2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

rayiha23 nasılsın güzelim? ağrın var mı? ruh halin nasıl? çalışıyor musun? ben işteyim de. evde olsam hayatta bu saatte kalkmam herldekaydirigubbakcemile3

Kızlarr bu hafta bebişlerimize neler olduğunu bilmek istermsiinizz

6. HAFTA HAMİLELİK

• Kollar ve bacaklar gelişmeye devam ediyor. İlerde bu ayakları ve dirsekleri mesanenizde hissedeceksiniz!

• Beyin büyüyor. Kalan aylarınızda bebeğinizin beyni milyarlarca nöron üretecek. Ve bu daha başlangıç.

• Göz merceği ortaya çıkıyor. İçeriye bakma şansınız olursa, fark edeceksiniz ki bebeğinizin görüntüsü giderek yeni doğan halini alıyor.

• Burun delikleri oluşuyor. Burun yerine oturmaya başlıyor. Yakın zamanda burundan beyine giden sinirler ortaya çıkacak.

• Bağırsaklar büyüyor. Bunlar önce bebeğin vücudunun dışında göbek kordonunda gelişiyor. hihoyyyt

Canım bilgilerndrdğn için sağol tüylerim ürperdi valla

Canım bilgilerndrdğn için sağol tüylerim ürperdi valla

rica ederim canım.. benimde ilk okduğumda tüylerim ürperdi qerçekten aslında bu konuda bi topic açmayı düşünüyorum ama kararsızım :hulya:
2010 haziran anneleri bu ay bebeklerimiz ve biz neler yaşıyoruz
diye topic açsammı :uhm:

herkese merhabalaarrrr.nasılsınız kızlar?benim midem kötü bugün.az önce bol limonlu ıhlamur içtim,biraz iyi geldi.canım hiç çalışmak istemiyoorrrrr.eve gidip uyumak istiyorum bugün.

canım bence burda paylaş bilgileri.çok konu olunca takip etmek zor oluyo.herşeyi burda paylaşalım.tabii bu benim fikrim.başka konu açarsan orayı da ziyaret ederiz sonuçta

Kuzum bölünme yaşanabilir ozman yada herkes takip etmekte zorlanır ama burdan geçmişi okuyup bulablyorzu
Yinede sen bilirsin

ßenim için farketmz ben sadece fikrinizi sorayım dedim.. ßurdan paylaşırım o zaman :hulya:

BEn bulantılarıma tahammül edemiyoım Dr idip ilaç yazdırıcam kızlar
Eşimin teninin kokusuna bile tahmmül edemiyorum, sbaahları beni öpüp işe giderken yüzümü çeviriyom
O da çok üzülmeye başladı üzerine alınıyo
Birde acayip keskin koku alıyorum inadına, yumuşatıcı sabun şampuan herşeyden tiksiniyorum

ßenim için farketmz ben sadece fikrinizi sorayım dedim.. ßurdan paylaşırım o zaman :hulya:
tatlı cadı dün senin için yazdıklarımı okumadın sanırım....
bebişin kaç hafta kaç günlük senin 6. haftanın belirtilerini yazmışsın ama biz altıncı haftayı çoktan geride bıraktık)))

ben şuan 6. haftamın içindeyim canım.. ve 6. haftanın içinde olan arkadaşlarımızda var.. isterseniz 7. haftayıda şimdi paylaşabilirim..

ben şuan 6. haftamın içindeyim canım.. ve 6. haftanın içinde olan arkadaşlarımızda var.. isterseniz 7. haftayıda şimdi paylaşabilirim..

bence 2-3 hafta birden paylaş bilgileri canım.herkes kendi haftasının bilgilerinden faydalansın.teşekkür ederiz bu arada emeğin için alkisalkisalkis

ana listeden yanlış okumadıysam sat tarihin 28 ağustos, benimki de 26 ağustos yani aramızda iki günlük fark var ben bugün 7*6 isem sen de 7*4 tesin tatlım yani ikimiz de sekizinci hafta içindeyiz...

ana listeden yanlış okumadıysam sat tarihin 28 ağustos, benimki de 26 ağustos yani aramızda iki günlük fark var ben bugün 7*6 isem sen de 7*4 tesin tatlım yani ikimiz de sekizinci hafta içindeyiz...

canım dün doktora qittik ultrasondan baktı hatta bebişimin kalp atışını bile dinledik benimde hesaplarıma qöre bebişim 7 hafta 3 qünlük olması lazımdı buqn ama doktor dün bebişimin 6 hafta 4 qünlük olduğunu söyledi yani son adet tarihine qöre 7 haftalık ama döllenme tarihine qöre de 6 haftalık bebişim. sizde doktorunuza bu duurmu bi sorun isterseniz çünkü erken yada qeç döllenmeye qöre bebeğin haftası yada qünü değişiyor..

