2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

yok cnm biz 5 aylıkken başladık ek gıdaya ve ek gıdaya başlayınca emmeyi bıraktı oğluşum. doktorumuz herşeyi yavaş yavaş tattırmaktan yana. kahvaltı sebze çorbası muhallebi meyve suyu hepsini veriyorum ama akşamları muhallebşden bıktı o tahıllı kaşık mamalarını da istemiyor arı mama nın var mı acaba biberonla verilen tahıllı maması bir bakayım.[/QUOTE]
canım arımamanın normal pirinçli muhallebisi var bide elmalı sebzeli falan var ben sade olanını kullanıyorum 250 ml biberonla su koyuyorum üzerine iki yemek kaşığı mama koyup pişiriyorum biberonla veriyorum soğuyunca yani özel biberon maması yok

canım önceden güzel yiyosa problem yapma bence hasta oluncadayemiyolar hasta değilse iştahı falan yoktur bazen biz bile canımız yemek istemiyor kendimizle kıyaslayalım çok üzerine gidersen yeme problemi olur ilerde düzelir annesi eğer istiyorsa sevdiği bi yiyecek ver eline bisküvi ekmek galeta vs ama kısa sürer bu durum üzülme annesi geçen hafta hastaydı bir hafyta ne yedi ne doğru düzgün emdi şimdi maşallah ne görürse saldırıyo

teşekkürler abera canım...
günaydın herkese,biz tüm gece arar ara uyku arasında emekleme pozisyonuna geçtik yatakta yüzer gibi hareketler yaptık başımız taki yatak başlığına çarpınca uyandık.sizin bebişlerde durum aynımı,yoksa benim bebişim uyurgezermi oldu, gece boyunca ha bire uykuda hareket.anlamadım gitti,neden olduki acaba...

Selam kızlar beslenme konusunda benim kızımda fazla yemiyor anne sütünü sürekli alıyor kilosuda iyi olduğu içiin ben çok takmıyorum kakasında zorlanan bebişler için bana dr. um makadına elime zeytinyağını sürüp masaj yapmamı söylemişti faydasınıda gördüm dr. lar pek fitil taraftarı değil hemde zeytinyağı yumuşattığı için acıda duymuyor

Çay, bitki çayları, bal, bakla gibi besinlerin süt çocukluğu döneminde verilmesi uygun değildir.
Çay: Çay, süt çocukları ve küçük çocuklara önerilmez. İçeriğinde tanin olması, demir ve diğer mineralleri bağlayıcı özelliğinden dolayı demir eksikliğine, içine eklenen şeker ise iştahsızlığa ve diş çürümelerine neden olur.

Bitki Çayları: Papatya çayı, yeşil çay v.s bitki çaylarının da demir emilimini azaltıcı etkisi vardır. Aynı zamanda bazı farmakolojik ajanlar içeren bitki çaylarının, süt çocukları ve küçük çocuklar için güvenilirliği konusunda yeterli bilimsel araştırma yoktur.

Bal: Bal fruktoz (%41), glukoz (%41) ve suyun (%18) bileşiminden oluşmaktadır. Clostridium botulinum sporlarını içerebilmesi nedeni ile botulizm riski taşır. Süt çocuklarının mide asidi düzeyi düşük olduğundan bu sporları öldüremez, bu nedenle bir yaşından küçük çocuklara bal önerilmez.

Şeker: Şeker pancarından elde edilen bir besindir. Şeker pancarı % 16-20 arasında sukroz (glukoz ve fruktoz) içermektedir. Şeker vücuda enerji sağlar, başka bir besin değeri bulunmamaktadır. Boş enerji kaynağı olduğu için bebek beslenmesinde şeker yerine pekmez veya süt şekeri laktozun kullanılması daha doğru bir yaklaşımdır. Ayrıca çocuklarda fazla tüketilmesi iştahsızlığa ve diş çürüklerine, ileriye dönük hatalı beslenme davranışlarının gelişmesine ve dolayısıyla şişmanlığa neden olmaktadır.

