Kizlaarrrr, nasiliz bakalim?...
Biz cok iyiyiz, dogum sonrasi ilk kontrolumuze gittik geldik, kan uyusmazligimiz oldugu icin ufak bir sarilik cikmisti, o yoluna girmis. Sunneti yaptirmistik, urolog da cagirmisti, o da hersey yolunda dedi, pansuman bile sayilmayacak ufak bir bakimi vardi, oglumun pipisi beze yapismasin diye ufacik bir gazli beze bir dunya merhem yedirip onu sariyorduk, artik ona da gerek kalmadigini soyledi. Tarti kaybimiz yok hastaneden ciktiktan sonra, zaten sadece ilk gun 200 gr bir kaybimiz olmustu. daha sonra devam etmedi. Ilk hafta 10%'a kadar azalmanin normal oldugunu soyluyorlar zaten. Emzirme araliklarini sordum, kafana gore dedi doktor:))) Ac bebek uyumaz, eger bebegin senin emzirmek istedigin saatte uyanmiyorsa zorlama, uykusunu bolmek cok da iyi degil, ama seni suphelendirecek kadar 5-6 saat gibi bir sure uyuyacak olursa uyandirirsin, zaten 10 gune kadar da ne zaman isteyecek ne kadar isteyecek anlarsin dedi.
Mervecim sorularina gelince, ilkine fundacim gayet guzel cevap vermis. Maalesef hastanede hemsireler bu ne bicim biberon akmiyor diye enjektorle acmislar agzini:))) Bizimki iki uc kez o biberondan mama aldi, pek hosuna gitti ve benim mememle kavga etmeye baslamisti. ben eve gelip kontrolu eve alinca yedek aldigim diger yavas akis uclarini kullanmaya basladim, su an emmeye usenmek kalmadi:))) bu arada ben ara ara oglan cok uyursa ya da sut oldugunu hissedersem pompayla goguslerimi cekiyorum. Onu da o biberona koyuyorum, geceleri biraz fazla sut istiyor, o zamana takviye oluyor. Hem de sut imalati artiyor.
Prima premium care kullaniyoruz simdilik, herhangi bir sikintimiz olmadi, zaten sikinti bu gunlerde degil de daha ileride cikar diye dusunuyorum, cunku cok kaka yaptiklari icin altlarini cok sik degistiriyoruz.
Kizlar biliyor musunuz, oglum kombiye bayiliyor. Huysuzluk ettiginde kombinin sesini duyunca sakinlesiyor. Yillaaar once uyuyan bebek diye aldigim bir cd vardi, anne karnindan sesler esliginde muzik yapmis adamlar, onu dinletiyoruz, ama sanki ondan pek bir sey anlamiyor simdilik:)))
Bizde durumlar boyle, gelismeleri aktarmaya devam ederim:))))
görmedim be kuşum sağolasıncanım bsp de yazmıştı bir önceki sayfa da
Sağolasın bilgeciğim bende o biberondan almamak için direnmiştim plastik diye ama galiba ondan alacağımKizlaarrrr, nasiliz bakalim?...
Biz cok iyiyiz, dogum sonrasi ilk kontrolumuze gittik geldik, kan uyusmazligimiz oldugu icin ufak bir sarilik cikmisti, o yoluna girmis. Sunneti yaptirmistik, urolog da cagirmisti, o da hersey yolunda dedi, pansuman bile sayilmayacak ufak bir bakimi vardi, oglumun pipisi beze yapismasin diye ufacik bir gazli beze bir dunya merhem yedirip onu sariyorduk, artik ona da gerek kalmadigini soyledi. Tarti kaybimiz yok hastaneden ciktiktan sonra, zaten sadece ilk gun 200 gr bir kaybimiz olmustu. daha sonra devam etmedi. Ilk hafta 10%'a kadar azalmanin normal oldugunu soyluyorlar zaten. Emzirme araliklarini sordum, kafana gore dedi doktor:))) Ac bebek uyumaz, eger bebegin senin emzirmek istedigin saatte uyanmiyorsa zorlama, uykusunu bolmek cok da iyi degil, ama seni suphelendirecek kadar 5-6 saat gibi bir sure uyuyacak olursa uyandirirsin, zaten 10 gune kadar da ne zaman isteyecek ne kadar isteyecek anlarsin dedi.
