ay nasıl gıcık olduğumu anlatamam ya.. bana 20gün içinde teslim dedi.. niye öyle diyosun o zaman kardeşim.. yarına işten iznimi almıştım.. ablam gelcekti pazar günü eşyaları yerleştirecektik.. noldu şimdi haftaya cumartesi gelicek.. tam bir hafta geç olucak herşey.. türk esnafı değil mi işte.. hepsi aynı.. sonra niye şöyle böyle..
doğum yapan annelerimiz araştırma yaparken aklıma takıldı acaba sizlerede lavman yapıldı mı?herkese yapılıyomu yoksa duruma göre mi merak ettim
doğum yapan annelerimiz araştırma yaparken aklıma takıldı acaba sizlerede lavman yapıldı mı?herkese yapılıyomu yoksa duruma göre mi merak ettim
peki canım doktorun kendin yapmanımı söyledi ve bu merhem hastane tarafındanmı veriliyo,ayrıca lavman yapınca daha rahat mı tuvalete çıkıyosun....ne çok soru sordum yacnm bnm bildiğim hastane ve doktora göre değişiyor ama genelde spinal anestezi yada epidural anestezi alanlara yapıyorlar hemen uyuşukluk geçmez tuvalete kalkamazlar diye
gece atıyorum dokuzda yediysen bir daha yemek yemediysen ve sabah çıktıysan tuvalate yine yapmayabiliyorlar
ben lavman isteyeceğim kendim yapacağım minik bir merhem kutusu ucunda minicik bir çucuk var accık lavman sıvısından sıkıyorsun o çubuğu ucuna kadar gelip taşırıyosun çubuk kayganlaşıyor sende popondan sokuyorsun incecik olduğu için fitilden bile rahat sıkıyorsun ı minik merhem kutusu içindeki sıvıyı içeriye ve barsakların boşalıyor hemen yani sıkışıp içinde kalmasındansa yapılıcaksa kendin yapmak iste ben öyle yapacağım ameliyatımda bir arkadaş tavsiye etmişti kendin yap basit diye bende kendim yaptım ve rahat ettim
canım bide sen öyle güzel anlatmışsınki internet okudum şekillerle göstermişler tedirgin oldum vallacnm bnm bildiğim hastane ve doktora göre değişiyor ama genelde spinal anestezi yada epidural anestezi alanlara yapıyorlar hemen uyuşukluk geçmez tuvalete kalkamazlar diye
gece atıyorum dokuzda yediysen bir daha yemek yemediysen ve sabah çıktıysan tuvalate yine yapmayabiliyorlar
ben lavman isteyeceğim kendim yapacağım minik bir merhem kutusu ucunda minicik bir çucuk var accık lavman sıvısından sıkıyorsun o çubuğu ucuna kadar gelip taşırıyosun çubuk kayganlaşıyor sende popondan sokuyorsun incecik olduğu için fitilden bile rahat sıkıyorsun ı minik merhem kutusu içindeki sıvıyı içeriye ve barsakların boşalıyor hemen yani sıkışıp içinde kalmasındansa yapılıcaksa kendin yapmak iste ben öyle yapacağım ameliyatımda bir arkadaş tavsiye etmişti kendin yap basit diye bende kendim yaptım ve rahat ettim
Günaydın kızlar hepinize hayırlı günler diliyorum...
Ben dün bayağı bir okudum bu nişan gelmesi su gelmesi durumlarını ayrıca eşimle normal doğum videoları seyrettik ve olası bir durumda ne yapabiliriz neler başımıza gelecek diye tecrübe sahibi olalım dedik hayatta herşey bizim için...Yalnız şunu anladım ki nişan denilen şey her zaman kanlı yada pembe olarak gelmiyormuş seffaf bir su olarakta sızıntı şeklinde gelebiliyormuş bu durumda altımıza mı kaçırdık yoksa suyumuz yada nişanımız mı geliyor diye anlamanın tek yolu ph ölçen bazı çubuklar kullanmak yada kokusuna bakmakmış idrarımız amonyak kokarmış suyumuzun kendine has bir kokusu varmış bunları sizinle paylaşırken amacım sizleri telaşe vermek değil sadece bu son zamanlarımızda kendimizi bebeğimizin hareketlerini sık sık takip etmeliyiz gün içinde 20 dk dinlendikten sonra tansiyonumuzu ölçmeli yediklerimizin bizi gece uykusundan alı koyacak şeyler olmamasına yada gaz sancısı yapacak şeyler olmamasına dikkat etmeliyiz ki hangi sancı nedir hangisi doğum başlangıcıdır ayırt edemeyebiliriz.Her ihtimale karşı ayaklarımızı sıcak tutalım terleyince üstümüzü hemen değiştirelim aklıma gelenler bunlar..