canım ya benımde ılk muanemı doktor vajınadan bakmak ıstedı ben izin vermedım sonra utrasonla baktı keseyı gordukten sonra artık vajınadan bakmaya gerek yok dedı senın doktorun neden boyle yapmış anlamadım

6-7 HAFTALIKKEN BİZİM VE BEBİŞLERİMİZİN YAŞADIKLARI
Belki de hala daha gebe olduğunuzu size fark ettirecek şikayetleriniz yok. Gebelik öncesi yaşantınız ile hiçbir fark göremiyorsunuz.Eskiden sizi cezbeden yemek kokuları artık size tiksinti veriyor ya da eşinizin o çok sevdiğiniz parfümünün birden bire aslında hiç de güzel olmadığını fark ettiniz. İş arkadaşınızın sigarası hiç sizi bu kadar rahatsız etmemişti. Aslında tüm bu kokular yine eskisi gibi. Değişen sizsiniz. Gebelik hormonlarının beyninizdeki bulantı merkezini uyarması neticesinde olan bu durum emesis gravidarum olarak adlandırılır.

Artık jinekolojik muayene ile rahim ve vajendeki değişmeler belirlenebilir. Gebelik bulantı veya kusmaları yoksa, yavaş yavaş kilo almaya başlar.Ancak almak bir yana iştah değişikliklerine bağlı olarak bir miktar kilo kaybı da olsa bunun bebek üzerinde genellikle olumsuz bir etkisi yoktur.Yapılan çalışmalar ilk 3 ayda (14 hafta ) gebelerin ortalama 1 kilo aldıkları belirlenmiştir. Ancak bulantı ve kusmalar (toksik guatr ,molar -üzüm- gebelik, çoğul gebelik vb ) bazı hastalıklarda daha sık görüldüğünden bu yakınmalar doktora danışılarak önlem alınmalıdır.

Üstteki resimde tahmini 6-7 haftalık bir bebek resmi görmektesiniz.

Döllenmeden sonra 21-23 günlerde embryonun boyu 1.5-3 cm kadar olmuştur. Bu dönemde çok hızlı bir büyüme ve değişim söz konusudur. Somitlerin sayısı 4-12 çift kadardır. Göz ve kulak taslakları meydana gelmiştir. Nöral tüp yavaş yavaş kapanmaya başlar. Nöral taç adı verilen kısım ise kafatası ve kafayı oluşturmaya başlar.Oluşan 2 endokardial tüp birleşir ve S şeklinde tek bir tüp meydana getiriler. Bu asimetrik oluşum ilkel kalptir ve bu dönemde kasılmaya başlar. Yani embryonun kalbi atmaya başlamıştır. Ancak damarlar tam anlamı ile gelişmediğinden tam bir dolaşım olmaz.

Bu dönem bebeğin organ gelişimi için kritik olduğundan alkol, sigara gibi bebeğe zararlı olabilecek maddelerden uzak durulmalıdır. Pek çok anne adayı bu dönemde gebe olduğunu sevdikleri ve dostları ile paylaşmak ister ve aileye yeni bir bireyin katılacağı müjdesi bu haftada verilir. Bazı anne adayları ise mutlu haberi paylaşmak için düşük riski olan dönemin geçmesini ve gebeliğin normal seyrettiğinden emin olmayı beklerler. Her iki davranış şekli de normaldir.
Bebeğinizin gözleri, kalbi, karaciğeri belirmeye başlamış, Kalp çalışmaya başlar. Kol ve bacakları oluşturacak tomurcuklar belirir. Bebek boyu 5 mm (elma çekirdeği kadar), Ağırlık: 0.4 gr.

ben normal hesaplamaya göre belirttim. ama doktorunun dediği gibi bebişin 6 hafta 4 günlük ise de sen 7 haftalıksın ve 7 haftalık belirtilerine bakmalısın çünkü 6 haftalık belirtileri olarak verdiğin emareler, 5*0 ile 5*6 arası günlere tekabül ediyor. 6*0 ile 6*6 ise 7 haftalık embriyo belirtilerine bakılmalı.

merhaba kizlar benide alin araniza. bende cumartesi ögrendim hamile oldugumu cok mutluyum allahim bebeklererimizi saglikla kucagimiza almayi nasip eder insallah.

benim SAT 17.09., tahmini D.T. 24.06.2010, 22 yasindayim, kilom 55

benide listeye eklerseniz sevinirimopuyorumnanaktan

kızlar selammm.. bu arada bebısım 10,6 mm olmus resmıne bakmaktan alamıyorum kendımı

kızlar selammm.. bu arada bebısım 10,6 mm olmus resmıne bakmaktan alamıyorum kendımı

heyyy yaşasınnnnn, çok sevindim demek bebiş kendi halinde büyüyor, seninki kaç haftalıktı daemon, yani sat tarihini sorayım bari daha doğru bi soru olacak bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…