Kızlar Merhaba.Tatil dönüşü 3-4 gündür sizleri okuyorum.Esin in durumunu takip ediyorum ve iş yoğunluğuna rağmen yazmadan edemeyeceğim.
Esin cim sen el kızısın yabancısın , eşinin ailesinin karşına geçip sen haklısın demelerini bekleme, vefa bekleme.Bir arkadaşın dediği gibi öküz öldü ortaklık ayrıldı.Ve şimdi günah keçisi arama vakti.Ve maalesef ki sen şu anda çok hassas ve güçsüz durumdasın.Özellikle de o yüzden seni günah keçisi olarak belirleyecekler ve evliliğin bu hale gelmesinin tüm sorumluluğunu sana yükleyecekler.O yüzden tüm bu söylenenleri çok da dikkate alma.Ve bana sorarsan görümceyle , eltiyle ve kayınvalide ile artık muhatap olma.Onlarla artık görüşmenin bir anlamı yok , bu sadece seni üzecektir.Bildiğim kadarıyla 1 yıldır KK ya yazıyorsun ve 1 yıldır mutlu olmadığından bahsediyorsun, hep mücadele ediyorsun evliliğin için ama olmuyor.İşte bu yüzden boşanmaya bir de bu yönüyle bak.Mutsuz olduğun bir durumdan kurtuluyorsun.Yarının ne getireceğini bilemezsin.Belki de hayatının insanı karşına çıkacak.Örneğin Gülay ne kadar mutsuzdu.Ama şimdi face den bakıyorum gözlerinin içi gülüyor çok mutlu.Sen de mutlu olacaksın belki.O yüzden evlilik bitti diye üzülme.İnşallah yarınlar çok daha güzel olacak.Umutsuz olma, güçlü ol.Unutma insan hayata 1 kez geliyor , bir daha bu günleri geri getiremiyeceksin.Eser i de zamanla unutacaksız sadece zaman gerek.
Hukuki konulara gelince de Boşanma dilekçesini de adli tatilde de verebilirsin.Ama hakimler izinli olduğundan duruşması adli tatil sonrasına kalabilir.Adli tatilin başlamasına 15 gün var,boşanma şartlarında anlaştıysanız anlaşmalı olarak boşanın, en geç 1 hafta -10 gün içerisinde boşanırsınız.Bence Kendin için nafaka da iste.Bu aşama da bayanlar kocalarına acıyor , gurur yapıyor nafaka istemiyor ama sonra pişman oluyorlar.Bence verilmiş bunca emeğin ve yılın ardından kocan bunun bedelini ödemeli.
Ve nihayetinde oğluna ve ailene sımsıkı sarıl.Onlardan başka kimse yok şu anda yanında.O güler yüzlü oğlunun gülen yüzünün solmaması için de güçlü ol annesi.Unutma zaman her şeyi rayına oturtacak.
Ben işimin başıma döneyim , yazılacak dilekçeler beni bekler.Herkesi ve kuzuları çok öptüm...