2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlarrrrrrrrrr.2 gündür giremedim.bağdaydım.antalyadan büyük görümcem geldi.....acayip kafadır.çenemiz düştü konuşmaktan.........sizler nasılsınız bakalım?

ebrucum şu işe bak ya....ne dengesiz,düüncesiz insanlar var ya..........hayret bişey 1 gün içinde nasıl ev bulcan...........terbiyesizler.......

işte dengesizlkileri burdan belli bir gün içersinde ewi boşaltacakmışım bi kere kiracı haklarından bihaberler..acilen evi bulmam gerek aretık!!!

herkese günaydın.çok moralim bozuk ya.kızım dünden beri emmiyor,bırakın emmeyi memeyi ağzına bile almıyor vermeye çalışınca da kıyametler kopuyor,çığlık çığlığa ağlıyor.dün gece belki uykuda farketmez alır dedim ama uykusunda bile almadı kendini yırttı resmen.artık sağıp vercem ama zaten çok az sütüm var ne kadar idare eder bilmiyorum.of ya çok üzülüyorum.
ebrucum sende moralini bozma canım Allah en kısa zamanda ev sahibi olmayı nasip etsin sana.ne kadar dengesiz insanlarmış aynı evin içinde 2 evin eşyası olur mu manyaklar mı ne.ama öyle manyaklar var biliyorum.annem ev almadan önce öyle bi ev sahibi olmuştu.annem taşındıktan 6 ay sonra manyak adam ben gelcem çıkın diye tutturmuştu,hergün arıyordu,en sonunda annem bıktı usandı apar topar bi ev bulup çıktı.yani dengesiz insan çok.

kızlar günaydın..su anda sinir bombasıyım ..dün akşam tlf acmış ev sahibimiz eşime bende yanındayım ve nedese begenirsiniz..biz yarın ewi komple boşaltıcakmışız buraya taşınacak olan oglunuda ew sahibi sıkıştırıyomuş evden cıkarmış biz bir gün içersinde tüm esyaları toplayacakmışız ..eşim kadar sabırlı bi insan tanımadım ben konuşsaydım sıcıp sıvamıştım hepsini..uygun sakin bi ses tonuyla biz daha ev bulamadık son durumları zaten anlattık size biliosunuz (vazgectigim ew)..ben suanda 1 gün çersinde ev bulup cıkamam dedi..ozaman oglumda toplasın eşyasını ikiniz birden doldurun yıogın evin içine sende oarada ew bul demezmi..ew zaten g..t kadar neyi nereye sıgdırıyosun artı benim bi bebegim var bu nası bi insaniyet..biz 4 senelik kiracısıyız günü gününe kiramızı vermiş insanlarız terbiyesiz kadın tam yolumluk oldular daha iki gün önce kızı acele etmeyin diodu..orospular..bi yerde görmekten korkuorum cok fena laf sokacam bi an önce su pislik ewlerinden cıkıp kurtulsak vay be ne insanlarmış iki yuzluler..cok sinbirliyimkızlar ..ew işini hızlandrdık..bakıoruz emlakcıyada söledik..ne olursa olsun su ewden cıkalım da ewde secmiorum artık..

ay ne terbiyesizlik etmiş...utanmazlar...
bir günde nasıl çıkaçakmışsın ordan...
artık fazla seçmeden bulduğun yere taşın..ondan sonra yine ev bakarsınız olmadı...

herkese günaydın.çok moralim bozuk ya.kızım dünden beri emmiyor,bırakın emmeyi memeyi ağzına bile almıyor vermeye çalışınca da kıyametler kopuyor,çığlık çığlığa ağlıyor.dün gece belki uykuda farketmez alır dedim ama uykusunda bile almadı kendini yırttı resmen.artık sağıp vercem ama zaten çok az sütüm var ne kadar idare eder bilmiyorum.of ya çok üzülüyorum.
ebrucum sende moralini bozma canım Allah en kısa zamanda ev sahibi olmayı nasip etsin sana.ne kadar dengesiz insanlarmış aynı evin içinde 2 evin eşyası olur mu manyaklar mı ne.ama öyle manyaklar var biliyorum.annem ev almadan önce öyle bi ev sahibi olmuştu.annem taşındıktan 6 ay sonra manyak adam ben gelcem çıkın diye tutturmuştu,hergün arıyordu,en sonunda annem bıktı usandı apar topar bi ev bulup çıktı.yani dengesiz insan çok.
handan ığım ben aydı durumla yaklaşık bir aydır uyğaşıyorum...emirhana yemek yedirmek çok zorlaştı...nedi bu çoçukların hali anlamıyorum...
ebrucum yağmuru annene bırak bir an önce bir ew bulun.. ne terbiyesizlermiş yaa..

