2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hepatit Allah yardımcın olsun canım, işin çok zor valla
ebuşşşş mert cümle kuramıyo henüz; anne, baba, mama, abi, at, hadi diyor sadece ve daha çok elimizden tutup göstermek suretiyle anlatıyor derdini

Ben geldiiimmm :))
Sabah büyük patron bir iş verdi, onunla uğraştım, çok şükür bitti..
Gelelim pazardan neler aldığıma ve neler yaptığıma, domates, taze fasülye, patlıcan, dolmalık biber, kırmızı biber aldım, patlıcan ve domates ucuzdu diğerleri çok pahalıydı, o yüzden diğerlerinden az miktarda aldım, önümüzdeki haftalarda ucuzlarsa biraz daha alıp takviye yapmayı düşünüyorum. Domatesleri rondodan geçirip salça-sos arası bişey yaptım, kışın azar azar yemeklere katıyorum bunu ve kızartmaların üzerine sos yapıyorum. Taze fasülyeleri domates ile birlikte kendi suyunda sararana kadar pişirip sonra soğuyunca poşetleyip buzluğa attım, kırmızı biberleri haşlayıp kabuklarını soyup, soğuduktan sonra poşetleyip attım, dolma biberlerin bir kısmını buzluğa attım, kalan biberlerle patlıcanları da ipe dizip balkona astım kurusun diye, rondodan geçirdiğim domatesin bir kısmını da buz kalıplarında dondurup poşetleyip koydum. Önümüzdeki hafta sonu için bir planım daha var, biber ve domates ile değişik bişeyler daha yapacağım, sonrasında da turşu kurma zamanını bekleyecem, zira o iş te çok hoşuma gidiyor.. Birde reçel yaptım mı tamamdır :))

Küçük kene öğle uykusuna bile yatmadı mutfaktaki tantanayı görünce, bir taraftan onunla ilgilendim diğer taraftan iş yaptım, tüm günüm mutfakta geçti, çok yoruldum ama hem çok eğlendik küçük keneyle hem de anne-kız başbaşa olmanın zevkini yaşadık, ikimizde akşam erken yattık ama mutluyduk :)) Ona da ufak tefek işler verdim, kendi çapında hem oynadı hem iş yaptı :))

Bende hafta sonu ev işi yapmıyorum, silip-süpürme işlerini eşim yapıyor, ben çamaşır-bulaşık-yemekle ilgileniyorum ama genelde küçük kene ile vakit geçirmeye odaklıyız, küçük kene büyüdüğünde, çocuğumun büyüdüğünü gözden kaçırdım ama tertemiz evim vardı demektense, varsın evim dağınık-tozlu olsun, küçük kene dünyalara bedel...

cadının uykusu için salıncak aldık hem oyun için ideal hemde uyku için bizde alalı 3-4 ay oldu daha
çiş için birlikte tuvalete gidiyoruz ama ısrarımız yok zamanı geldiğinde öğrenir
emzik hiç kullanmadı biberonda gece süt içiyor sıkıntı etmiyorum onada acelemiz yok
emzik bebekleri rahatlatır mış aslında çokta sorun değil bence,,

kızlar bebişlerinizin toplam kaç tane dişi var yazıverin bakeeem:26:

canım bizim 4 üstte 4 altta 8 tane birde bu köpek diş idediğimiz alt ve üstteki dişler patladı ama hala tam olarak çıktı denilemez

Yok bizimki hala tek kelime ediyor, 2 kelimelik cümlelere geçen "erkek" bi tek Tuğra var hatta o 3 kelimelik cümlelere geçti
Uyutma sorunu unutmuşum sallamazsam uyumuyor, yatağına bırakmayı denedim en fazla 15 dk ağlamasına gönlüm elverdi, sanırım bizimki de okula gidene kadar ayakta sallanıp uyunacak

