2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Konuyu Toplam 16 Kullanıcı okuyor. (16 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
mutluyum1111+, aşkın bahar tomurcuğu+, Cansu0606, colerko, elvoscan+, elysion9, kelebek01+, müge1980, nefret, NSA+, Nurem+, SCHATZİ+, suleYukselNizam+, tugba, umutluyuz+, _BERAY_+

kızlar dişçiye gitseiz bile 3 ile 6 ay arası mudahale edilebiliyormuş. benim dolgu yaptıra gerekiyordu geçe hafta sordum anestezi yepılcağı için öyle söylediler.

kızlar gebelikte grip aşısının zararı yokmuş,ilk üç ay küçük çocukları öpmememiz gerekiyormuş kızamıkçık falan bulaşır diye,,,bulantılar strese bağlı veya başka nedenlerden de kaynaklanabiliyormuş mutlaka doktorunuza danışmanız gerekirmiş,,ilk 3 aydan sonra beslenmemize çok dikkat etmemiz gerekiyormuş balık ve sütü eksik etmemeliyiz alamıyorsak doktorumuzdan tabletlerini almalıymışız kanal 1 deki doktorun anlattıkları bunlar şimdilik reklam çıktı

kızlar dişçiye gitseiz bile 3 ile 6 ay arası mudahale edilebiliyormuş. benim dolgu yaptıra gerekiyordu geçe hafta sordum anestezi yepılcağı için öyle söylediler.

Benim de diş tedavim yarım kalmıştı.3. aydan sonra yapışabiliyor muymuş yani?Morfinin zararı olmuyo mu ki?Gidebilsem iyi olur aslında

yaa kızlar benim dişlerim çok ağrımaya başladı bide güya çok sağlıklıydı hergün de yoğurt yiyorum ama çok sızlıyo hemde hepsi:1ninca:

Bebek yeterli kalsiyum alamazsa annenin dişlerinden çekermiş kalsiyumu.Süt içmiyor musun Şule?Sadece yoğurtla olmaz.Senin kendi vücudunun kalsiyum ihtiyacı da var.2 kişilik yani.Dere otunda da çok kalsiyum varmış.

üff dereotunu sevmiyorum ya midemi bi tuhaf yapıyo:umursamaz:
yoğurt günde hemen hemen 2-3 kase yiyorum süt içemiyorum ya üşeniyorum ne bileyim bide pek sevmiyorum ama light süt aldım ondan içeyim diyorum unutuyorum

Benim doktorum grip aşısını önermedi canım. Dediki şimdi sen sabıkalısın allah korusun yine bişe olur ondanmı oldu deriz dedi, o yüzden ben vurulamadım.

kıslar kalsıyum sadece sut urunlerınde deıl dıer gıdalarda da varmıs bakın lıste belkı faydası olur opuyorumnanaktan gunde 1.200 miligram alınması gerekmiş sanırım
KURU BAKLıYAT TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
ınek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217
ET TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25
SEBZE TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79
MEYVE TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
ıncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
DıĞER BAZI GIDALARIN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

Nette ayda 2-4 kutuyu geçmemek üzere yenilebilir diyo.Taze balık tercih edilse daha iyi tabi ama öğle yemeklerinde falan rahat oluyo

canım büyük balıklar küçük balıkları yiyerek beslendikleri için civa fazlaca bulunur ciavada bebeğin gelişimini etkiliyo ton balığını en fazla haftada 1 defa yiyin balık yemek istiyosanız küçük ve taze balık tüketin
diyor doktorlar

Nette ayda 2-4 kutuyu geçmemek üzere yenilebilir diyo.Taze balık tercih edilse daha iyi tabi ama öğle yemeklerinde falan rahat oluyo

benım doktorum taze tercıh et demişti
mümkünse eger haftada 2 gun balık 2gun kırmızı et 2 gun tavuk

selam mayıs anneleri

ben uzuuuuun zamandır giremiyorum bugün imkanım oldu da hemencik bir göz atayım dedim ne güzel bebişlerimiz büyüyor gün geçtikçe heyecan artıyor bende cuma günü doktora gidicem ikili test için umarım güzel sonuçlar alırım şimdi 11+4 olarak gözüküyo bebeğim

ALLAH bizide küçücük meleklerimizide korusun :Saruboceq:

Kızlar çok feci haldeyim. Bugün ne yesem çıkartıyorum. Az kalsın masama çıkartıyodum ya zor yetiştim lavaboya( Nolcak böyle... Ne olur bir an önce geçsin 12 hafta((((((((

nefret sağol verdiğin bilgilerin için. Ya sana bişe sorcam kusura bakmazsan senin adın niye nefret,
yani çok özür dileyerek soruyorum herkesin kendi zevkide. ısmini nefret koymuşsun resmin çok şirin bi bebek. anlayamadım ben.

ya kızlar kanal 1 açtım netten görüntü var ama ses yok napmam lazım bilen varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…