bençede...

kızlar sormayın ya emlakcı bi ew ayarlamış ögleden sonra bakıcaz inşallah..daha ew begenme gibi bi lüksümde kalmadı bi an önce kurtulayım bunlardan..ewini rezil gibi bırakıcam taşınırken..iki çift laf söylemedende cıkmayacam..

gönderenler
1,yaz34
2,zeliş82
3,eftel
4,kuju25
5,miges
6,hndn82
7,meral81
8,silver5
9,edebiyatçı222
10,kussebfilal
11,sümeyra
12,hijyenim
13,Laviniaebru
14,Mavidüşler
15,Dila
16,Semraöğretmen
17,Hasret0587
18,Selkie
19,azemheval
20,bir_nokta
21,handeozf
22,megryann

bekliyorum hanımlar....
hanifeturkyilmaz@gmail.com ya da facebooktan yollayabilirisiniz

ÇARŞAMBA SON GÜN:smiley-cool:

kızlar benim kız tv izlemeyi çok seviyor ya ne anlıyorsa renkler görüntü ses ilgisini cekiyor sanki kendisiyle konuştuklarını sanıp cığlık atıyor onlarla konuşuyor sanki uyandıktan sonra oturma odasına götürüyorum yer minderine yatırıyorum tv de acık olursa hemen ilgisini cekiyor televizyonum büyük LC görüntüleri cok net görebiliyor sanırım hemen tv ceviriyor kafasını trt cocuk ordaki çizgi filmi acıyorum bayılıyor aslında işimede geliyor o onla ilgilenirken işlerimi hallediyorum zaten uslu bi kızım var izletmesemmiki LC plazma tv radyosyon yok biliyorum zararı olurmuki kzılar ne gibi bi zaraı yada?faceyede bebeğim sayfasına yazdım 3 yaşına kadar izlemesin diyorlar

alakasıuz bişey ama bebeğin bıngıldakları ile ilgili

Bebeklerin kafasındaki bıngıldak hakkında bilgim olmamakla beraber dokunulmaması gerektiğini duymuştum. Bebeğin beyin gelişimiyle birlikte kafatasının da büyüdüğü mantıklı geliyordu. Peki bebeklerdeki bıngıldak ne zaman kapanırdı? Bu sorunun cevabını ararken sağlık ocağındaki görevli ebenin bebeğimin gelişimini kontrol ederken 'Bebek ne kadarlık? Bıngıldağı kapanmamış.' demesi içime ateş gibi düştü. ılk işim görevlinin ne demek istediğini internette araştırmaktı.... Ama güzel bir tevafuk beni bu dertten kurtardı. Sızıntı Dergisi bu ayki sayısında 'doğumda ve sonrasında bıngıldak' başlığı altında konuyla ilgili merak ettiğim ne varsa anlatmış. Yazılanları okuyunca hem rahatladım hem de benim gibi darda kalanlar için güvenilir bir kaynak bulduğum için sevindim. Bu arada unutmadan önemli gördüğüm bir notu da aktarmış olayım. Bebeklerin bıngıldakları 3 yaşında tamamen kemikleşiyor. Yani çocuğun beyin gelişimi de tamamlanmış oluyor. Çocuklara 3 yaşına kadar ne öğretebilirseniz, ne anlatabilirseniz herşeyi anlar. 3 yaşından sonra hayatına aksettirmeye başlar deniliyor. Çocuğunuzun bıngıldağı kemikleşmeden bebeğinizle hayata dair herşeyi paylaşın. Göreceksiniz emeklerinizin boşa çıkmadığını..
Anne-babalar yeni doğan bebeğin başına dokunmaktan çekinirler. Çünkü bebeğin kafatasında birbirinden ayrık olan kemiklerin aralarında esnek doku bulunur. Kemiklerin büyüyüp kaynaşmasını sağlayan sütürler arasındaki bu yapıya bıngıldak (fontanel) denir. Bebeğin kafasında bulunan bu bölümlere dokunulduğunda kafatası hafifçe içeri çöker.

