- 5 Ekim 2007
- 1.805
- 2
- 42
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #65.821
yagmur u yıkamam gerek..kızlar banyoda bebişlerinizin kulaklarını kapatıomusunuz..???
günaydın aşklar...ewi tuuttum..içime sindi en azından 420 ye oturdugum evin tuvaletini banyosunu ve mutfagını görseniz nasıl cıkmamıssın dersiniz bunca zaman..sobalı..ben zaten burda dogalgazım oldugu halde kullanmıodum hem ewi ısıtmıyo hemde okadar para bayılamazdım..soba hem karrlı hem daha sıcak..biz de öyle büyüdük hiçbişey olmaz dikkat ettikten sonra..en azından kiralık ev benim degil okadar dört dörtlük olması gerekmez..350tl kira..en önemlisi eve içim ısındı..ev sahibi önceki kiracısından kazık yemiş biraz pimpirik adam..bugün kontrol amaclı eşimin işyerine gitmiş gercekten calışıomu diye..işi varmı diye..ama zarar gelmez..suyu elektrigi üzerimize alıcak eşim..bu hafta hemen temizlige başlamam lazım..kadınmı tutsam??annemi yormak istemiorum..halıları yıkamaya vericem..perdeler tüller..ıvır zıvırları kolilemem lazım..bu hafta işim cooookk..yardıma bekliom hepinizi tamammısempatiksalakcinni..
Huuu huuuu!!! Ben geldim, gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak :)))
Bebekimi uyuttum nette gezindim geçmişe bakındım ama çok kopmuşum toparlayamadım.
Hasta olan annelere ve yavrularına acil şifalar diliyorum.
Nedir bu kakalardan çektiğimi, bezde kaka görünce evde bayram yapıyoruz. Aptamil conformil karışık veriyorum, her sabah zeyt,n yağı içiriyorum ve ara ara duphalac veriyorum. Kayısı elma yedirdim geçen gün... İki gğnde bir yapmaya başladı ama ne fena kokuyor. Bugün yaptığı da daha koyu kıvamlıydı.
Ek gıdaya geçmek istiyorum ne yedirsem. Hangi kavanoz mamalarını veriyorsunuz? Güvenli mi? Annem korkutuyor yedirme GDOlu diye :)) Evde yaptığım da ne kadar besleyici olur, becerebilir miyim bilmiyorum... Yiğit epey zayıf bir çocuk kilo alsın istiyorum artık. 4 aydolmak üzere 6 kilo şu an. Kilo alımı normal aslında her ay 1 kilo alıyor. Çok şükür sağlığı da yerinde ne yapsam bilemedim. Evde sık sık emziriyorum, sütüm de arttı. yine de bir iki kez 120 cc mama veriyorum. 1 ay evdeyim 15 ağustosta tekrar iş başı.
Haftaya kayseride düğün var, yakın arkadaşımız. İnegölden 9-10saat sürüyor eşim Yiğit i götürmek istemiyor, ben de bırakmak istemiyorum. İkimiz kalalım diyorum ama düğüne de gitmek istiyorum, ne yapsam. Yolda Yiğit çok eziliyor diyor. KEndi arabamızla gidicez ama klima yok. 3-4 gibi erken çıkıp serinde gidelim diyorum ama eşime kabul ettiremiyorum. 4 aylık çocuk rahatsız olur mu?
Uzun zaman girmeyince bu kadar uzun yazıyorum işte... Biraz uğraşın benimle anacım
yagmur u yıkamam gerek..kızlar banyoda bebişlerinizin kulaklarını kapatıomusunuz..???
Filizcim babam fiziken iyi de psikolojik olarak çökmüş durumda. Yarın ya da ertesi gün tahlil sonuçları çıkacak ona göre belli olacak. Geçirdiği krizde tıkalı olan damarın hücreleri ölmüş olabilirmiş. Hayırlısı bakalım... Teşekkür ederim düşündüğün için..
Hilal kızıma geçmiş olsun. Ben Sebamed sabun ve pişik kreminden (healing cream) fayda gördüm. Günde iki kez sabunla yıkamıştım. Arada hametan da kullandım. Arada kızarsa da eskisi kadar yok. Nasıl kanamıştı yavrum benim ona da dayandı küçücükken... Pişiğin en güzel ilacı altını açık bırakmak. Bol bol havalanması lazım. Doktorlar hava müsaitse gündüz bezlmeyin diyor. Bebişlerin de hoşuna gidiyor nasılsa, ben de açık bırakıyorum sık sık
Filizcim babam fiziken iyi de psikolojik olarak çökmüş durumda. Yarın ya da ertesi gün tahlil sonuçları çıkacak ona göre belli olacak. Geçirdiği krizde tıkalı olan damarın hücreleri ölmüş olabilirmiş. Hayırlısı bakalım... Teşekkür ederim düşündüğün için..
