2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar mutlu haberlerle gelen herkesin gözü aydın darısı test yaptırmayanların başına ..

Taburcu sakın şımarıklıkmış gibi geliyor deme o kadar zor ki miğde bulantısı seninde yaşadığın az bişey deil sana da allah sabır versin hepsi geçicek inşallah hepimiz tek bişey için mücade ediyoruz hayırlısıyla evlatlarımızıda kucağımıza alırız inşallah...

gulencimin topiğini bende okudum yorum yapmaya gerek duymuyorum çünkü konu amacından çıkmış
herkesin görüşüne saygı duymamız gerektiğine inanıyorum... bu yüzden yorumsuz...

arkadaşlar günde iki bardak süt + bir kase yoğurt + beyaz peynir ve kaşar yiyorum...yemeye çalışıyorum...vitamin ve mineral kompleksi alıyorum ( megadyn) kalsiyum için yeterli midir? yeter gibi geliyor ama hazır yoğurt alıyorum...ev yoğurdu gibi olmuyor ama mecburiyettten...acaba zararı var mıdır? hazır yoğurt kullananlar var mı?

aaaa zümrem de burdaymışşş delikafadulden iyiyim canım bugün okulda işlerim vardı biraz.bu arada zümre demişken onu bugün yaptık kurtulduk Allahtan.sen nasılsın canım?

:) iyiyim ...uyumaktan yoruluyorum nasıl oluyorsa hala geçmedi bu uyku hali akannehir
ne güzel yapmışsınız zümreyi...biz daha yapamadık sürekli konular anlatılıyor tartışılıyor...yarın kurul toplantısı var...bayağı yoracak eminim...zümreyi de yaptık mı gerisi zaten kolay :)

arkadaşlar günde iki bardak süt + bir kase yoğurt + beyaz peynir ve kaşar yiyorum...yemeye çalışıyorum...vitamin ve mineral kompleksi alıyorum ( megadyn) kalsiyum için yeterli midir? yeter gibi geliyor ama hazır yoğurt alıyorum...ev yoğurdu gibi olmuyor ama mecburiyettten...acaba zararı var mıdır? hazır yoğurt kullananlar var mı?

canım daha ne olsun valla bravo.. ben bunların yarısını bile yemiyorum.çoğumuz hazır yoğurt kullanıyoruz zaten.hem ben ev yoğurdu yiyemem kokuyormuş gibi geliyor bana.

ben ev yoğurdu hiç yiyemiyorum,.genelde hazır yoğurt tüketiyorum canımcım,.inşallah bi zararı yoktur:1shok: :sm_confused:

Taburcu sağol canım, yine hayat kurtaran öneriler yazmışsın...
yatmadan önce yürüyüş konusu bizim de aklımıza geldi bu sabah. Midem çok kötü olduğu için evden çıkacak halim olmuyor ama, biraz hafiflemeye başladı sanki. Bu akşam denemeyi düşünüyorum. Bir de bitkisel çaylara başlayacağım, umarım faydası olur.

Neden uyuyamadığımı bilmiyorum. Çok yorgun oluyorum, hatta uykum da çok gelmiş oluyor, gözlerimi açık tutamıyorum. Fakat bir türlü uykuya dalamıyorum. 2-3 gece birşey değil de, 1 ayı bulunca insanın sinirleri bozuluyormuş, bunu anladım. Sabahları domuz gibi kalkıyorum yataktan :)

Bugün ben doktoruma sordum, hazır yoğurdu yiyebilirsin dedi...yerimseniben
Ben malesef ne süt ne yoğurt mideme dokunuyor, yiyemiyorum...:bbo:
4 aydan itibaren kemik gelişimi hızlanıyormuş, o zaman takviye olarak kalsiyum da verebilirmiş doktor (ben bugün 12+0 ım) ...
Yeterince kalsiyum alamayanlar endişe etmesin...

Bu arada yeterince kalsiyum alamayınca kramp giriyormuş, oradan anlayıp kalsiyum takviyesi de yapabilir mişiz...