Mervecim sorularina gelince, ilkine fundacim gayet guzel cevap vermis. Maalesef hastanede hemsireler bu ne bicim biberon akmiyor diye enjektorle acmislar agzini:))) Bizimki iki uc kez o biberondan mama aldi, pek hosuna gitti ve benim mememle kavga etmeye baslamisti. ben eve gelip kontrolu eve alinca yedek aldigim diger yavas akis uclarini kullanmaya basladim, su an emmeye usenmek kalmadi:))) bu arada ben ara ara oglan cok uyursa ya da sut oldugunu hissedersem pompayla goguslerimi cekiyorum. Onu da o biberona koyuyorum, geceleri biraz fazla sut istiyor, o zamana takviye oluyor. Hem de sut imalati artiyor.
Prima premium care kullaniyoruz simdilik, herhangi bir sikintimiz olmadi, zaten sikinti bu gunlerde degil de daha ileride cikar diye dusunuyorum, cunku cok kaka yaptiklari icin altlarini cok sik degistiriyoruz.
Kizlar biliyor musunuz, oglum kombiye bayiliyor. Huysuzluk ettiginde kombinin sesini duyunca sakinlesiyor. Yillaaar once uyuyan bebek diye aldigim bir cd vardi, anne karnindan sesler esliginde muzik yapmis adamlar, onu dinletiyoruz, ama sanki ondan pek bir sey anlamiyor simdilik:)))
Bizde durumlar boyle, gelismeleri aktarmaya devam ederim:))))
evet teyzemiz kırmızısını aldık kraft twist 3042 modeli salı veya çarşamba kargo ile gelicek oda gelince yavrumun herşeyi tamam olucak gerçi bebefonumuz ve dönencemiz eksik bakalım onlarıda yakında alırım ama mağazada yok yok çok güzel vallahi mutlaka uğra yarın benimde kontrolüm var bu akşam ilk defa nst ye giricem bide tam idrar ve tam kan sayımını yeniden yaptırıcambakalım sonuçlar nasıl çıkıcak
valla acimiyor dersem yalan soylerim, ama hic bir aciyi bu kadar sevecegim aklima gelmezdi:))) Yara olmasini engellemek ve alismayi beklemek disinda yapilacak pek bir sey yok. Benim oglum bir de anasina cekmis, soooyle tika basa doymak istiyor, acliga hic gelemiyor sinir yapiyor, feci saldiriyor her emzirmenin baslarinda. Sonra o kadar acimiyor. Hastanede bir makina var, boyle sanki sadece sutu cekmeyecek, bir de tereyagi yapip verecek gibi bir hali olan tuhaf bir cihaz:))) Sutumun hic olmadigi ikinci gun onunla cektiler, o deneyim bambaska birseydi, bir daha yasamak istemem ama ev tipi pompalar bebekten daha acisiz bile diyebilirim.
Ben lansinoh'un manuel pompasini almistim, elektrikli alip almamakta cok tereddut ettim, sonra gerekirse alirim diye manuelle idare etmeye karar vermistim. Gayet de is goruyor, senin aldigin hayli hayli is gorur.
mervecim malum bugün ilk iş günü çokyoğun geçiyor... ama aklımda sizde arada kirip çkıyorum:))
pelin ve bilgeye bende çok teşekkür ederim. işin gücün arasında bugün merakla arada girip onları okudum. çok heycan veriyorlar bana:)))
buarada bizde hafta sonu bebişe epey bişiyler aldık. gidip gelip onları seviyoruz. artık doğunca düşünemiyorum halimizi.
canım merhaba dün malum haftanın ilk günü diye iş yoğundu bide dün doğum günüm olduğu için arkadaşlar süpriz doğum günü yaptılar malum bi daha siteye giremedim ayrıca dün iş çıkışı tam idrar sayımı ile hemogram testlerimizi yaptırdık ayrıca ilk defa nst ye girdik bakalım bugün dr teyzemizle saat 3 te randevumuz var ne diycek görücez küçük hanım ne kadar büyümüş görelim bakalımnirdesinizzzzzzzzzzzz yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
doğum yapınca hiç gelmezsiniz topiğe walla siz
BİLGECİĞİM VE PELİNCİĞİMİ BU KONUDA DA O KADAR İŞLERİ ARASINDA BİZLERE YOL GÖSTERDİKLERİ İÇİN VE MERAKTA BIRAKMADIKLARI İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?