-----2010 KASIM hamişleri----

ohhhh ne gzl oğlunu göriceksin iyi hbrlerlerini beklyouz cnmmr

o oobez bnde 3 aydır var cnmm 5 kilo aldım 3 ayda
Ben de diyordum nasıl bu kadar kilo alınır. Valla bu acıkmayla alınır
kızşaar örgüden anlayan warmı aranızda dün kızlarıma pembe beyaz yüz aldım ceket örcem
yakadan başlamalı yapıcam kaçtan başlamalıyımm?
Hiçbir bilgim yok maalesef
Mümkün olduğunca içme, çok canın çekiyorsada kafeinsiz iç canım
Selamlar....
Nescafe haftada 2 idealdir, soda günde bir, kolayıda sulandırarak iç demişti doktorum...

2 günde 1 çok gibi geldi bana...
Benim dr kışın 4-5 yazın 7-8 soda içebilirsin dedi

Alper Mumcu'dan Hamilelere Öneriler

Endişenizi azaltın
Yolculuğa çıkarken çoğumuz tatlı bir gerginlik yaşarız. Hamile olduğunuzda bu gerginliğin çok daha fazla olduğunu fark edebilirsiniz. Ancak bu stresten kurtulmanın yolu dokuz ay boyunca eve kapanmak değildir. Bazı basit öneriler ile endişelerinizi azaltabilirsiniz.

Örneğin havalanına ya da terminale geç kalma endişelerini fazlasıyla yaşıyor olabilirsiniz. Bu kez her zaman çıktığınızdan daha erken terk edin evinizi. Varacağınız yere yarım saat önce varmanız ve orada dükkanlara ya da yolculara bakarak zaman geçirmeniz geç kalma korkuları yaşamanızdan daha iyidir. Yanınıza hafif ve kolayca taşıyabileceğiniz kadar bagaj alın. Hamile kalmadan önce taşıdığınızdan daha az şey taşıyabileceğinizi unutmayın.

Enerjinizi üst düzeyde tutmaya çalışın
Hamilelik özellikle başlarında ve sonda neredeyse halsizlik ile eş anlamlıdır. Hamile kalmadan önce dağlara tırmanan, müze müze gezen, bisiklet ile tepelerde dolanan son derece aktif biri bile olsanız hamilelik dönemi kendinizi rölantiye almanız gereken bir süreçtir. İş gezileri belki ertelenemez ama turistik amaçlı gezilerinizin sayısını azaltabilir ya da hamileliğinizin ortalarına denk getirebilirsiniz. Tatilde sürekli gezmek ve aktivitede bulunmak zorunda değilsiniz. kendinize dinlemke ve enerji toplamak için zaman ayırın. Uykunuzdan asla taviz vermeyin.

Yediklerinize dikkat edin
Uzun süre aç kalmaya dayanıklı olabilirsiniz ama unutmayın sizin aç kalmanız demek bebeğinizin de aç kalması anlamına gelir. Bu nedenle öğün kaçırmamaya dikkat edin. Özellikle yaz günlerinde bol sıvı almaya özen gösterin ancak bilmediğiniz ve açıkta satılan ya da musluktan akan suyu içmeyin. Mutlaka bildiğiniz bir markanın şişelenmiş suyunu tercih edin. Yanınızda her zaman şişe su taşıyın. Ama suyu sadece taşımayın; İÇİN. Sıvı eksikliği yani dehidratasyon hoş olmayan bir durumdur.

Yolculuk sırasında yemek düzeniniz değişebilir. Ancak varacağınız yere ulaştığınızda yeniden bir düzen oluşturun. Dengeli beslenmeye gayret gösterin. Abur cubur'a itibar etmemeye çalışın ancak yanınızda yüksek enerjiye sahip atıştırabileceğiniz şeyler olması yararlıdır.

Tuvaleti ihmal etmeyin
Hamilelik sırasında özellikle erken dönemlerde ne kadar sık tuvalete gittiğinize inanamayabilirsiniz. Seyahat sırasında tuvalet ihtiyacınızı gidermede güçlük yaşayabilirsiniz. Dışarıdan lüks görünen pek çok restoran, kafe gibi mekanın tuvaletlerinin tahmin ettiğinizden daha pis olduğunu fark etmişsinizdir. Bu nedenle temiz bir tuvalet bulduğunuzda fırsatı kaçırmayın.O anda acil gereksiniminiz olmasa bile idrarınızı yapmaya çalışın. Bir daha ne zaman temiz tuvalet bulabileceğiniz belli olmaz.