Bakla: Toksinli baklanın neden olduğu zehirlenme anemi, hemoglobinüri ve yüksek ateşle karakterizedir. Toksinli bakla yenildikten 24-48 saat sonra etkisi görülür. Zehirlenme taze çiğ baklanın yenmesi ile olur. Bakla pişirildiği zaman toksinin etkisi kalmaz. Favizme neden olabileceği düşünüldüğünden süt çocukluğu döneminde bakla önerilmez.

Kaynak: http://www.beslenme.saglik.gov.tr/content/files/yayinlar/kitaplar/beslenme_bilgi_serisi

benım kızımın uykularını hıc sormayın valla sureklı tepınıp uyanıyo ve aglıyo yarım saatte bır uyanıyo ve mudahale etmeden uyumuyo, eskıden uyansa bıle kendı kendıne dalardı kesıntısız 6 saat uyurdu sımdı ıyce cozuttu neden boyle oldu gecıcı bıseymı anlamıyorum ama gecıcı de olsa sallanmaya alıstı bu sefer alıskanlıgını bırakmıcak.ya gecenın 4unde aglayarak uyanıyo ve yarım saat ayagımda sallamak zorunda kalıyorum cok dertlıyım cook

yasemin bizimki de aynı böyle. gece gece emekliyo yatak başına çarpıyo,tutunup kalkıyo, uyur emekler diyom bende.
gece uykularımız berbat dk başı kalkıyo

yasemin bizimki de aynı böyle. gece gece emekliyo yatak başına çarpıyo,tutunup kalkıyo, uyur emekler diyom bende.
gece uykularımız berbat dk başı kalkıyo

cevabın için çok teşekkür ederim canım,bende bir benimkindemi var diye endişe etmeye başlamıştım.
bu arada yarın yılbaşı tatili varmı?resmi yerler tatil olurmu merak ettim,doktora bizim küçüğü kontrol ettirmeyi düşünüyorumda.
bu arada koskaca sene nasıl geçti kızlar ,yılbaşı falan kutlama tarzları bana göre değil lakin yanarım yanarım bir yaşta yaşlanıyoruz ona yanarım.zaman ne çabuk akıyor ,yakalayabilene aşkolsun.baksanıza grupla tanışalı 17 ay oldu neredeyse,vay be,ne diyeyim.hayırlı bir ömür geçirmemiz dileğiyle kuzularımızla..

selam kızlar en az 2 aydır takip edemiyordum malum vakit bulamıyorum işle kızıımla uğraşmaktan ufaklıklar ve sizler iyisinizdir inşallah.bizimki ne akşam ne gece uyuyor.kafayı yemek üzereyiz eşimle.sürekli yanında olalım onu ayağı kaldıralım istiyor.geceleri 10 kere uyanıyor ağlıyor durmuyor ilk 4 ay ne kadar güzeldi.ne zaman düzelcek?her gece bu gece son yarın daha iyi olur umudundayım ama ertesin gün yine aynı yine aynı bugün sabah işi astım bakıcı geldi ben yattım öğleye kadar bayağı iyi geldi şarj ettim kendimi :)gördüğüm kadarıyla bebeklerin çoğu galiba öyle yalnız değilmişim kadaer arkadaşlarım varmış.millet 5-10 tane çocuğa nasıl bakıyormuş hayret ediyorum biz bitanesiyle uğraşamıyoruz.benim kızımda 2-3 haftadır sürünüyor biz nereye o oraya bu hafta da bağırmaya başladı avazı çıkana kadar yine gördüğüm kadarıyla diğer bebeklerde aynıymış telepatiyle anlaşıyor bunlar galiba :) benimle aynı şeyleri yaşayan hisseden sişzlerle görüşmek sizlerin paylaşımlarınızı takip etmek güzel.kendinize ve bebişlere iyi bakın.tez zamanda düzelirler inşallah.

ben de bitek bende var sanıyordum:) büyüsün artık ya valla yorulum..

bu arada hakketen ömürden 1 sene daha gitti,bunu neyini kutlıcam ya..:)

oğlumun uyuması için herşeyi verirdim valla. gündüzleri ayakta sallamaktan varis oldu bacaklarımda.. gece de beşiğinde sallamaktan kolum tutuldu 5 kere kalktığında şükrediyorum evin içinde manyak gibi dolaşıyorum

aah ah bende, ablamın kızı 2 yasında sımdı, bebekken sabah 5 te yatıyodu abartısız annesı butun gece ayagında sallıyodu da 5te dalıyodu anca, cok perısandı ablam. ama sımdı aksam en gec 9 da uyuyo ve gece kalkmıyo sabah annesı kacta kalkarsa oa da o zaman kalkıyo gercekten duzelcek ama daha vakıt var en azından dıs cıkarma,emekleme ve yurume olayını atlatmaları gerekıyo sanırım bu da bı 7 ay daha sabretmemız demek. analık zor zenaatmıs valla

canım öğleyin mesala kaç kaşık çorba veriyorsun normali nedir ?meyve bütünmü ,yarımmı yiyor.sormak istediğim ölçü nedir bütün bu öğünlerde?

Biryerde 12 tatli kasigi yemeleri gerek diye okumustum ama bizimki degisiyor ogunune gore. Sulu seyleri daha cok seviyor, katilara hala alismadi, yemegin icinden kati seyler cikarsa mesala onlari disari atiyor. Genelde 6 kasik falan yiyordur herhalde. Yaninda yogurtda veriyorum 4-5 tatli kasigi. Gunde gun icinde yarim armut ve yarim elma yiyor. Artik kendi fileden yemeye basladi yada cam rendede rendeliyorum. Evdeki duruma gore degisik meyvalar da veriyorum tabi. kendi kendine yemeyi ogrensin diye eline ekmek veriyorum ama dikkat etmem lazim bazen buyuk parcalar kopariyor. Sabah kahvaltisindaki tahilli mamayi cok yiyor ama. 3 yemek kasiginin icine anne sutu ve su katarak yapiyorum.
Ben yaptiklarimi yazdim ama iyi bir ornek miyim bilemiyorum. Benim kizimin kilosu siznkilerden cok daha az mesala. 7.67 kg.

selam kızlar..ben geldim...uzun zamandır girmiyordum buraya..bi an çok özlediğimi farkettim.artık gircem hep..

mutlu huzurlu yıllar dilerim herkese... allah bebeklerimizden ailemizden ve sevdiklerimizden hiç ayırmasın nice senelerimizi beraber yaşamak nasip etsinnnn

selam kızlar yine benn..aslında hergün gelip bakıyorum ama akşam olduğunda kimse olmuyo..gündüzde face deyiz...bebişler iyidir inş..benimki tam bir küçük sürüngenemeklemeye başladığından beri koltuk kenarlarında diz çöküp etrafı kurcalamaya çalışıyo..arada birde ayaga kalkıyo kendi kendineyanlız eşek kadar oldu ve gece uyanmaları başladı bu çok canımı sıkıyo..umarım geçicidir:95::84:..

bu arada yeni yılın hayırlara vesile olması dileğiyle..

selamlar
maşallah bebişine.. benimkisi hala yerde çırpınıyo ama tuttuğumda ayakta kalıp adım atıyo. herkes emeklemeden gidicek dio :
gece uykuusuzlukları bizimde basladı büyüdkce uyanmaz dediler tam tersi oldu sanırım bu olayda dişten.. bi çıksada rahat etsek

sanada iyi seneler canım

benımkı de emeklemıyo yere koyunca aglıyo ayakta durmak ıstıyo adım fılan atıyo yurutecte yuruyo.galıba bunlar emeklemeden yurucek

günaydınlar herkese iyi haftasonları bu arada;
yeniyılda hepimizin ve tüm sevdiklerimizin sağlığı huzuru afiyeti yerinde olsun herkese güzel şeyler getirsin inşallahh güzelcikler

biz annemlerdeyiz hava güneşli canı dışarı çıkarıcaz biraz

Arkadaşlar oğlum bana inci tane iki diş verdi yeni yılın bu ilk gününde....Sanırım bütün huysuzluğu bundandı çünkü akşam 10 dan sabah 5 e kadar salladım...ama iki tane dişi görünce de tüm uykusuzluğum gittiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…