2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Gülşancım uzun ama faydalı bir yazı diye düşündüm ve paylaşayım dedim, kendi hatalarımı farkettim ben okurken, daha dikkatli olacam bundan sonra..
İklim de konuşamadığı için çok sinirleniyor mesela ve nasıl davranacağımı şaşırıyorum bazen.. Kendini yerlere atıp çığlık çığlığa bağırdığında sokaktaysam eğer elim ayağıma dolanıyor, evde isem çocuk olduğunu unutup bende inatlaşıyorum, yapmamak lazım-mış..

anaaa bizimkiler 2 yaş sendromuna girmiş, bunları biliyodum ben ama daha erken sanıyodum:KK53:
pöfff ama bu dedikleri iyi güzel de nasıl yapacaksın, dün akşam parka çıkardım enerjisini atsın algıları açılsın vs diye ağzına taş attı bee, dişleriyle parçalamaya çalışıyor,ne yaptım ne ettiysem ağzından alamadım,üstelik parmağımı öyle bir ısırdı ki,uzun bir süre zonkladı,sinirden kulaklarımdan ateş çıktı fred çakmaştaş gibi, sonra basket oynayan çocukların arasına basket sahasına daldı, yine ilgisini başka yöne çekmek için uğraştım ama çocuklar bunu ezecek ne kadar orda uğraşabilirim ki? mecburen tuttum bunu kucağıma alıp son ses ağlama ve çığlıklara ve attığı tokatlara rağmen eve götürdüm :KK50:

Yasemincim, paylaşım için çok teşekkürler...
İnatlaşmalar hafiften başlıyor evet, evde buzdolabının üzerine yapıştıracam bu yazıyı, malum, burda yazanlara sadece benim uymam yetmeyecek :)

Esincim gözün aydın...

anaaa bizimkiler 2 yaş sendromuna girmiş, bunları biliyodum ben ama daha erken sanıyodum:KK53:
pöfff ama bu dedikleri iyi güzel de nasıl yapacaksın, dün akşam parka çıkardım enerjisini atsın algıları açılsın vs diye ağzına taş attı bee, dişleriyle parçalamaya çalışıyor,ne yaptım ne ettiysem ağzından alamadım,üstelik parmağımı öyle bir ısırdı ki,uzun bir süre zonkladı,sinirden kulaklarımdan ateş çıktı fred çakmaştaş gibi, sonra basket oynayan çocukların arasına basket sahasına daldı, yine ilgisini başka yöne çekmek için uğraştım ama çocuklar bunu ezecek ne kadar orda uğraşabilirim ki? mecburen tuttum bunu kucağıma alıp son ses ağlama ve çığlıklara ve attığı tokatlara rağmen eve götürdüm :KK50:

Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim valla, tam Çakilik yapmış Keremito akşam :)

selamlar herkese:KK3:
bugün ilkkez Alp le eşim olmadan denize gideceğiz,nasıl olacak hiçbir fikrim yok.normalde dışarı çıkmak büyük eziyet,her seferinde pişman ediyor beni.bukezde sudan çıkmak istemeyecek kesin:KK50:yine pişman etmese bari,dilerimki yapmaz anneciğine bunu:18:
çıkarmasamda olmazki,yani bu çocuk birşekilde eğlenmeli,gezmeli,enerjisinin tüketmeli,ki çıkmaktan çok mutlu oluyor.

Aylincim, bende nasıl baş edeceğimi ve bu yazıdakileri nasıl uygulayacağımı bilmiyorum ama deneyeceğim, inşallah sorunsuz atlatırız bu dönemi..

Burcucum, bende çıktı aldım eşime ve anneme okutacam ama onlarda benimle birlikte uygulamadığı sürece ne kadar etkili olabilir ki sadece benim çabam şüpheliyim, eşim yada annem aman ağlamasın diye ne istiyorsa eline verip susturuyorlar hemen yada bana müdahale ediyorlar..

Yazgıcan, bizim yerimize de eğlenin denizde, biz duşun içinde oynayaduralım, ne kadar şanslısınız, deniz kenarında olmak vardı şimdi..
Umarım Alpiş seni üzmez de keyifli bir gün geçirirsiniz ana-oğul..

bişeye kanaat getirdim ki,Alp nekadar kuduruksa kerocan da okadar öyle.tıpatıp aynılar,anlattığın herşey fazlasıyla bizde mevcut.çok bilirim çaybahçelerinde orda burda çığlıklarını,bağırmalarını,ağlamalarını,vurmalarını.birde Alp asla unutmaz,bu huyu çok fena.kafasına koyduğunu yapacak mutlaka,unutturmaya çalışsamda 10 dk. başka şeye baksa 11. dakka mutlaka yapmaması gerekene yöneliyor.bizimkide dün akşam babasını 5 yerinden ısırdı,durup dururken birde.ağzı açık,ısırma pozisyonunda babasını kovalayıp durdu:KK1:

Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim valla, tam Çakilik yapmış Keremito akşam :)