Yeni doğan bebeğin kafasında fark ettiğimiz, fakat zarar verme korkusuyla fazla dokunamadığımız bıngıldaklar -hâlbuki bıngıldağa dokunmak herhangi bir zarara yol açmaz- oldukça dayanıklıdır. Bebeğin kafasında altı adet bıngıldak vardır. Elle dokunulduğunda ancak ön ve arkadaki iki bıngıldak fark edilebilir. Bebeğin fark edemediğimiz ön-yan bıngıldakları doğumundan sonraki 2–3 ay; arka-yan bıngıldakları ise, 1 yıl içinde kapanır. Alnın hemen üzerinden başlayan, başın üstüne hafifçe bastırıldığında fark edilen büyük veya ön bıngıldağın genişliği beş santimetreyi bulabilir. Baklava dilimine benzeyen ve bebek altı aylıkken kapanma sürecine giren bu bıngıldak, 1,5–3 yaş döneminde tamamen kemikleşip kapanır. Hayatın ilk birkaç ayında genişleyebilen ön bıngıldağın, ortalama 13,8 ayda kapandığı rapor edilmiştir; üç aylık dönemde bebeklerin yüzde 1’inde, 12 aylık dönemde yüzde 38’inde, 24 aylık dönemde de yüzde 96’sında kapanmış olduğu belirtilmiştir. Başlangıçtaki boyutu, ne zaman kapanacağı hususunda bir gösterge olmayan ön bıngıldak, erkek bebeklerde kızlara nazaran daha erken kapanmaktadır. Ön bıngıldağın dört aydan erken kapanması beynin gelişimini engelleyebileceği için, dikkatli olunmalıdır. Kafanın arka bölümünde bulunan, ön bıngıldağa nazaran daha az fark edilen ve küçük bir üçgene benzeyen arka bıngıldak ise, üçüncü ayda kapanır. Tiroit hormonu eksikliği veya D vitamini yetersizliğinde bıngıldaklar geç kapanabilir. Bıngıldakların geç kapanması, bir hastalık belirtisi olabilir.

Bebekler, kafatası kemikleri henüz tam gelişmeden dünyaya gelir. Araştırmalar, bu hususun mühim hikmetlerinin olduğunu göstermiştir. Açık bir ilim, kudret, rahmet ve hikmet eseri olarak, ayrık kafatası kemikleri arasındaki esnek doku (yumuşaklık) sayesinde, doğum esnasında bebek oldukça dar olan doğum kanalından zarar görmeden geçmektedir. Takip eden dönemde ise, beynin büyümesine paralel olarak, bebeğin kafatası da genişleyebilmektedir.

Doğum esnasında, bu zarımsı yumuşak kemik taslağı (bıngıldak) sayesinde kafatası kemikleri birbirine yaklaşır, hattâ üst üste binebilir; böylece bebeğin kafası, doğum kanalının şeklini alıncaya kadar küçülür ve doğum bu sayede gerçekleşir. Bebeğin beyni, bu sıkışmadan zarar görmez. Doğum sonrası kafatasının belirli bir süre sivri kalması, doğum kanalından geçişte oluşan bu uyum sebebiyledir.

Kafa kemiklerinin ayrık ve yumuşak olduğu bu dönemde, beynin büyümesine paralel olarak kafatası da genişler. Beynin büyümesi ilk aylarda çok hızlıdır. ıki yaşında erişkin bir beynin yüzde 60’ına, 6 yaşında ise yüzde 90’ına ulaşılır. Bıngıldaklar olmasa, kafatası kemikleri büyüyemeyeceği için, gelişen beyin açısından çeşitli problemler ortaya çıkabilecek ve hassas beyin dokusu kalıcı zararlar görebilecekti.

