2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın.Sinirden ağlıycam.sabah sabah iyice moralim bozuldu.Kayınvalideyle kayınpeder yazlıktan dönmüşler 2 gün önce.benim haberim yok.Aramıyorum zaten.Eşim de söylememiş.Mina'yı en son 45 günlükken gördüler.Şimdi dönüşte kapımızın önünden geçip uğramadan geçmişler.Eşim de akşam annemlere gidelim kalalım diyo.Çocuğa çok meraklı olsalardı görmek için uğrarlardı kalmam ben çocuk dışarda huzursuz oluyo dedim.Atıştık biraz

Hepimizde oluyo böyle şeyler canım kimseyi kendi istediğimiz şekilde yönlendiremiyoruz tabi bu eşin ailesi olunca hesap fılan da sorma lüksümüz yok eşine acaba ailesi mi gelin demiş .Neyse bencede ne olursa olsun git ama kalma eşinl ekonuş moralini de bozma

canım benimde aynı sorunum var,sütüm yetiyor,ek verdiğimde birikme yaşıyorum.acaba yeterli miktarda anne sütü verenler ne miktarda ek gıda vermeli,besleyelim derken obeziteye neden olmayalımda.arkadaşlar ne güzel çorba yapıyor,bir iki kaşık vermek için bu çorbalar yapılmaz,nasıl olacak bu iş ya anlamadım.

evet ben ilk gün bi yaptım iki gün yedik kalanı döktüm ..dahasonra yarım sebzelerden yaptım onu daa iki kaşık falan yedi yine döktüm..nasıl olacak bilmiyorrum

Günaydın.Sinirden ağlıycam.sabah sabah iyice moralim bozuldu.Kayınvalideyle kayınpeder yazlıktan dönmüşler 2 gün önce.benim haberim yok.Aramıyorum zaten.Eşim de söylememiş.Mina'yı en son 45 günlükken gördüler.Şimdi dönüşte kapımızın önünden geçip uğramadan geçmişler.Eşim de akşam annemlere gidelim kalalım diyo.Çocuğa çok meraklı olsalardı görmek için uğrarlardı kalmam ben çocuk dışarda huzursuz oluyo dedim.Atıştık biraz

bence alttan alma ben aldım şmdi tepeme çıktılar..tabi sen bilirisin kalma.. çocuk hasta oluyo düzeni dğişiyo