slm kendimi cok cok kötü hissediyorum ((( berbat bi hafta sonu gecirdim yeni bi bebeğe hazır deilim sanırım ben .gerçi hala netleşen bi şeyler yok aksam 5 de dr a gideceğim sanırım netleşir artık.hala idrar testi silik cıkıyor 4 gün sonunda netleşmesi lasım dmi artık .psikolojik olarak depresyona girdim arz ederim

ya cadının bazen 'anne cabul geeeelll' dediğine şahit oluyoruz yada 'bu benim ' , ' hayır verme ' gibi güzel net ' dede pup dedi ' ama yeri geliyor bi çok tekli kelimeleride hiç beceremiyor ' su ' 'süt' diyebiliyor ama çay diyemiyor anneanne diyor ama babaanne diyemiyor (akıllı kızım iyi ediyor ) :)

Son düzenleme:

silik yada net olması önemli değil canım, ikinci çizgi çıkıyorsa hamilesindir ben merte hamil kaldığımda da çok silikti. bence ikinci çocuk için kendini hazır hissetmemen normal, eşinin ailesinden kaynaklanıyor olabilir bu isteksizlik, ama bence intikam için çok harika bir durum ortaya çıkmış eşin görümcen için düşündüklerini senin için düşünecekmi acaba ben olsam iyice bi nazlanır hepsinin burunundan getirirdim

ben evdeyken emerek yoksam ayalta sallanarak hala ve maaleseff..
uyurken hiç çiş yapmıyor neredeyse..çişi gelince ya da hemen yaptıktan sonra yaptığı yere götürüyor yine de üstüne düşmüyorum..bence hazır değil daha tuvalete ve ya lazımlığa yapmaya..
tuvalet konusuna tamamen katılıyorum...

mertşn yemesi nasıl?dişler çıkarken sıpacım da çok düşüyor memeye (gerçi hep düşkün de..)
kv gelince ara verdiğimiz bırakma çalşmasına tekrar başlıyoruz bugün öyleki haftasonu dahil şu saate kadar 1 kase çorba içmedi kendileri..delirmek üzereyim.(

sevgili amirim gerekli açıklama için tenks..soyisim kullanılmadkça sorun olmaz yaw..neyse..
mustiçeynç hoşgldn..seni ilk görüorum buralarda ve sanırım sende benimalum..salıncak dizlerimiz için iyi bi kıyak bence..fekat yine sallanarak uyumuş oluyor..sanırım 2 yaşlarına doğru kazanıcaklar bu alışkanlığı..
yağmur uyandı şu an ve anne geel diye haykırıyo..
nerde yatırıosunuz çocukjları sanki dar gelio artık yatagına

zaten çiş alıştrmanın yaşı yok ..çocuk kendini ne zaman hzır hisseder ve annede bu sinyalleri aldığı an ufak ufak başlamak gerek..
çok nett anane ve babanne dior..ayrana yyayyan dior..kız cücüleri daha magrifetli acanımm:)

egecim korunmuyormuydun?

ne diyeceğimi bilemedim..hayırlısı olsun.

bence de kızlar daha marifetli oğluşum duymasın

içimdeki şey ne zaman gececek acaba??kendimi kötü hissediyrum

bugün asalak milleti üşüşüyor resmen buraya yardım için gelenin gidenin haddi hesabı yok resmen, birazdan birine dalacam zaten başım ağrıyor, iyice yorgun düştüm bunlara laf anlatacam diye

kızlar bebişlerinizin toplam kaç tane dişi var yazıverin bakeeem:26:

10 tane dişimiz var henüz gülşan cım.ama 3 tanede kabarık görünen,gelecek olan var.

kıpırcan hala ayağımda sallanıyor,nadiren ayda biri geçmez yanına yatıp,sarkı söyleyince uyuyor.
benim acelem yok bu konuda,kendini hazır hissettiğinde olur zaten.
hiç biberon ve emzik takıntısı olmadı.emziği öylesine bir-iki kez almışlığı vardır,ama oda ilk aylarda,yani biz emzik kullanmadık.biberonuda pek sevmiyor,suyunu suluğundan içiyor.ben tutunca bardaklada içiyor.biberonu sadece süt için kullanıyoruz oda çığlık kıyametle,çünkü sütüde biberonuda istemiyor,sonundada kaşıkla içiyor.