Kafatasının altında, bebeğin beynini kalkan gibi korumakla vazifelendirilmiş bir zar bulunmaktadır. Oldukça sağlam olan bu zar sayesinde, kafatası çok ağır bir darbe almadıkça, beyin hasar görmez. Bıngıldakların -özellikle de ön bıngıldağın- kapanma süresinin değerlendirilmesi, boyutları, dışarı veya içeri doğru şekil değiştirmesi hem çocuğun sağlıklı gelişip gelişmediği hakkında ipuçları verir, hem de birçok önemli hastalığın erken teşhisine yardımcı olur. ‘Geniş bıngıldak’ ile ‘gecikmiş bıngıldak kapanması’ buna misâldir. Bıngıldağın genişlemesi veya geç kapanması, ırsî tiroid bezi yetmezliği, Down sendromu, kafa içi basıncının artması ve Raşitizm gibi rahatsızlıklarla doğrudan alâkalıdır. ‘Erken bıngıldak kapanması’ veya ‘küçük bıngıldak’ gibi problemler ise, baş kemiklerinin erken kapanması (kraniosinostozis) ve beynin anormal gelişmesi ile alâkalıdır. D vitamini desteğinin bıngıldakların erken kapanmasına bir tesiri yoktur. Sütür kapanması genellikle doğum öncesinde olduğundan, doğumda bu bebeklerin kafatasında şekil bozuklukları görülür.

Bıngıldakta dışa (şişme) veya içe doğru (çökme) şekil değişiklikleri de görülebilen muhtemel rahatsızlıklardandır, zîrâ bıngıldak normalde düzdür. Bu yumuşak bölgede nabız atışının hissedilmesi veya bebek ağladığında bıngıldağın sivrileşmesi birer fizyolojik uyumdur, endişelenmeye gerek yoktur. Bununla beraber, uzun süreli bir şişlik veya çökme fark edilir ve bunlara bebeğin anormal davranışları eklenirse, tıbbî yardım istenmelidir.

ıshal veya kusma gibi vücudun sıvı kaybına sebep olan durumlarda bıngıldakta çökme meydana gelir; içe doğru çökmüş bıngıldak, bebeğin su ihtiyacı olduğunu gösterir. Bu durumda bebeğe acilen yeterli miktarda su verilmeli, ishal veya kusmayı önleyici tedbirler alınmalıdır. Bıngıldağın olduğundan fazla çıkıntılı durması ise, kafa içi basıncının arttığına işaret eder. Bu şişme, menenjit denen beyin zarı iltihapları (menenjit) ve beyin omurilik sıvısının artması (hidrosefali) ile bağlantılı olabilir.

Kâinattaki bütün güzellikler, Allah’ın Cemal isminin tecellisidir. Bunların her biri aynı zamanda hikmetli ve bizi tefekküre sevk eden san’at tablolarıdır. Bıngıldaklar da, en güzel surette yaratılan insanın, ana rahminden dünyaya devam eden yolculuğunun sağlıklı şekilde tamamlanmasında vazife gören binlerce unsurdan sadece biridir.

Kaynak: Doç. Dr. Can Uyumlu - Sızıntı Dergisi

kızlar benim kız tv izlemeyi çok seviyor ya ne anlıyorsa renkler görüntü ses ilgisini cekiyor sanki kendisiyle konuştuklarını sanıp cığlık atıyor onlarla konuşuyor sanki uyandıktan sonra oturma odasına götürüyorum yer minderine yatırıyorum tv de acık olursa hemen ilgisini cekiyor televizyonum büyük LC görüntüleri cok net görebiliyor sanırım hemen tv ceviriyor kafasını trt cocuk ordaki çizgi filmi acıyorum bayılıyor aslında işimede geliyor o onla ilgilenirken işlerimi hallediyorum zaten uslu bi kızım var izletmesemmiki LC plazma tv radyosyon yok biliyorum zararı olurmuki kzılar ne gibi bi zaraı yada?faceyede bebeğim sayfasına yazdım 3 yaşına kadar izlemesin diyorlar

' yaşına kadar tv izlettirme bence. benim kzıımda bayılıyor karşısında mum gibi izliyor ewet renkler hoşuna gidiyor ama uzmanlar önermiyor. oyuncak al onların renkleri ilgisini çeksin. benimkide seninki gibi uslu zaten e bide tv karşısına atıp gidiyormuşum gibi hissediyorum boşwer koyma bence...