Sağolun kızlar.Ama bu tek olay değil.Mina' ya karşı çok ilgisizler.Doğumu bile beklemeyip yazlığa gidiceklerdi. Sonra eşim bişey dedi heralde, kaldılar.Doğumda hastaneye gelmediler.Sabah 9 da komşuyu ziyaret eder gibi 1 saatliğine geldiler.Sonra çocuk 3 günlükken 1 saatliğine geldiler onda da görümcemin 4 yaşında bi oğlu var sürekli onu anlattılar.Şöyle yapıyo böyle yapıyo diye.Emzirmek için odaya gittiğimde eşim geldi yanıma lohusalık işte ağlamaya başladım bu torun değil mi de Ahmet' i dinliyoruz diye eşim de haklısın ama napıyım dedi.Kayınvalidem habire mevlüt yapmana gerek yok dinimizde mevlüt yok diyodu gidicek ya.Biz gideriz mevlüt zamanı ben gelip dönerim dedi.Ok dedim sonra görümcemin oğlanın sünnet mevlüdü çıkınca temmuza kadar onu beklediler.Şimdi 6 ay kınası yapıcam diyorum.Gerek yok, geride kaldı onlar diyo.Yoo biz yapıyoruz dedim ben de.hiç aramadıkları için ben de aramadım orda oldukları sürece.Sade kandillerde aradım.Napmaya çalıştıklarını da anlamıyorum.Doğumdan sonra anneme gidip yattım.Ondan yaptılar sanırım.Bi de bebeğe annem bakıcağı için anneme yakın yere taşındık ya.O heralde karın ağrıları.Ama evlendiğimizde onlara yakında oturuyouk ben torun falan bakamam kendine güvenen doğursun diyodu.Bu insanlar beni sinir hastası yapıcaklar ya.5 aydır rahattım.Ne istiyolar anlamıyorum ki.Sesim çıkmıyo diye tepeme çıktıkça çıkıyolar.Geçen ay kayınvalidem 1 haftalığına geldi.Bizde 1 gece kaldı.Görümcem de çocuklarını alıp gelmiş.Kayınvalidem Sema da geliyo diyince eşim aradı geliyosunuz madem niye haber vermedin demiş laf arasında.Öylesine söylemiş yani.Görümcem geldi bana Sertan bana niye haber vermiyosun dedi.Gelicem tabi annem gelmiş, oğlumun doğumgünü benim önüme koyucak bi makarnan da mı yok dedi.ŞAşırdım kaldım.Ben eşime bişey dedim diye mi düşündü naptıysa hasta.Yoo dedim biliyodu o geliceğinizi.Sonra ne yardım etmek ne bişey.Öğlen için poğça börek hazırladım pişirdim servislerini yaptım, 1 saat sonra akşam yemeği için mutfağa girdim.Yemekten sonra oğlunun doğumgünü servisini ikramını yaptım.Çocuğumu emzirmeden emzirmeye görebildim, mutfaktan çıkamadım.Ertesi gün de 2 gün sütüm kesildi yorgunluktan.Günahından da korkmuyolar.Of ben çok doluyum galiba.Sıkıntı basıyo şimdi habire gidelim kalalım diycek bana.Görümcem zaten orda çadır kuruyo.her hafta sonu kayınvalidemlerde kalıyo.15 tatil, bayram falan ful orda kalıyo.Cümbür cemaat kalırız.Yer içerler ben de hizmet ederim.hamileyken doğumuma 1 hafta vardı evde 20 kişi yemek yiyodu her yiyen çekiliyodu bulaşığı ben yıkıyodum.Ben eşek olursam binen çok olur tabi.

Rezil oldum ya burda da ağlıyorum iyice psikolojimi bozdular.Şimdi gitmeyelim desem eşimin de annemlere tavrı değişicek.Annem bebeğime bakıyo.Ablamlar falan sık sık bizdeler.Tavır yapıcak onlara.Sabah kalmam ben kimseye çocuğuma tavır yaptırmam dedim.Benim aileme söylenicek söz varsa bunu ben söylerim sen karışma dedi bana.Çocuğun odasını benim annem aldı.Kıyafetleri 4 5 çocuk büyütür.3 kapılı gardrobu, 5li çekmecesi dolu biz daha bi mendil bile almadık çocuğa.Kayınvalidem de bi bohça hazırlamış.Eşim getirdi annem Mina'ya bunları hazırlamış diye.Bi açtım ki içinde Nuh'tan kalma bi kundak bezi, eski püskü bi tulum, 1 patik, 1 şapka, 2 tane çıtçıtlı badi çıktı.Ama hepsi okadar eski ki fakir birine vermeye utanırsın o derece.Eşime hiç göstermeden gardrobun altına tıktım.aylar sonra insan çocuğa bi mendil alır da gelir.Benim annem çarşıya her çıkışında bişeyler alıyo.Çünkü hevesi var kadının torununa.Herşeyi okadar sinsi sinsi yapıyo ki ben söyleyince kötü oluyorum.Safa yatıyo.Bana kendine güvenen doğursun dedi sonra eşim taşınıcağımızı söyleyince ağlamış ben bakamıyo muydum diye.O ağladı diye de eşim bana inanmıyo sen yanlış anlamışsındır öyle dememiştir diyo.Hasta edicekler beni hasta

Son düzenleme:
görkemmm boğasımm geldi o kadını. eşinle aranız bozulmasın tabi ama bende olsam asla gitmezdim. bunları yaşatmışlar ya sana...çok sinirlendim ya.bozma moralini eşinle paylaş bebek huzursuz oluyo düzeni bozuluyo falan de..