Evet yaaa biz Kerem i çaki diye çağırıyoruz zaten, bi de sinsi sinsi gülüşü var ki tam çaki, yere koyduğun an pilli bebekler gibi ters istikamete dönüp koşmaya başlıyor.
Yazgı ben hep söylüyorum zaten tek değilsin diye :KK50:
Dün saçını kestirdik,kuşa döndü çocuğum,tüm lüleleri gitti, tam oğlan çocuklarına benzedi,hala alışamadım :KK53:

bu çocuk beni öldürecek bi gün ... dün aksam karyolasında oynamak istedi cıkardım bende normalde yatırmıyorum kendini atar diye basındayım bekliyorum yanında 2 dk dolabını actım arkamı döndüm anni dedi sarkmıs kendini karyoladan dur ege dememe kalmadı bıraktı kafa üstü nasıl atladım hemen yakaladım cok şükür tam kafası üstü düşerken 1 sn gec kalsam kafa üstü gidecek gülüyo bi de ayyyy elim ayagım tutmuyo geceden beri cok fena oldum

bu çocuk beni öldürecek bi gün ... dün aksam karyolasında oynamak istedi cıkardım bende normalde yatırmıyorum kendini atar diye basındayım bekliyorum yanında 2 dk dolabını actım arkamı döndüm anni dedi sarkmıs kendini karyoladan dur ege dememe kalmadı bıraktı kafa üstü nasıl atladım hemen yakaladım cok şükür tam kafası üstü düşerken 1 sn gec kalsam kafa üstü gidecek gülüyo bi de ayyyy elim ayagım tutmuyo geceden beri cok fena oldum

Al işte bir tane daha..
Çok geçmiş olsun, insanın içi bir tuhaf oluyor, bende İklimi öyle havada çok yakaladım, bu dönemde mantık kuramadıkları için tehlike nedir bilmiyorlar ama düştüklerinde ortalığı ayağa kaldırıp, bas bas bağırmayı, ağlamayı iyi biliyorlar..

Taşınacaz diye bu hafta sebze almadım, buzdolabını boşaltmak için, bu seferde merte ne yemek pişirsem diye debeleniyorum, kendimize tavuk kanat ve pilav yaptım ama o yermi bilmiyorum öğlen çorba içsinde akşama bizimle tavuk kanat ve yoğurtlu pilav yedireyim, yarın için kurufasulye ıslattım yarında ondan yesin bakalım:KK56: Offf bıktım yemek pişirmekten valla:KK19:

bende bıktım hiç sorma hep yarın ne pişirsem derdi var bazen hiççç pişiresim gelmiyo :))

Al işte bir tane daha..
Çok geçmiş olsun, insanın içi bir tuhaf oluyor, bende İklimi öyle havada çok yakaladım, bu dönemde mantık kuramadıkları için tehlike nedir bilmiyorlar ama düştüklerinde ortalığı ayağa kaldırıp, bas bas bağırmayı, ağlamayı iyi biliyorlar..

Allah korusun hepsini ya akılları baslarına bi gelse kazasız belasız ...

elektrikler gidip geliyo yine:KK19:
kero,alp ve egenin yaptıklarını hayretle okudum birazda güldüm:KK33: benim oğlum çok akıllıdır hiç öyle şeyler yapmaz çünkü:KK52: öğle arasında durup durup beni patakladı,oda öyle şakadan falan değil pat küt, koşup koşup üstüme atladı, burnumu kırdı desem yeridir hala sızlıyo:KK37: sevgisini böyle belli ediyo oğluşum:KK16:

elektrikler gidip geliyo yine:KK19:
kero,alp ve egenin yaptıklarını hayretle okudum birazda güldüm:KK33: benim oğlum çok akıllıdır hiç öyle şeyler yapmaz çünkü:KK52: öğle arasında durup durup beni patakladı,oda öyle şakadan falan değil pat küt, koşup koşup üstüme atladı, burnumu kırdı desem yeridir hala sızlıyo:KK37: sevgisini böyle belli ediyo oğluşum:KK16:

ha ha ha ha benimki de yüzüme vuruyo ah ah ah diye sonra sarılıyo kadir inanır bunların hepsi maço :)))

cayır cayır yanıp kavrulan antalya dan merhaba:)
hal değiştirmeme az kaldı..klimalar 18 de ama yetmiyor..bu ne sıcak allahım!!
işlerde sıcakla birlikte bastılar..herkesin iyi olduğunu umuyorum..

Gülşan çok güldüm Mert e, öğle arası dayağını yiyip gelmişsin, elleri de ağır bu bebelerin haa, can yakıyorlar hakkaten..

Ayşegül, bende az evvel çikolata yedim ama daha bir içim bayıldı, şimdi soğuk ve limonlu maden suyu ile baygınlığımı gidermeye çalışıyorum, senin dediğin gibi bir pasta olsa, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yesek fena olmazdı doğrusu..

Tanyacım hoşgeldin, An.kara gibi bir yerde klima çalıştırılıyor ve yeterli olmuyorsa orayı hiç düşünemiyorum zaten, Allah yardımcınız olsun..
Benimde bitirmem gereken bir iş var ama hiç çalışasım yok :KK43:(

ben geldimmmm lazer için randevu aldım eskigittiğim yeri değiştiriyorum bu arada ben 4 kilo verdim lipo için kaldı 6 kilo sonra tutmayın b eni anacımmm

kuduruk bebelere gülsem mi anaları için ağlasam mı bilemedim ama halime şükrettim şu an yazlıkta olduğumuzdan etraf kalabalık olduğundan tüm gün oyalayacak birileri deniz havuz park sahil olduğundan rahatım kışa ne olur bilemiyorum çok hareketli 1 dk durmuyo ama en azından inatlaşmıyo çabuk oyalanıyo takmıyo yani inşallah böylede devam eder anasına çekmemiştir umarm:KK53:

egosun camasırlarını hala daha bebek deterjanlarıyla yıkıyorum siz normal deterjanlara gectinizmi yoksa bende geceyim artık kirlenmek güzeldir diyen bi oğlum var çünkü :KK66:

X