handan sakın pes etme bu dönem bırakma dönemleriymiş gözleri açıldı artık cadıların istemiyorlar tabi. sağarak alıştırma sütün azalır gider wermeye çalış benimkide öyle dün biberonlar biraz süt verdim sağı solu inceleye inceleye emmek hoşuna gitti bieron kafasıyla geziyor cunku. e göğsümde o olmayınca sabah zor aldırdım bakcam die emmiy. pes etmicez kızlar

sordugum soruya cevaplarınızı okudum sagolun kızlar.
ahanda soyluyorum doguhan tek ogunde 220 cc ıcıyor annesutunu.
yetıstıremıyorum sut artık.mınımum 150 ıcıyor ama 2 saat sonra acıyor hemen.dr aradım anlattım durumu guldu ıstahlı cocuk dedı.ek gıdaya gecmıyoruz cumaya kadar annesutunun yetmedıgı yerde aptamıl 1 verecegız.offfffffffff lannnnnnnnnn bu memeler nasıl 1 ogunde 220 cıkararsın.180 tek gogusden cıkıyor e buda can 2 saatte bır devır etmesı lazım sut ıcın ne yapacagım ben 2 yasına kadar nasıl emzırecegım

Ay hakkaten maşş yani nazar değmesin inşş. ben sağmaya korkuyorum az çıktığını görcem iyice moralim bozulcak diye. doyar doyar merak etme sen. bide ne yiyip ne içiyosun ya:)

kızlar sormayın ya emlakcı bi ew ayarlamış ögleden sonra bakıcaz inşallah..daha ew begenme gibi bi lüksümde kalmadı bi an önce kurtulayım bunlardan..ewini rezil gibi bırakıcam taşınırken..iki çift laf söylemedende cıkmayacam..

Ebrucum , yazını yeni gördüm ve hemen bir hukukçu gözüyle yorum yapayım dedim.Aslıonda siz evi boşaltmayabikirsiniz.Borçlar kanunu bu konuda kiracıyı korumuş ve ev sahibinin hadi evimden çıkın demesine mahal vermemiştir.Ev sahibi ancak belli şartlarla evi boşalttırabilir.Aslında oğlum gelecek geçerli bir nedendir ancak siz evi boşaltmıyoruz derseniz dava açıp oğlunun geleceğini ispat etmesi gerekir ve bu süreç de en az 2 yıl sürer.Bu arada kiracılığınızda devam eder.Aslında asıl siz bunları süründürebilirsiniz.Ama siz insanlık yapıp anlayış göstermişsiniz ancak bunlar yüzsüzlük ediyorlar.Bir şey derlerse bun söylediklerimi söyleyebilirsiniz.
İştahsız çocuklardan bahsetmişsiniz bir tane de ben de var.Bunların hepsini toplayıp Somaliye mi göndersek napsak?

ışten azıcık başımı kaldırayım dedim, hemen size koştum...
Geçen haftadan beri nefes alamıyorum, çok yoğun, süt sağmaya bile gidemiyorum bazen.
Geçmişe bakamadım ama gördüğüm kadarıyla memei stemeyen kuzular varmış.
Doruk da beni uğraştırıyor biraz. ıstiyor istemesine ama iki çekip etrafı seyretmeye başlıyor, perdelerle, lambalarla konuşuyor. Israr edince avaz avaz bağırıyor sıpa. Sonra kendi keyfi olunca emiyor.

mecburen anne sütünü sağıp bibeonla vericem evde olduğum halde.emme probleminden dolayı.
av.marka. manuel pompa almak istiyorum siz ne tavsiye edersiniz ???
benim için çok önemli. şimdiden teşekkürler

Canım güzdüz emzirmeye çalış vazgeçme. Düzenini bilmiyorum ama gece (uykusunda) beslemesini artır, bir öğün biberonla sağdığın sütü ver, 2 kere de emzirmeye çalış. Uyanıkken biberonu farkeder ve tutarsa seni emmeyi tamamen bırakır diye endişe ediyorum.

Göğüs pompalarının manuel olanları zahmetli oluyor, genelde herkes kullanışsız diyor ameda, medela, lansinoh, avent ve daha bir çok markanın hastane pompası olmayan elektrikli pilli, taşınabilir göğüs pompaları var. Görümcem de ablamda medela'nın elektrikli pillisini kullandı 140'ın üzerinde bir fiyatı vardı. Onlar çok memnundu. O pompalar bende ama benim göğsümü sağmadı. Göğse yerleştirdiğin standart huni bana büyük geldi. Yedek parçaları varmış oldukça da pahalı ama aldık. Birde hastane pompası kiraladım aylığı 80 lira onunla her emzirme sonrası sağıyorum sütüm artsın diye.