abera geçmiş olsun canım sana da.

bizim oğlanın da var bi derdi ama ben çözemedim. saat başı kalkıyoruz ya.çok fena uykusuzum dayanılcak gibi değil.

görkemmm boğasımm geldi o kadını. eşinle aranız bozulmasın tabi ama bende olsam asla gitmezdim. bunları yaşatmışlar ya sana...çok sinirlendim ya.bozma moralini eşinle paylaş bebek huzursuz oluyo düzeni bozuluyo falan de..

Eşim de farkında ama bana bişey söylemiyo.Bi gün arkadaşlarla konusu açıldı doğuma gelmemelerinin.Onun da çok gücüne gitmiş.Hastanede annem ve eşim yalnızdılar.Benim babam vefat etti.bizim erkeğe de ihtiyacımız olabilirdi hastanede.Doğumum berbattı.Bana da bişey olabilirdi çocuğa da.Millete gelinimiz değil kızımız diye tanıştırıyolardı beni ama benim de çocuğumun da bu kadar değerimiz varmış demek ki

Rezil oldum ya burda da ağlıyorum iyice psikolojimi bozdular.Şimdi gitmeyelim desem eşimin de annemlere tavrı değişicek.Annem bebeğime bakıyo.Ablamlar falan sık sık bizdeler.Tavır yapıcak onlara.Sabah kalmam ben kimseye çocuğuma tavır yaptırmam dedim.Benim aileme söylenicek söz varsa bunu ben söylerim sen karışma dedi bana.Çocuğun odasını benim annem aldı.Kıyafetleri 4 5 çocuk büyütür.3 kapılı gardrobu, 5li çekmecesi dolu biz daha bi mendil bile almadık çocuğa.Kayınvalidem de bi bohça hazırlamış.Eşim getirdi annem Mina'ya bunları hazırlamış diye.Bi açtım ki içinde Nuh'tan kalma bi kundak bezi, eski püskü bi tulum, 1 patik, 1 şapka, 2 tane çıtçıtlı badi çıktı.Ama hepsi okadar eski ki fakir birine vermeye utanırsın o derece.Eşime hiç göstermeden gardrobun altına tıktım.aylar sonra insan çocuğa bi mendil alır da gelir.Benim annem çarşıya her çıkışında bişeyler alıyo.Çünkü hevesi var kadının torununa.Herşeyi okadar sinsi sinsi yapıyo ki ben söyleyince kötü oluyorum.Safa yatıyo.Bana kendine güvenen doğursun dedi sonra eşim taşınıcağımızı söyleyince ağlamış ben bakamıyo muydum diye.O ağladı diye de eşim bana inanmıyo sen yanlış anlamışsındır öyle dememiştir diyo.Hasta edicekler beni hasta

gerçektende çok dolmuşsun görkem...ama kendini üzme üzmemeye çalış...söz konusu çocuğun olunca eşinede sessiz kalma...yani ne bilim git mesela ama eşinede eger mina huzursuz olursa kalmayalım dönelim de...babalar çocuklarına kıyamıyolar..ben eşimin ailesine gittiğimde hiç kendimi öne atmadım..ne dedilerse ediz eymen huzursuz olur yapmayalım ediz eymenin düzenibozulur gitmeyelim ve eşimde dinledi saolsun..sinir bozucu bi durum ama kimse yüzünden eşinle aranı açma...