Son düzenleme:
bir uğradım ama hemen kaybolabilirim.Selam hepinize.sonunda benim evimin başlayamayan işleri başladı.mutfak ve hol bitti,salon duruyor.bende bittim,boyayı kocam yapıyor ve çok pisletiyor sağolsun.bugün hiçbirşeyi elleyecek halde değilim.buralarada pek uğrayamam 2-3 gün.5-10 dk. bakar çıkarım ancak.

Son düzenleme:
mertte herşeyi bardakla içiyor, son gözdemiz h-a-yat suyun kırmızı kapaklı şişesinden içmek istiyor, deneyebilirsiniz

Söylenecek çok şey yok o yüzden yorumsuz kalıyoruz, eğer 2. çocuğu zaten kesin doğuracaktım diyorsan doğru zamanı buymuş de ama eğer istemiyorum çocuk diyebiliyorsan da eşinle görüş bakalım, sadece çok açık görüşümü söyleyeyim, hastaneye bile seni çocukla tek başına gönderen ve üşenip gelmeyen kocaya 2. çocuğu yaparsan ilerde pişman olur musun?bu arada o ne tepki verdi?

Yine o gıcık tam sayfa reklamlarından çıkmaya başlamış.!!!!

Selam bu arada...

Pelin'in hem alttan hem de üstten dişleri çıkıyor. Çok huzursuz bir haftasonu geçirdik. Sürekli ağlıyor. Ateşi yok ama burnu akıyor.Ağrı kesici fln da içmiyor, kusuyor...Daha önceleri hiç bir diş çıkarmamız bu kadar problemli olmamıştı. Gülşancım bu son çıkma aşamasında olanlarla birlikte 12 dişi olmuş oluyor Pelin'in.

Ege, hakkında hayırlısı neyse Allah onu versin. Belki iki gün sonra iyi ki doğurmuşum diyeceksin... Ve Gülşan'a da katılıyorum, görmcene yapılanları tek tek isteme hakkı var elinde..Ben senin yerinde olsam her günümü değerlendirirdim.Eşinden de bişey bekleme canım. Bize de böyle çam yarması tipler denk gelmiş.Geçen gün şeyi düşündüm; Simenay'ın senin ve benim eşlerimiz ve kv lerimiz bir araya gelseler ne kadar iyi anlaşırlardı

o kadar karısıgım ki yani hiç zamanı deil varsa eşimle ilişkim olsun büro yeni yeni oturuyo hepsini gectim vücudum kaldırmıyo 3 kilo verdim üzüntüden neden bu kadar üzüldüğümü anlayamıyorum .kesinlikle dogurmam yönünde eşimin fikri. ama ona göre hava hoş hiç yardımcı olmayacak biliyorum. bakıcı buluruz diyo ama iş bakıcyla bitmiyoki oğlanın daha sevgiye şefkate iht var aksamları hangi biriyle ilgileneyim 17 aydır uykususzm 24 ay daha eklenecek bunun üstüne... neden korunmadım derseniz pko hastasıyım tedaviyle oldu ilki ona güvendim sonra tehlikeli günlerde ilişkiye girmedik takvim yöntemi ama yine de işe yaramadı

dua edin benim için olur mu hakkımda hayırlısı neyse ona karar vereyim (((( keşke vicdansız biri olsaydım hiç bocalama yasamadan gidip halletseydim

dua edin benim için olur mu hakkımda hayırlısı neyse ona karar vereyim (((( keşke vicdansız biri olsaydım hiç bocalama yasamadan gidip halletseydim

ilk anlarda bu bocalama yaşanıyor sanırım ama sonra mutlu olacaksındır istemiyorsan inşalah hamile değilsindir ama hamile isende tek duam inşallah sağlıcakla doğar hayırlı bir evlat olur ailenize huzur mutluluk getirir :)

boşanma arefesinde bir bayan oalrak yazıyorum düşün yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…