- 7 Ağustos 2009
- 4.247
- 135
günaydin kizlar,
suan cok kötüyüm demin yusuf yataktan düstü, tam alninda hafifkirmizilik var,
düstükten sonra agladi yogurt vererek susturdum, simdi uyuyor
CANIM GÜNAYDIN KEŞKE UYUTMASAYDIN 1-2 SAAT DÜŞMÜŞ YA O YÜZDEN
Ayaz'ın da iltihaplıydı, kırmızıydı. Sanki sivilce gibi ama daha kırmızı.
Sonra patladı kendi kendine, şimdi de kabuk bağladı.
Ben hiç sormadım doktora falan, hatta o gün sağlık ocağına gitmişti babasıyla ama sormadılar.
Normaldir diye düşünmüştüm ben.
Benim doktor keçi sütünü içirme şimdilkik sadece kahvaltısına koy dedi. Zaten inek sütünü 1 yaşına kadar içirme dedi ama ben kedi kararımla vereceğim.
1- İnek sütü ile beslenen bebekler ihtiyaçlarından çok fazla protein, sodyum, potasyum, klor alırlar. Bu da bebeklerin henüz tam gelişmemiş böbreklerine hasar verir.
2- İnek sütü, demir ve C vitamini açısından yetersizdir. Bu nedenle bağırsaklarda kanamalara ve demir eksikliği anemisine (kansızlığa) neden olabilir.
3- İlk bir yıl inek sütü alan bebeklerin, solunum hastalıkları başta olmak üzere, alerjik hastalıklara yakalanma riski çok yüksektir.
4- İnek sütü, anne sütü ve bazı mamalarda bulunabilen ve hayati önem taşıyan bebeğin göz, beyin hücreleri, sinir sistemi gelişiminde rol oynayan Omega-3, Omega-6 yağlarını içermez.
5- İnek sütünün, içerdiği yağ nedeniyle, sindirimi oldukça güçtür.
6- İnek sütü alan bebeklerde, düşük D vitamini ve yüksek fosfor içeriği nedeniyle, normal kemik ve iskelet gelişimi sağlanamaz.
İnek sütünde demir az miktarda bulunur, emilim yüzdesi 5’i geçmez. İçinde gizli kanamaya neden olan proteinlerin varlığı da gösterilmiştir. İlk yıl içinde bu etki daha da fazladır. Bunlara bağlı olarak inek sütüne ağırlık verilerek beslenen süt çocuğunda demir eksikliği ve anemisi gelişir. Ayrıca inek sütü sabitken anne sütünün bebeğin ihtiyaçlarına göre devamlı değişkenlik göstermesi de en önemli unsurlardan birisidir. İnek sütü ile beslenen bazı çocuklarda ishal, bağırsak kanaması, alerjik deri döküntüleri, akciğer rahatsızlıkları ile karakterize inek sütü alerjisi görülebilmektedir.
alıntıdır
bak şimdi bu yukarıdaki yazıyı herhangi bir siteden kopyaladım.
inek sütünün zararları yazınca çıkıyor zaten.
bunları okudukça vay bee ne feci birşeymiş bu süt denen şey diyorum, sanırsın ki arsenik.
peki bu kadar zararı vardı da bu zararlar son 10 senede mi tavan yaptı?
belki zarar veriyor olabilir o da %100'de 2-3 oranındadır.
Hee evlat bu milyonda bir ihtimal bile gözardı edilemez bile ama verdiğimiz diğer tüm gıdalar süper steril, süper besleyici ve sıfır zararlı mı? Sorun bu zaten -ki bence değil-
Sütün en karşı çıkıldığı nokta bağırsak kanamalarına neden olması, demir emilimini azaltıp bebekte anemiye yani kansızlığa yok açması.
Gene diyorum ki Ayaz'da zaten halihazırda kansızlık olmasına karşın ben inek sütü vermeye karar verdim.
Çünkü kırmızı et aldığı sürece demir eiliminin azalması engelleniyor.
Bende Ayaz'ın çorbasında kırmızı et kullanıyorum -ki 1 ay içinde köfte başlamayı düşünüyorum-
Yani bunlar tamamen benim kendi fikirlerim, kendi okuyup araştırdıklarım sonucunda düşündüklerim.
He ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama bu şekilde bir yol izlemeye karra verdim.
Kimseye de ne sizde yapın derim ne de yapmayın derim. Ben sadece neden yaptığımı söylüyorum.
canım egzama bulaşıcıdır diye biliyorum.
onun için eğer egzamaysa tedavini yapki yayılmasın.
:roflol:
süper yaa :roflol:
canım bende merak edip sordum aşı tutrsa diyorladı nette de okumuştum o yüzden ama dün kanayınca korktum sadece
süt olayına bnde katılıyorum 8 ve 9. ayda başlanırsa hiç bişey olmaz
devam sütü çok mu sağlıklı içinde kimbilir ne var
Günaydin kizlar
Oglanin dün aksamki mangalindan sonra bu sabah tekrar okula gitmek cok zor geldi biraktim yarim saat sonra gidicem gene tören baslicak vakit geciriyorum.
Bu gün evlilik yildönümümüz 8 sene oldu ya :))
Aksamda Almanya-Ispanya maci var misafirlerim var yemege daha bisi yapmamisim.
Bi arkadasim doguma girdi onun haberini bekliyorum.Hayirlisiyla bu günü bi gecirsem.
Böcuk
Merhaba canim yok annem ne denediysem yok yok dün gecede 3 kez emdi 2 de 4 de 6 da ama mik mik aglamasi yoktu dün gece birden aglama yapti karni cok ac gibi emzirdim uzun uzunda emdi .Sabah bezi balon gibiydi ilk kez o kadar cis yaptigini gördüm normalde hic yapmiyordu sanirim artik besleniyor insallah yani.Belki düzeliriz bilmiyorumki herseyi denedim .
günaydın meltemcim
hayrlı güzel yıllar geçirirsin inş..arkadaşınıda allah kurtarsın sağlıklıca bebeğine kavuşur inşallh
Ooooo meltem nice senelere tebrik ediyorum Allah daha çoook uzun seneler çocuklarınızla birlikte güzel günler geçirmenizi nasip etsin...
bizde bu akşam kuzene gidiyoruz maç seyretmeye :)
Günaydın canım geçmiş olsun
sinemiz bizimde iltihaplandı dr. o halde gördüğünde aşısı tutmuş demişti sonra o kabuk yok oldu nasıl oldu bilmiyorum şimdi kıpkırmızı aşı yeri
günyadın rapunzel uzun z mandır göremedim ben seni tatildemydin?