Bebeklere tv izletmenin zararları diye google yazarsan 2-3 yaşından evvel tv izletilen çocuklarla ilgili bilimse çalışmalara bile erişebilirsin. Geçenlerde ABD'de yapılan bir çalışmayı okumuştum. Hiperaktivite, otistik çocukların davraışlarına benzer davranışlar, dikkat dağınıklığı, okul çağında uyumsuzluk vs bir çok sorunlu davranışın kaynağı olarak TV gösteriliyordu.

Canan babana çok geçmiş olsun. Onun için dua ettim Allah tez zamanda sağlığına kavuşturur inşallah.

Hasret doğum yaptığım hastaneyi sormuştun. Şişli Hospitalium.

Elif'in saçlarına da maşallah babası kuaför olunca öyle saç lazım tabii :)

Ebru ev sahibinizin böyle bir hakkı yok size bir ay süre vermek zorunda. Oğlunun eşyasınıda getirip yığamaz eve kapıyı açmazsın. Hiçbir şey yapamaz. Yaparsa savcılığa başvur var ya tazminat alırsın. Ablamın kiracısı 1 senedir kira vermiyor. Dava açtık, hiçbir şey yapamıyoruz. Davanın bitmesini beklemek zorundayız. Adam ülke dışına çıkmış, ev hırsız girmiş. Yönetici bize haber verdi. Gittik daireye girmeden polis çağırdık. Memur ilk onu sordu daireye giren oldu mu. Yok dedik iyi yaptınız sizin çaldığınızı söyleyebilir dedi. Evde oturan orada olmadıkça polis de giremezmiş içeri. Adamın hiçbir yakınına ulaşamadık. Bunun üzerine savcıyı aradı polis memuru, savcı demiş ki muhtar ( muhtar yoksa bir aza), birde polis memuru şahit olcak biz kırık kapı kilidini çilingire değiştirteceğiz. Sonra anahtar muhtarın şahitliğinde polise teslim edilecek karakola gidip zabıt tutturacağız. Görüyorsun hiçbir şey kolay değil. Haklarını bilmen lazım. 1 ay dolmadıysa seni evden çıkaramaz. Dolduysa bilmiyorum ne olur, bildiklerim bu kadar çünkü :)

Merhaba kızlar,
bizimkinin emmeme sorunu devam ediyor..
Sıpayı kontrole götürdük iyi de kilo almış doktor o yüzden sakın emzirmeyi bırakma sütün çekilebilir sağıp verirsen eğer diyor :KK43: ama bende hal kalmadı dayanacak yaaa
benim gibi olanlar var sanırım...bende çok kızınca biberon vercem diyorum ama bi türlü cesarette edemiyorum
Esrincim seni merak ettim dün takipte edemedim ne dedi müdürün? ınşallah izin alabilmişindir

İşten azıcık başımı kaldırayım dedim, hemen size koştum...
Geçen haftadan beri nefes alamıyorum, çok yoğun, süt sağmaya bile gidemiyorum bazen.
Geçmişe bakamadım ama gördüğüm kadarıyla memei stemeyen kuzular varmış.
Doruk da beni uğraştırıyor biraz. İstiyor istemesine ama iki çekip etrafı seyretmeye başlıyor, perdelerle, lambalarla konuşuyor. Israr edince avaz avaz bağırıyor sıpa. Sonra kendi keyfi olunca emiyor.

Canım geçmiş olsun diyemedim sanada..
Nasıl oldu Doruk iyimi
Bizimkinide götürdük ameliyatlık bişi yokmuş şimdilik ama bolbol masaj yapın dedi bir de antibiyotikli damla verdi

Canım geçmiş olsun diyemedim sanada..
Nasıl oldu Doruk iyimi
Bizimkinide götürdük ameliyatlık bişi yokmuş şimdilik ama bolbol masaj yapın dedi bir de antibiyotikli damla verdi

Sağol canımcım...
Doruk çok iyi çok şükür, çabuk atlattı...
Sevindim ameliyatlık bir durum olmamasına, inşallah masajla açılır...

Taburcu yanlış biliyorsun 1 ay gibi bir süre yok(Kirasını düzgün ödemiyorsa o da farklı bir şey).ıstese Ebru en az 2 yıl adamın evinden çıkmaz.

X