Tuvalet ihtiyacınız geldiğinde bazen yetişemeyecek gibi olursunuz. Bu durumda fazla zaman kaybetmemek açısından giyisileriniz önemlidir. Çok zor açılan bir tulum giydiğinize pişman olabilirsiniz. Bu nedenle kolay çıkartılabilen bir pantolon ya da etek giymeyi tercih edin. Tulum hamilelikte çok şık dursa bile her zaman fonkisyonel değildir. Acil bir durumda tulumun askılarının yerlere değmesi herhalde hoşunuza gitmezdi.

Rahatınıza düşkün olun!
Harhangi bir yerde uzun süre oturmak bacaklarınızdaki kan dolaşımını etkiler ve ayak ile bileklerde şişmelere neden olabilir. Bu durum her türlü araç ile yolculukta ortaya çıkar. Bu nedenle yolculuklarda her 1.5-2 saatte bir mola verip ya da araç içinde ayağa kalkıp koridorda yürüyüş yapmalı ve kan dolaşımınızı canlandırmalısınız. Bu kısa yürüyüşler sırasında bacaklarınıza germe egzersizleri de yaptırabilirsiniz. Yolculuk sırasında otururken de bazı germe hareketleri yaparak uzun süreli oturmanın olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz. Bunun için oturur pozisyondayken bacaklarınızı iyice ileriye doğru uzatın, topuklarınız merkez olacak şekilde ayağınızı yavaşça kendinize doğru kuvvetice çekerek baldır kaslarınızı gerin. Daha sonra ayak bileklerinizi sağa sola çevirin ve parmalarınızı açıp kapatın.

Hamilelik sırasında yapılan uçak yolculuklarında uzun süre rahatsız bir pozisyonda hareketsiz oturmak tromboz (damar içindekan pıhtısı) ve varis riskini arttırır. Uçuş süresince özel varis çorabı giymek bacaklarınızdaki kan dolaşımını destekler ve şişmiş damarları rahatlatır. Eğer yanınızdaki koltuk boşsa ya da uçak içinde yan yana iki boş koltuk bulabilirseniz uzun oturmak suretiyle ayaklarınızı kaldırabilirsiniz. Uçaktaki kabin basıncı ayaklarınızda şişmeye neden olabilir. Ayakkabılarınızı çıkararak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Yürüyüş sırasında rahat ve sağlıklı olmasa da uçuş süresince terlik giymeniz rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Rahat ve düz topuklu bir ayakkabı özellikle uzun yürüyüşler için şarttır. Her türlü olasılığa karşı yanınızda benzer özelliklere sahip bir çift ayakkabı daha bulundurun. Ayakkabı vurmaları için özel olarak üretilmiş yastıklardan bulundurmanız yararlı olabilir.

Mantar enfeksiyonu olmamaya bakın!
Hamilelik sizi mantar enfeksiyonlarına karşı zayıf hale getirir. Sıcak, nemli ortamlar durumu genelde daha da kötüleştirir. Dar giymek ile mantar enfeksiyonu arasındaki ilişki tartışmalı olsa da siz yine de bol ve rahat şeyler giymeye gayret gösterin. Dar kesimli kot ve pantolonları evde bırakın. Benzer şekilde sentetik giysilerden de uzak durmalısınız.

Seyahate çıkmadan önce gerekli olabilecek ve hamilelikte güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz ilaçların bir listesini doktorunuzdan isteyin ve bunları mutlaka yanınızda bulundurun. Doktorunuzun haberi ve onayı olmadan hiç bir ilacı kullanmayın, hiçbir aşı yaptırmayın

Tehlikeden uzak durun!
Su kayağı, snowboarding, kayak, rüzgar sörfü, yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlar favoriniz olabilir ama bu tür aktiviteler hamilelik için hiç de uygun değildir. Düşme riskinizin yüksek olduğu her türlü spor ve fiziksel aktiviteden uzak durmalısınız. Dalma sporu da hamilelikte yasak olan sporlardandır. Suyun dibinden yukarıya çıkarken oluşabilecek hava kabarcıkları hem sizi hem de bebeğinizi risk altına sokar. Çok masum görünse bile eğlence parkları da hamileler için uygun değildir. Aniden hızlanıp yavaşlayan trenler ya da çarpışan otomobiller fetusa zarar verebilir.