Benim zaman zaman iç çamaşırımda temiz bir su oluyor kuruduğunda anlaşılmıyor bile iç çamaşırımın ıslandığı açıkçası endişe ettim bugün doktoruma soracağım bu gibi bir durum var suyum yada nişanım geliyor olabilirim mi çünkü su gelmesi her zaman şaarrrr diye olmuyormuş kesemizdeki minik bir deliktende sızıntı yapabiliyormuş bakalım doktorum ne diyecek..
Kızlar tekrar söylüyorum iç çamaşırınızdaki her ıslaklığı buna yormayın sakın sizleri endişe ettirmek istemem bu benim gibi risk grubu içinde olanlar için geçerli elvinnazcığım sende dinlen bol bol olur mu ikizler erken gelmesin
peki canım doktorun kendin yapmanımı söyledi ve bu merhem hastane tarafındanmı veriliyo,ayrıca lavman yapınca daha rahat mı tuvalete çıkıyosun....ne çok soru sordum ya
bu bende de var hafif bir ıslaklık kuruyunca belli olmayacak derece normal diye biliyorum ama artış olursA tehlikeli benim teyzem bu çok fazla şekilde oluyordu dr her seferinde soruyordu dr da ona altına kaçırmışsındır diye cvp veriyormuş teyz eminim altıma kaçırmadığıma diyordu doğumu bi hafta önce oldu ve bebeğin suyu bitmişti apar topar sezeryan oldu...artarsa dikkat biz ztn dr sık sık sularına baktırıyoruz
ama bende bu güblerde su değilde şeffaf sümüksü bişey gelmeye başladı az ama varr
yarın sabah dr gidicem gece karnım çok ağrıdı yine
bugün çocuklar çok az hareket etti ve az dıı ....korkuyorum yaaa yüzdük kuyruğuna geldik rabbime emanet yavrularımızz
sorma canım ya ilk gebeliğimiz olduğu için böyle cahiliz işte ne nedir bilmiyoruz ki herşeyden korkar olduk hele sen iki katı endişe duyuyorsundur...neyden korkacağımızı şaşırdık bu belirsizlik zormuş yani...ben normal doğumdan en çook sancı süre ne zaman olacağı belli olmadığı için cnm ne kadar yanacak bilmediğim için korkardım bununda farkı kalmadı yok erken suyum gelirse yok vs vs derken deliricez
yalnız şunu biliyorum suyun tamamı şarrr diye gelse bile doğum 36 saat içinde gerçekleştirilebiliyor bak alper mumcunun sitesinden okudum dün bu su gelme olaylarını falan oku istersen sende
Su meselesini merak etmeyin kizlar, artik daha cok muayeneye gidiyorsunuz ya, doktor suyunuzu kontrol ediyor. Mervenin de dedigi gibi suyun gelmesi hemen dogum olacak demek degil. Daha erken haftalarda su geldiginde bile dogumu durdurmak mumkun. Ablami oyle 10 gune yakin beklettiler. Karnin sertligini kontrol etmek de bir yontem ve icinizi rahatlatacaktir. O gelenler rahim agzinin dogal olarak acilmasi sonucu gelen vajinal sivilar. Renksiz kokusuz su gibi olmasi ya da sumuksu zaten istenilen birsey. Camasiri degil yatagi yorgani kirletecek kadar bol sividan, kotu kokulu ve renkli akintidan korkmak lazim, digerleri hamileligin son donemlerinde normal. Bende de oluyordu, doktorum onemsemedi bile.
kizlar belki benimki tamamen alakasiz ama yine de bilginize diye yazmak istedim afedersiniz benim ic camasirimda hergun islaklik var resmen cisliiiiiiiiiiii oldum cok su ictigim icinde ozur dilerim bembeyaz kokusuz vs:))) yani insan anlamiyor da her kontrolde ultrasonda dakka bir gol bir amniosuyum normal mi die soruyorum ve hamileligimin en basindan beri boyle. doktorum bazi kadinlar tum hamileigi boyunca bazilari da son aylarda bu durumu yasar dedi idrar torbasina baski olmasiyla ilgiliymis. ama en guzeli eczanelerde satilan o kagitlardan almak amnio suyuysa renk degistiriyormus son iki ay ben surekli kullanicam gb. ic camasiri degistirmekten bir hal oluyorum hergun:))))))) cisssli ozlem deseniz lakap olarak yeridir
ya kizlar yaaa, korkuyorum; oglumu bu aksam ilk kez yikayacagiz, annem aktif olarak mevzuya dahil olacak ama korkuyorum yahu... Hemsireler ne kadar da guzel ve hizli yikayivermislerdi, ona ragmen kiyameti koparmisti sipam...
Kızlar ya benim bu sepet içine konan minik şilte yumuşaktı ya bende üstüne yazlık pikemi serdim çarşafını öle koydum nası fikir sizce accık sertleşti bölece ne yumuşak ne sert oldu
şimdi minnoşuma sepet için minicik nevresim takımı dikiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?