Kızlar bu arada kızım bas parmagını emıyor yaaa onceden sadece elını emıyordu ama sımdı parmagını kesfettı we herkes dıyor ıncelır parmagı alısır daha bırakmaz offf ne kadarda ugrassam vazgecıremedım emzıgı 2 emıyor atıyor yıne parmagını alıyor sızın bebeklerde varmı aynı sorun:sinifsinif:
baş parmak dışında bütün parmaklarını alıyor hatta elini alıyor miğdesi bulanınca bırakıyor .bende zorlmaıyorum nasıl olsa vvazgeçiyor baş parmak alırsa emmeyi bırakır diyorlar aslı var mı bilmiyorum..
evet canım...ben dokunmuyorum yıkarken de ellemiyorum kesinlikle ama suda yumuşuyor kabuk ve havlu değince kopuyo hemen öyle çok kanamıyor..hemen kabuk bağlıyor tekrar...
özledik valla seni...kolay gelsin..sıcakta kalabalık hiç çekilmez...Atanın dişi hayırlı olsun:)
canım bebeğinin kilo alımı iyiyse acele etme bir dahaki ay geçersin...bizim 4 ayımız bitiyor ben bu hafta başladım sayılır...sebze püresi ya da yoğurtla başlamak gerekiyor...ve bebeğine yedirdiğinden senin de biraz yemen gerekiyor ki emzirdiğinde gerekli emzimler ona geçsin rahat sindirsin alerji riski olmasın...
bebeğinin gazıyla senin yediklerinin alakası yok...çok doktor var bunu söyleyen...ben her şeyi yedim ve hala yiyorum...gazında bir değişiklik olmuyor...kendi çıkarıyor zaten...gazlı olması çıkaramamasından...sen ye canın ne istiyorsa bebeğine yarayacaksa....
soğuk suya dikkat etmek lazım cidden...emzirdikten sonra içersen bir dahaki emzirmeye kadar sorun olmaz...en önemlisi ayaklarını üşütmemen sıcak da olsa çorap giy...belki yapıyorsundur aklıma gelmişken söyleyeyim dedim....
herkese merhaba kocitom geldiiiii sabah süpriz yaptı biz gece bekliyoduk.baş pehlian ikinci üçüncü hep belek beld.pehlivanları oldu bizimkinin ağzı kulaklarında.
ayyy hasret ne yüzsüz kaynanan varbacım senin kapıdan kovuyosun bacadan giriyolar yetmedi bide kuyruk getiriyolar anam yüz verme fazla hizmette etme başına kalırlar valla.
-ebru ay sevindim valla hayırlı olsun yeni eviniz umarım birgün kızlar ev aldık demeyide nasip eder allah.kadın tutucanda bence başında durmak lazım çünkü durmayınca baştansağma temizliyolar.
-canan hoşgeldin canım baban nasıl oldu?bence emiyo bebeğin bırakma hem kendi aracınızlan gidiyosunuz bir sorun olmaz bence.buraya gelen turistler el kadar bebeklerle geliyolar valla.
-ay pınar ne varmış eymenin kilosunda maşallah hem çok hareketli bir bebek zaten et tutmaz bıır bıcır maşallah.benimkiside iştahlı maşallah elinde bişey görsün heycanlanıyo bi gıdım tattırıyorum ek gıdaya 6.ayda geçiem zaten mamada veriyorum 6.ayda azaltım çorbalara başlıycam.
-geçmiş olsun merlike reflor kullanmaya dvm.
-ege dediğim yöntemi uygulamadınmı?----kızlar bebeklere şurup verirken şırınga gibi bişeylen ağzının yantarafına yanağından tarafta azar azar sıkarak erin doktor söyledi aşısını yaparken çıkarmıyolar ozaman
kuju ve kusseb kilosunda bir şey yok bu insanların dedikleri beni deli ediyor zaten...
sağ olun canlar eymen bey başladı yine a.s.
aslında çorap giymiyorum ama dikkat edecem bende diyorum yediklerimle alakası yok diye ama gıcıklık ya karpuz yedim bi kere ogünde acillik olduk hiç susmadan ağladı bebeğim böyle oluncada kayınvaldem haklı cıktı sinir oluyorum onun haklı çıkmasına
Kızlar bu arada kızım bas parmagını emıyor yaaa onceden sadece elını emıyordu ama sımdı parmagını kesfettı we herkes dıyor ıncelır parmagı alısır daha bırakmaz offf ne kadarda ugrassam vazgecıremedım emzıgı 2 emıyor atıyor yıne parmagını alıyor sızın bebeklerde varmı aynı sorun:sinifsinif: