum soz konusu degılmıs. zaten 3-4 saatten fazla uyumuyor kı... hele su aralar 1 saat uyusa gazdan öper başıma koyarım...
napıcgımı sasırdım sab sımplex kullanan warmı aranızda ya???

kızlar apar topar doktora gıttık bugun... dun geceden berı ıkınıyo ıpek... dayanadım goturdum en son. fena halde gazımız warmıs. doktor sab sımplex dıye bı damla yazdı. bıde fıtıl yazdı. damlayı gunde 3 kere 8 damla kullanabılırmısım. fıtılıde cok zorda kaldıkca haftada 3-4 kez yapabılırmısım... sabah aksam yarım cay bardagına yarım tatlı kasıgı rezene cayı da verıcekmısım kıza. karna masaj elektrık supurgesı herseyı denedım... kolık dedı doktor 3-4 aya kadar surebılır dedı... sab sımplex ıcın nette pek ıyı seyler yazmıyor kullanan warmı? cok zor durumdayım yanımda yardımcı kımse yok butun gun aglıyor ıkınıyor meme ıstıyor... hıcbısey yapamıyorum uykusuzluk zaten hat safhada...
bu arada kılomus 3.980 olmus... 24 gunluk su an 2.900 dogdu sonra 2.700 e ındı. sımdı 24 gunde yaklasık 1 kılo 300 gr almıs 4 kıloya dayanmışız...
doktor uyudugu zaman emzırmek ıcın uyandırma kılo alımı cok ıyı acıkınca kendı kalkar artık duzenını kurmaya baslamıstır dedı. sarılık rıskımız yokmus o yuzden ılla 2 saate bı emmesı lazım dıye bı durum soz konusu degılmıs. zaten 3-4 saatten fazla uyumuyor kı... hele su aralar 1 saat uyusa gazdan öper başıma koyarım...

canım gazdan...
benımkıde aynı sekıldeydı bugun doktora gıttık gazmış...
yapılcak pek bısey yok damla falan verdı ama offfffff ıse yarar ınsallah...
canım saglıklı buyusun gelıssınde saglık olsun napalım... sen yınede sutunun en azndan sag kı hepten kacmasın bı sekılde uyarılsın gogusler sut uretımı oyle yada boyle devam etsın...
aynı durumdayız canım... bızede doktor fıtıl yazdı ıns ıse yarar...
maşallah dilanura canım.umarım gaz sorununuzu bir anönce çözersiniz..

tam bilmiyorum ama birkaç saat içinde geçiyor sanırım.hiç fark etmedim..

teşekkürler canım..

maşallah yagıza...güzel kilo almış.boyuda iyi.e emiyoda daha ne olsun...bol sütler olsun...zemuszemus

oy maşallah tombigime..
bizimde bugün 35.ğünümüz.kırkımıza az kaldı....:eek:

ah canım demekki gazı varmış kuzucugun.gaz yapıp rahatladıgına göre...
bence kendini gündüz uykusuna alıştır canım .bunlar büyüyene kadar ihtiyacın olacak gündüz uykusuna.bende gündüz uyuyamayanlardandım.ama zeyneple yorgun dura dura artık gündüz uyur olmuştum.ahhh keşke şimdi uyayabilsiem gündüz.mümükün degil...kıymetini bil vallaopuyorumnanaktan

hiç üzülma canı ne yapalım olmayansütü zorla getirecek degilsin.mamadada vitamin yokmu sanki.dert etme hiç anne sütü almayan çocuklar bile var ee onlar ne yapsın.sen iki kez bari veriyormuşsun ne güzel.damla bile olsa ver.saglıklı olsun yeter..

sizdede kabızlık sorunumu var.canım fitilden önce zeytinyagı içirmeyi dene.bunu her doktor der .faydalıdır.bir çay kaşıgı içir.günde iki kez bile olur.spoposunu sıcak suda tutabilirsin.karnına masaj yapıp ovabilirsin..poposuna zeytinyagı sürebilirsin.ilerde çatlak olmasın diye.ıkındıkça popo acıyabilir.karnını sıcak tut bide.....bunlar denenmiş tastillenmiş şeyler.korkmadan yapabilirsiniz...
dogru gunduz uyumaya alısmak lazım boyle olmaz...

canım bende ewde tekım. 20 gunlukken gıttı sevgılı kaynanam zaten bı ıse yaramıyodu pek...ıpek butun waktımı alıyor yawas yawas bı duzen oturtmaya calısıyoruz

oy kıyamam yavrumaa...bizde bi kaç gündür sancıdan gözümüz açılmıyo sabahlara kadar ayaktayız kıyamıyorum yavruma doktor zinko verdi zeynepcim sab sımplex kullanmadım ama kullananların yorumlarını okudum faydasını görmüşler..allahım iyilik versin inş bebişlerimize
boyuna kilosunada maşallah almış başını gtmiş :nazar:

canım geçmiş olsun benim kızda aynısı çok ıkınıyor uykusunda bilebende dün getirdim doktora babuline diye bitkisel bir surup verdi gaz için tanıdık eczanelerede sordum zinco dan daha iiyiymş memnunmuş bunu kullannalar akşam yarım çay kaşıgıyla 2 damlada zinco attım içine dün gece okaadr rahat uyudu ki çok şükür iyi geldi sanırım emziremiyodum gaz sancısından ıkınmasından birde fitil verdi çok zorda kaldığın zmanlarda kullanabilirisn diye sabah 5 bucukda uyandı gece deliksiz uyudu.sütünüz yetiyomu arkdaşlar ben bazen mama veriyorum doymuyor kız sütümden moralim bozulduğunda anlıyorum sütüm yetmiyor bebeğime mama veriyorum ne yapım durmuyo aç uyuyamıyor...

X