Bosnacım prospektüsü sen okudun, doktor insiyatifindedir diye bir ibare var mı?
Bir şeyi yazıyorum sonra pişman oluyorum, ben bu ilacı araştırmadım. Hamileler üzerinde test edilip edilmediğini bilmiyorum. Edildiyse risk faktörü nedir bilmiyorum. Benim ablam kimyager o beni pimprikli yaptı. Genelde hemen araştırır döner ama aramız 7 saat dönüp onda bu ilaca bakar mısın deme şansm yok. İlaçlar üzerinde farklı farklı ibareler oluyor. Kimisinde sadece hamileler üzerinde kullanılmamalıdır diyor. Kimisinde doktor insiyatifindedir diyor. Ben tuttum doktor gibi ahkam kestim. Ama açık ve kesin bir şekilde kullanılmamalıdır mesajını okuduğunu düşündüm. Ara doktorunu ben sizin hastanızım bunun üzerinde hamileler üzerinde kullanılmamalıdır diyor kafam karıştı de. O görevi zaten sana açıklamak. Ben her rahatsız olduğum da doktoruma gitmiyorum. Reflüm çok azdığında, kanamam olduğunda telefon edip sordum. Sağosun o da beni rahatlattı yol gösterdi.
Taburcu,
Birşey soracağım, inan kafamın hep bir köşesinde... Ablam kimyager dediğin için soruyorum... Dramamine adlı ilaçta B grubu diyor hamilelikte kullanım için ama gerekliyse kullanın diyor... Benim doktorum bana bu ilaçtan 5 kutu içirdi... Ve gerçekten de korkuyorum... Hamilelikte B grubu kullanılmalıdır ne demek? Ya da 5 kutudan sonra ben ufaklıkta ne gibi bir anomali beklemeliyim? Çünkü böyle bir şeye insan hazırlıklı olursa daha rahat olur, kendini kandırmaz...