Ben evde yapıyorum yoğurdumu 2 yıldan beri merak etme aldığın kadar calsiyum alıyorsun gerekirse bence doktoruna da sor calsium sandoz da alabilirsin arkadasım hamileyken ondan alıyor ve bacaklarına bazen kramp giriyordu.O yüzden doktoru yarım da olsa calsium sandoz kullan demişti. Gece yatarken bazen süt yerine yoğurt yiyorum ...

canım daha ne olsun valla bravo.. ben bunların yarısını bile yemiyorum.çoğumuz hazır yoğurt kullanıyoruz zaten.hem ben ev yoğurdu yiyemem kokuyormuş gibi geliyor bana.

ben de bir tek anacımın yoğurdunu yerim zaten ama hazırları hiççç sevmiyorum...burdaki yerel markalar da kokuyor gibi geliyor süt alıp kendim yapmaya korkuyorum o yüzden...böyle idare etcez anlaşılan...ben zaten hep iştahlıydım hamilelik de bozmadı...ne bulursam yiyorum walla...ama artık seçiyorum yararlı mı zararlı mı...yoksa 100 kilo olurum :)

Ezgim hoşgeldin... Nasılsın bugün, biraz düzelme var mı midende?

Ben ev yoğurdunu zaten beceremiyorum, ayran gibi oluyor benimki. Hazır yoğurt kullanıyorum, günde 1 kase kadar yemeye çalışıyorum. Yeni keşfim olan mısır gevreği eşliğinde günde en az 1 küçük kutu süt içiyorum. Bugün ayrana başladım, hedefim her gün 1 bardak. Her sabah 2-3 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir de yiyorum.
Ve hala 47 kiloyum :))
Bu saydıklarıma haftasonu başladım, belki ondan olabilir :))

arkadaşlar,
sık sık uyuyamadığımdan bahsediyorum ya...
son gittiğimde doktora da söylemiştim. o da önce ilaç da veremem ki sana dedi, sonra bir ilaç çıkardı çekmecesinden, meşhur bitkisel bir sakinleştirici şurubun hapıymış, istersen al bunu dene dedi.
ben bir haftadır hala hiç uyuyamama rağmen bir türlü içmedim bu ilacı. az önce bu gece içeyim artık diyerek internetten prospektüsüne baktım. hamilelerde ve emziren annelerde kullanılmamalıdır yazıyor.
e nasıl verdi bu adam bana bu ilacı?

pasiflora mi canim ilac? gerci hapi da oldugunu bimiyordum ama bitkisel dedigin icin tahminde bulunuyorum. bana da dr.um surup versiyonunu vermisti, icini rahatlatacaksa..dr.um prof ve cok guvendiğim birisi.
ayrica hemen hemen tüm ilaclarda o tarz ibareler yaziyor, ilacin kullanilmasi dr.un insiyatifindedir diyor.

Bosna ben de uyuyamıyorum canım ya gece yatakta sürekli dönüyorum.kafamız çok mu yoğun ondanmıdır bilmem.

Hem kafam yoğun, hem midem rahatsız, sanırım ondan.
Özellikle hafta içi, yani ertesi gün işe geleceksem, hepten uyuyamıyorum.
Tam zamanını buldum işten soğuyacak...

pasiflora mi canim ilac? gerci hapi da oldugunu bimiyordum ama bitkisel dedigin icin tahminde bulunuyorum. bana da dr.um surup versiyonunu vermisti, icini rahatlatacaksa..dr.um prof ve cok guvendiğim birisi.
ayrica hemen hemen tüm ilaclarda o tarz ibareler yaziyor, ilacin kullanilmasi dr.un insiyatifindedir diyor.

Pasiflora'nın muadiliymiş canım, Alora diye bir ilaç...
İlaç prospektüsünde kullanılmamalıdır yazıyor, internette doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır yazıyor.
Derdim ilacı içip içmemek değil aslında ama diyorum ya doktora karşı bir güven sarsıntısı oldu sanırım.
Abartıyor muyum sizce ?

X