günaydın anneler!!!
bizim de bugun kontrol günümüz
3lü test yapılacak.
heycandan stresten uyuyamadım... saatler gecmek bilmiyor...
oğlummm napıyorsun???:44:
annen seni görmeye gelecek

eee 2 lii iyi çıkınca 3lü yapmılmıyor diyo bazıları

hadi hadyırlı haberlerle gel cnm dün bana biri 3lü testin göbekten sıvı alınmasıyla ilgili

olduğunu söyledi ben tırstım biraz geçen haberlerde öyle bir olay vardı anne bebekte öldü

allah korusun sonra bebek down sendromlu değilmiş meğer down zannedip göbeğinden sıvı almışlar ve

sonuç ÖLÜM ne korkunç yaaa

ya cnm 3lü test kandan bakılıyo 11 inde banada yapılacak o dediğin su alma işi başka amniyosentez deniyo eğer 3 lü test ii çıkmazsa yapılıyo o işlem amaa sen bni korkuttun şimdi bebkmii ömüş annemi? gerçi bi risk bnde biliyorum göbekten incecik iğne sokuyolar allah korusun bebğe değerse ölüyomuş(

büyük knuşmıyım ama eğer yapılması gerekirse amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum

ne kendimden ne beğeğimden olmak istemem

annede bebekte ölmüş cnm malesef ve şaka gibi sonra bebekte bir sorun olmadığı ortaya çıkmış

adi doktor....

Canım kimi dr yapıyor kimisi yapmıyor..
Benim dr da 2li iyi çıktığı için başka test yapmayacak..

O kötü örnek de uç bir örnek öyle kasap drlar her branşta olabiliyor, gözünüzü korkutmayın..

Kızlar bu esra kaç aylık ya kocaman olmuş

Esra bizlerle aynı hamile... ama maşallah baya kilo aldı...

evt herşeyin hayırlısı allaha emanetiz biz ve yavrularımız

rabbim korusun .....

esra temmuzda doğum yapıcak oda 4 aylık 4 buçuk aylık gibi bişiy maş. göbeğe bakk

benim bile çıkmadı okadar:)))))

[ı]keramoss gelde haber ver bize nirdee kaldın bakem sen nirdeeeeee[/ı]

çok acıkıyorum beeeennnnnnn
iştahım öyle açık da değil
yeteri kadar yiyorum ama sanırım gerekli olan herşeyi tüketmiyorum
diyetisyene gidicem
benim üniv hocam var diyetisyen
gebe bi danışmanına liste hazırlamış ve kadın aynı kılodayken bebişi kilo almış
ona gidiim en iyisi
bende almak istemiyorum ama bebeşim alsın
detayları paylaşırım kızlar sonra zor olur kilo vermek yha
lohusalikta diyette olmaz of offf

kızlar bunu netten buldum

Örnek yemek listesi

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı

[ı]keramoss gelde haber ver bize nirdee kaldın bakem sen nirdeeeeee[/ı]

GELDİM CANIMMM GELDİMMM...
ben ilçedeyim ile gidip geliyorum anca...
tabi bide telefon trafiği yaptım
erkek geliyorrrrr
alışveriş yapabilirmiyim didim:yap dedi doktor amca.

2li test 1/10000 ii cıktı. kan testleri de ii
soraaa başını ölçtüüü
soraaa kol ve bacak kemiklerini ölçtü
soraaa 140 gr 15 cm dedi
soraaa bebeği rahim agzına uzaklığını ölçtü. erken dogum riski var mı diye. o da ii.
elini kolunu yüzünü pipisini gördük

bu sefer eşim kamerayada aldı. evde izlicem.
annannesine de göstertcesss... ank ya gidicem ya:)))

bel boşluğum ağrıyor dedim. yürüyüş yap dedi.

yanlarım kaşınıyor bebe yağı fayda etmedi dedim. krem yazdı.
madecassol. doktor yazısı okuyabildiğim kadarıyla

kan hapı yazdı. vitaminden daha önemli bunu iç dedi.
3lü test için sadece kan verdim.

işte bu kadarrrrrriyiyiz biz
2li 3lü problemli çıkınca amniyo alıyorlar.

keramos gözün aydın allah sağlık versin bebişinede sanada
aynı dertten muzdaribimde şu kaşıntı olayı var bende doktorun kremin adını verir misin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…