Son düzenleme:
canım babana Allah rahmet eylesin..
doğuma gelmemeleri ne kadar ayıp ya. boşver fazla samimi olmamak lazım ki huzurun bozulmasın..

ahh canım ya gercekten dertiymişssin sen Allah yardımcın olsun bu kaynanalar nıy eböyle yapar ki bizde olcaz ıns ilerde ama nebılıyım ya boyle olmam heralde dıyorum.Bızımkıler de ıyıdır fazla zararları yok torunu cok sevıyolar 4 gözle beklediler olmasını tek oglan bırde gec evlendı dıye heveslerı vardı.kendı capında epey bısyeler yapmnıs ogluma haa onun tarzıyla benımkı pek uymuyo ama uyanalrı kullanıyoruz modern seylerden pek anlamazlar dogumdan sonrada bısey almadılar ogluma gercı bebek arabasını bız aldık dogumdan once parsını verdıler.mama sandalyesı aldık dedım dun telefonda yarım yas gunu hedıyesı dıye esımle konusurken demıs tam bılmıyolar bıle nasıl bısey oldugunu yanı eskı tarzlar bıraz o yüzden kendımı tesellı edıyorum bılmıyolarda yapmıyolar fılan dıye napalım oldugu gıbı kabullencez.mesela ben bakarım torunuma demıstı uzak oldugu ıcın oyle bır ımkan olmadı bende sevındım cunku her gıttıgımızde cocuga herseyden yedırmek ıstıyolar kafalarına gore sankı bız ac bırakıyoz sımdı ablama parayla baktırıyorum ama ıcım rahat ıstedıgım gıbı bakıyo en azından .mecbur kalsaydım kayınvaldem bakıcaktı yanı.Annem derdı ele karısan sele karısır dıye gercekten oyle burda esının rolu de cok onemlı tabı ama onlarıda degıstıremıyoruz.benım annem bıraz fazla konusur karısır fılan bende normal hayatta esıme sunu yap soyle yap dedıgımde hemen baslar anası kılıklı dıye sureklı dılınde bend eona cok kızarım naptıysa annem ona dıye.amann bosver salla gıtsın

görkemcim üzme kendini...bu onların ayıbı..sen yine eşinle git görevini yap..ama baştan eşinle bi daha konuş..eğer ısrar ederse kalın..hepsine eşlerimiz için katlanmıyor muyuz..alırsın kızını erkenden geçersiniz bi odaya uyursunuz...gerçekten ele karışınca böyle oluyor...

canım bak bebeğin var,takma kafana,herkes bizim istediğimiz gibi olmuyor işte ne yapalım.sıkı fıkı olmassın mümkün olduğu kadar,değilse,onlar böyleydi ,sen birşey yapmadında, demediydinde,ben üzülüyordumda der durursun,hem eşin hem kendin yıpranır..

kızlar bu arada bayram temizliği nasıl gidiyor,yoruldum ,daha yeni başladım,bakalım bebekle nasıl bitirieceksem.

benimki bugün ilk defa yürütece bindi.Az bişey tabi.Telefonda çığlık çığlığa bağırıyodu keyiften.Eşim yengeç gibi yan yan gidiyo dedi :emir_bebek:
Az önce süt sağdım.Önce göğüslerimi sevdim.Güzel kızlarım bebeğimizi besleyelim diye :KK9: Bikaç gündür sütüm azalmıştı.Eskisi kadar olmadı ama 20 ml fazla çıktı.Tesadüf tabi ama herşeyden medet umuyorum artık.Kaynanaaaaa beni sen delirttin :KK53:

benimki bugün ilk defa yürütece bindi.Az bişey tabi.Telefonda çığlık çığlığa bağırıyodu keyiften.Eşim yengeç gibi yan yan gidiyo dedi :emir_bebek:
Az önce süt sağdım.Önce göğüslerimi sevdim.Güzel kızlarım bebeğimizi besleyelim diye :KK9: Bikaç gündür sütüm azalmıştı.Eskisi kadar olmadı ama 20 ml fazla çıktı.Tesadüf tabi ama herşeyden medet umuyorum artık.Kaynanaaaaa beni sen delirttin :KK53:
sabah öyküş uyuyodu kıyamadım sağdım 60 çıktı pompa hava yapıyodu belki az daha çıkabilirdi uğraşmadım öyle çok geliyosa bende sevim canım:92:kaynana kaynana kaynar kazanda kayna

Son düzenleme:
X